Jaki tekst sterby? Mozesz zacytowac? :)
Ogladalem w pubie, glosno bylo, a i tak byl to Polsat, hihi
No ja zupelnie nie wierzylem jak spierdolilismy mecz z Wegrami i wpadlismy na kacapow.
Wczoraj chyba jednak juz wierzylem, bo Slaski, bo Szwecja to zaden potentat.
Ale siak czy tak, sukces i radosc.
Mialem olac te MS, ale zaczynam myslec , tutaj finanse zadecyduja, czy maly wypadzik do Kataru nie wypadnie.
Niepredko beda kolejne MS w kraju gdzie mozna na rowerze z meczu na mecz podskoczyc, jesli sie czlowiek nie rozpusci z goraca ma sie rozumiec, he he.
-
-
Eliminacje do oraz MS w Katarze 2022
- Edytowany
chodziło mu o to, ze przy 1-0 czas szybciej płynie Szwedom, niz nam. czyli ze ta bramka zakrzywila czasoprzestrzen podobnie jak w przypadku czekania na sranie i srania wlasciwego czynia drzwi do kibla. nie znosze takich porównań
Mundial będzie w listopadzie, czy ktoś wie jak będzie wtedy grała ekstraklapa, będzie jakaś przerwa?
Nasi nie wzięli tego pod uwagę jeszcze hehe
szanse przecież na dostanie się na mundial jeszcze kilka miesiecy temu były prawie zerowe ;)
co do hymnu faktycznie melodia leciała szybciej niż ludzie śpiewali ale wyszło i tak dobrze
https://www.youtube.com/watch?v=5NtCiQ-a78c
- Edytowany
Jest gdzies terminarz wstepny z datami naszej ligi jak i innych.. wszystkie ligi staja na czas mundialu... Bundesliga to akurat pamietam bo czytalem w zeszlym tygodniu rusza w pierwszym tygodniu stycznia..Pewno wszystkie ligi tak rusza dajac odpoczac po Mistrzostwach Swiata..
PKO Ekstraklasa. Sezon 2022/23 – kluczowe daty
Pierwsze rundy europejskich pucharów w sezonie 2022/23 – 5-7 lipca.
Początek sezonu 2022/23 PKO Ekstraklasy – 15 lipca.
Początek przerwy zimowej w PKO Ekstraklasie – 12-13 listopada.
Wznowienie PKO Ekstraklasy – 28-29 stycznia 2023.
W 2022 roku ze względu na rozgrywany późną jesienią Mundial w Katarze angielska Premier League wstrzyma rozgrywki 13 listopada, osiem dni przed meczem otwarcia mistrzostw świata, a wznowi 26 grudnia, czyli osiem dni po finale - ogłosiły władze ligi.
Sezon Premier League rozpocznie się 6 sierpnia, czyli tydzień wcześniej niż zwykle. Do momentu rozpoczęcia turnieju w Katarze piłkarze mają rozegrać 16 kolejek.
Pozostałe odbędą się od 26 grudnia 2022 do 28 maja 2023 roku.
Władze angielskiej ligi postanowiły wznowić rozgrywki 26 grudnia, aby podtrzymać wieloletnią tradycję rozgrywania spotkań w Boxing Day, czyli drugi dzień świąt Bożego Narodzenia.
Tu jeszcze artykul na ten temat...
https://www.sport.pl/mundial/7,154361,23672140,mundial-2022-mistrzostwa-swiata-w-katarze-w-listopadzie-i-grudniu.html
Gdyby ktoś wybierał się w listopadzie rowerkiem do Kataru.. https://www.fifa.com/tournaments/mens/worldcup/qatar2022/news/ticket-prices-fwc22
[quote]#post1528073 Ostatnio chyba w meczu o punkty to wygraliśmy ze Szwecją na MŚ w NRF-ie w 1974.
Meczu nie pamiętam, bo chodziłem jeszcze do przedszkola.
[/quote]
A był to ważny i ciekawy mecz... Okazało się, że po trzech przeciwnikach w grupie, w tym dwóch wydawałoby się ekstremalnie trudnych - a tu okazało się, że jest trudniejszy... Fenomenalna bramka Laty po "wyciągnięciu" piłki niemal spoza linii autowej głową oraz obroniony karny przez Tomaszewskiego. Notabene, wtedy do 11 mistrzostw jako bramkarza dali Meiera - chyba dlatego, że Beckenbauer tak powiedział przed wyborem tej "11" a Tomaszewski był lepszy... I przywilej gospodarza.. Dwaj inni znakomici bramkarze - Meier i Hellstroem - każdemu z nich strzelano na MŚ karnego - obaj puścili; a Tomaszewski obronił dwa (wszystkie).
[quote]#post1528073
Gdybyśmy mogli przenieść tę reprezentację 30 lat wstecz to gralibyśmy o medale. Sam geniusz Lewandowskiego wystarczyłby tak jak wystarczył geniusz Maradony, aby słabiutka Argentyna doszła do finału.
.[/quote]
Polemizowałbym. Jak widać było przez lata, sam Lewandowski meczu nie wygra. Nie miałby z kim grać...
