Czas przeprosin z grubasem zbliża się wielkimi krokami, nie ma innego wyjścia. Morata ma rację, czytają nas jak książkę (nawet TBB), trzeba coś pozmieniać w składzie i taktyce. Niestety ale z taką kadrą nie da się przekręcić wajchy od razu o 180 stopni, trzeba czasem przybrobierzować i zagrać destrukcyjnie pod rywala, chociaż brzmi to jak ponury żart.
Uciułaj Pan na szybko 10-12 pkt i można wtedy na luzie próbować grać coś innego, już pod przyszły sezon.
Z kolei 0 pkt w najbliższych 3 meczach i pojawi się smród. Smród tak dobrze tutaj znany, że niektórym już nawet nie śmierdzi.....
-
-
Jacek Zieliński - rozdział 2
Też bym sugerował odejście od 3 obrońców i wrócił do wariantu z czwórką. Tyle, że Kakabadze nie na obronie tylko na boku pomocy, jeśli nie na ławce, bo jego ostatnie występy to porażka.
Hrosso - Siplak, Jablonski, Ghita, Rapa - Konoplianka, Pelle, Hebo, Rakoczy, Kakabadze- Balaj(ew. Alvarez)
Naprawdę, nie jestem psychofanem Dzika ale on obrywa niesłusznie i wcale nie jest tak że się prowadzi mega źle, przybrał po świętach co czasem się zdarza. Taki metabolizm i typ sylwetki, inny zje 10 pączków, drugi zje 2 i będzie po nim widać. PIŁKARSKO SIĘ BRONI. Z tego co wiem, pracuje w rezwerach solidnie i jest profesjonalny. Sam ZIeliński na konferencji mówił ze się mu przyglądać zaczyna dając sobie furtkę do przywrócenia go.
[i]Jeżeli ktoś oszuka Cię raz, to on jest szują. Jeżeli oszuka Cię drugi raz, to Ty jesteś idiotą.[/i]
Kluczem do 3pkt. miała być żelazna defensywa połączona z wysokim pressingiem i zabójczymi kontrami.Niestety nic z tych założeń nie wychodzi.Tracimy głupie bramki po dziecinnych błędach,boki nie zabezpieczone,nie ma kto kreować sytuacji i rozgrywać piłki,mowa o kimś takim jakim był Cetnar w poprzedniej układance Jacola.Brak napastnika bardzo widoczny.Brał bym z rezerw Dzika bo on grać potrafi z Konoplanką coś by mogli poklepać,zresztą gorzej od Ukraińca pod względem przygotowania fizycznego na pewno nie wygląda..Za dużo mamy słabych zawodników żeby się liczyć i siać postrach.Rakoczy co chwilę traci piłkę i wybiera złe rozwiązania,Rodin drewniany,Pelle i Hanka statyści,bramkarz nie pewny na zmiany wchodzi Loshaj,Rivaldinho.. z czym do ludzi.Brakuje jakości,z drewna się nie wystruga pięknego diamentu.Do poprawy na już gra piłką żeby co chwilę jej nie tracić i nie nadziewać się na kontry z czym jak widać te grojki mają potężne problemy.Bez kolejnych jakościowych transferów po sezonie się nie obędzie.
Koniecznie cos trzeba zmienić, środka nie mamy a nasza grę skrzydłami rywale rozszyfrowali . Może faktycznie przejść do wariantu 4-5-1 z możliwością płynnego przejścia do 3-5-3 ?
Bo gra z Pellem na pozycji numer 9 to w zasadzie gra w dziesiątkę - osłabiamy pomoc nie mając realnie napastnika . Balaj kontuzjowany, Riva - no widać co on gra więc ?
Pomny doświadczeniem myślałem, że dociągniemy do przyszłego sezonu i na jesieni zacznie się zjazd a tu już teraz wszystko zaczęło się sypać.
Napastnika jak nie było tak nie ma, w pojedynczych meczach można jeszcze posztukować ale całej rundy tak nie ugramy.
Pelle musi wrócic na swoją pozycje bo inaczej gramy w 10, dałbym szanse Dzikowi, o ile nie stoja za tym poważniejsze sprawy.
Pora wrócić do Hrosso, który da troche spokoju w bramce, no chyba że Janusz nie pozwoli bo musi go sprzedać.
Nad Hanką tez warto się zastanowić, czy jeszcze daje cokolwiek druzynie.
Jesteśmy "nienormalnym" zespołem.
Z Lechem i Lechią gramy bardzo dobre mecze, potem nagle z Termalicą i Górnikiem wyglądamy tragicznie....
- Edytowany
Aprop o dzika.. Mam pytanie do tych co mu chca dawac szanse... czy ktos bronil mu grac wczesniej na swoim poziomie jaki prezentowac w niemczech?? czy ktos mu bronil udowodnic swoja wartosc w meczach w ktorych wystepowal?? czy ktos mu bronil pokazac sie w meczch w ktorych wystepowal juz pod Zielinskim?? Bronil mu ktos sporotowego trybu zycia i zdrowego podejscia do zawodu jaki wykonuje?? zagral juz w okolicy 35 meczow w lidze... z czego moze 4-5dobrze...reszta wywracanki i lezakowanie... czy ktos mu bronil w tych 35 spotkaniach celnie uderzac na bramke?? Czy ktos mu bronil w przerwie zimowej doprowadzic sie do wygladu pilkarskiego i przede wszystkim wykonywac zalecane cwiczenia biegi i inne czynnosci zeby byc ok w okresie przygotowawczym?? Wiecie dlaczego go wywalili do rezerw?? bo przyjechal ciezszy niz wyjechal..a mialo byc na odworot... wiec skoro tak sie podchodzi do zawodu i do zalecen treneskich to jaki jest wasz logiczny argument by dawac konus takiemu kolejna szanse?? Ile razy ma ten zawodnik wam swoja postawa poza boiskiem jak i na boisku pluc w wasze twarze zebyscie sie ockneli??
