[quote]#post1579051 Ja mam tylko jedno marzenie, no, ewentualnie dwa: wygrać każde derby, jakie się zdarzą, i co roku świętować dzień św. Zwisława. Za stary już jestem na inne marzenia, więc to mi wystarczy. [/quote]
Amen
-
-
Jacek Zieliński - rozdział 2
Derbów nie będzie. Ale Santo zasiał ziarenko i zbiera plony.
Wszyscy odmówili. Tak czy siak Panie Jacku powodzenia. Pan jako jedyny ogarnie ten bałagan i nas spokojnie utrzyma.
A gts się wyłoży i nie awansuje. derby jedynie w PP jak co
[quote]#post1579059 Derbów nie będzie. Ale Santo zasiał ziarenko i zbiera plony.[/quote] dokładnie nie dla psa kiełba .. ekstraklasa
- Edytowany
Wszyscy odmówili? Bzdura, procesora po prostu nie było na nich stać. Odmówił tylko jeden: chorąży Nawałka, który od razu stwierdził, że w Cracovii nie będzie pracował.
Co trzeba mieć w głowie (albo czego nie mieć) żeby w chorążego celować? Zero instynktu samozachowawczego.
Na szczęście Nawałka miał instynkt...
Myślę, że na obecne warunki w klubie to jest odpowiedni trener na odpowiednim miejscu.
Młody by się od razu utopił, a ktoś z większym nazwiskiem, może by nawet dopłynąl do brzegu ale bardzo pokiereszowany,
Jacek przynajmniej wie, gdzie szukać koła ratunkowego, choć ono też już jest troszkę zużyte...
Krótko mówiąc trenerze udało się. A teraz życzę powodzenia.
Czy ja dobrze rozumiem ?? Filipiak oficjalnie mówi, że obecnie traktuje Zielińskiego jak "5 koło u wozu" i miał zamiar go podmienić na innego trenera....ale z racji, że się z nikim innym nie dogadał to wyjścia już nie ma i Zieliński musi zostać...
I jak w tym klubie ma być normalnie ?.... 🤡 🤡
- Edytowany
A kto powiedział, że ma być normalnie ;).
Miałem nadzieję, że Trener Zieliński zostanie więc się cieszę. Nie jest to jakaś niespodzianka.
Filipiak zawsze zmieniał trenerów po coś. Oczywiście to "coś" to nie chęć zrobienia wyniku sportowego czy długofalowy rozwój klubu tylko chwilowe zainteresowanie mediów, reklama, poklask, uspokojenie nastrojów itp. Tym razem zmiana kompletnie by się nie broniła (np. na Michniewicza) bez inwestycji w transfery - a o tym możemy zapomnieć.
Dostał Trener Zieliński kontrakt, będzie wyciskał ile się da z Bochnaków, Makuchów i reprezentantów krajów "ubogich piłkarsko".
A za rok, w razie czego, ma Filipiak gotowego kozła ofiarnego. Wtedy będzie mógł przy poklasku niezorientowanej gawiedzi zmieniać trenera na dowolnego.
- Edytowany
Kwadratura koła z tym ruchem kibicowskim albo swoiste perpetuum mobile.
Żeby mieć silny ruch kibicowski to najpierw trzeba mieć sukcesy. My mamy piękne tradycje okraszone sukcesami ale już prawie nie ma ludzi którzy by je pamiętali bo to niestety daleka przeszłość. Nie możemy ciągle karmić się przeszłością jak maszyna która sama z siebie będzie napędzać się i pracować w nieskończoność bez strat (perpetuum mobile). Potrzebujemy nowych sukcesów, nowego paliwa, nowych tradycji, które przyciągną nowych ludzi do klubu i wtedy ruch kibicowski się odrodzi.
Ani cwks, ani gts czy nawet Lech nie mieliby kibiców gdyby nie sukcesy, które osiągnęli a raczej kupili sobie za pieniądze bo w dzisiejszych czasach sukcesy kupuje się właśnie za pieniądze.
Taka niestety jest kolejność: najpierw sukces a potem kibice i ruch kibicowski, a nie odwrotnie.
Niestety pech nasz polega na tym, że żyjemy w państwie postkomunistycznym nie zbudowanym na tradycji i patriotyzmie, a zdobywaniu pieniędzy często towarzyszyły mroczne zakulisowe nieczyste działania.
