Nie. Nie byłoby pięknie. Pięknie by było jakby zakończyli sezon z 12 porażkami z rzędu
Jak czytam, że ktoś liczy na 1 punkt w Kielcach to nóż się w kieszeni otwiera. Mam nadzieję, że Probierz nie gada takich głupot piłkarzom. Jedziemy do jednej z najsłabszych drużyn i mamy ją pożreć żywcem. Ja się nie zastanawiam czy. Ja się zastanawiam ile. Ewentualnie kto.
-
-
Sytuacja w tabeli - sezon 2019/20. Idziemy po medal, czy lecimy z ligi?
[quote='ian thorpe' pid='1410794' dateline='1576013197']
Mamy idealną sytuację wyjściową, do walczenia do końca w rundzie wiosennej o złoto. Oczywiście będzie ciężko, jednak mają mieć taki cel. Na koniec zobaczymy, na ile wystarczyło umiejętności.
Prawdopodobnie (mam taką nadzieję) przezimujemy na tym trzecim miejscu wygrywając ostatnie dwa mecze.
Legia mecz z Płockiem i wyjazd do Lubina. Raczej 6 punktów
Pogoń mecz z gts (życzę im trzech punktów w tym meczu) oraz Korona u siebie. Daję im 6 punktów.
W przerwie wzmocnienia i jedziemy :) Mam nadzieję, że marketingowo wykorzystamy umiejętnie naszą szansę i zapełnimy w większym stopniu trybuny.
[/quote]
Oby się spełniło .Co do marketingu , to na plus , na mieście widać coraz więcej naszych plakatów - "lepiej widoczni , widocznie lepsi " .Kolorowe, atrakcyjne , wysokiej jakości . Byle tylko nie poprzestać . :)
[quote="SaNtO" pid='1410835' dateline='1576056398']
Jedziemy do jednej z najsłabszych drużyn i mamy ją pożreć żywcem. Ja się nie zastanawiam czy. Ja się zastanawiam ile. Ewentualnie kto.
[/quote]
... a w typerze tradycyjne 3:0 w plecy? ;)
wiadomka : )
Chyba kogoś zainspirowałem ;)
Ale ja już odszedłem od tego przesądu. Wiara w przesądy to oznaka słabości.
[quote='SaNtO' pid='1410835' dateline='1576056398']
Nie. Nie byłoby pięknie. Pięknie by było jakby zakończyli sezon z 12 porażkami z rzędu
[b]Jak czytam, że ktoś liczy na 1 punkt w Kielcach to nóż się w kieszeni otwiera. [/b]Mam nadzieję, że Probierz nie gada takich głupot piłkarzom. Jedziemy do jednej z najsłabszych drużyn i mamy ją pożreć żywcem. Ja się nie zastanawiam czy. Ja się zastanawiam ile. Ewentualnie kto.
[/quote]
To "partyzant" ze scyzorykowa ::D
4 dni później
Trzeba przejść do rzeczywistości. 2 x Łks Korona itd. Nie umiemy grać że slabeuszami. Grupa mistrzowska to będzie sukces. W tej chwili na nic więcej nie możemy liczyć. Pudło, puchary itd. nie dla nas. Nie wiem w czym tkwi problem czy to trener taktyka czy piłkarze. Każda pozycja powyżej 9 to będzie sukces. Chciałbym w swoim życiu by Pasy były mistrzem ale zaczynam wątpić czy to możliwe (młodszy nie bede). Jeżeli w tym sezonie popełniamy takie gafy to ja już nie wiem kiedy to się może udać. Nadzieja umiera ostatnia ale moja właśnie gasnie
[quote='buczo' pid='1411640' dateline='1576426882']
Trzeba przejść do rzeczywistości. 2 x Łks Korona itd. Nie umiemy grać że slabeuszami. [b]Grupa mistrzowska to będzie sukces[/b]. W tej chwili na nic więcej nie możemy liczyć. Pudło, puchary itd. nie dla nas. Nie wiem w czym tkwi problem czy to trener taktyka czy piłkarze. Każda pozycja powyżej 9 to będzie sukces. Chciałbym w swoim życiu by Pasy były mistrzem ale zaczynam wątpić czy to możliwe (młodszy nie bede). Jeżeli w tym sezonie popełniamy takie gafy to ja już nie wiem kiedy to się może udać. Nadzieja umiera ostatnia ale moja właśnie gasnie
[/quote]
Bez przesady. Po 19 kolejce (11 meczy do podziału) do grupy mistrzowskiej brakuje nam około 10 punktów. Gramy ze średnią 1,7pkt./mecz dlaczego teraz mielibśmy spaść poniżej 0,9pkt/mecz. Brak grupy mistrzowskiej w tej sytuacji to by była kompromitacja Probierza.
Inna sprawa, że przestałem wierzyć w pudło bez bardzo konkretnych wzmocnień zimą.
Pudło dla tak grającej Cracovii to by była demoralizacja pozostałych, uczenie że prostactwo popłaca i w efekcie dalsze ciągnięcie tej ligi w muł pod dnem na którym spoczywa.
2,3 poważne wzmocnienia na pozycjach ofensywnych, ale takie o piłkarzy z umiejętnościami a nie parametrami, bez problemu pozwoli walczyć o pudło.
Po raz kolejny mam zgryza i pytanie, czy w Ekstraklasie wciąż zdarzają się kolejki cudów. Po meczu gts-u z Pogonią na forum napisałem, że daleki jestem od teorii spiskowych ale.... Na tt zadałem wręcz pytanie tym ze Szczecina, czy na pewno chcieli wygrać.
Oglądałem w tej kolejce trzy dziwne mecze.
