Warunki fizyczne dla bramkarza to podstawa.
Skoczność, gibkość , refleks , opanowanie, można wytrenować ,a wzrostu nie.
-
-
Przygotowania do sezonu 2022/23 - obozy, sparingi...
A w każdym razie znacznie trudniej.
Co mi umknęło odnośnie Kakabadze? Nie grał w żadnym sparingu.
[quote]#post1562520 Warunki fizyczne dla bramkarza to podstawa.
Skoczność, gibkość , refleks , opanowanie, można wytrenować ,a wzrostu nie.[/quote]
najlepsi bramkarze świata mają gorsze warunki i co z tego wynika ( np.ter Stegen 1.87, M Neuer 1.93) i to im nie przeszkadza
- Edytowany
Im nie , mnie tak.
A poza tym od kiedy to ter Stegen to najlepszy bramkarz świata? Neuerowi też wsadzili kilka bramek za kołnierz.
Konusy to niech se biegają z boku boiska.
Najlepszym bramkarzem świata jest ostatnio no ten z Argentyny co pokazał ,jakże mu tam ( patrzę( pacze) teraz do Wikipedii) , o już wiem Emiliano Martinez a on ma 1,95 i to jest niezbędne jak się okazało minimum ;)
[quote]#post1562524 Co mi umknęło odnośnie Kakabadze? Nie grał w żadnym sparingu.[/quote]
Zieliński w wywidzie mówił że był chory i wraca do gry
[quote]#post1562533 Im nie , mnie tak.
A poza tym od kiedy to ter Stegen to najlepszy bramkarz świata? Neuerowi też wsadzili kilka bramek za kołnierz.
Konusy to niech se biegają z boku boiska.
Najlepszym bramkarzem świata jest ostatnio no ten z Argentyny co pokazał ,jakże mu tam ( patrzę( pacze) teraz do Wikipedii) , o już wiem Emiliano Martinez a on ma 1,95 i to jest niezbędne jak się okazało minimum ;)[/quote]
Martinezowi też wsadziła Arabia Saudyjska 2 brameczki i dlaz mnie nie jest on najlepszym bramkarzem, gdyby nie mistrzostwa świata wiele osób nie wiedziałoby kto to jest......
Pytanie po co sie pozbywaliśmy Balaja. Byłby na bramce nie do przejścia.
- Edytowany
1.Balaj został wypożyczony i najprawdopodobniej jeszcze tu wróci .A na bramce faktycznie jest nie do przejścia ,z jednej przyczyny bo na niej nie stoi.
2. Gdyby nie mistrzostwa świata to nawet Argentyna nie zdobyła by tytułu.
Zawsze jestem zaskoczony gdy kolejny raz sprawdzam i widzę, że Niemczycki ma 190cm.
Gdzie on to chowa?
Chyba mu to liczą z włosami na tapir ;-)
Madejski jest pewniejszy od Niemczyckiego w walce w powietrzu. Było to widać w czasie sparingu z Sigma. Karolek stałby jak przyspawany do linii bramkowej przy piłkach do których wychodził Madejski.
Z resztą, Niemczyckiemu kończy sie kontrakt w czerwcu i pewnie jest ciśnienie na sprzedaż
[quote]#post1562550 Madejski jest pewniejszy od Niemczyckiego w walce w powietrzu. Było to widać w czasie sparingu z Sigma. Karolek stałby jak przyspawany do linii bramkowej przy piłkach do których wychodził Madejski.
Z resztą, Niemczyckiemu kończy sie kontrakt w czerwcu i pewnie jest ciśnienie na sprzedaż[/quote]
Kilka meczy nam wybronił, to trzeba Niemczyckiemu przyznać, jednak nigdy nie byłem jakimś jego wielkim fanem. Fakt, że możemy na nim zarobić i to całkiem przyzwoite pieniądze jest bardzo dobrą wiadomością.
[quote]#post1562558 ... Fakt, że możemy na nim zarobić i to całkiem przyzwoite pieniądze jest bardzo dobrą wiadomością....[/quote]
Kolejny co zarabia na pilkarzach i sie chwali na forum....
Pozazdroscic latwych pinionzkow...
Tylko podpowiem zebyscie poczekali do lata to odstepne za podpisanie kontraktu wezmiecie do kieszeni albo nawet jutro podpiszcie z nowym klubem od lipca kontrakt to na zimowe rachunki wpadnie juz teraz...
https://mymistrzowie.pl/pasiaste-sny-o-potedze-dlaczego-cracovia-wciaz-jest-tylko-sredniakiem/ może tutaj wrzucę te link, Pasiaste sny o potędze
To nie są sny tylko koszmary.
To jest najlepszy komentarz, który, niestety, odziera ze złudzeń:
Utrzymać ważnych graczy, wprowadzać młodzież do gry, systematycznie dokonywać wartościowych wzmocnień. To powinny być trzy filary rozwoju Cracovii. Plany Janusza Filipiaka mają sens, ale trudno o konsekwentne działanie, skoro co chwilę któryś z elementów zawodzi. Przed przerwą zimową Pasy mogły postawić sobie kilka celów i dwa z nich wciąż nie są zrealizowane. Okienko zostało przespane i na chwilę przed powrotem ligi pojawia się temat sprowadzenia kogokolwiek (czyt. potencjalne transfery Kamila Drygasa i Tomasa Petraska). Pestka czy Niemczycki mogą podbijać stawkę przy przedłużeniu umowy? Nic dziwnego, skoro klub zmarnował tyle miesięcy i budzi się w ostatniej chwili.
Myślę, że to jest powód, dlaczego to jest chyba najbardziej senne okienko transferowe na forum w ostatnich latach i nikt nawet nie wspomina o "spadaniu z krzesła".
Jak prowadzić politykę transferową ? Uczmy się od Papszuna, który regularnie wymienia graczy w zespole , pozbywa się ogniw jeszcze mocnych by je wymienić na młodsze i mocniejsze .
My zaś z reguły tracimy najlepszych nie pozyskując w zamian równych im poziomem .
Janusz i Stefan śpią snem zimowym, ale to już od dawna. Lepiej nie będzie, cofamy sie i to ich zasługa. Majewski się plażuje w Turcji. Kiedyś chociaz w juniorach sukcesy, jacyś perspektywiczni zawodnicy, teraz po mału nie ma już czego zbierać. Akademia rozwalona. Piszą w prasie, że Janusz wyszedł w czasie pierwszego sparingu. Powinien siedzieć i oglądać tą masakrę do końca. W drugim meczu już zaparkowaliśmy autobus, żeby było jako tako. W kolejnym meczu ratuje nas imprezowicz Knap, którego Zielu chciał jeszcze niedawno wywalić. Moim zdaniem w lidze będziemy trzymać dupe z tyłu i jakoś to będzie. Raz lepiej, raz gorzej. Byle przetrwać i żeby Zielu dostał nowy kontrakt, bo przecież jakoś idzie. Stefan idź na emeryturę, zrobiłeś gnój kiedyś, robisz i teraz.
Za Hebo jakiegoś kozaka do środka, kurwa błagam, Janusz przeczytaj ten komentarz i sięgnij głęboko do kieszeni :)
Papszun to jedno, a sposób w jaki Raków buduje Akademię, to drugie. Wygląda na to, że tam na prawdę chcą założyć fundament na lata. Przy tym to my mamy infrastrukturę bez żadnego konkretnego pomysłu, planu czy strategii (mamy ośrodek, więc reszta jakoś będzie funkcjonować...), a medaliki testują nowatorskie koncepcje konsekwentnie, a efekty już widać w wynikach clj-otek.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)