[quote]#post1579031 Nie rozumiem tylko, po co Pan Jacek rzuca słowa na wiatr, mowiac "spelnimy marzenia kibicow"?[/quote]
Niektórzy marzą by trwać, niektórzy są zachwyceni transferami na poziomie Atanasowa, niektórym spodobał się Stefek Doktor. Nie sądź po swoich marzeniach
No to wygramy 2-3 mecze a później dostaniemy wpierdol od jakiegoś słabeusza . I nie wiem czemu taki zachwyt nad Zielińskim (a przypominam sobie był już taki nad Stawowym )
[quote]#post1579081 No to wygramy 2-3 mecze a później dostaniemy wpierdol od jakiegoś słabeusza . I nie wiem czemu taki zachwyt nad Zielińskim (a przypominam sobie był już taki nad Stawowym ) [/quote]
Dokładnie tak będzie
A teraz powiedz mi jak z tym składem chcesz walczyć o mistrzostwo?
[quote]#post1579077 Kwadratura koła z tym ruchem kibicowskim albo swoiste perpetuum mobile.
Żeby mieć silny ruch kibicowski to najpierw trzeba mieć sukcesy. My mamy piękne tradycje okraszone sukcesami ale już prawie nie ma ludzi którzy by je pamiętali bo to niestety daleka przeszłość. Nie możemy ciągle karmić się przeszłością jak maszyna która sama z siebie będzie napędzać się i pracować w nieskończoność bez strat (perpetuum mobile). Potrzebujemy nowych sukcesów, nowego paliwa, nowych tradycji, które przyciągną nowych ludzi do klubu i wtedy ruch kibicowski się odrodzi.
Ani cwks, ani gts czy nawet Lech nie mieliby kibiców gdyby nie sukcesy, które osiągnęli a raczej kupili sobie za pieniądze bo w dzisiejszych czasach sukcesy kupuje się właśnie za pieniądze.
Taka niestety jest kolejność: najpierw sukces a potem kibice i ruch kibicowski, a nie odwrotnie.
Niestety pech nasz polega na tym, że żyjemy w państwie postkomunistycznym nie zbudowanym na tradycji i patriotyzmie, a zdobywaniu pieniędzy często towarzyszyły mroczne zakulisowe nieczyste działania. [/quote]
My za awans w 2004 oddaliśmy i poddaliśmy biedakowi wszystko bo uwierzyliśmy mu w to co pitolił nie chcąc by powróciło widmo 20 letnie bez ciepłej wody.Niestety inni też coś tam dla siebie ugrali i siedzą w kieszeni u prezesa a przez te 20 lat młodych gniewnych jak na lekarstwo.Dlatego nie ma komu się postawić temu bufonowi.
[quote]#post1579081 No to wygramy 2-3 mecze a później dostaniemy wpierdol od jakiegoś słabeusza . I nie wiem czemu taki zachwyt nad Zielińskim (a przypominam sobie był już taki nad Stawowym ) [/quote]
Wystarczy prześledzić twój profil w tym temacie i komentarz jest już zbędny...
Jakbyście wiedzieli z kim filipiak negocjował to byście byli wniebowzięci że Zieliński zostaje.
Ja jestem zadowolony bo to dobry chłop. Niech zarabia na emeryturę. Cracovia o nic nie gra, w walkę o utrzymanie ja się wciągnąć nie dam. W sensie żebym miał się tym ekscytować.
Niech sobie Zieliński zarobi, niech ma zajęcie. Jest dobrze
[quote]#post1579117 Jakbyście wiedzieli z kim filipiak negocjował to byście byli wniebowzięci że Zieliński zostaje.
Ja jestem zadowolony bo to dobry chłop. Niech zarabia na emeryturę.[b] Cracovia o nic nie gra,[/b] w walkę o utrzymanie ja się wciągnąć nie dam. W sensie żebym miał się tym ekscytować.
Niech sobie Zieliński zarobi, niech ma zajęcie. Jest dobrze [/quote]
Czyli plan na najbliższy sezon już jest 😉
[quote]#post1579117 Jakbyście wiedzieli z kim filipiak negocjował to byście byli wniebowzięci że Zieliński zostaje.
[/quote]
chętnie, bez żadnych podtekstów dowiem się z kim to ten nasz biedaczyna negocjował.
Na przykład z byłym trenerem Stali Mielec który dzieli nazwisko z naszym dyrektorem sportowym
SUPER że Pan zostaje na wiosnę poprawić skuteczność w zdobywaniu punktów i Pierwsza Trójka jest Nasza
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)