[quote='Trapez' pid='1420210' dateline='1581110141']
W całym dotychczasowym sezonie Arka u siebie przegrała z:
Jagiellonią
Legia wymordowała 1-0
I my wymordowaliśmy 1-0
Nikt inny nie potrafił tam wygrać.
Bardzo trudny teren, udało się wygrać i na tą chwile jest to najważniejsze.
Po walce i determinacji wyszarpali zwycięstwo - brawo dla całej drużyny
Tak trzymać a będzie dobrze
[/quote]
Jakie "wymordowała", oszukali wtedy Areczkę czarne skoorwysyny.
-
-
(21) Arka - CRACOVIA pt. 07.02, godz.18:00
[quote='frik' pid='1420234' dateline='1581134955']
[quote='Trapez' pid='1420210' dateline='1581110141']
W całym dotychczasowym sezonie Arka u siebie przegrała z:
Jagiellonią
Legia wymordowała 1-0
I my wymordowaliśmy 1-0
Nikt inny nie potrafił tam wygrać.
Bardzo trudny teren, udało się wygrać i na tą chwile jest to najważniejsze.
Po walce i determinacji wyszarpali zwycięstwo - brawo dla całej drużyny
Tak trzymać a będzie dobrze
[/quote]
Jakie "wymordowała", oszukali wtedy Areczkę czarne skoorwysyny.
[/quote]
Tak, sędziowie (o VARowniku nie zapominajmy) oszukali wtedy Arkę wprost ORDYNARNIE.
Podsumowując mecz, Arka to bardzo ciężki przeciwnik, bardzo dużo biegają i walczą o każdy cm boiska, troszkę mają braki w obronie, ale myślę że utrzymają się spokojnie. Blok obronny dzisiaj zagrał dobry mecz, poza głupimi zabawami zdecydowanie na plus, nie rozumiem kompletnie kartki dla Pestki - mam nadzieję że się od niej odwołamy. Loshaj, według mnie słaby występ, mam nadzieje że się poprawi bo w sparingach wyglądał na prawdę nieźle. Bardzo dobre zmiana Fiolica i Thiago, widać że im piłka nie przeszkadza, słucha ich i trzyma się przy nodze. Pelle powinien zostać zdjęty w 60 minucie... Jeśli chcemy grać o majstra czy tam najwyższe lokaty to potrzebujemy NAPASTNIKA na już, niestety według mnie Lopes nie jest takim typowym "katem" który będzie gwarantował nam bramki, gra dobrze tyłem do niej, zgrywa i rozprowadza, ale kiedy powinien się zachować jak typowy napastnik, chyba mu miękną kolana. Cieszą wywiezione trzy punkty z Gdyni. Według mnie nie jedna drużyna straci tam punkty.
Na boisku powinni się utrzymać.
Ale jeżeli się jakiś cud nie zdarzy, to o licencji na przyszły sezon mogą pomarzyć :( ( znaczy pewnie by dostali, gdyby nie zależało od tego utrzymanie gtsu)
Zwycięzców się nie sądzi.Brawa dla całej michałowej ferajny.Arka nie była słabsza,ale ktoś wygrać musiał..
Gdańsk,kolego obiektywny to dopiero te kikuty dżwigów za Sopotem.Graliśmy z Arką w Gdynii.
W takim razie ciekawe jak czy dopiero teraz możemy się odwołać w sprawie Jablonsky'ego, może wtedy faktycznie jest szansa, że zagra za tydzień, bo tamta kara 3meczów, to był śmiech na sali. Z drugiej strony patrząc co wczoraj wyprawiał sędzia, można stawiać, że nasze odwołanie będzie odrzucone, nie będą nam pomagać przed meczem z Lechem.
