[quote='D.J.Cat' pid='1397198' dateline='1567364352']
Ale przyznasz szanowny Khalidzie że dziwny jest.
[/quote]
Dziwny? może i tak BO NA NIEMAL NIESPOTYKANYM w Polskiej ekstraklapie wyszkoleniu i
"ogarnianiu live" sytuacji na boisku
Myślałem ,ze to strzał w 10-ę a to jest strzał w 11-ę:)
-
-
Pelle van Amersfoort Witamy w Cracovii!!!
Zwracam honor. (procenty robią swoje)
[quote='Sir Pablo' pid='1397201' dateline='1567364535']
Zwracam honor. (procenty robią swoje)
[/quote]
Jest to zupełnie zrozumiałe :)
Ile to lat upłyneło od 3-4 za Białasa?
No całkiem sporo. Można się pogubić. Ale i tak w pamięci pozostanie meczycho z 2006 (Lech - Cracovia 3:4)
Sam moment jak gasil pilke w pelnym biegu zewnetrzna czescia stopy,no generalnie od razu widac,ze nie byl szkolony u nas w kraju, zreszta samo wyjscie do akcji na 2:0, zupelnie w ciemno, zakladajac,ze ktos mu zagra pilke za linie obrony przeciwnika, bylo bardzo ciekawe. Sama bramka to tez zasluga bramkarza,ale nikt nie kazal Lechowi wystawiac na tej pozycji takiego melepety.
[quote='MakuKSC' pid='1397210' dateline='1567365145']
Sam moment jak gasil pilke w pelnym biegu zewnetrzna czescia stopy,no generalnie od razu widac,ze nie byl szkolony u nas w kraju, zreszta samo wyjscie do akcji na 2:0, zupelnie w ciemno, zakladajac,ze ktos mu zagra pilke za linie obrony przeciwnika, bylo bardzo ciekawe. Sama bramka to tez zasluga bramkarza,ale nikt nie kazal Lechowi wystawiac na tej pozycji takiego melepety.
[/quote]
Dokładnie, na to samo zwróciłem uwagę. Tym razem (tak jak to z Piątkiem było) kupiła Cracovia Pana Piłkarza.
...no i wtedy też forumowicze niektórzy szydzili z Krzyśka ,że grac nie umie.
Wtedy jak i teraz za Panem Piłkarzem stałem murem. Szkoda tylko że gość nie ma kopyta w nodze, byłby dla mnie kompletny ;). Choć pewnie w polskiej eklapie by nie grał. W 90min gdy oddawał dwa strzały, oba "niby nieprzemyślane" a przynajmniej jeden kolega z zespołu aż się prosił o asystę widać było że oba mierzone i w światło bramki. Niestety takie strzały by weszły muszą mieć siłę. Tego Holendrowi często brakuje, reszta jak już wspomniałem nie raz tip top. Dla mnie mimo innej charakterystyki dobra zmiana ...
[quote='quentin' pid='1397257' dateline='1567375435']
Wtedy jak i teraz za Panem Piłkarzem stałem murem. Szkoda tylko że gość nie ma kopyta w nodze, byłby dla mnie kompletny ;). Choć pewnie w polskiej eklapie by nie grał. W 90min gdy oddawał dwa strzały, oba "niby nieprzemyślane" a przynajmniej jeden kolega z zespołu aż się prosił o asystę widać było że oba mierzone i w światło bramki. Niestety takie strzały by weszły muszą mieć siłę. Tego Holendrowi często brakuje, reszta jak już wspomniałem nie raz tip top. Dla mnie mimo innej charakterystyki dobra zmiana ...
[/quote]
W tej sytuacji mógł również nieco podryblować , wybrał jednak inne rozwiązanie , co nie zmienia mojej opinii o nim jako o zawodniku wysokiej klasy .
Ja za Piatkiem nie przepadalem, ale Pellego caly czas bronilem (bronie)
Co na to pan Zbigniew Boniek?
[quote='gargamel9998' pid='1397337' dateline='1567417041']
Ja za Piatkiem nie przepadalem, ale Pellego caly czas bronilem (bronie)
Co na to pan Zbigniew Boniek?
