Niemczyckiego juz u nas nie będzie po tym sezonie. zostanie sprzedany za dobrą kasę. Młodzi, zdolni i ograni w ekstraklapie bramkarze schodzą jak ciepłe były(przykład Strączka ze Stali Mielec)
-
-
Karol Niemczycki -Witamy w Cracovii!!!
[quote]#post1522916 Niemczyckiego juz u nas nie będzie po tym sezonie. zostanie sprzedany za dobrą kasę. Młodzi, zdolni i ograni w ekstraklapie bramkarze schodzą jak ciepłe były(przykład Strączka ze Stali Mielec)[/quote]
No właśnie tak krótki kontrakt zdecydowanie obniża jego cenę.
5 dni później
Gra nogami to dramat.
Gra (z)głową też mu nie najlepiej wychodzi. Strasznie mnie dzisiaj irytował.
- Edytowany
A mnie irytowało wpuszczanie go na miny przez obrońców.
Te wybicia na pałę szczególnie w drugiej polowie, to trochę słabo Panie Karolu...
Gramy drugi mecz z rzędu na 0 z tyłu, to trzeba napisać, że gra nogami dramat i ogólnie słabo...
Wysoki pressing Jagiellonii był cały czas, a obrońcy grali mu trudne piłki, często na gorszą nogę, bo sami nie wiedzieli co robić. Lepiej takie coś wypieeeerniczyć w trybuny, niż podawać jak Kuciak do naszych tydzień temu. Wykopy pod mniejszą presją były dobre, dużo spadało na głowę Pelle i Balaja pod koniec.
Ale ostatnie dwa wykopy, kiedy Jagiellonia grała już bez jednego zawodnika nie były pod żadnym pressingiem, a efekt - widzieliśmy :(
No wtedy faktycznie 2x oddał piłkę za free, a liczyłem na cios w serce w ostatniej minucie.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-02/zrzut-ekranu-85-jpg-72854119.jpg[/img]
Co prawda nie są to jakieś powalające na kolana liczby ale zAWsze miło jak piłkarze Cracovii są w czymś najlepsi😎
- Edytowany
To jak nasi nie będą faulować czy grać rękami w polu karnym to jest szansa przedłużyć serię o kolejne 90 minut w najbliższym meczu ;)
(Termalika nie strzeliła gola inaczej niż z karnego od 26-11-2021 (16 kolejka))
To jest niesamowite. Oni w tym sezonie mieli już minimum 7 karnych (liczyłem tylko wykorzystane)
Ciekawe czy mu Jacula tkanke tluszczowa mierzy i mu kary daje 😉
Ehhh tak sobie przypomnialem akurat ze on dostal kare od cygana a milosnik tatara nie dostawal za tkanke kary...
Cygan jestes jak cyrk k...a 🤡
[quote]#post1524329 To jak nasi nie będą faulować czy grać rękami w polu karnym to jest szansa przedłużyć serię o kolejne 90 minut w najbliższym meczu ;)
To jest niesamowite. Oni w tym sezonie mieli już minimum 7 karnych (liczyłem tylko wykorzystane)[/quote]
Podawali w czasie transmisji z pierwszego meczu wiosennego z Jagiellonią. Jeśli dobrze pamiętam to był 11 i 12 karny podyktowany dla nich.
[quote]#post1524349 [quote]#post1524329 To jak nasi nie będą faulować czy grać rękami w polu karnym to jest szansa przedłużyć serię o kolejne 90 minut w najbliższym meczu ;)
To jest niesamowite. Oni w tym sezonie mieli już minimum 7 karnych (liczyłem tylko wykorzystane)[/quote]
Podawali w czasie transmisji z pierwszego meczu wiosennego z Jagiellonią. Jeśli dobrze pamiętam to był 11 i 12 karny podyktowany dla nich.[/quote]
Kto ich tak lubi i popiera ?
4 dni później
- Edytowany
Może wreszcie dać szansę Hrosso, który żyje w bramce i przy tym pierwszym straconym golu pewno wyskoczyłby do dośrodkowania i go wypiąstkował. Niemczycki byłby dobrym bramkarzem do piłki ręcznej gdzie często broni się nogami, natomiast jego gra na przedpolu i brak reakcji na dośrodkowania pozbawia go ważnego atutu w futbolu czyli piąstkowania i wyciągania napastnikom piłek znad głowy.
Poza tym Hrosso ma większy zasięg rąk i mam dziwne przeczucie, że gdyby on bronił z Niecieczą pierwsza bramka by nie padła. Oczywiście nie umniejsza to faktu, że bardzo zawinił w tej akcji Rupa (przegrywając główkę po wcześniej niewykorzystanej setce).
Karol niby dobrze broni ale pewniej się czuje jak w bramce jest Hrosso i myślę przynajmniej jednego gola by oronił
Najwyższy czas dać szansę Hrosso, jakoś niepewnie się czuję jak zagrywają do niego piłkę i te jego wybicia.
Pierwsza wczoraj stracona bramka - dlaczego Karol nie wyszedł z bramki i lecacej wzdłuż linii bramkowej piłki nie piąstował ?
Niestety , tak się zachowuje nie pierwszy raz , kompletny brak aktywności na przedpolu .
Nie mam obsesji, nie mam nic do chłopaka, ale utwierdzam się w przekonaniu, ze to nie bramkarz na lata.
Jak się tylko trafi okazja - sprzedać i podziękować klientowi.
Napiszę po raz 1000 , to nie jest bramkarz na teraz , gra na przedpolu leży , nie asekuruje obrońców , kiedy idzie laga z połowy która spadnie na bok 16 to bramkarz żyjący w polu karnym wychodzi i to łapie, gasząc zagrożenie w zarodku , niestety Karol stoi na linii i czeka , dobiega nasz obrońca który ma już na plecach zawodnika atakującego i bbt wywalczył rzut rożny po którym było blisko bramki . Pierwsza stracona bramka , może nie tyle idzie na jego konto , bo jednak gość się urwał 2 obrońcą , ale taki Hrosso wpadłby tam z kolanem i piąstkował, 2 raz zawodnik atakujący , zastanowiłby się czy iść na taką piłkę . Zwalnianie rozpoczęcia gry , przegrywamy 0-2 a ten przekłada piłkę z jednej strony pola karnego na drugą .Strzały pod poprzeczkę wpadają wszystkie , brakuje jednak kilku cm .Fajnie łapie po ziemi , na wysokości pasa pod paradę ale to za mało na ekstraklasę .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)