Na sparing tyle ludzi przyszło? Szacun, polskie flagi widoczne
-
-
LE: DAC 1904 Dunajská Streda 1-1 Cracovia (11.07 - godz. 20:30)
[quote="Endriusza" pid='1387707' dateline='1562572934']
Na sparing tyle ludzi przyszło? Szacun, polskie flagi widoczne
[/quote]To było otwarcie stadionu dla tej węgierskiej drużyny . A i z Dunajskiej stredy daleko tam nie mieli.
Vasas to wielosekcyjny klub z tradycjami, mający na koncie wiele tytułów w piłce nożnej, piłce ręcznej czy piłce wodnej. Dla DAC mecz z takim klubem, nawet towarzyski, to z pewnością święto i możliwość pokazania się od strony kibicowskiej (co z resztą widać na filmie) .
Co do samego meczu, to wynik mylący, bo DAC miało wiele sytuacji i tylko nieskuteczności i roztargnieniu własnych zawodników zawdzięczają porażkę i puste konto bramkowe.
Ok obejrzałem skrót. Jak Peskovic nie będzie miał dnia konia (jak ten bramkarz Vasas) to cięzko to widzę. DAC z palcem w tyłku tworzy sytuacje. Ciekawe czy nasza obrona im to przyblokuje.
tyż se obejrzalem, hm, trzeba pamiętać że gra się tak jak przeciwnik pozwala, mi to wyglądało na radosny futbol tak z dołu tabeli1 / 2 poziomu ligi holenderskiej
poczekam sobie spokojnie do czwartku, zapowiada się ciekawy mecz
To Slovan ma jakieś układy z towarzystwem?
- Edytowany
Jeszcze co do ewentualnego przebiegu meczu. Wydaje mi się, że najgorszym co moglibyśmy zrobić, to cofnąć się od początku do obrony. Widać, że gdy da się im miejsce na spokojne granie, to potrafią się rozkręcić. Tylko w tym widzę zagrożenie dla korzystnego wyniku w tym meczu.
Grając agresywnie od początku zmusimy ich do szybszej gry, co jak widać po skrótach często kończy się u nich niedokładnością.
Także proponuję obejrzeć drużynie ponownie pierwsze 30 minut ostatnich derbów, by w 100% uświadomić sobie, jak może się skończyć asekuracyjna gra w tym meczu.
Szczególnie, że przy takiej postawie pozostaje wrażenie, że jeden zespół gra a drugi stoi z kupą w majtkach i czeka na ciosy.
[quote='kaleb' pid='1387713' dateline='1562574882']
To Slovan ma jakieś układy z towarzystwem?
[/quote]
Ma
[quote='Rock' pid='1387706' dateline='1562572484']
Czyli mają spadek formy! Wyśmienicie.
[/quote]
Strzeleckiej . Stworzyli sobie z niesłychaną łatwością niesamowita ilość okazji i wielkie bum .Oby tak we czwartek .
Ich bramkarz ma pewne problemy z obroną strzałów z dystansu , tylko kto u nas się odważy uderzyć zza pola karnego ?
[quote="hank" pid='1387733' dateline='1562580615']
[/quote]
Strzeleckiej . Stworzyli sobie z niesłychaną łatwością niesamowita ilość okazji i wielkie bum .Oby tak we czwartek .
Ich bramkarz ma pewne problemy z obroną strzałów z dystansu , tylko kto u nas się odważy uderzyć zza pola karnego ?
[/quote]Dąbrowski jak trafi to zabije, budzik jak będzie miał dzień to też. Hanca i Pelle też mają niezłe strzały z dystansu. Pelle wydaje mi się że bardziej technicznie strzela niż na siłę .
[quote='frenZZy' pid='1387734' dateline='1562580953']
[quote='hank' pid='1387733' dateline='1562580615']
[/quote]
[/quote]
Dąbrowski jak trafi to zabije, budzik jak będzie miał dzień to też. Hanca i Pelle też mają niezłe strzały z dystansu. Pelle wydaje mi się że bardziej technicznie strzela niż na siłę .
[/quote]
No zabije na pewno, kibica na trybunie... wszyscy mają świetne strzały z daleka.... Jeśli mnie pamięć nie myli to jedyni którzy zdobyli bramkę strzałem zza pola karnego w poprzednim sezonie to Cabrera i Javi których... nie zobaczymy w czwartek.
- Edytowany
jak trafię jackpota w euro loterii to kupie Cracovie
tez trenuje jak Dabrowski strzaly
Jego próby strzelenia z 40 metrów przypominają mi pytania od Internet Explorera czy może być domyślną przeglądarką.
Po oglądnięciu skrótu, postraszyli. Trzeba przyznać, ze myślą na boisku. Szybko wychodzą na pozycje, umieją zagrać z klepy, widać że drużyna jest zgrana. Dodatkowo, umieją oddać groźne strzały z dalszej odległości.
[quote='ian thorpe' pid='1387747' dateline='1562596548']
Po oglądnięciu skrótu, postraszyli. Trzeba przyznać, ze myślą na boisku. Szybko wychodzą na pozycje, umieją zagrać z klepy, widać że drużyna jest zgrana. Dodatkowo, umieją oddać groźne strzały z dalszej odległości.
[/quote]
No to teraz nalezy zadac pytanie, co nasi pilkarze umieja ? :blush:
Druzyna DAC 2 tyg. temu grala sparing z Zaglebiem Sosnowiec i nawet takie Zaglebie potrafilo im wbic 2 bramki ... a jak gralo Zaglebie w ubieglym sezonie to chyba nikomu przypominac nie trzeba. Tak wiem, wiem sparing a mecz LE to 2 różne bajki. Ale jesli my do tego dwu meczu podejdziemy z "kupa w majtkach" to ja juz nie bede mial pytan i jedynym rywalem ktorego bedziemy mieli szanse ograc stanie sie reprezentacja San Marino :rolleyes: .
Gra FC DAC 1904, nie powinna mieć wpływu na nasz awans. Po poprzednim starcie wytłumaczono odpadnięcie z pucharów różnicą w "kasie", słowami Zielińskiego, śmiechem Cetnarskiego (brak ambicji).
Teraz mamy większy budżet od rywala, trener nie mówi o chlebusiu w lidze a zawodnicy podkreślają, że brak awansu będzie dużą porażką.
Weryfikacja dwa najbliższe mecze.
mnie to już postraszyli jak obejrzałem skrót zimowego sparingu z Lechem.
przegrali 0:1, ale sytuacji stworzyli wiele.
grają ładnie, ofensywnie i bardzo nieskutecznie.
No to z wiarą idziemy gdzie nasze miejsce,,,[url=https://www.youtube.com/watch?v=Dml26UtzRug]https://www.youtube.com/watch?v=Dml26UtzRug[/url]
Od DAC-a czas zacząć marsz na szczyt..;)
Miałem pisać wieczorem jak sytuacja z biletami, więc tak -coś załatwiłem, ale 3 razy mniej niż chciałem, i 5 razy mniej niż zapotrzebowanie, więc mam dylemat jak to rozdzielić....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)