Zuberek- tacy jak ty przekładają osobiste prywatne animozje nad dobro klubu i ciągle wracają do Stawowego . Mimo że go nie ma plują nadal .Może zamiast dawać mi debilne rady zajmij się nowym trenerem .
3 ostatnie mecze licząc sparing w bełchatowie i w każdym tracimy po minimum 2 gole z reguły tampkarskie .
Jest o czym myśleć bo jest 15 miejsce i 0 pkt .
Ja wyślę cię na forum Niecieczy tam spotkasz tą miernotę co proponowaleś do Cracovii Mandysza .
A zapytam też o Duszana ?
Gdzie on ?
ILe Cracovia musi meczy przegrać za Podolińskiego byś przestał szukać tematu zastępczego tylko ocenił nowego trenera i pseudo -transfery.????
-
-
Wnioski do Prezesa Filipiaka!
ja p... Potter daj ludziom zyc, co???
2 kolejki.
DWIE.
ale ty juz masz trzesiawke i musisz nadawac 15x to samo dziennie w kazdym watku
Potter celem naszego klubu jest zajęcie 14 miejsca w ekstraklasie -----> czytaj zapewnienie Comarchowi reklamy w przyszłym sezonie na poziomie ekstraklasy . I ma to być zrobione jak najtańszym kosztem . Stąd też taki a nie inny trener i takie a nie inne transfery . Jeżeli celem klubu było by osiągnięcie dobrego wyniku sportowego to trzeba by było pozbyć się 85% obecnych piłkarzy a trenerem zrobić fachowca z zagranicy . Profesor nie chce zaryzykować i zdecydować sie na taki manewr i dlatego mamy to co mamy . Bo nawet zainwestowanie kilkunastu milionów złotych nie gwarantuje sukcesu w biznesie zwanym : klub piłkarski w Polsce . Obecnie tylko Lechia zdecydowała sie na taki manewr i zobaczymy jak na tym wyjdzie . Po za tym u nas jest , że tak się wyraże "błąd systemowy" ( łatwo zgadnąć kto nim jest ) . Nawet jeżeli profesor swego czasu zainwestował w transfery to Ci piłkarze i tak przychodząc do nas przestawali grać . To nie jest przypadek że aż tylu .
Potter ja już powoli nerwowo wysiadam czytając pierdoły, które z takim pietyzmem płodzisz.
Piszesz SABOTAŻ (szkoda że nie ma jeszcze większych i grubszych liter) a sam jesteś tu głównym sabotażystą, obrzydzając wszystkim do znudzenia Cracovię. Tworzysz wizję świata w której Cracovia to burdel, szambo, nieudacznicy, miernoty, sabotażyści i idioci i choć w szczegółach czasem masz rację, to poprzez Twoje nachalne i obracające się na krawędzi obsesji generalizowanie, zamiast pomagać, szkodzisz.
Tysiące razy wypominano Ci tu różne przypadłości i gdybyś był człowiekiem honoru, zamilknąłbyś choć na jakiś czas.
Mamy za sobą 2 mecze - wyjazd i MP u siebie a Ty po dwóch porażkach piszesz o katastrofie, czerwonej lampce i sabotażu. Sorry za szczerość, ale jesteś idiotą, czy masz za idiotów innych użytkowników Forum.
Weź się chłopie opamiętaj, bo tak jak wspomniałem są to 2 trudne mecze, co do których każdy normalny człowiek mógł a nawet powinien:
1) Zakładać zerowy dorobek punktowy
2) Zakładać błędy w obronie, wiedząc jaki materiał w niej mamy
3) Zakładać zmianę stylu gry w stosunku do poprzedniego sezonu.
