wydaje mi się że nie wszyscy wiedzą czy rozumieją jak działa var, var reaguje tylko w pewnych przypadkach np; gol czy był czy gol nie było, bezpośrednia czerwona kartka, rzut karny, i czy odpowiedni zawodnik dostał kartkę, o reszcie decyduje sędzia prowadzący zawody, i nie gadają cały czas ze sobą.
-
-
David Jablonsky - witamy w Cracovii!!!
do pierwszego przecinka masz rację. dobrze Ci się wydaje. wśród tych ludzi jesteś też Ty. albo nie jesteś zbyt rozgarnięty albo po prostu jesteś trollem. ja osobiście zamierzam udawać, że Cię tu nie ma.
mądrego to aż miło posłuchać...
(hahahahaha)
;)
[quote]#post1554492 do pierwszego przecinka masz rację. dobrze Ci się wydaje. wśród tych ludzi jesteś też Ty. albo nie jesteś zbyt rozgarnięty albo po prostu jesteś trollem. ja osobiście zamierzam udawać, że Cię tu nie ma.[/quote]
ja Cię też kocham.......
banować nim złoży jaja
Zgodzę się z Tobą, że VAR powinien dać sędziować i interweniować tylko w kluczowych sprawach. Ale wygląda to jak wygląda (sam wiesz), więc Twoje pytanie :"a skąd arbiter (...) wiedział, że się pomylił?" było albo retoryczne albo głupie.
Mnie bardzo wkurza, że sędziowie liniowi puszczają grę po [b]ewidentnym[/b] spalonym, bo "jak padnie bramka to się jej nie uzna". A czas który upłynie i ewentualne kontuzje do których może dojść na przykład gdy bramkarz rzuca się pod nogi w sytuacji sam na sam mają w dupie.
Powinno się zebrać jakieś gremium i jasno określić ramy korzystania z VAR.
wyraziłem zdziwienie bo podobno var interweniuje w 3 przypadkach. skąd więc sędzia wiedział? czemu nikogo to nie interesuje? czemu nie ma z tego powodu żadnego larum?
jeszcze w tej sytuacji o której mówisz może być róg, którego by nie było jakby gwizdnęli spalonego, a po rogu gol.
ale to temat na inny wątek. ale odkopię to bo jeszcze jedną ułomność systemu ostatnio dostrzegłem
Na ostatniej konfie przed meczem z Lechem Zieliński mówił, że rodni zagra z zagłębiem. wiec Mimo kartki dla Jablonsiego, jakaś obrona będzie
Że zagra Matej to fajnie , bedzie jakas moliwosc manewru . A ciekawe jest to skąd kwiatkowski powziął wiedzę o swojej omyłce ? Sam do tego doszedł ? Nie , to była informacja z varu z którym sedziowie sa cały czas w kontakcie , wymieniajac uwagi i dostajac przeróżne informacje . Tak więc var działa w znacznie wiekszym zakresie niz okreslaja to przepisy , czasem prowadząc arbitra za raczkę jakby był ślepy . Najlepszy przykład - mecz z betonami - to bedacy na varze raczkowski wymusił sprawdzenie sytuacji, która sylwestrzak póscił , jednoczesnie olewajac to co zdarzyło sie w polu karnym betonów .
Tyle, że w meczu z betonami Sraczkowski miał prawo interweniować, jeśli uznał, że pomyłka sędziego była istotna. Sylwestrzak musiał podjąć decyzję i podjął jaką podjął. Nie musiał gwizdnąć karnego ale wolał wejść w układ. Ciekawe jakie tam są zależności w tej mafii.
Lasyk i Sylwestrzak zapowiadali się dobrze , nagle ktoś palcami pstryknął i mamy kolejnych zadaniowców .
