... może dlatego, życie my w ComParchu nie traktujemy futbolu priorytetowo.
[url=http://terazpasy.pl/Wywiady/wywiady_prasowe/janusz_filipiak_moje_ego_ma_sie_dobrze]http://terazpasy.pl/Wywiady/wywiady_prasowe/janusz_filipiak_moje_ego_ma_sie_dobrze[/url]
Macie więcej? Wklejajcie.
-
-
Złote myśli Filipiaka, filmy, zdjęcia, wywiady... W jednym miejscu.
- Edytowany
Kategoria: film.
Arcydzieło kinematografii europejskiej, wiele nagród, w tym 1 z samej pyty boa za najlepsza rolę główna.
Scenariusz: życie.
Możliwy cd.
https://www.youtube.com/watch?v=QZixbBG4Q6A
Fajny temat, ale przeczytałem początek pierwszej wywiadu i nie mam sił psychicznych na więcej.
[quote]
Filipiak: My w ComArchu[b] nie traktujemy futbolu priorytetowo[/b]. Narażam się kibicom, mówiąc takie rzeczy, bo [b]oni by chcieli, aby Cracovia była jakimś dobrem nadrzędnym. Ale prawda jest taka, że dla mnie ten klub to przede wszystkim promocja[/b], a trochę odpowiedzialność społeczna. Tak jak sponsorujemy teatr czy filharmonię, tak też zainwestowaliśmy w klub piłkarski. Jak się patrzy na to wszystko z takiej perspektywy, to człowiek jest spokojniejszy.[b] Ja chcę sobie udowodnić jedną rzecz, że z ComArchu da się zrobić wielką międzynarodową korporację[/b]. To jest przedmiotem mojej troski i zmartwień. [color=#ff3333][b]Nie chcę sobie udowadniać, że jestem najlepszym prezesem najlepszego klubu piłkarskiego w Polsce. Chcę widzieć Cracovię w odpowiednich proporcjach[/b][/color]. Wtedy człowiek sytuacją tego klubu ani się nie zachwyca, ani go ona nie dołuje. Tak jest zdrowiej. [/quote]
To jest wywiad z 2008 roku! Trzeba przyznać, że Filipiak od początku uczciwie stawiał sprawę. To my jako kibice daliśmy dupska nie wykopując go na czas z klubu...
W 2008 roku nie był czas na wykopywanie Filipiaka. Ogólnie przypomnę, że za jego panowania powstał nowy stadion, zmodernizowano lodowisko, bazę na Wielickiej oraz najnowsze dobro czyli Rączna. Pewnie trudno byłoby to osiągnąć bez niego. No teraz to jednak co innego.....
Słuszna uwaga , dlatego na odchodne Filipiak zasłużył na dyplom uznania a może nawet kwiaty.
Należało by mu też życzyć dalszych sukcesów bo ja wiem z Prądniczką? To jego poziom, miałby derby z Wieczystą....
A do kwiatów budowlana odznaka Złotej Łopaty (nie mylić z Antonim).
[quote='Mentny' pid='1479761' dateline='1616281000']
W 2008 roku nie był czas na wykopywanie Filipiaka. Ogólnie przypomnę, że za jego panowania powstał nowy stadion, zmodernizowano lodowisko, bazę na Wielickiej oraz najnowsze dobro czyli Rączna. Pewnie trudno byłoby to osiągnąć bez niego. No teraz to jednak co innego.....
[/quote]
Nie zapomnij o wyprowadzonych gruntach na Cichym Kąciku
To samo stanie się z Wielicką (smutek).
Zrobić akcje: w spadku wyniku Filipiak będzie wywieziony na taczkach za brak wyniku.. I kupić taczki, można dorobić skrzydła żeby przypominały samolocik i niech sobie frunie w świat.
Zapraszam do 2017r
Nie jestem Panem Bogiem
... jak z tekstu wynika, to Bóg zmienia w Cracovii trenerów
https://krknews.pl/janusz-filipiak-panem-bogiem-ani-przedstawicielem/
[quote='Rock' pid='1479751' dateline='1616275778']
Fajny temat, ale przeczytałem początek pierwszej wywiadu i nie mam sił psychicznych na więcej.
[quote]
Filipiak: My w ComArchu[b] nie traktujemy futbolu priorytetowo[/b]. Narażam się kibicom, mówiąc takie rzeczy, bo [b]oni by chcieli, aby Cracovia była jakimś dobrem nadrzędnym. Ale prawda jest taka, że dla mnie ten klub to przede wszystkim promocja[/b], a trochę odpowiedzialność społeczna. Tak jak sponsorujemy teatr czy filharmonię, tak też zainwestowaliśmy w klub piłkarski. Jak się patrzy na to wszystko z takiej perspektywy, to człowiek jest spokojniejszy.[b] Ja chcę sobie udowodnić jedną rzecz, że z ComArchu da się zrobić wielką międzynarodową korporację[/b]. To jest przedmiotem mojej troski i zmartwień. [color=#ff3333][b]Nie chcę sobie udowadniać, że jestem najlepszym prezesem najlepszego klubu piłkarskiego w Polsce. Chcę widzieć Cracovię w odpowiednich proporcjach[/b][/color]. Wtedy człowiek sytuacją tego klubu ani się nie zachwyca, ani go ona nie dołuje. Tak jest zdrowiej.