Wszystkie te założenia się spełniły. Nie było niestety zaskoczenia in plus czyli jakichkolwiek punktów, ale nie było też rozczarowania. Zespół który w poprzednim sezonie niby miał "kreować" grę, dopiero teraz zaczyna grać w piłkę, czego efektem są stwarzane sytuacje, akcja "tiki-takowa" nad którą mlaska cała piłkarska Polska (poza Twoim idolem), stwarza zagrożenie ze stałych fragmentów gry i wreszcie gryzie trawę (przynajmniej w meczu z cwelką)
Że trafiło na Legię, Górnika który w 2 kolejce nie dał się Lechowi, czy też Bełchatów, który również na starcie zanotował 2 zwycięstwa w tym z Legią na jej terenie, tego już złośliwie nie zauważasz tylko bełkoczesz coś o SABOTAŻU.
Powtarzam raz jeszcze, sam jesteś tu głównym SABOTAŻYSTĄ, swym posuniętym do granic absurdu oszołomstwem zaczynasz szkodzić nie Tabiszom, Filipiako, czy Zuberkom (jak sam złośliwie od lat przekręcasz) ale CRACOVII i w tym momencie przestaje to być zabawne.
Ja mam dosyć. Nie powiem Ci oczywiści WNR, ale u mnie masz permanentnego Ignora. Mam głęboko w ... nosie wszystkie Twoje zdania i opinie, powtarzane po 150 razy, boldowane, wykrzyknikowane z nadmiarem przymiotników i najcięższych z możliwych oskarżeń.
potter
Sam przecież wróciłeś do WSa. Ja Podolińskiemu daję czas do meczu z Koroną-wtedy zacznę go oceniać.
potter-jak dla mnie jestes nr 1 w kategorii NAJWIEKSI SZKODNICY W CRACOVII,bez kitu ,albo jestes opętany albo z milicji/na jedno wychodzi,
i tu wniosek nie do Profesora a do administracji forum,-ban dozywotni,mozna razem ze mna,sie nie obraze,,..ale tego typa nalezy wyeliminowac bo robi syf jak nikt inny,
potter daleko mi do antywąsów i stawotalibów, ale z Tobą na prawdę jest coś nie tak. Poważny nie jesteś, na pewno, oceniając trenera po dwóch meczach ligowych.
Potter sam zaczynasz gadke o Wojtku , nikt poza Toba nie gada, Zubereg tylko Ci odpowiadal na to co gadasz wkolko i to samo.
zajmijmy sie nowym trenerem , nowa sytuacja, bez porownan, ironi , aluzji itd.
Nie no, żale pottera są nudne i przesadzone, ale niby czemu nie może ich pisać i co to ma wspólnego z jakimś "szkodnictwem" Cracovii.
To tylko forum z garstką użytkowników.
Taki urok pottera i dopóki ktoś odpowiada na jego posty, dopóki jak dla mnie ma prawo powtarzać swoje spostrzeżenia, choć komuś mogą wydawać się odjechane.
Dwa pierwsze mecze może i trudne, ale o słabości zespołu świadczy to, że gra w nim Dudzic jako pierwszy zmiennik.
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że o to właśnie chodzi w piłce, by "podnosić umiejętności indywidualne zawodników", a nie "kupować na wczoraj piłkarzy gotowych". Jest to co jest i nie ma co rozpaczać, bo potter może sobie pisać o zatrzymywaniu zawodników, transferowaniu nowych, w zupełnym oderwaniu od rzeczywistości.
Ja Wam się dziwię, że macie ochotę w kółko o tym dyskutować po tym, jak potter spotkał w sklepie Profesora i nie wydusił do niego słowa, a tu lideruje w ilości postów z wnioskami do Prezesa.
Nareszcie coś na poważnie. Przykładnie Konserwa ujął to w pewne ramy.
