[quote='Kajak' pid='1464827' dateline='1607615223']
Rodin jest już do grania?
[/quote]
normalnie, tak
-
-
[13] Górnik Zabrze - KS Cracovia | Sobota 17:30 | 12.12.2020 |
A za bezpośrednią czerwoną kartkę nie ma czasem min. 2 meczów pauzy?
Znalazłem coś takiego (tekst z 2017, nie wiem czy aktualne):
Zgodnie z przepisem art. 61 §1 zasadą jest wymierzanie automatycznie kary dwóch meczów dyskwalifikacji zawodnikowi, który w czasie zawodów mistrzowskich Ekstraklasy, innych zawodów mistrzowskich lub zawodów pucharowych został wykluczony z gry w wyniku samoistnej czerwonej kartki. W §§ 2 i 3 rzeczonego już art. 61 znajdujemy wyjątki od tej zasady. Pierwszy, skutkujący bardziej dotkliwą karą, a drugi – łagodniejszą.
I tak, jeżeli przewinienie, za które zawodnik został wykluczony z gry w wyniku samoistnej czerwonej kartki polegało na: naruszeniu nietykalności cielesnej, znieważeniu lub zniesławieniu lub innym, wysoce niesportowym zachowaniu przed, w czasie meczu lub bezpośrednio po nim, to organ dyscyplinarny po przeprowadzeniu postępowania dyscyplinarnego wymierza: karę dyskwalifikacji, w wymiarze nie niższym niż 3 mecze albo karę dyskwalifikacji czasowej.
[b]Jeżeli natomiast przewinienie, za które zawodnik został wykluczony z gry w wyniku samoistnej czerwonej kartki polegało na: pozbawieniu realnej szansy zdobycia bramki przez przeciwnika poruszającego się w kierunku bramki ukaranego zawodnika, za które to przewinienie podyktowano rzut karny lub rzut wolny [/b] lub pozbawieniu drużyny przeciwnika bramki lub realnej szansy na jej zdobycie, poprzez zagranie piłki ręką, przy czym zagrywającym nie był bramkarz we własnym polu karnym lub pozbawieniu drużyny przeciwnika realnej szansy zdobycia bramki poprzez zachowanie bramkarza, polegające na zatrzymaniu piłki ręką poza własnym polem karnym to [b]organ dyscyplinarny wymierza karę dyskwalifikacji w wymiarze jednego meczu[/b].
https://prawosportowe.pl/a/kary-za-czerwone-kartki-w-pilce-noznej
Jakiś mecz dzisiaj gramy, tak mi się o uszy obiło.
Dla mnie nie ma znaczenia:
0-1
1-2
0-5
Ten mecz trzeba wygrac. Zblizyc sie do lechii i uciekac Piastowi
Niezwykle istotna będzie postawa arbitra prowadzącego dzisiejszy mecz .Zaczną już czy poczekają do rundy wiosennej ?
J*bać sędziego i rodzinę Stefańskiego.
Mamy wyjść z pianą i odbić sobie 4 pkt zabrane nam z resortowcami.
[quote='Rock' pid='1464959' dateline='1607781903']
J*bać sędziego i rodzinę Stefańskiego.
Mamy wyjść z pianą i odbić sobie 4 pkt zabrane nam z resortowcami.
[/quote]
Z resortowcami ukradli nam 3 punkty (1+2)
Ale odbierzemy sobie z nawiązką.
Więcej niż 3 chyba dziś nie damy rady.
[img]https://twitter.com/MKSCracoviaSSA/status/1337781769312079872/photo/1[/img]
znow eksperymenty
co sie dzieje z Hanca? nawet go nie wzieli
Hanka podobno drobny uraz.
Syn znanego ojca w pierwszym składzie???
Rozumie z braku laku.
Ja mu daje ostatnią szansę, później przestaje już łudzić się że odpali....
Znów "syn ojca" w składzie! A więc znów wychodzimy w dziesiątkę.
Wszyscy widzą, że "R. junior" dobrze "piłki kopnąć nie umie z wyjątkiem trenera.
ale trener ma alibi, COVID
Oj Siplak Siplak
znów pudło Siplaka...
- Edytowany
Sito Pellego jak narazie akcja meczu.
Syn znanego ojca nawet podać nie potrafi. Boże jaki on słaby........
Rany boskie Rupa!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)