a Hiszpania robi swoje.....
-
-
Mistrzostwa Świata w piłce nożnej - KATAR 2022 [temat zbiorczy]
[quote]#post1557669 [quote]#post1557621 mnie zastanawia poco te wszystkie szkolenia trenerów, narodowy model gry, założenia szkoleniowe i organizacji gry a potem i tak przychodzi gość do jedynki i robi to co na filmiku. tęsknie za Souzą [/quote]
to jedno, ale drugie to czy ktoś tam w szatni ma jaja? Bo jeśli gwiazdom pokroju Lewego odpowiada taki styl, a jakby chciał to by powiedział "Czesiu, weź nie pierdol , pilnuj zeby śniadania były smaczne, a my gramy swoje' , to tylko świadczy jaka to banda cienkich cipek bez ambicji.
[/quote]
Diabel, napisales gwiazdom pokroju Lewego, ale przeciez ta kadra nie ma zadnej innej gwiazdy, zadnego grajka pretendujacego,zeby go zestawiac z najlepszymi na tej pozycji w Europie. Lewemu na pewno nie odpowiada, ale wie z kim mu przyszlo grac. Tu niestety trzeba trenera zagranicznego, z zupelnie inna filozofia gry, a nie Czesia zyjacego zwycieskimi remisami na Wembley, w Chorzowie, na Parc des princes z Wozniakiem jako ksieciem Paryza.
Polecam sprawdzić statystyki meczu Hiszpanów i zobaczyć co to znaczy dominacja nad przeciwnikiem. 😎
[quote]#post1557669 to jedno, ale drugie to czy ktoś tam w szatni ma jaja? Bo jeśli gwiazdom pokroju Lewego odpowiada taki styl, a jakby chciał to by powiedział "Czesiu, weź nie pierdol , pilnuj zeby śniadania były smaczne, a my gramy swoje' , to tylko świadczy jaka to banda cienkich cipek bez ambicji.
[/quote]
Podobno taka sytuacja miała miejsce kiedyś w reprezentacji Francji na Mundialu. Piłkarze mieli kosę z trenerem (uważali go za nieudacznika) i starszyzna drużyny po prostu przejęła władzę i ustalała taktykę :-) Thierry Henry był szefem bandy i zdobyli o ile pamietam wicemistrzostwo.
- Edytowany
[quote]#post1557684 [quote]#post1557669 [quote]#post1557621 mnie zastanawia poco te wszystkie szkolenia trenerów, narodowy model gry, założenia szkoleniowe i organizacji gry a potem i tak przychodzi gość do jedynki i robi to co na filmiku. tęsknie za Souzą [/quote]
to jedno, ale drugie to czy ktoś tam w szatni ma jaja? Bo jeśli gwiazdom pokroju Lewego odpowiada taki styl, a jakby chciał to by powiedział "Czesiu, weź nie pierdol , pilnuj zeby śniadania były smaczne, a my gramy swoje' , to tylko świadczy jaka to banda cienkich cipek bez ambicji.
[/quote]
Diabel, napisales gwiazdom pokroju Lewego, ale przeciez ta kadra nie ma zadnej innej gwiazdy, zadnego grajka pretendujacego,zeby go zestawiac z najlepszymi na tej pozycji w Europie. Lewemu na pewno nie odpowiada, ale wie z kim mu przyszlo grac. Tu niestety trzeba trenera zagranicznego, z zupelnie inna filozofia gry, a nie Czesia zyjacego zwycieskimi remisami na Wembley, w Chorzowie, na Parc des princes z Wozniakiem jako ksieciem Paryza. [/quote]
ok, ale sa goście którzy nie mają nic a nic do stracenia, nikomu nie muszą nic udawadniać a Czesio może im conajwyżej naskoczyć; Szczęsny, Glik, Krychowiak, Zieliński, Lewy, Cash - to przecież ponad pół drużyny. noż qrwa, zero jaj. tragedia.
