Kibice gts'u mają świadomość, że piłkarsko jesteśmy mocniejsi od nich i już na rozgrzewce przed meczem chcą zapełnić cały stadion i głośnym dopingiem przestraszyć naszych piłkarzy :rolleyes:
-
-
gts -Cracovia 29 września, 17:30
OSTR kiedyś śpiewał najmniej groźny jest ten co najgłośniej szczeka :D
[quote='hank' pid='1400901' dateline='1569581476']
[quote='kapalin' pid='1400866' dateline='1569575753']
chciałbym takich derbów, jak te w 1975 na ichniejszym stadionie..A czy to pobożne życzenie czy realne oczekiwanie okaże się w niedzielę wieczorem. Tak a propos niedzieli i pobożności, na przełomie lat 80/90 na Debnikach widniał jeden z najfajniejszych napisów jakie widziałem na murach: Idziesz do kościoła, nie zapomnij pomodlić się za Cracovię (może nie dosłownie, ale sens ten sam) :)
[/quote]
Byłem , widziałem a bramki strzelone przez Sputę , Hefkę i ŚP Zamojdzika mam do dziś przed oczami .
[/quote]
Też byłem i też widziałem i marzy mi się w końcu taki wynik
Nie ma co się tu rozpisywać
wTSK
Oczekujecie pełnego D, a nawet tu przed Derbami mało napięcia, znak czasów. Ale jedno zostaje na zawsze WTSK!
Żadnych remisów, nie bierzemy jeńców, zdobywamy azyl!
[quote='konserwa' pid='1400951' dateline='1569597066']
5. K...A, MY GRAMY o MISTRZA, oni o utrzymanie, o czym tu mówić?
[/quote]
NOOOOOO, można powiedzieć bardzo dużo, ale najbardziej przemówić może coś w stylu ... w takim razie popatrz na ŁKS i o co gra, o co my z nimi graliśmy i jaki był wynik ... Jako jedyni w tej ekstraklapie dostaliśmy od grających o utrzymanie w du**.
[quote='k531' pid='1400996' dateline='1569617599']
[/quote]
NOOOOOO, można powiedzieć bardzo dużo, ale najbardziej przemówić może coś w stylu ... w takim razie popatrz na ŁKS i o co gra, o co my z nimi graliśmy i jaki był wynik ... Jako jedyni w tej ekstraklapie dostaliśmy od grających o utrzymanie w du**.
[/quote]
A co ma piernik do wiatraka? Jeszcze nie raz przegramy, może także z drużynami z dołu tabeli, wygramy, może w większości z zespołami czołówki, ale liczył się będzie finał!
[quote='garbus' pid='1400984' dateline='1569613650']
[quote='hank' pid='1400901' dateline='1569581476']
[quote='kapalin' pid='1400866' dateline='1569575753']
chciałbym takich derbów, jak te w 1975 na ichniejszym stadionie..A czy to pobożne życzenie czy realne oczekiwanie okaże się w niedzielę wieczorem. Tak a propos niedzieli i pobożności, na przełomie lat 80/90 na Debnikach widniał jeden z najfajniejszych napisów jakie widziałem na murach: Idziesz do kościoła, nie zapomnij pomodlić się za Cracovię (może nie dosłownie, ale sens ten sam) :)
[/quote]
Byłem , widziałem a bramki strzelone przez Sputę , Hefkę i ŚP Zamojdzika mam do dziś przed oczami .
[/quote]
Też byłem i też widziałem i marzy mi się w końcu taki wynik
[/quote]
To były inne czasy na trybunach wyrównane siły,marsz z fetą na rynku bez burd i bijatyk
[quote='pln' pid='1400989' dateline='1569616025']
Oczekujecie pełnego D, a nawet tu przed Derbami mało napięcia, znak czasów. Ale jedno zostaje na zawsze WTSK!
[/quote]
Też zwróciłem na to uwagę. Kiedyś derby to było święto Krakowa, dzisiaj jest jakiś ważniejszy mecz. Nie widzę promocji. Odsłuchałem przed chwilą konfy Probierza, niecałe 5 minut, pytania beznadziejne, jak gdyby Cracovia jechała do Niecieczy. Qrwa, co się dzieje :( Kiedyś, to nawet próbowano wspólne konfy robić, nadawać rangę, robić promocję KRAKOWA a dzisiaj....ech...nawet tu na forum, jest spokojnie, jak gdyby ludzie czekali na mecz z popcornem w dłoni. Fanatyzm umiera....nie był zły, oczywiście w ramach rozsądku. Ciekawi mnie, a jestem raczej przekonany że wygramy, czy będzie jakieś podziękowanie zawodnikom przed stadionem Cracovii. Może przesadzam, ale ta konfa Probierza mnie rozczarowała i to oczywiście, nie z jego winy. Gdzie są dziennikarze, którzy by wyciągnęli najlepsze "soki" z takiego wydarzenia.
[quote='ian thorpe' pid='1401002' dateline='1569619459']
[/quote]
Też zwróciłem na to uwagę. Kiedyś derby to było święto Krakowa, dzisiaj jest jakiś ważniejszy mecz. Nie widzę promocji. Odsłuchałem przed chwilą konfy Probierza, niecałe 5 minut, pytania beznadziejne, jak gdyby Cracovia jechała do Niecieczy. Qrwa, co się dzieje :( Kiedyś, to nawet próbowano wspólne konfy robić, nadawać rangę, robić promocję KRAKOWA a dzisiaj....ech...nawet tu na forum, jest spokojnie, jak gdyby ludzie czekali na mecz z popcornem w dłoni. Fanatyzm umiera....nie był zły, oczywiście w ramach rozsądku. Ciekawi mnie, a jestem raczej przekonany że wygramy, czy będzie jakieś podziękowanie zawodnikom przed stadionem Cracovii. Może przesadzam, ale ta konfa Probierza mnie rozczarowała i to oczywiście, nie z jego winy. Gdzie są dziennikarze, którzy by wyciągnęli najlepsze "soki" z takiego wydarzenia.