[/quote]
To jest wywiad z 2008 roku! Trzeba przyznać, że Filipiak od początku uczciwie stawiał sprawę. To my jako kibice daliśmy dupska nie wykopując go na czas z klubu...
[/quote]
Nie zwróciliśmy uwagi a może czytaliśmy poi łebkach ? Nie wiem . Być może , ostrość widzenia przysłoniły nam marzenia o Wielkiej Cracovii , marzenie po latach złych ówcześnie realne . Niestety okazało się , że mówił prawdę .
Przypomnę jeszcze jeden cytat - "Cracovia dobrze się wpisuje w struktury Comarchu " .
Te słowa również mówią wszystko .Polecieliśmy jak muchy na lep i mamy to co mamy ! .
no polecieliśmy, wszyscy,
po dwudziestu latach trzeciej ligi czternaste miejsce w pierwszej było spełnieniem marzeń.
problem w tym, że niektórzy obudzili się zbyt późno
Kłopot w tym że prezio powiedział też kiedyś: "Cracovia nie musi grać w Ekstraklasie"
Prezes, to już mówił tyle rzeczy, że ciężko brać cokolwiek na serio.
jednakże myślę, że ekstraklasa to ten wymóg minimum dla niego.
Trzeba przyznać, iż Don Grande już w 2009 zdawał sobie sprawę ze swoich kompetencji w aspekcie bycia prezesem. ;)
[img]https://pbs.twimg.com/media/Ew3ahzKW8AATp0G?format=png&name=360x360[/img]
Miałem przez lata taki cytat z omnipotentnego. Niestety teraz go nie mogę znaleźć, więc odtwarzam z pamięci.
[b][i]Jedni chcą wygrywać, zdobywać medale, grać w Lidze Mistrzów, ale to nie jest nasz model.[/i][/b]
- Edytowany
to jest kur... przykre że możemy tylko patrzyć jak jakiś nadziany goguś robi sobie z naszego klubu podstawkę pod jego wielką firmę i na jego (klubu) historii, kibicach tworzy sobie reklamę tej swojej corpo. Ciekawi mnie na ile klub jest jest wyceniany oraz czy do tej wyceny można wliczyć np. stadion (jest miejski o ile się nie mylę?), ośrodek treningowy w Rącznej + np. grunty na wielickiej gdzie kiedyś trenowaliśmy i były budynki klubowe (chyba nadal należą do klubu?)
Ile to może być warte no i czy słońce peru, phi Comarchovii sprzedałby w ogóle nasz klub komuś realnie zainteresowanemu.
Aha, sorry, zapomniałęm jeszcze dodać do ww. listy inne sekcje sportowe, takie jak Hokej wraz z lodowiskiem (o ile nie należy do miasta) ...
- Edytowany
Ile Cracovia jest warta pytasz SRK?
Całkiem niedawno JF mówił coś w stylu: "majątek Cracovii jest kolosalny".
Na marginesie: już w 2005 roku byliśmy pod tym względem niby na pierwszym miejscu, wg. Forbesa:
https://www.futmal.pl/news,4728.html
Tylko Araby mogłyby kupić Cracovię...
Edit:
A doszła jeszcze Rączna i inwestycja przy 3 Maja.
Edit 2.
Stadion i lodowisko są dzierżawione.
- Edytowany
[quote='axe' pid='1479846' dateline='1616340108']
Na marginesie: już w 2005 roku byliśmy pod tym względem niby na pierwszym miejscu, wg. Forbesa:
https://www.futmal.pl/news,4728.html
Edit:
Edit 2.
[/quote]
Dzięki Axe za artukuł i info :)
- Edytowany
[quote='axe' pid='1479846' dateline='1616340108']
[b]https://www.futmal.pl/news,4728.html
[/b]
Edit:
Edit 2.
[/quote]
Taki cytat z powyższego artykułu
[i]Na prośbę Forbes’a wypełniliśmy specjalną ankietę w której szacowaliśmy poszczególne składniki majątku Cracovii – mówi dla Teraz Pasy! wiceprezes MKS Cracovia SSA ds. finansowych Jakub Tabisz.[/i]
Poddaje to trochę wątpliwości sumy podane, zwłaszcza, że w 2005 roku , Cichy Kącik był zarośnięty, na Wielickiej też szału nie było, wartość zawodników też nie była niewiadomo jaka.
Co nie oznacza, że dzisiaj wartość MKS Cracovia SSA jest spora, Rączna, Cichy Kącik, Wielicka jako fajne tereny pod osiedle, trochę tego jest i poddaje to inne światło na temat sponsoringu Filipiaka.......
Myślę, że za mniej niż 150 mln by Cracovia nie sprzedał
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)