Niektóre przykłady mnie po du...e gryzą. Przykładowo Straus, tak chętnie
przywoływany w pewnej sentencji z twierdzeniem Pottera, iż pozbyło się tego
grajka który na defensywnym miął być zbawieniem. Otóż dobry, wyjątkowy
to przykład Potterze. Profesor miał intencje by go zatrzymać i widzieć w roli
defensywnego. W rozmowie (przypadkowej) zachowałem umiar , z otwartymi
uszami, i nie parsknąłem śmiechem. Póżniej (pierwszy sparing) tak przysposobił
się do tej roli, że od razu w odskoczni zwrotnica na Twój język- zatrzymanie byłoby
sabotażem na tą pozycję. A teraz proste pytanie: jeśli Filipiak miał takie intencje
.na pozostanie ,to jak się ma twierdzenie, że to jego dzieło, Więc insynuacje takie
jak koszula do ciała. Bo wybór mógł być jeden- na tą pozycje wypad .Ktoś podjął
decyzje , a Filipiak nie wysłał SMA-a
pzdr.
A.W.B. Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Parafrazujac (bez jąkania) Michnika "odpier.....
> się od generała" ;)
Ja nieee wieeeeddddziałem, że gegenerał to taki ciepły człowiek.
Proszę się odwalić od pottera. Ktoś nie ma ochoty czytać? Jest funkcja ignorowania postów i po sprawie. Nagle się wielcy obrońcy trenera znaleźli. Jak poprzednich trzech trenerów wyśmiewano i zwalniano jeszcze przed pierwszym meczem to gdzie wtedy byliście? Osobiście Podolińskiemu mocno kibicuję ale potter ma prawo by go krytykować tak jak wielu z zuberegiem na czele krytykowało Stawowego. Zwłaszcza, że póki co nowy trener wyników nie ma.
Ja też uważam, że Potter jak zasłużony forumowicz ma prawo do swojego zdania, jest ono co prawda przedwczesne bo przecież co można powiedzieć po dwóch pierwszych meczach i to tak skonfigurowanych, że dziecko grające w zakładach wiedziałoby jak wygrać kasę.
Potter pewnie ma trochę żalu o traktowanie Wojtka na forum dlatego sobie odbija to Podolińskim, poczekajmy jeszcze z 3 mecze a później oceniajmy, ale nie Podolińskiego tylko gegenerała bo to jego pomysł z całym tym Rymaniakiem , Cetnarskim i innymi asami.
potter Napisał(a):
> ILe Cracovia musi meczy przegrać za
> Podolińskiego byś przestał szukać tematu
> zastępczego tylko ocenił nowego trenera i pseudo
> -transfery.????
A jakież to dokonania sportowe i transferowe Twojego maestro po dwóch latach pracy w naszym klubie dają ci prawo do zadawania takich pytań ?...Wybitnie fartowny awans,czy może angaż pseudo piłkarza Michała Zielińskiego ? obecnie Polonia Bytom...(III liga)
Bruno Napisał(a):
> potter Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > ILe Cracovia musi meczy przegrać za
> > Podolińskiego byś przestał szukać tematu
> > zastępczego tylko ocenił nowego trenera i
> pseudo
> > -transfery.????
> --------------------------------------------------
> -----
> A jakież to dokonania sportowe i transferowe
> Twojego maestro po dwóch latach pracy w naszym
> klubie dają ci prawo do zadawania takich pytań
> ?...Wybitnie fartowny awans,czy może angaż
> pseudo piłkarza Michała Zielińskiego ? obecnie
> Polonia Bytom...(III liga)
nie no proszę Cię, jaki fartowny wg Zarządu mieliśmy się spokojnie utrzymać w lidzę a Wojtek pozbierał ekipę awansował i chwała mu za to, nie umiejszajmy rangi bo to niesprawiedliwe.
maaciek Napisał(a):
> Ja też uważam, że Potter jak zasłużony
> forumowicz ma prawo do swojego zdania, jest ono co
> prawda przedwczesne bo przecież co można
> powiedzieć po dwóch pierwszych meczach i to tak
> skonfigurowanych, że dziecko grające w
> zakładach wiedziałoby jak wygrać kasę.
> Potter pewnie ma trochę żalu o traktowanie
> Wojtka na forum dlatego sobie odbija to
> Podolińskim, poczekajmy jeszcze z 3 mecze a
> później oceniajmy, ale nie Podolińskiego tylko
> gegenerała bo to jego pomysł z całym tym
> Rymaniakiem , Cetnarskim i innymi asami.