:(
[b]Edycja z 23.11.2022 o godz. 19:26 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1557690 [quote]#post1557669 to jedno, ale drugie to czy ktoś tam w szatni ma jaja? Bo jeśli gwiazdom pokroju Lewego odpowiada taki styl, a jakby chciał to by powiedział "Czesiu, weź nie pierdol , pilnuj zeby śniadania były smaczne, a my gramy swoje' , to tylko świadczy jaka to banda cienkich cipek bez ambicji.
[/quote]
Podobno taka sytuacja miała miejsce kiedyś w reprezentacji Francji na Mundialu. Piłkarze mieli kosę z trenerem (uważali go za nieudacznika) i starszyzna drużyny po prostu przejęła władzę i ustalała taktykę :-) Thierry Henry był szefem bandy i zdobyli o ile pamietam wicemistrzostwo.[/quote]
Iwan w tej swojej książce pisanej przez Stanowskiego też opowiadał o podobnych akcjach, dawno to już czytałem, chyba chodziło o czasy Piechniczka. Goście chlali, grali nocami w pokera, ale mieli qrwa jaja!
[quote]#post1557624 Oz qrwa 😁
Gargamel, potrzebny kronikarz coby te lagi policzyć. [/quote]
Z całą dozą pewności moge stwierdzic ze bylo ich duzo :P
Kronikarz jak z koziej dupy trąba :)
Tak sobie myślę, że Lewandowskiemu zawdzięczamy, że mamy choć jeden punkt.
Argentyna - Arabia. 1:0 dla Argentyny po bramce z karnego, skończyło się 1:2.
Niemcy - Japonia. 1:0 dla Niemców po bramce z karnego, skończyło się 1:2.
Gdyby strzelił, pewnie byśmy przegrali 1:2 😜
My strzelaliśmy w 2iej polowie😜
Wygralibyśmy, gdyby mecz odbył się na Stadium 711.
W przerwie trochę wspomnień
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-11/fb-img-1669233667774-jpg-10818674.jpg[/img]
O nie, jednak Japonia dała radę! Te mistrzostwa nie przestają mnie zadziwiać!
[quote]#post1557594 Kwinto, kto to jest?!
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-11/obraz-png-32851382.png[/img][/quote]
Nie zwracaj na niego uwagi...
Podobała mi się gra Kanady. Zaimponowali mi. Na ich tle jesteśmy 4 ligą.
[quote]#post1557698 Kronikarz jak z koziej dupy trąba :)[/quote]
:(
- Edytowany
Podsumowanie dnia wczorajszego:
Chorwacja cieniutka
Maroko niezłe ale słabsze niż się sam spodziewałem
Niemcy wyglądali fantastycznie i przegrali. Podobnie jak Argentyna. To pozwala sądzić, że to wypadek przy pracy
Japonia grała całkiem ambitnie, ale stawiam ich niżej na półce niż Arabię. Grupa będzie ciekawsza
Kostaryka to nie reprezentacja. Hiszpania jednak może być mocna.
Belgia bez błysku, ale ma taką samą 11ke od 12 lat chyba. To może zaprocentować, ale bez błysku Hazarda może być ciężko. Lukaku ma podobno być na drugi mecz.
Kanada zaskoczyła pozytywnie bo niczego szczególnego sobie po nich nie obiecywałem sądząc, że ich rozgrywki północne to zbyt niska półka w stosunku do mundialu. Jednak ich generacja może być ciekawa, sprawa w grupie ciągle otwarta, mogą zaskoczyć.
Ciekawe czy jakakolwiek turniejowa taśma jest jeszcze w grze po porażce Niemców :) Zeszły ze mnie emocje trochę jak się bukmaherskie taśmy pokończyły :D dalej w grze o grupowe rozstrzygnięcia ale nie będzie łatwo. Po pierwszej kolejce trzeba będzie ponowić zakłady bo układy są ciekawe. Kursy też mogą zaskoczyć.
