🇦🇷 😍
Argentina!!!!
-
-
Mistrzostwa Świata w piłce nożnej - KATAR 2022 [temat zbiorczy]
Wszystko więc wskazuje na finał Argentyna-Francja. Czy w związku z tym Krychowiakowi i spółce nie należą się jakieś dodatkowe premie?
Ależ koniecznie. Najlepiej jakby Argentyńczycy się zrzucili.
Zasłużone zwycięstwo Argentyny , czekamy na drugiego finalistę .
Mam nadzieje że tan mały karzeł przegra w finale będzie bardziej bolało. Orsato to taki polski stefanski, beznadziejny sędzia karny z dupy wypatrzył mecz do tego momentu brudasy nie istniały
Kacyk, zbrodniarzy niemieckich przyjęli,jak i zresztą inne kraje tego obszaru, a i również USA, przyjęli też Żydów w trakcie wojny i tak sobie razem koegzystowali po wojnie.
Santo, napisz proszę, że Francja to frajerzy, są słabi i przegrają z Argentyną !!! W Tobie nadzieja.
Francja to nie frajerzy niestety. Ale istniej inna prawidłowość. O niej za chwilę.
Nie lubie takich karnych jak ten wczorajszy. Co ma zrobić ze sobą bramkarz? Stoi w miejscu napastnik w niego wpada. Ile karnych dostała na tych mistrzostwach Argentyna? Czy którykolwiek nie był z czapki? Istnieje teoria, że MŚ ustawione pod lessiego. Oby ktoś to zatrzymał.
Wracając do prawidłowości. Od 2010 roku jest regułą, że to zawodnik Chelsea zostaje Mistrzem Świata. To pewnie jeszcze nic bo by się pewnie okazało, że kilka innych drużyn może być w podobnej sytuacji (choć wątpię.
Ciekawe jest, że w 2010 roku mistrzem została Hiszpania
Chelsea wysyła na turniej Matę (grającego z 10)
W 2014 Niemcy
Chelsea wysyła Schurle (grającego z 14)
2018 Francja
Chelsea wysyła Giroud (grającego z 18)
Na turnieju został nam w tym momencie tylko Zyiech
[img]https://pbs.twimg.com/media/EVKW01KUMAAcdJj.jpg:large[/img]
Jak zawsze nie do końca dokładny Santo :) w 2010 Mata grał w Valencii - do Chelsea przyszedł dopiero w 2011 ;)
A Klubem który miał taka statystykę był Real
Madryt
Ale nie ma nikogo z Realu w składzie Argentyny wiec seria się przerwie ;)
[quote]#post1559775 Mam nadzieje że tan mały karzeł przegra w finale będzie bardziej bolało. Orsato to taki polski stefanski, beznadziejny sędzia karny z dupy[b] wypatrzył[/b] mecz do tego momentu brudasy nie istniały[/quote]
Dobrze byłoby aby Kolega wypatrzył gdzieś w księgarni słownik ortograficzny.
ok Karv zwracam honor, byłem przekonany, że po mistrzostwach go właśnie kupiliśmy :P
w każdym razie mamy w zwyczaju mieć mistrza świata w kadrze.
w to bym celował. chociaż większe szanse na pokonania karła dawał bym Francji. ostatecznie awans do finału lessiego cieszy bo porażka w nim będzie bardziej bolała
[quote]#post1559773 Ależ koniecznie. Najlepiej jakby Argentyńczycy się zrzucili.[/quote]
Kempes jest na imprezie na miejscu, to może podzielić się swoim doświadczeniem.
Karzeł, lessi, Krystyna - jakie to małe.
Można daną reprezentację bardziej lubić inną mniej, ale należy uznawać klasę sportową rywala.
To jest to samo, jak czytam po przegranym meczu Cracovii, że tamci to nic nie grali, potykają się o własne nogi, pieniądze na klub mają z miasta i tym podobne androny. Skoro przegrywamy ze szmaciarzami to kim my jesteśmy???
Argentyna zagrała wczoraj znakomity mecz. Jak czytam, że do momentu karnego nie istnieli, to mi się zajady robią ze śmiechu, wystarczy popatrzyć na statystyki. Do momentu karnego Chorwacja nie oddała strzału w kierunki argentyńskiej bramki.
Karny jak najbardziej prawidłowy. Chorwacki bramkarz w ogóle nie był zainteresowany piłką, która po podcince zmierzała do pustej bramki. Gdyby nie interwencja bramkarza to argentyński napastnik spokojnie odprowadziłby piłkę do bramki.
Argentyna z meczu na mecz gra lepiej, ale czy to wystarczy na francuską maszynę??? Dalej stawiam 60:40 dla trójkolorowych, ale kciuki będę trzymał za albicelestes.
Lionel pokazał wczoraj wszystkim hejterom z wszystkich for na świecie co jest wart. Został mu mały/wielki krok do zostania najwybitniejszym piłkarzem w historii - oczywiście jest to tylko moja opinia.
Póki co najlepszym piłkarzem dla mnie jest Diego Armando Maradona, ponieważ doprowadził Argentynę do mistrzostwa. Messi pobił Maradonę już we wszystkim, poza podniesieniem nad głowę Złotej Nike.
I tak jak Maradona na swoich barkach doprowadził słabiutką Argentynę do finału Mundialu '90 tak Messi robi to w roku 2022, choć chyba obecna Argentyna jest mocniejsza od tamtej.
Trzymam kciuki za Argentynę także z tego powodu, że futbol w tym dość nieszczęsnym kraju, jest czymś co dla nas jest niewyobrażalne. Nie chcę używać tu słowa "religia" bo nie lubię takich porównań,ale żeby to zrozumieć trzeba odwiedzić Argentynę.
Tamci kibice po prostu zasługują na zwycięstwo w finale.
Deprecjonowanie umiejetnosci Messiego oraz te inwektywy swiadcza o byciu "Januszem futbolu"
Wygląda to na zwykle leczenie kompleksów przez niespelnionego trampkarza.
W filmie argentyńskim który dostał Oscara ( nie pamiętam tytułu) śledczy wpadła na trop zabójcy droga dedukcji i poszukiwania go na stadionie Racingu (wiedzieli ze był zagorzałym fanem i może nie darować sobie obecności na meczu ukochanej drużyny) . Trocha to było naciągane ale suma sumarum wpadł na meczu. Taka mała dygresja jeśli chodzi o uwielbienie dla futbolu w Argentynie☺ .
sterby ty od rana pijesz?
Tak. Najpierw herbatę do śniadania, a teraz kawę.
Nie to miałem na myśli, na trzeźwo sie takich głupot nie da napisać. W skrócie tylko chodzi mi o to że nie mozna bronić tak małej i zalosnej druzynki jak argentynka
już wyjaśniałem wiele razy dlaczego lessi jest zerem, nie chce mi się powtarzać. przykro mi, że jego fanbojów to boli ale niewiele mnie to interesuje. niech cierpi w finale, będzie to piękne podsumowanie jego pseudo kariery
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)