,
-
-
Wnioski do Prezesa Filipiaka!
5 dni później
Jest Pan mistrzem świata i okolic!!!!Obiecał Pan Ligę Mistrzów i jest! ;) Jako kibic Cracovii czuję się spełniony ;)
736 dni później
Ja wiem, ze Cracovia to tylko slup, a jej historia nic dla pana i pana klakierow nic nie znaczy (co wielkorotnie udowodniliscie) ale:
Dlaczego zespol nie posiada na dresach nigdzie nazwy Klubu jaki reporezentuja? Jest za to firma informatyczna i malutki herb z przodu - wielkosci logo producenta strojow. Dzis ogladam odwiedziny Miro w centrum JP II i nasi zawodnicy wygladaja jak ekipa sprzatajaca Comarchu.
Nie wspomne ze wiekszosc ekip w E-klasie ma na meczowce pod numerem nazwe miasta lub zespolu a u nas znowu korporacja na C.
Zal patrzec ... chyba wole biede w 3 lidze niz ten sponsoring bez szacunku...
17 dni później
Bardzo dobry wywiad Prezesie mam nadzieje że Probieżem a nie koniecznie z Tabiszem wreszcie będzie Pan mógł brylować w klubie Bisnesmsnów
http://www.sport.pl/samnasam/10,143645,23286738,janusz-filipiak-wlasciciel-comarchu-i-cracovii-w-wilkowicz.html#Z_BoxTripImg
[quote='paluch' pid='1312908' dateline='1524149949']
Bardzo dobry wywiad Prezesie mam nadzieje że[b][u] Probieżem [/u][/b]a nie koniecznie z Tabiszem wreszcie będzie Pan mógł brylować w klubie Bisnesmsnów
http://www.sport.pl/samnasam/10,143645,23286738,janusz-filipiak-wlasciciel-comarchu-i-cracovii-w-wilkowicz.html#Z_BoxTripImg
[/quote]
[b][u]RZ[/u][/b]
[b][u]:@[/u][/b]
Bardzo duży plus za sfinansowanie operacji Dąbrowskiego.
Ciekawe, skąd pozyskiwane są pieniądze dla klubu, skoro Comarch daje 8 milionów, C+ drugie tyle, a budżet wynosi ponoć ponad 40 milionów?
40? bez kozery powiem pińcet!
Powiedział w wywiadzie, że właśnie wypełniał papiery do licencji i napisał, że budżet klubu wynosi ponad 40 milionów.
Ja rozumiem chęć wyeliminowania "kibiców" przychodzących tylko na derby. Ale zamiast ograniczać frekwencję tylko do karnetowiczów, co jest strzałem z bazuki w stopę, można by wprowadzić specjalne zasady sprzedaży na mecze podwyższonego ryzyka, w postaci wyższych cen i konieczności wylegitymowania się obecnością na, powiedzmy, 5 meczach poprzedniego sezonu. Przy obecnym systemie to nie jest żaden problem.
tak jak pisałem, tak jak przypuszczałem - "gra" na wymianę kibica. Karnety jak rozumiem, będą cenowo biły na głowę pojedyncze bilety.
Wywiad do posłuchania. Budżet 40 mln jest pewnie liczony z Piątkiem, jako założenie. Poniekąd potwierdził jego odejście.
Cetnarski pewnie parsknął śmiechem, bo wiedział, że prawdopodobieństwo awansu do grupy pucharowej jest takie, jak lot na księżyc na miotle. Niepotrzebnie się tylko "wystawił". Cracovia osłabiona nie miała sportowo żadnych szans na awans. Filipiak mógł obiecać równie dobrze 100% akcji ComArchu. Jednym słowem brednie dla matołków.
Cieszą pewne rzeczy, jak stawianie na szkolenie, jak obietnica ( ale ona już była ) budowy w końcu ośrodka treningowego.
Rozumiem trochę biznesowe podejście JF do Pasów, jest to spółka giełdowa, a to narzuca pewne zachowania. Wszystko musi się bilansować, by akcjonariusz był zadowolony. Zobaczymy, co z tak zaufanym człowiekiem jak Probierz, właściciel wymyśli.
"Akcjonariusz" Janusz i Elżbieta Filipiakowie mają 67,94% głosów na walnym. Na pewno będą zadowoleni.
Tak jak pisze ian,tym razem Filipiakowi ubzdurała się wymiana kibica dokładnie taka jak na reprezentacji i oczywiście sam wie najlepiej jak do tego doprowadzić:)
A skończy się tak samo jak z produkcją piłkarzy netto,hurtowym zaciągiem z Bałkanów,czy ostatnio z kilkoma młodzieżowcami ze Słowacji.
Szczerze powiedziawszy to zawiodłem się na tym wywiadzie. Liczyłem na to że będą jasne deklarację że w przyszłym sezonie walczymy o mistrzostwo i że dążymy do całkowitej dominacji w tej lidze w następnych latach. Mam nadzieję że Probierz nie będzie słuchał Profesora i zrobi swoje!
Ale co on może zrobić?
Od dziesięciu lat Comarch przelewa te sama kwotę, "prezes" już nawet nie udaje, ze to lubi, te cała Cracovie, piłkę nożna.
To jest jakaś paranoja.
Filipiak wziął Probierza, żeby zrobił coś z niczego, bo najważniejsi są akcjonariusz Comarchu, a nie my kibice
Niech s.p.i.e.r.d.ala
to samo pierdol.... od wielu, wielu lat
[quote='starysqrczybyk' pid='1312952' dateline='1524171868']
[...] Mam nadzieję że Probierz nie będzie słuchał Profesora i zrobi swoje!