Ja osobiscie mam nadzieje ze juz nigdy nie zagra w naszym zespole... nie chce go widziec w Pasiastej koszulce w pierwszym skladzie...
Cytat Sterbyego jest idealny....
[quote]#post1525959 ... Jeżeli ktoś oszuka Cię raz, to on jest szują. Jeżeli oszuka Cię drugi raz, to Ty jesteś idiotą....[/quote]
odpowiem tylko na logiczny argument: bo potrafi grać w piłkę
- Edytowany
To czemu nie gral do tej pory skoro potrafi?? Zabronil mu ktos?
No i strzelił zwycięską bramkę w sparingu z Unią T.😊
na dyspozycję zawodników w nowym otoczeniu wpływa nieskończona ilość czynników. nie znasz prawie żadnego. pierwszy raz spotykasz się w życiu z sytuacją, że dobry piłkarz nie gra tego na co go stać po transferze?
Nie... nie raz juz tak bylo... pierwszy raz sie spotykam z takim podejscie do zawodu pilkarza i z tak niesportowym podejsciem do zawodu...Pierwszy raz sie spotyam z tym ze zawodnik zamiast zejsc z wagi przyjezdza ciezszy... to nie jest sporotowe podejscie ...to jest dyskwalifikujace go kompletnie z bycia zawodowym pilkarzem...
Coś się... coś się zepsuło...
Gramy w ostatnich trzech meczach kiszkę przeokrutną.
Jeszcze za Jagę nie potępiałem trenera, ani drużyny, bo punkt na wyjeździe, dużo strzałów. Nie rokowało to źle.
Natomiast 0 punktów w meczach z Niecieczą i Górnikiem, to co najmniej o 3 za mało.
Dziwne zrobiliśmy transfery. Niby medialne. Na papierze po prostu super. Ale potrzebowaliśmy napastnika i środkowego pomocnika, a kupiliśmy skrzydłowego i stopera.
Rozumiem, że Evgen to był deal w stylu "teraz albo nigdy". Ale nie rozumiem na razie, o co chodzi z transferem Rumuna. Z Zabrzem wyglądał tak, że śmiem twierdzić, że Jablonsky, czy nawet wyciągnięty z rezerw Dytiatiew nie zagraliby gorzej.
Nie wiem też, czy to jest transfer Jacka, czy może gość był kupiony dla prowizji/na odsprzedaż. Dziwi mnie trochę, że od razu wskoczył do drużyny. Bez zgrania, raptem po paru treningach.
Obserwuję te wszystkie znaki z niepokojem. Na razie nie wiem, co o tym myśleć. Czy Jacka pochłania piekiełko? Odbijają się na wynikach wewnątrzklubowe gierki?
A może popełnia błędy w treningu i taktyce?
Miesiąc miodowy się skończył, choć trwał i tak za długo.
Została orka na MKS-owym ugorze.
Trzymam kciuki za trenera, żeby wyprowadził ekipę z kryzysu, zanim dotrze do nas smród z dołów tabeli. A capi tam niemiłosiernie 😶
Z Pogonią Panowie wygramy 🙂
Jakby ustawić na boisku Kono, Dzika i Pelle na 20 minut kiedy całej trójce się chce i cała trójka ma siłę do gry to nie ma w tym kraju drużyny której byśmy nie rozklepali.
I to jest zadanie dla trenera.
Wydaje mi się że potrzeba wstrząsu w szatni i pokazanie ,że w tej drużynie nie ma świętych krów . Najprostszy sposób na to to posadzenie Hanci i Pele na ławce . Co do postawienia na Rumuna w 1 składzie to ja bym mu dał czas niech zagra kilka meczów wtedy można oceniać , zresztą kto nie ryzykuje ten nie pije szampana . David za Rodina , Hrosso do bramki i gra obronna się poprawi . Ostatnie wyniki mogą być spowodowane tym że zawodnicy widzą że nie grają najlepsi , wiadomo że to tylko moje domysły , ale sam wiem po sobie jak bylem w tzw gazie a i tak grał ktoś gorszy to z tygodnia na tydzień nie chciało mi się coraz bardziej . Tak samo działało też w 2 stronę jak ktoś był lepszy to , starało się pokazać że jest się na tym samym poziomie a nawet lepszym , przez co się można było rozwijać , nie ma nic gorszego jak ktoś dostaje miejsce w składzie za nazwisko czy stare zasługi . Na 1 miejscu jest dobro klubu dopiero później dobro zawodników . Co do Alvareza to zgadzam się z Kruszyną , miał swoje szanse , dobre występy można policzyć na palcach 1 ręki bardziej z jego grą kojarzy mi się jak leży lub ładuje wolne 10 metrów nad bramką .
[quote]#post1526001 odpowiem tylko na logiczny argument: bo potrafi grać w piłkę[/quote]
Szukaj w Krakowie serwisu klawiatury (albo firma z której kompa piszesz):
"[b]Ł[/b]" Ci nie działa 😎
Bo chciałeś chyba napisać,:
" potrafi[b]Ł[/b] grać w piłkę"
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)