Odnośnie jeszcze do wczorajszego meczu, to tak sobie pomyślałem, że zrobiliśmy przez rok ogromny skok jakościowy jeśli chodzi o grę defensywną (pomijam pierwsze 15minut, gdzie było trochę chaosu), patrząc z perspektywy całego sezonu, rundy jesiennej. W ubiegłym sezonie, to Peskovic masę razy musiał ratować sytuację, często broniąc fenomenalnie. W tym sezonie w wielu meczach Michal jest praktycznie bezrobotny i chyba jeszcze nie było takiego meczu o którym można by powiedzieć, że nam uratował punkty.
Podsumowujac:
-Szkoda tylko, że nie udało się strzelić drugiej bramki i oszczędzić nerwów w końcówce.
-Ważne punkty nie styl.
-Szkoda tych kartek.
-Sędziowie mają nas na oku.
-Pele do poprawki strzały.
Tyle w temacie
Zaczynamy z poziomu pyta++, teraz może być tylko lepiej.
Dobrze, że nam fortuna sprzyjała, bo sędziowanie skandaliczne IMHO - trzy ewidentne karne dla nas.
Z przeciwnikami jakoś sobie poradzimy, gorzej z mafią sędziowską.
Nowi gracze na razie bez szału, ale może rzeczywiście potrzebują czasu na wkomponowanie w drużynę.
Znowu się będę musiał przyzwyczaić do tej kopaniny przeplatanej faulami. 42 faule, jak w takim meczu można grać w piłkę.
[quote='Matthias89' pid='1420244' dateline='1581146648']
W takim razie ciekawe jak czy dopiero teraz możemy się odwołać w sprawie Jablonsky'ego, może wtedy faktycznie jest szansa, że zagra za tydzień, bo tamta kara 3meczów, to był śmiech na sali. Z drugiej strony patrząc co wczoraj wyprawiał sędzia, można stawiać, że nasze odwołanie będzie odrzucone, nie będą nam pomagać przed meczem z Lechem.
[/quote]
[url=https://twitter.com/FrankTedu/status/1225865718501171202][size=medium]https://twitter.com/FrankTedu/status/1225865718501171202[/size][/url]
[quote='sterby' pid='1420252' dateline='1581148435']
[/quote]
A cóż to za niezrozumiała ocena? Trzeba było napisać -3= żeby wszyscy wiedzieli ocb ;)
[quote='sterby' pid='1420252' dateline='1581148435']
Dobrze, że nam fortuna sprzyjała, bo sędziowanie skandaliczne IMHO - trzy ewidentne karne dla nas.
Z przeciwnikami jakoś sobie poradzimy, gorzej z mafią sędziowską.
Nowi gracze na razie bez szału, ale może rzeczywiście potrzebują czasu na wkomponowanie w drużynę.
[/quote]
Nowi gracze potrzebują czasu aby się wkomponować w esa, przede wszystkim. Tu jest brutalna rzeczywistość.
- Edytowany
nie ogladalem 15-u powtorek wiec nie jestem pewien nawet ze te 3 karne byly, wydawalo sie, ale przeciez przepis o rekach (niby zmieniony od lata 2019) nadal jest tak z-je-bany ze widzowie swoje, komentatorzy swoje a sedziowie swoje, i pewnie w takich samych przypadkach w roznych meczach w kazda mozliwa strone- to jest parodia. I to ze czarni nawet se przerwy nie zrobili przy tych akcjach, tylko gramy dalej.
Ponadto dyskusyjna kartka Hanki, (lekko pilke dziubnal, Nalepie sie nalezala czerwona wtf!) , bardzo dyskusyjna kartka Pestki wg mnie (choc tu pewnie musialbym zobaczyc pare powtorek).
Nie oczekuje zeby czarni sedziowali pod nas, truizm, ale niech qrwa nie przeszkadzaja ordynarnie.
Naprawde duzy wyczyn bylo wygrac ten mecz.