[/quote]
Mi się po prostu ckli za tymi emocjami...
"krakowscy dziennikarze" byli zapewne przy Reymonta i tam wchodzili do doooopy Stolarczykowi
[quote='squier strat' pid='1401005' dateline='1569619960']
"krakowscy dziennikarze" byli zapewne przy Reymonta i tam wchodzili do doooopy Stolarczykowi
[/quote]
Oglądałem przed chwilą konfe Stolarczyka i też gadali o samych pierdołach .. np. czy dogadali się z kibicami na temat opaski kapitana, żeby Boguski już jej nie dostał to Stolarczyk odpowiedział, żeby się nikt nie wtrącał w jego decyzję.
[quote='Jarek44' pid='1400998' dateline='1569618170']
[quote='k531' pid='1400996' dateline='1569617599']
[/quote]
[/quote]
A co ma piernik do wiatraka? Jeszcze nie raz przegramy, może także z drużynami z dołu tabeli, wygramy, może w większości z zespołami czołówki, ale liczył się będzie finał!
[/quote]
Piernik do wiatraka ma właśnie to co sam napisałeś : " Jeszcze nie raz przegramy ..." Argument nr. 5 konserwy, że wygramy/jesteśmy lepsi, bo my gramy o mistrza, a one o utrzymanie ma się nijak, co pokazałem na przykładzie ŁKS-u. Gts zawsze na derby wychodził ze wścieklizną na pyskach, na boisku nadrabiał ambicjami ... Nasi piłkarze nie identyfikują się z Cracovią tak mocno jak psiarze, wychodzimy na derby wiecznie z pełnymi gaciami co doprowadza do paraliżu i braku myślenia na boisku. Jedyna nadzieja. że tym razem będzie tam kompetentna osoba, która zmotywuje chłopaków, by wyszli i mimo niedogodnych warunków poczuli, że naprawdę są lepsi i zgniotą ubeków w zarodku ... czego Wszystkim i sobie życzę!! Profesor winien wejść do szatni na spontanie i walnąć tekstem ... za każdego gola na stół 100 tys. za wygraną bańka liczy się tylko WYGRANA, CRACOVIA i WALKA ... połamcie tym **** kości ... ale do tego trzeba mieć żyłkę kibica i tarcie na sukces.
Z racji tego, ze mecze gdzie MUSIMY ostatnimi czasy nam po prostu nie lezaly to moze, moze powiedziec im ze mozemy. Wmowic naszym pilkarzom ze tak jestescie lepsi ale nie musicie udowadniac tylko mozecie najzwyczajniej na swiecie pokazac swoje umiejetnosci...bedzie nam kurewsko milo jesli wygracie. Wezcie wieczorem dluga relaksujaca kapiel. Poczytajcie ksiazki, posluchajcie muzyki... A jutro zagrajcie tak , byscie mogli powiedziec sobie spisalem sie. wyobrazcie sobie ze jutro musicie wstac i nauczyc corke, syna jezdzic na rowerze. Macie czuc radoscc z tego co robicie i z tego ze innym tez dajecie radosc.
Kurla jego mac
Ja bym jeszcze dodał do tego: weźcie stoperan i węgiel
Jeszcze tak czytam otoczkę po losowaniu PP. Pełna ekscytacja pojedynkiem Widzewa z Legią. Normalnie, Derby Polski, a przecież los skojarzył drużynę z II ligi z Ekstraklasową, gdzie wynik jest raczej oczywisty. Wiem, ze są to rozpoznawalne marki ale do jasnej cholery, tutaj będzie rozgrywana "Święta Wojna"
Nikomu nie zależy na KONSUMPCJI takiego wydarzenia? Może powinienem napisać mało komu, bo wciąż są fanatycy klubów, wymierający ale wciąż są.
Może jednak świadomie się chłodzi nastroje kibicowania, by przyciągać inną publikę, taką co to chodzi na ciekawszą sztukę w teatrze? Popcorn, cola, zapiekanka, sikacz piwo. Będą przychodzić jak na występy....Może przesadzam....może...
[quote='ian thorpe' pid='1401002' dateline='1569619459']
[/quote]
[/quote]
Poprzednie konfy Probierza były z napinką i jak się to skończyło, każdy wie.. Probierz napierdalał na gts, na Cupiała a po przegranych derbach oni mieli dodatkowy ubaw z tego powodu, a dla nas smak porażki był jeszcze bardziej nieznośny. Może teraz, gdy nas na azyl nie wpuścili, gdy Probierz stonował i się juz nie chwali ( i dobrze bo piłka nożna jest nieprzewidywana o czym świadczy choćby Puchar Polski) wrócimy z tarczą a skowyt 33 tys. czworonożnych będzie słychać długo i daleko.Tego życzę i sobie i wszystkim Pasiakom, bo nam wygrana się należy .
Ps. chciałem napisać , że nam się należy jak psu buda, ale im sie nawet ta ich wynajmowana buda nie należy
Nic piękniejszego wygrać przy pełnych trybunach 3:0 :)
szkoda ze ich tylu bedzie bo budzet dosc powaznie podreperuja ...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)