[/quote]
Rudemu chyba powoli nosa przybywa . :D
co ten bonek o nim powiedzial, bo mi to umknelo?
Że przeciętny piłkarz i Pinokio.
- Edytowany
[quote='audax' pid='1397634' dateline='1567596980']
co ten bonek o nim powiedzial, bo mi to umknelo?
[/quote]
A ten Holender to oprocz tego ze bardzo przecietny to jeszcze Pinokio.
Pinokio bo Pelle gdzies tam domagal sie chyba wolnego czy cos, a nic tam nie bylo
"Nic nie było" to wg Stefańskiego i Bońka. Chyba chodziło o rękę po strzale Gola.
Tak czy inaczej dobrze się stało, bo od tego tweeta Pelle w każdym meczu strzela bramkę i gra też coraz lepiej ;)
Każdy może się pomylić , po to są powtórki i VAR aby nikogo nie skrzywdzić , choć i tak niektórzy wyposażeni w nowoczesna technikę widza to co chcą .
- Edytowany
A jakbym Wam powiedział że Pelle nie zagra przez dwa miesiące w piłkę bo doznał kontuzji to rozplyniecie się ponownie nad okienkiem transferowym czy się jakoś tak tęskno zrobi za Hernandezem?
wyrok w poniedziałek
[quote='SaNtO' pid='1397934' dateline='1567890118']
A jakbym Wam powiedział że Pelle nie zagra przez dwa miesiące w piłkę bo doznał kontuzji to rozplyniecie się ponownie nad okienkiem transferowym czy się jakoś tak tęskno zrobi za Hernandezem?
wyrok w poniedziałek
[/quote]
Jeśli Pelle kontuzjowany i rzeczywiście nie zagra dwa miesiące to dramat i pokazuje jak krótką mamy ławkę.
Zresztą wszyscy zdroworozsądkowo myślący błagali tygodniami by Cracovia wzmocniła skład ofensywnym pomocnikiem!
Teraz bez Pellego przydałby się skrzydłowy bo jeśli z musu Hanka przeszedłby do środka to kto za niego wskoczy na skrzydło? Słaby technicznie Cecaric niespecjalnie wyróżniał się na tle czwartoligowej Clepardii. Można było spróbować Mihalika ale myśmy za pół darmo oddali go to konkurencyjnej Lechii. Dramat!
Z powodu krótkiej ławki może się skończyć miesiąc miodowy i zacząć (odpukać!) seria przegranych meczów - łącznie z derbami w czym Probierz pobił już niechlubny rekord klubowy (4 porażki z rzędu, a teraz po raz kolejny odpukać kroi się piąta).
Nawet nie pier*olcie że złapał kontuzje bo jak tak to Nas juz nie ma...
Głównym priorytetem były skrzydła. Po odejściu Hernandeza i Budzika powinno przyjść 2 zawodników. Odszedł Cabrera, więc powinien przyjść napastnik. Nie miał zmiennika, więc dwóch. Wychodzi 6 zawodników, czyli praktycznie cała przednia formacja. Przyszedł Pelle, Lopes i Lopez. Przecież od razu wiadomo, że to dobrze nie wróżyło. Po raz n-ty przypominam, że jeden słaby zawodnik szkodzi bardziej niż wnosi jeden bardzo dobry. Dlatego w tej lidze największe znaczenie ma wyrównany, szeroki skład, a nie jakość przekotów.
Niestety Santo ma racje dyletantctwo nieudolności i amatorka tabisza i bałdysa zrobiły swoje .Mielismy 1 ofensywnego pomocnika po po wyprzedaży Javiego ,Budzika i Dąbrowskiego a w tej chwili zapowiada się dłuższa przerwa Pelle .
Brawo zarząd ,brawo klakierowe konta i brawo ci co wpierali że 2 za 2 to ,,wzmocnienie ''Mamy 4 super trudne mecze przed sobą i NIE MA ŚRODKOWEGO OFENSYWNEGO POMOCNIKA .
Tego się obawialem my to mamy chronicznego pecha .Jak zostawimy jakąś pozycje bez zmiennika to k...... zawsze się coś musi przydarzyć
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)