[quote='leszeczek' pid='1424655' dateline='1583145755']
Kwestia oceny.
Mam nadzieję, że mam jeszcze prawo do swojego zdania.
[/quote]
Oczywiście, że nie masz, dobrze że zasunąłeś tym cierpniętnictwem, bo jak widać Twoje wpisy są banowane, zdanie - wyszydzane, a opinie - lekceważone i zupełnie nikt z Tobą nie rozmawia.
-
-
Pelle van Amersfoort Witamy w Cracovii!!!
Ofensywę rozruszał powrót do taktyki. Santo, rola, o której napisałeś nadaje się dla o wiele tańszego Strózika. W pierwszej połowie Probierz zawalił z taktyką. Twierdzenie, że którykolwiek zawodnik rozruszał grę, jest nadużyciem.
[quote='Miszczu2007' pid='1424727' dateline='1583159948']
Ofensywę rozruszał powrót do taktyki.
[/quote]
A i gracze rywala nie mieli już zapewne tyle pary co na początku meczu .Właśnie taktyka się kłania - od początku trzeba było grać walczakami a szybkich wpuścić na boisko około 60 minuty .
Polak Mądry po ......... takie gadanie z waszej story mnie nawet nie śmieszy już
A jak gra cwelka , prawie wszyscy wiemy, ze od początku meczu ostro siada na rywala , więc nietrudno było przewidzieć, że z nami zagra tak samo .
Piękna brameczka dziś ??
Nie wiem czy jest sens sie znecac, ale ten strzal z drugiej polowy, to zwyczajnie musi isc w swiatlo bramki, a jak pozycja ciezka, to przyjmuj kierunkowo, tylko nie na dwa metry jak w pierwszej polowie.
Miał dziś dużo szczęścia, że sędzia nie uznał jego prze cudownego samobója. Bo przysadził z dyńki idealnie, Pesković był bez szans... :rolleyes:
Jeszcze jedno, co on wlasciwie zrobil przy tej bramce? Przeciez on mogl wybic na rog, mogl przedluzyc, nie wiem, nawet na klate skleic jak ten malolat z Piasta, a nie kontrowac pilke do swojej bramki.
- Edytowany
Niestety gramy bez środkowego ofensywnego pomocnika. Napierdala się na Rafę na forum, ale ten anemiczny Pelle nawet pół sytuacji nie wykreował. A patelnię od Rapy kopnął jak to on - niecelnie i za lekko.
Albo niecelnie albo za lekko albo oba - cały sezon tak gra.
Edit: A już samobój to kabaret...
Ta krytyka Bońka jego gry była jednak uzasadniona..
Niestety kariery ani w Cracovii ani tym bardziej na zachodzie już nie zrobi.Niech sobie jeszcze trochę postrzela na koniec.. ale do kaczek i niech wraca do do domu bo nic z niego nie będzie.
[quote='ZbigniewT' pid='1425163' dateline='1583275261']
Ta krytyka Bońka jego gry była jednak uzasadniona..
Niestety kariery ani w Cracovii ani tym bardziej na zachodzie już nie zrobi.Niech sobie jeszcze trochę postrzela na koniec.. ale do kaczek i niech wraca do do domu bo nic z niego nie będzie.
[/quote]
Niestety Boniek miał rację, zresztą kto widział kumatą 10-tkę mającą 1.93m
konkretne szrocisko
[quote='dziurkacz' pid='1425196' dateline='1583276957']
konkretne szrocisko
[/quote]
Raczej "majstersztyk"
Ja mam zupełnie odmienną opinię. W Legii Vukovicia pograłby pół roku i poszedł za 10mln. U nas jest używany jako tyczka do zgrywania długich piłek i dośrodkowań na dalszy słupek. Nie on jeden zresztą jest ograniczany taktyką Probierza. W tym co "gramy", a raczej pchamy, można by za niego wstawić Dytjatjewa - rola byłaby identyczna.
Swoją drogą, Probierz uwielbia grać wyrobnikami i zawodnikami wysokimi, zawsze ma ubezpieczenie w postaci "braku umiejętności". Jakby chciał Alvareza, to byśmy dali tę kasę. On go po prostu nie chciał na teraz. Przestraszył się, że dostanie kolejnego PIŁKARZA, który umie grać i trudno będzie zachować narrację oblężonej twierdzy, atakowanej za styl (gramy czym mamy), osłabianej okienkami itd. Probierz ma zwyczajnie słaby warsztat, jest cienkim trenerem. Bardzo dobrze SZKOLI i pomaga się rozwijać piłkarskim łamagom i przecinakom, ale zarazem tylko takimi potrafi grać. Myślę, że on nawet Messiemu zaleciłby schodzić do boku i szukać dośrodkowań, bo dobra lewa noga i fajnie znajdzie wysokich partnerów w polu karnym...
Gdzie się Pelle uczył techniki?
W technikum krva???
[quote='Pavlopc' pid='1425214' dateline='1583278994']
Ja mam zupełnie odmienną opinię. W Legii Vukovicia pograłby pół roku i poszedł za 10mln. U nas jest używany jako tyczka do zgrywania długich piłek i dośrodkowań na dalszy słupek. Nie on jeden zresztą jest ograniczany taktyką Probierza. W tym co "gramy", a raczej pchamy, można by za niego wstawić Dytjatjewa - rola byłaby identyczna.
[/quote]
Nie zgadzam się. W piłce obecnie liczy się dynamika/siła i technika (ewentualnie można być wybitnym technikiem vide David Silva). Pelle ma tylko niezłą technikę, ale tak można sobie grać w 2 lidze holenderskiej. Nie daje absolutnie nic z przodu.
Niezłą technikę? A to ciekawe. To drewniak. To zawodnik z bardzo dobrym przeglądem pola, ale na tym kończą się jego zalety, a żeby to wykorzystać musiałby mieć innych partnerów w zespole.
Ktoś ma jeszcze wątpliwości, dlaczego wybrał naszą ligę? On nie miał szans zaistnieć w Holandii nawet na drugim poziomie. Trzymanie go na boisku to sabotaż. W Lechu graja młodzi a u nas a ławce siedzą Pik, Strózik, czy Rakoczy, Kanacha się wypożycza, a na ich miejsca sprowadza takich mistrzów jak Pelle, Loshai czy Thiago. Ile jeszcze tych transferowych kompromitacji?
87 dni później
Ten człowiek miał być reżyserem gry, ale nie dość, że pomimo 190 cm wzrostu przegrywa większość "górnych piłek" to ma bardzo słaby strzał, słabą "główkę" a co najważniejsze nie jest nadzwyczajnie wyszkolony technicznie, przegrywa pojedynki jeden na jeden i dziś prawie wszystkie kluczowe podania miał niecelne.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)