Jani Atanasov z Cracovii został powołany do reprezentacji Macedonii Północnej na październikowe mecze Ligi Narodów.
Macedonia Północna zagra z Łotwą (10 października, 18:00, Ryga) oraz Armenią (13 października, 18:00, Erewan).
W kadrze Macedonii Północnej znaleźli się również wcześniej powołani Darko Čurlinov (Jagiellonia Białystok), Tihomir Kostadinov (Piast Gliwice) oraz Stefan Aškovski (dawniej Górnik Łęczna).
http://www.90minut.pl/news/334/news3343221-LN-Jani-Atanasov-powolany-do-reprezentacji-Macedonii-Polnocnej.html
-
-
Jani Atanasov - witamy w Cracovii!
8 dni później
i OTWORZYŁ WYNIK
http://www.90minut.pl/news/334/news3344559-LN-Gol-Janiego-Atanasova-i-wystep-Tihomira-Kostadinova-w-reprezentacji-Macedonii-Polnocnej.html
17 dni później
- Edytowany
[quote][url=https://cracovia.krakow.pl/u/leszeczek]@leszeczek[/url] w temacie [url=https://cracovia.krakow.pl/t/24474-ocencie-pilkarzy-sezon-24-25-kolejka-13-motor-lublin/1649111]Oceńcie Piłkarzy! - sezon 24/25 - kolejka 13 Motor Lublin[/url]:
Jani Atanasov - 5 - szału nie było, jedna fatalna strata
[/quote]
Posłużyłem się oceną kolegi by w tym wątku rozwinąć nieco tą sytuację. Strata na około 40 metrze w wyniku poślizgnięcia się Janiego. Zdarza się poślizgnąć każdemu, ale już zachowania Atanasova w następstwie nie da się wytłumaczyć, było ono po prostu skandaliczne. Zamiast wstać i zapierd... za zawodnikiem i piłką z zamiarem jej odzyskania, on niespiesznie wstał i obserwował, po czym ruszył truchcikiem w kierunku bramki. Akcja na szczęście nie skończyła się straconym golem, napędziła trochę strachu i tyle, ale Atanasov pokazał tym zachowaniem, że mentalnie tkwi jeszcze w okolicach końca kadencji trenera Zielińskiego.
- Edytowany
W drugiej połowie po stracie, gdy Ndiaye ruszył na naszą bramkę to Ghita zapierdzielał jakby miał "motor" w tyłku z asekuracja. Oczywiście, Atanasova wtedy nie było na boisku, ale chcę pokazać na przykładzie tej sytuacji zaangażowanie jednego zawodnika w sytuacji zagrożenia oraz jego przeciwieństwo, gdy Atanasov po stracie nie ruszył z powrotem. I piłkarsko I mentalnie Jani chyba z Ravasem grają w jednej lidze. A to już jest przykre...
miał taką fajną wrzutkę do wykończenia na długi słupek, ale bał się uderzać słabszą nogą, a lepszą nie sięgnął...
69 dni później
O co chodzi z tym zdjęciem Janiego umieszczonym na oficjalnej stronie na FB? Bo mniemam, że to on, to tak na pożegnanie?
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-01/472383520-991160686369995-5555817822468122563-n-jpg-94702572.jpg[/img]
Na transfermarkcie pojawiła sie informacja o jakobym zainteresowaniu Janim przez Koronę . Ale, wiedząc ile sa warte info z transfermarktu ...
[quote]#post1657301 Na transfermarkcie pojawiła sie informacja o jakobym zainteresowaniu Janim przez Koronę . Ale, wiedząc ile sa warte info z transfermarktu ...[/quote]
Ze strony złocisto-krwiści z przedwczoraj:
POGŁOSKI TRANSFEROWE ‼️🚨
Korona poszukuje na rynku defensywnego pomocnika, który mógłby wzmocnić zespół. Takim zawodnikiem mógłby być 25letni Jani Atanasov z Cracovii.
Zawodnik ten jest dobrze znany naszemu trenerowi ze wspólnej pracy w Krakowie.
Macedoński pomocnik po zmianie trenera w Cracovii dostaje mniej minut i chętnie zmieniłby otoczenie. Korona z kolei liczy się z odejściem Yoava Hofmeistera po sezonie i szuka alternatyw na rynku.
Atanasov dotychczas rozegrał w Cracovii 61 meczów, zdobył 7 bramek i zaliczył 6 asyst. Wcześniej bronił barw Hajduka Split.
Problemem w przeprowadzeniu tego transferu może być kontrakt Macedończyka, który obowiązuje jeszcze przez półtora roku. Możliwe jednak, że Cracovia da wolną rękę zawodnikowi w poszukiwaniu nowego klubu.