[/quote]
I za swoje!
[quote='leszeczek' pid='1312925' dateline='1524154774']
Ja rozumiem chęć wyeliminowania "kibiców" przychodzących tylko na derby. Ale zamiast ograniczać frekwencję tylko do karnetowiczów, co jest strzałem z bazuki w stopę, można by wprowadzić specjalne zasady sprzedaży na mecze podwyższonego ryzyka, w postaci wyższych cen i k[b]onieczności wylegitymowania się obecnością na, powiedzmy, 5 meczach poprzedniego sezonu. Przy obecnym systemie to nie jest żaden problem.[/b]
[/quote]
Nie no bez jaj, wstęp tylko dla wybranych ? Czyli np. nie mogę zabrać na mecz swojego brata ? Tak już jest na każdym stadionie, że na pewne mecze przychodzi więcej ludzi a na inne mniej. Są kibice to przyjdą na jeden albo dwa mecze w sezonie. A jak prezes chce mieć spokój na trybunach to niech zatrudni se ochroniarzy co będą pilnować porządku i nie dopuszczą do wnoszenia rac na stadion, bo chyba nie jest problem zrobić kontrolę na bramie wejściowej, w magazynku gdzie kibice trzymają swoje fakty itp...
A wywiadu nawet nie słuchałem, bo po co ? Prezes tak już ma że mówi jedno, a robi drugie coś jak politycy przed i po wyborach.
Czyli profesor uwalił akcje Axe "przyprowadź kogoś na Cracovię" ;-)
Szkoda ogladac te pajacowate wygłupy.
Byliśmy przed profesorem na Cracovii, bedziemy po jego odejściu.
- Edytowany
oczywiście, są "mędrkowie" na forum, którzy ze śmiechem przyjmowali moje słowa, ze JF może się starać wymienić publikę. Mam nadzieję, ze będzie ich teraz stać na rzeczową poważną dyskusję, bo wbrew pozorom, wcale nie jest to sytuacja do śmiechu.
Wysłuchałem cały wywiad, niektóre fragmenty pomijałem ( jak ten o Cetnarskim, bo nadaje się on do "pudelka") , niektóre wysłuchałem dwa razy.
Skupię się na "segmencie" kibiców, i w jaką grupę JF celuje.
Otóż jasno nakreślił strategię działania. Nie zależy mu na grupie osób, które wg jego opinii szkodzą Cracovii. Drugą grupą, z którą mu średnio po drodze to malkontenci. Zastanawiam się, czy przebudowa widowni może mu się udać.
Otóż, wg mojej opinii, może do tego dojść. Oczywiście, musi być przy tym sukces sportowy, by jego polan się powiódł.
Od wielu lat, chodząc na stadion, mogłem zauważyć różne grupy ludzi, których Cracovia przyciągała z różnych powodów na trybuny.
Pierwsza grupa, uważam najliczniejsza, to ogólnie pisząc, kibice sportu. Chodzą dla emocji, dla meczów, dla oglądnięcia dyscypliny sportowej.
Druga grupa, to kibice których sport średnio interesuje ( gdyby nas interesowała piłka nożna, to byśmy byli piłkarzami) . Chodzą na mecze z powodu np. organizowania opraw meczowych, chodzą dla bycia w grupie, chodzą dla śpiewu, dopingu.
Na chwilę obecną trwa bojkot, zwłaszcza tej drugiej grupy.
Jest pytanie, rozmawiamy na poważnie, czy gdy drużyna sportowa zacznie osiągać sukcesy ( tak zakładam) , wygrywać mecze, to czy jest realna "groźba", ze kibic sportowy odwróci się od widowiska pozasportowego i będzie miał wyrąbane na brak fan na ogrodzeniu sektora "D".
Widzicie, trącam w nutę, gdzie każdy na stadionie ma inne priorytety, a one nadają kibica postępowanie.
Filipiak dość wyraźnie powiedział, jak ktoś chce bojkotować, niech bojkotuje. Ok, jego prawo takie zdanie wypowiedzieć. Natomiast ja się zastanawiam, czy jego plan wymiany publiki jest realny. Jestem przekonany, że karnety będą sprzedane w większej ilości jak poprzednio, bowiem zmieni się polityka klubu w tej materii. Nieobecni, nie będą mieli prawa głosu, natomiast powiedzmy publika 3000 osób, na początek budowy sukcesu, będzie JF zadawalała.
Nie rozmawiajmy tutaj o bojkocie, bo bojkot jest w innym temacie. Porozmawiajmy o krokach JF na osłabienie pewnego segmentu kibica z trybun, tzn. nie walczenie o niego. Jeszcze nikomu się to nie udało z właścicieli. Bojkot w Bydgoszczy, doprowadził do porażki Osucha, ale powtarzam to, tam była inna sytuacja właścicielska. ComArch wpłacił około 100 mln zł, wpłaca kolejne 10, to nie jest właściciel którego da się wystraszyć bojkotem, brakiem rozśpiewanej widowni . Słusznie on powiedział, kasa jaką przeznacza na Cracovię to promil dochodów firmy.
[quote='squier strat' pid='1312956' dateline='1524175120']
Niech s.p.i.e.r.d.ala
[/quote]
Hm,czytając powyższe kilka postów wcale się nie dziwię Filipiakowi, że mu na takich "kibicach" nie zależy, mnie by tez nie zależało.
Jedyny plus, to jakże oni się strasznie martwią, że Filipiak marnuje swoje własne pieniądze.
A co do biletów dla wybranych - to rzecz optyki, może raczej trzeba tu mówić, że dla normalnych.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)