W porównaniu z 2005 rokiem trzeba wziąć pod uwage wzrosty cen gruntów, w tym na terenach miejskich. Piłkarze też są chyba inaczej liczeni. Tak czy siak TM podaje że drużyna KSC jest warta 12.88 mln ojro:
https://www.transfermarkt.pl/cracovia-krakau/startseite/verein/5689 czyli przy kursie 4.63 zł = +- 59 mln zł. Stadion ponad 100 mln (o ile się nie mylę za 100 baniek został wybudowany ?)
+ Rączna + cichy kącik, obawiam się że sumarycznie wyjdzie gruboooo ponad 200mln złociszy.
Oznacza to chyba tyle że jesteśmy w ciemnej dupie dopóki JF jest właścicielem, a my będziemy musieli jeszcze długo się liczyć z tym, że nasz herb, nazwa, barwy będą używane w celach marketingowych dla tego bogacza.
A jebać to, Cracovia to my źli kibole..
-
-
Złote myśli Filipiaka, filmy, zdjęcia, wywiady... W jednym miejscu.
- Edytowany
Stadion nie jest nasz, dlatego odejmij te 100 baniek, dodaj wartość Cracovii jako klubu i koło 150 wyjdzie.
Oczywiście cena jest umowną wartością za jaką jeden chce sprzedać, a drugu kupić, dlatego nasze rozmowy traktuje jako czysto akademickie.
Swoją drogą nasi piłkarze za 59 baniek to też dobre sobie :))
59 milionów Bolivarów wenezuelskich.
[quote='sterby' pid='1479835' dateline='1616338557']
Miałem przez lata taki cytat z omnipotentnego. Niestety teraz go nie mogę znaleźć, więc odtwarzam z pamięci.
[b][i]Jedni chcą wygrywać, zdobywać medale, grać w Lidze Mistrzów, ale to nie jest nasz model.[/i][/b]
[/quote]
To słowa sprzed ośmiu lat:
[i]Są różne modele sponsorowania i różne motywy. Większość osób sponsoruje, bo chce mieć sukces, wygrywać, wejść do Ligi Mistrzów i to nie jest nasz model.[/i]
[url=https://www.rp.pl/artykul/988727-Pilkarze-sa-pazerni.html]https://www.rp.pl/artykul/988727-Pilkarze-sa-pazerni.html[/url]
Dzięki Waszmości, to dokładnie ten cytat, wiele lat miałem go w sygnaturce, ale jakoś nikt nie zwracał na niego uwagi.
150 milionów?? Dobre sobie. Jestem przekonany, że ten gamoń w tych jedentysiącpięćseteurobutach samom [b]Odpowiedzialność[/b] k.u.r.w.a [b]Społeczną[/b] wycenia na 100 milionów... :D A gdzie tam reszta dóbr...
[quote='sarmata' pid='1479989' dateline='1616358650']
[quote='sterby' pid='1479835' dateline='1616338557']
Miałem przez lata taki cytat z omnipotentnego. Niestety teraz go nie mogę znaleźć, więc odtwarzam z pamięci.
[b][i]Jedni chcą wygrywać, zdobywać medale, grać w Lidze Mistrzów, ale to nie jest nasz model.[/i][/b]
[/quote]
To słowa sprzed ośmiu lat:
[i]Są różne modele sponsorowania i różne motywy. Większość osób sponsoruje, bo chce mieć sukces, wygrywać, wejść do Ligi Mistrzów i to nie jest nasz model.[/i]
[url=https://www.rp.pl/artykul/988727-Pilkarze-sa-pazerni.html]https://www.rp.pl/artykul/988727-Pilkarze-sa-pazerni.html[/url]
[/quote]
Wydrukuj , opraw w ramkę i powieś na ścianie , Pasiaku . A jak chcesz się wkurzyć popatrz !
I powiedzcie mi, jak ma być w szatni ciśnienie na wynik skoro góra ma go jawnie w tyłku?
Porównajcie to, jak pracują ludzie gdy szef non stop przyłazi i sprawdza, a jak wtedy gdy siedzi w gabinecie albo lata po świecie.
Już kij z tym lataniem po świecie, czy siedzeniem w gabinecie. ALe żeby chociaż jakieś oczekiwania miał.
TO może być Inwestycja w Obcym środku trwałym, i przy sprzedaży napewno była by liczona.
491 dni później
- Edytowany
Janusz Filipiak dla Goal.pl: interesuje mnie coś innego niż mistrzostwo, po którym ma się gołą d**ę
https://www.goal.pl/ekstraklasa/janusz-filipiak-wywiad-goal-pl/
W końcu konkretne pytania. Najgorsze jest to, że odpowiedzi mnie już w ogóle nie ruszają, a pewnie takie pyry to, by już dawno pogoniły dziada :)
[quote]#post1543384 W końcu konkretne pytania. Najgorsze jest to, że odpowiedzi mnie już w ogóle nie ruszają, a pewnie takie pyry to, by już dawno pogoniły dziada :)[/quote]
Rutkowskich nie pogonili.... A sam wywiad, nic nowego, zero konkretów
Bufonada po całości... Pan najmądrzejszy z najmądrzejszych...
W ciągu paru chwil z Cracovii odeszli piłkarze z wysokimi kontraktami – Hanca, Rivaldinho, Alvarez, Van Amersfoort, Sadiković. Jest jakiś plan reinwestycji tych środków?
To już się stało. Wygraliśmy rywalizację o Makucha z Rakowem i innymi klubami. Jego sprowadzenie to nie miłość od pierwszego wejrzenia, tylko konkretna kasa. Do tego Kallman, Oshima.
takżeten :(
[i]To najmocniejsza Cracovia, jaką realnie można było stworzyć?
Nie odpowiem panu na to pytanie, bo mówienie typu: “Cracovia jeszcze nigdy nie była tak silna” to wróżenie z fusów i zaklinanie rzeczywistości. Mamy za chwilę mecz (rozmowa została przeprowadzona tuż przed spotkaniem Cracovii z Koroną Kielce. Pasy wygrały 2:0 – przyp. red.), [b]zobaczymy jak to się ułoży.[/b][/i]
Pisałem kilka dni temu, że nasze transfery zależą od startu w lidze?
Nie wydaje mi się by zależały. Takich rzeczy jak grube transfery nie zalatwia sie z dnia na dzień w korelacji z bieżacymi wynikami (nawet u nas)). Drużyna walczy z dobrym skutkiem. Nikt w Klubie publicznie nie powie " jesteście za słabi, szukamy lepszych."
Gadanie jak zawsze ,"najlepsze" są odpowiedzi na konkretne pytania - " nie wciągnie mnie pan w tę retorykę " " nie odpowiem panu na to pytanie" "to stare sprawy, nie wracajmy do nich"
Mistrz braku konkretów, Prezes powinien pomyśleć o karierze politycznej,
Grubych transferów nie dopina się z dnia na dzień, ale z minuty na minutę można je uwalić.
[quote]#post1543403 Gadanie jak zawsze ,"najlepsze" są odpowiedzi na konkretne pytania - " nie wciągnie mnie pan w tę retorykę " " nie odpowiem panu na to pytanie" "to stare sprawy, nie wracajmy do nich"
Mistrz braku konkretów, Prezes powinien pomyśleć o karierze politycznej,[/quote]
Moze kiedys gusto nam zorganizuje bingo na podstawie wywiadow Slonca Comarchu?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)