Dzisiaj Szwajcaria-Kamerun jawi mi się jako coś czego nie chciałoby mi się oglądać. Ale trzeba by wiedzieć co w trawie piszczy. Ostrze sobie zęby na Urugwaj Korea bo to mecz o drugie miejsce teoretycznie, ale o tym zadecyduje Portugalia ewentualnie nie dając doopy, a lubią w pierwszym meczu to zrobić. Na deser Brazylia, spodziewam się, że pokażą muskuły i tu bym celował w jakieś wysokie handi. Czułem to wczoraj przy Hiszpanii ale jak Niemcy położyli kupon to odebrało mi ochotę na dalsze granie w dniu wczorajszym ; )
----
Co do naszych. Profesjonalizm piłkarza wyraża się tym, że gra to czego oczekuje od niego trener. Części zawodników zależy na rąbance - mówimy tu o liderach jak Krycha czy Glik. Z przodu pograć by może chciał Zieliński ale on jawi mi się jako cichy chłopak, raczej nie wali pięścią w stół. No i Lewandowski. Trener odpowiada za wynik, nie mogą wyjść zagrać swojego bo to nieprofesjonalne i zrzuca odpowiedzialność z barków selekcjonera.
Jestem ciekaw co dalej. Michniewicz przekonywał, że ma plan na wszystko, jest analitykiem, zagłębiał się w tym. Jeśli ma plan na Arabię to mam nadzieję go zobaczyć. Kolejny mecz jak z Meksykiem potwierdzi, że to nie fachowiec tylko złotousty bajerant
Statystyki naszego meczu nie kłamią:
pod względem rajdów progresywnych (przeniesienie piłki o 15-30 metrów bliżej bramki rywala poprzez bieg z piłką) – najgorsi, ledwie 5 takich akcji
pod względem passing rate (podania na minutę posiadania) – najgorsi, ledwie 10,2
pod względem kluczowych podań – najgorsi, zero udanych
pod względem podań w ofensywną tercję – druga najgorsza skuteczność, tylko Walia mniej
pod względem kontaktów z piłką w polu karnym – drugi najgorszy wynik, tylko Katar mniej, my sześć
pod względem expected goals z gry – najgorsi, 0,05 xG
pod względem dośrodkowań – drugi najgorszy wynik, sześć wrzutek, mniej tylko Tunezja
pod względem pojedynków w ataku i dryblingów – trzeci najgorszy wynik jeśli chodzi o próby, mniej Walia i Australia
najwięcej podań: Kiwior-Glik, Glik-Kiwior i Szczęsny-Lewy
najgorszej wypadamy też w statystyce posiadania piłki. od tego mundialu nowością jest statystyka posiadania piłki określana jako niczyja. przebiliśmy wszystkie reprezentacje, które grały przed nami do tej pory i to znacznie. z pamięci mówię, że zwykle to około 8-10 procent u nas blisko 20tu.
mam nadzieję, że graliśmy by nie przegrać, zrealizowaliśmy cel i w sobotę coś pokazemy
No Afroturosasi zaskoczyli mnie pozytywnie. Jeszcze w trąbę od La Rochy i Aufwiedersein :D
Ciekawe co dziś zaprezentuje Brazylia. Niech rozwalą tą ruską k...ę. Wypróżniam się na panslawizm!
Santo weź wytłumacz o co biega z tym niczyim posiadaniem. Jak piłka poza boiskiem? W powietrzu?
- Edytowany
Contested - znaczy że żadna drużyna nie ma pełnej kontroli nad piłką - np. jest walka o piłkę
https://localtoday.news/us/what-is-contest-possession-the-latest-world-cup-statistics-190323.html
EDIT
@sterby#4472
La Roja :)
La Rocha to wokalista Rage Against the Machine ale on raczej chyba nie będzie Niemców dojeżdzał - choć kto wie 😎
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)