Najpierw Arka pyknęła potykające się o własne nogi Zagłębie. które w kompromitujący sposób dało sobie strzelić gola na 2-1. Gola oglądałem parę razy, zachowanie obrońców i bramkarza było na poziomie trampkarza.
Potem oglądałem gts z Pogonią. Tutaj, nawet na forum było sporo opinii, że Pogoń grała jak gdyby nie chciała, a pewne zachowania były kompromitujące.
Przyszedł w końcu nasz mecz i sytuacja się powtórzyła. Ja rozumiem słabość, brak pomocy, Dimuna, słabego napastnika ale nikt mnie nie przekona, że trudno grając z przewagą dwóch zawodników zrobić parę akcji na zasadzie nawet "dziadka". Zbyt długo oglądam mecze, by nie mieć wątpliwości, czy na pewno ten mecz chcieliśmy wygrać. Ponieważ dotyczy to Cracovii, nie będę dalej tego kopał.
Jedno jest pewne, trzy drużyny walczące o utrzymanie, wygrały w sposób …. nie wiem jak to ująć, więc napiszę dziwny.
Kiedyś ktoś napisał, że dawniej kolejki cudów zdarzały się na koniec rozgrywek, obecnie w związku z podziałami, kolejki cudów mogą się pojawiać wcześniej. Każdy musi sam sobie ocenić, czy z czymś takim mieliśmy obecnie do czynienia.
Oglądałem mecz Legii - tak grając, jest poza zasięgiem wszystkich drużyn Ekstraklasy. Zaczniemy walczyć o drugie miejsce, o pudło i walka na noże zacznie się na wiosnę. Musimy się wzmocnić na ten czas. Jestem tez przekonany, że w piątek zobaczymy inna Cracovię po wyciągnięciu wniosków ;)
Moje słowa bierzcie z przymrużeniem oka, bo przecież a 100% wszyscy grali uczciwie a katastrofalne pewne zachowania, gra, brała się ze słabości trenerów i zawodników.
Ósemka jest prawie pewna, nie wierzę że Płock da rade awansować a Zagłębie ma już sporą stratę. Zostanie taki podział jak jest teraz, trzeba walczyć o 4 miejsce na koniec rundy zasadniczej i wszystkie siły na puchar Polski. Spadek rozczygnie się pomiedzy pięcioma ostatnimi drużynami na ten czas
Gąsior, wygrał jedynie Piast, który gdyby oddał punkty by miał ich 28 i ostatni mecz w Płocku gdzie rywal ma ich 27. Wtedy by kończył mecz poza ósemką. Dlatego nawet gdy ŁKS prowadził, to ich cisnęli na maksa i trzy punkty zaksięgowali.
Jak ŁKS wygra z gts, to patrząc na terminarz o utrzymanie będzie walczyło raczej cztery drużyny ;)
[quote='ian thorpe' pid='1411769' dateline='1576437079']
Moje słowa bierzcie z przymrużeniem oka, bo przecież a 100% wszyscy grali uczciwie a katastrofalne pewne zachowania, gra, brała się ze słabości trenerów i zawodników.
[/quote]
Ianie jak nasi dziś udawali to ja jestem krzyżówką chińczyka z maorysem.
Nasi grali dziś koszmarnie źle ale starali się grać i strzelić do samego końca.
Mecz z ŁKS jakoś łyknąłem ale to ,że Pasy potrafią tak do d... zagrać jak z KOroną to
jakiś dramat.
Drogi Icku, przecież wiesz że Ekstraklasa to dziwny twór a dziwne mecze połączone z wynikami nie tylko jej dotyczą. Mieliśmy parę afer w związku z pojedynczymi meczami w poważniejszych ligach niż Polskie.
Oczywiście, dobrze że zacytowałeś moje słowa, że ja tak tylko z przymrużeniem oka ;)
Jestem przekonany, że na koniec sezonu będziemy się uśmiechać od ucha do ucha.
[quote='paluch' pid='1410389' dateline='1575819533']
No to brakuje Nam 11 punktów do utrzymania a dla optymistów brakuje Nam 41 punktów do Mistrzostwa Polski
[/quote]
Już myślałem że nie długo zacznę odliczanie tylko dla optymistów ale niestety "nie dla psa kiełbasa"
Widzę, że łatwiej jest uwierzyć w światowy spisek niż w to, że zwyczajnie mamy słabą drużynę, która dodatkowo dzisiaj zagrała padakę.
[quote='leszeczek' pid='1410419' dateline='1575824854']
[quote='del_piero' pid='1410402' dateline='1575821131']
4 pkt w najbliższych meczach będą sukcesem.
[/quote]
Na jakich przesłankach opierasz to stwierdzenie?
Nie powiem, że nie byłbym umiarkowanie zadowolony z 4 punktów na Koronie(w) i Śląsku(d), jednakże sukcesem będzie 6 punktów. 2-4 to norma. Mniej - klęska
[/quote]
No i wykrakał.
Pozostaje liczyć na 3 punkty, bo inaczej kompromitacja.
Raz gramy ładnie dla oka + wygrywamy ... innym razem kopiemy się po czołach i przegrywamy. Szkoda, że popadamy w takie skrajności :idea:
Ale w sumie nasza liga jest dopiero na 30 miejscu, więc miejsce adekwatne do poziomu gry wszystkich Ekstraklasowych drużyn.
Jasiu Gol przed sezonem mówił, że powalczą o czwarte miejsce i chyba wiedział co mówi bo się zna.
Po dzisiejszym dniu, wiadome jest już to, że 16 miejsce w tabeli zaklepane jest przez ŁKS na amen.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)