Jest troche czasu w Cracovii , ale w sumie to zapamiętałem go z kapitalnego występu w Białymstoku w tamtym sezonie i katastrofalnego we Wrocławiu w tym sezonie.
- Edytowany
Ja najbardziej zapamiętam go z goli strzelonych włochom w reprezentacji. U nas zupełnie przezroczysty. 2 miesiące po odejściu zapomnę że w ogóle u nas grał.
[quote]#post1657403 [quote]#post1657301 Na transfermarkcie pojawiła sie informacja o jakobym zainteresowaniu Janim przez Koronę . Ale, wiedząc ile sa warte info z transfermarktu ...[/quote]
Problemem w przeprowadzeniu tego transferu może być kontrakt Macedończyka, który obowiązuje jeszcze przez półtora roku. Możliwe jednak, że Cracovia da wolną rękę zawodnikowi w poszukiwaniu nowego klubu.[/quote]
Postawić warunki finansowe do przełknięcia dla Koroniarzy, tak. Ale za darmo? to właśnie za tego typu podejście nowy Prezes zwolnił Majewskiego.
Miałem wrażenie, że jak wchodzi z ławki widziałem iskrę, a jak przyszedł pierwszy skład przevzłapane 60,70 min. Jeśli jest jakaś alternatywa na pozycję Janiego. Sprzedać, albo wpożyczyc na pół roku.
11 dni później
Podpisał już z jakimiś Turkami czy trenuje w klubie kokosa dalej ?
Podobno Janim jest zainteresowany Hibernian .
Dla tych, którzy nie czytali wywiadu z prezesem w goal.pl:
"Czy sposób, w jaki klub traktuje zawodników – w tym przypadku Rakoczego – jest normalny? Powtarza się to kolejny raz.
Tak, normalny. Gdyby była sytuacja, w której Michał Rakoczy przyszedłby do mnie i powiedział: prezesie, nie chcę być tak traktowany, to na pewno bym zareagował. Ale gdy pytałem, czy omówił z trenerem plan i czy go akceptuje, to taką odpowiedź otrzymałem. Nie widziałem niczego, by działo się coś złego a przede wszystkim nie zgłosił mi tego Michał. [b]Podobnie z Janim Atanasovem, który sam poprosił o treningi z rezerwami. [/b] Klub nikogo na siłę nie wypycha, wszystko konsultuje z zawodnikami."
A już byłem skłonny uwierzyć tutejszym ekspertom , że Janiego w klubie próbuje się zniszczyć przesuwając do klubu kokosa.
Taka niespodzianka , że Jani sam stwierdził , że jest za słaby na podjęcie walki o pierwszy skład.
https://x.com/janiatanas8v/status/1882026779965297039/photo/1 czyżby wszystko było jasne?
Będzie grał w rezerwach. Tam odnalazł swoje miejsce 😃
[quote]#post1658606 Dla tych, którzy nie czytali wywiadu z prezesem w goal.pl:
"Czy sposób, w jaki klub traktuje zawodników – w tym przypadku Rakoczego – jest normalny? Powtarza się to kolejny raz.
Tak, normalny. Gdyby była sytuacja, w której Michał Rakoczy przyszedłby do mnie i powiedział: prezesie, nie chcę być tak traktowany, to na pewno bym zareagował. Ale gdy pytałem, czy omówił z trenerem plan i czy go akceptuje, to taką odpowiedź otrzymałem. Nie widziałem niczego, by działo się coś złego a przede wszystkim nie zgłosił mi tego Michał. [b]Podobnie z Janim Atanasovem, który sam poprosił o treningi z rezerwami. [/b] Klub nikogo na siłę nie wypycha, wszystko konsultuje z zawodnikami."[/quote]
Coś mi się wydaje ,ze Prezes chyba coś rozmija się z prawdą - tak delikatne .
Jakoś słowa dziennikarza, który wie więcej i zapytał wprost '"[b][i]Czy sposób, w jaki klub traktuje zawodników – w tym przypadku Rakoczego – jest normalny? Powtarza się to kolejny raz[/i][/b]
A Atanasow to pewnie całe życie marzył aby w rezerwach Cracovii zagrać .... takie baju baju...
- Edytowany
Tym bardziej że Ananasov pozytywnie wypowiadał się o Kroczku i był zadowolony z pracy z nim.
Mówił o tym na konferencji przed meczem z ruchem
22 minuta
https://www.youtube.com/watch?v=aOwGzQdtg-g&list=PLZeAXpAhoYsD_Tdu8pQI14h6NVglSpOia&index=30
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)