No, ale jeśli będzie grał on + Cracovia (Kapustka, Klich, Helik, Piątek) - to kto wie? :)
[quote]#post1528073
Nie lubię i nie cenię Szczęsnego, ale wczoraj wybronił ten awans.
[/quote]
Zgadzam się (także z pierwsza częścią)
[quote]#post1528073
Jacek Laskowski najlepszym komentatorem polskim. Tekst o zakrzywianiu czasoprzestrzeni drzwiami do toalety, przejdzie chyba do historii krajowej komentatorki.[/quote]
Jak już kiedyś napisałeś, wprowadzenie dwóch komentatorów zabiło komentarz sportowy 9a przynajmniej w Polsce). Na miłość Boską, ja chcę żeby mi mówili kto jest przy piłce - resztę widzę sam! A oni pieprzą głupoty, co jaki piłkarz myślał, jaki miał plan (skąd oni to, kurczę, wiedzą) co kto grał 20 lat temu, ile razy śmy przegrali... A już kompletne nieszczęście to ten drugi, piłkarz (a jak to jeszcze jest Żewłakow, to już kompletny dramat). Wyłączyłbym, ale wtedy nie słychać odgłosów z boiska...
A tekstu o zakrzywianiu nie wyłapałem?
MŚ: Podział na koszyki przed losowaniem
Koszyk 1
Katar (gospodarz, grupa A)
Brazylia
Belgia
Francja
Argentyna
Anglia
Hiszpania
Portugalia
Koszyk 2
Meksyk
Holandia
Dania
Niemcy
Urugwaj
Szwajcaria
USA
Chorwacja
Koszyk 3
Senegal
Iran
Japonia
Maroko
Serbia
Polska
Korea Południowa
Tunezja
Koszyk 4
Kamerun
Kanada
Ekwador
Arabia Saudyjska
Ghana
Zwycięzca barażu Azja - CONMEBOL (ZEA/Australia - Peru)
Zwycięzca barażu CONCACAF - Oceania (Kostaryka - Nowa Zelandia)
Zwycięzca barażu UEFA (Walia/Szkocja/Ukraina)
Plan baraży:
7 czerwca - ZEA - Australia (w Katarze)
13-14 czerwca - zwycięzca ZEA/Australia - Peru (w Katarze)
13-14 czerwca - Kostaryka - Nowa Zelandia (w Katarze)
czerwiec - Szkocja - Ukraina
czerwiec - Walia - zwycięzca Szkocja/Ukraina
Marzy się grupa: Argentyna; Kanada/USA i Arabia Saudyjska :)
ja też bym chciał tego kurdupla z pierwszego koszyka. Ostatecznie Brazylia też by siadła, ale najbardziej bym chciał kurdupla. Z drugiego też coś spoza Europy fajnego by siadło. Meksyk albo USA
Do wyjścia z grupy potrzebne będzie szczęście w losowaniu, choć poprzednie mistrzostwa pokazały, że i "kelnerzy" mogą zatrzymać naszą reprę.
Argentyna, popieram. i ogolnie zadnych potencjalnych 'kelnerow' , mam deja vu jakto puknty sobie juz przypisujemy a potem sie blaznimy.
Niech bedzie grupa przejebana.
Racja, w '74 mieliśmy przejebane, Argentyna, Włochy i zdobyliśmy medal.
właśnie w tym rzecz. zwykle mamy kelnerów, majweny robią w myślach awans z grupy i sprawdzają na kogo trafimy a potem w pizdę. lepiej mieć mocną grupę, nawet grupę śmierci i w niej walczyć jak Węgrzy ostatnio. Dla antyfutbolu Michniewicza to nawet i lepiej wtedy.
Gwoli przypomnienia , w mecza ch sparringowych i towarzyskich przed Mundialemchoć wygrywalismy, gralismy słabiutko . Na Mundialu nastapiła zaś eksplozja formy .Gdyby nie ten pechowy mecz z RFN to byłby finał Polska - Holandia .
Wierzymy ci na slowo Hanku :)
Tym razem jak widzisz sterby nie poszedl na rower a byl w przedszkolu :D
Ja pewnie zastanawialem sie kiedy mi mama pieluche zmieni :D
[quote]#post1528125 Wierzymy ci na slowo Hanku :)
Tym razem jak widzisz sterby nie poszedl na rower a byl w przedszkolu :D
Ja pewnie zastanawialem sie kiedy mi mama pieluche zmieni :D
[/quote]
Miałem wtedy 19 lat i byłem w trakcie egzaminów na UJ . Piekne to były dni .😀
zapomniales dodac; wlasnie zdalem prawko na czolg
Argentyna, Holandia, Polska i Kamerun
i wychodzimy z grupy razem z Albicelestes :)
[quote]#post1528109 Racja, w '74 mieliśmy przejebane, Argentyna, Włochy i zdobyliśmy medal.[/quote]
Ale wtedy mieliśmy Górskiego.
I Latę, Szarmacha, Tomaszewskiego...
Jeden Lewandowski, wysokiej klasy, turnieju nie wygra. Irlandia miała wtedy George'a Besta - i co z tego?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)