Jasna sprawa. Prawo do krytyki, rzecz święta, tylko czym innym krytyka a czym innym ostra nap...lanka z nadmiarem przesadnie wielkich słów w odniesieniu do niemal wszystkich ludzi związanych z Cracovią. Słowo [b]"niemal"[/b] pełni tu rolę klucza, zwłaszcza jak zestawi się tą krytykę z kompletnym jej brakiem w ubiegłym sezonie, gdy rzeczywiście były powody do niezadowolenia z pracy trenera.
Ja z oceną pracy trenera poczekam dokładnie tyle czasu ile czekałem w przypadku Stawowego, czyli po pół sezonu zarówno w I lidze, jak i w TME.
Ocena Filipiaka i jego polityki pewnie się nie zmieni. problem został już dawno zdiagnozowany i nazywa się pion sportowy z prawdziwego zdarzenia. Dopóki tego nie będzie, królować będą takie wynalazki jak obecnie, dyskietki, łapanki wolnych zawodników etc. W normalnie funkcjonującym klubie jest dyrektor sportowy, który dostaje dwie rzeczy, po pierwsze budżet i po drugie związany z nim cel sportowy. [i]"masz tu chłopie 14 baniek na piłkę i masz za tą kasę zrealizować cel minimum - spokojne utrzymanie. Chcesz to płać obecnym grajkom, nie to sprowadź lepszych, chcesz to zbuduj sieć skautów i wyszukuj młodych zdolnych juniorów, lub graczy z niższych lig - bylebyś tylko zmieścił się w budżecie i zrealizował cel minimum"[/i]
Coś takiego miało szansę powstać za czasów Rząsy, ale nie wypaliło bo przekroczono dość wysoki pułap budżetu (zasilony kasą za Klicha) a przy okazji nie zrealizowano celu sportowego. Od tego czasu chyba Filipiak się zraził do profesjonalnych zasad i zamiast rozliczyć jednego dyrektora a zatrudnić innego, znów chce sam decydować o wszystkim.
3lvis Napisał(a):
> Proszę się odwalić od pottera. Ktoś nie ma
> ochoty czytać? Jest funkcja ignorowania postów i
> po sprawie. Nagle się wielcy obrońcy trenera
> znaleźli. Jak poprzednich trzech trenerów
> wyśmiewano i zwalniano jeszcze przed pierwszym
> meczem to gdzie wtedy byliście? Osobiście
> Podolińskiemu mocno kibicuję ale potter ma prawo
> by go krytykować tak jak wielu z zuberegiem na
> czele krytykowało Stawowego. Zwłaszcza, że
> póki co nowy trener wyników nie ma.
Zgadzam się w 100%
maaciek Napisał(a):
> nie no proszę Cię, jaki fartowny wg Zarządu
> mieliśmy się spokojnie utrzymać w lidzę a
> Wojtek pozbierał ekipę awansował i chwała mu
> za to, nie umiejszajmy rangi bo to
> niesprawiedliwe.
------------------------------------------------------
Obaj wiemy,że to był fart..Oczywiście to był pewien sukces,ale nie zdobyty w przekonujący sposób.Na pięc kolejek napszód.Czyż nie ? O ile pamiętam,to jeszcze w rundzie jesiennej Stawowy zapewniał,,że ma skład na pierwszą czwórkę w eklasie..To chyba nie taki szok z tym awansem....
maaciek Napisał(a):
> nie no proszę Cię, jaki fartowny wg Zarządu
> mieliśmy się spokojnie utrzymać w lidzę a
> Wojtek pozbierał ekipę awansował i chwała mu
> za to, nie umiejszajmy rangi bo to
> niesprawiedliwe.
Pierwsze słyszę, że wg zarządu w sezonie 2012/13 mieliśmy się spokojnie utrzymać w I lidze.
No chyba, że coś mnie ominęło (wiadomo, miażdżyca) i w zarządzie zasiadał wtedy forumowicz Expert '11
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)