Był to bardzo ciężki mecz , tak zazwyczaj gra się z drużynami walczącymi o utrzymnie , Wynik jednak jest sprawiedlwy , a kluczem do tego była solidna gra obronna całego zespołu . Wyróżniłbym Helika(świetna forma ostatnio ) i Rafę z nieoczywistych nazwisk . MVP oczywiście Hanca który brał grę na siebie .
Co do Loshaja to wyglądał jak lewonożny Dimun (niestety )
Thiago - bardzo obiecujący debiut , wygląda na faceta z charakterem i umiejętnościami
Fiolic przy pierwszym przyjęciu piłki ( trudna pozycja i obrońca na plecach ) pokazał klasę .
Na pierwszych stronach tematu pisałem że to będzie ciężki mecz , to niektórzy typowali lekkie 3 pkt . Arka naprawdę zrobiła duży progres od tamtej rundy . Co do samego meczu wcale tragedii nie było , oglądałem później malinowych z betonami to dopiero w tamtym meczu była kopanina i masa niecelnych podań do tego dochodziły dziecinne błędy w obronie . Nowi zawodnicy na + ale trzeba im dać czas , żeby zgrali się lepiej z zespołem . Co do 1 miejsca nie ma się co nakręcać bo zostaje kilka meczów a następnie jest to poj*** dzielenie na grupy , które jak dla mnie jest debilne i nudne , zdecydowanie wolę ligę 18 - 20 zespołową i grac normalnym systemem wiosna / zima . Co do kartek dla Sergio , dziwna decyzja , Pestka, Dytiatiev mieli kontakt z przeciwnikiem , więc tutaj nie ma co rozpaczać . Sędziowanie jest jakie jest i nie mamy na to wpływu trzeba grać swoje . Poziom polskiej ligi jest daleki od ideału i nie ma się co oszukiwać że nie chodzi się na mecze po to żeby zobaczyć piękną grę ,
- Edytowany
[quote='frik' pid='1420264' dateline='1581150280']
Nowi gracze potrzebują czasu aby się wkomponować w esa, przede wszystkim. Tu jest brutalna rzeczywistość.
[/quote]
Gorzej jak się wkomponują tak jak Pelle, który po pół roku w PL strzela woleja piszczelem.
Generalnie mecz do zapomnienia, ale super że drugi raz z rzędu wywozimy z Gdyni 3 pkt. Niech Arka tak gra jak wczoraj a powinni się utrzymać.
Martwi nieco postawa obrony bo w jesieni przy SFG przeciwnika można było komara ucinąć, a wczoraj raz za razem był kocioł.
Największym zaskoczniem postawa Thiago. Na luziku zszedł ze skrzydła w pole karne i minął obrońców. Miło się to ogląda. Może się okazać czarnym koniem okienka
Pierwsze koty za płoty. Generalnie dobra gra obronna choć nie ustrzegliśmy się kilku błędów, które przy skuteczniejszych napastnikach mogły się źle skończyć. Warto zwrócić uwagę na dwie kluczowe interwencje naszych bocznych obrońców (widać je też na skrócie z meczu), które ustrzegły nas przed stratą bramek.
Z przymrużeniem oka ;) Brakuje tylko nuty z Benny Hilla albo dźwięku z fliperów
[url=https://twitter.com/PiotrWolosik/status/1226068577289154560?_ga=2.87430232.1914952894.1580055428-2062385106.1579258045][size=medium]https://twitter.com/PiotrWolosik/status/1226068577289154560?_ga=2.87430232.1914952894.1580055428-2062385106.1579258045[/size][/url]
Jak to SaNto mawia... Ostatni sparing za nami :D Teraz czas na poważną grę po tytuł.
Wiem, że to był ciężki mecz, jak zawsze z Arką, ale brakowało mi kompletnie gry po ziemi i ruchu w środku pola, co widać było w sparingach. Pelle najgorszy mecz w naszych barwach. Sędziowanie skandaliczne, ale o tego musimy się przyzwyczaić, grając z cweLami o tytuł.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)