[quote]#post1554505 wyraziłem zdziwienie bo[b] podobno var interweniuje w 3 przypadkach[/b]. skąd więc sędzia wiedział? czemu nikogo to nie interesuje? czemu nie ma z tego powodu żadnego larum?
jeszcze w tej sytuacji o której mówisz może być róg, którego by nie było jakby gwizdnęli spalonego, a po rogu gol.
ale to temat na inny wątek. ale odkopię to bo jeszcze jedną ułomność systemu ostatnio dostrzegłem[/quote]
Bo to jest gra słów tłumoku.
[b]Interweniuje[/b] = główny musi podjąć decyzję po interwencji VAR.
Podpowiada (jest na łączach) = puściłeś grę, a powinieneś gwizdać ... lecimy dalej ... jest to poza protokołem VAR.
W życiu codziennym:
Straż Miejska Widzi pojazd jadący pod prąd.
Nie może go zatrzymać, bo nie ma takich uprawnień.
Może zadzwonić na 112, ale nie ma dowodów.
Mogłaby dokonać "zatrzymanie obywatelskiego" ... ale jest w mundurze ... i chyba przekroczy swe uprawnienia.😎
Wiem @santo, że to za trudne dla Ciebie ... ale inni też czytają .. mnie i Ciebie.
😀
Jakbyś czytał co się do ciebie pisze, to byś wiedział że adresat ma cie na ignore.
Poza tym opanuj się z inwektywami, twój wpis jest jak pierd w pełnym autobusie. Może celowaleś ale wszyscy czują efekt.
[quote]#post1554477 Wracając do meczu z Zagłębiem 26.08.2011 to najpierw bramkę dla mas strzelił Suvorov. Sędziajej nie uznał i stąd zamieszanie z czerwoną kartką. W końcówce bramkę strzelił Saidi i wyleciał z boiska za drugą żółtą.
To był sezon Szatałowa po "poździelcach", więc wszystko jasne.
Jebać czarną mafię[/quote]
Było tak.
Suworow strzelił przepiękną bramkę, wydaje mi się, że sędzia najpierw pokazał środek boiska a potem zdecydował że nie uznaje, wtedy Suworow wkurzony podbiegł i popchnął sędziego. Kartka niestety jak najbardziej słuszna... Ale pół roku za to, jeszcze w takiej sytuacji (bramka prawidłowa), to przegięcie, Ja pamiętam jak idol CWKS, strasznie reklamowany a w sunie wcale nie tak dobry jak się dziś głosi, Kazimierz Deyna uderzył sędziego Suchanka w rękę (którą tenże dał mu słuszną żółtą kartkę) i dostał jedynie 3 mecze... A potem Saidi strzelił bramkę, z radości podbiegł do chorągiewki, niechcący ją wyrwał i natychmiast wstawił. Ale panu sędziemu to wystarczyło do drugiej żółtej. Pragnę zauważyć, że o tym wypowiadał się potem publicznie - w wywiadzie - prof. Filipiak zaznaczając, że parę tygodni po tym meczu sędziego tego spotkania wzięto do Wrocławia - chyba wręcz aresztowano...
[quote]#post1554528 [b]Jakbyś czytał co się do ciebie pisze, to byś wiedział że adresat ma cie na ignore.[/b]
Poza tym opanuj się z inwektywami, twój wpis jest jak pierd w pełnym autobusie. Może celowaleś ale wszyscy czują efekt. [/quote]
Nie zawsze to co się pisze, to się robi.
Miał ten adresat założyć Nową Cracovię.
I co ???
Założył?
Co do inwektyw ... spójrz w lustro
spoko Krzysiu, nie wahaj sie mnie przywolywac do porzadku gdy mnie poniesie
157 dni później
wiadomo na kiedy ma termin na nfz do szpitala na wrocławskiej?
[quote]#post1571402 wiadomo na kiedy ma termin na nfz do szpitala na wrocławskiej? [/quote]
Nie wiadomo. Stoi jeszcze w kolejce do rejestracji.
Może sobie załatwi w Czechach. Tam służba zdrowie jest na wyższym poziomie.
Co by się nie okazało to wielka strata
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)