Legendarny i niezapomniany zawodnik nr 2 zaraz po Romanie Stebleckim
-
-
Leszek Laszkiewicz zakonczyl kariere....
Jak już tak "żonglują" terminami to można zasugerować termin 11. stycznia 2109 przy okazji wizyty Pasów w Jastrzebiu?
12 dni później
[i]Nie ukrywam, że jednym z powodów, dla których opuściłem Cracovię był trener Rudolf Rohacek. Szalę goryczy przeważyła sytuacja podczas finałowej serii o mistrzostwo Polski w 2013 roku. Rywalizowaliśmy wtedy z Jastrzębiem, a trener w tradycyjny dla siebie sposób oskarżał mnie za plecami, o sprzedawanie meczów. Strasznie mnie to bolało i miałem tego dość[/i]
Czytaj więcej na https://sport.interia.pl/hokej/reprezentacja/news-leszek-laszkiewicz-jestem-calkowicie-spelniony,nId,2749385#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
W końcu Leszek zamknął temat odejścia. Ma chłop jaja żeby otwarcie powiedzieć prawdę o Rudolfie. Mam nadzieję, że nawet najbardziej zagorzali fani RR połączą to z słowami innych hokeistów i przejżą na oczy. Prawda jest taka, że gdyby nie pieniądze, to nikt by u niego nie grał.
Teraz to już nawet u nas nie ma pieniędzy takich jak dawniej więc tych będą szukać w GKS-ach. No ale, że my jesteśmy korpo-klubem to nikt nie będzie szukał winy w RR tylko w złych hokeistach. Było wiele mitów, że grają przeciwko trenerowi itd. jednak zawsze było wiadomo, że coś jest tu nie tak. Profesor ceni warsztat trenera i jak w ostatnim wywiadzie wspomniał "potrafi wygrywać" i jest z niego zadowolony. Myślę, że z perspektywy JF to dobry pracownik, który ciągnął ten wózek robiąc nawet za kierownika drużyny i trenera, także nie zdecyduje się na żadne zmiany na tym stanowisku. Tym czasem LL potwierdził to co pisałem, że Kalaber to trener z wizją i zacięciem do szkolenia. Zwłaszcza w obecnej sytuacji taki by się nam przydał.
[quote='mrówka' pid='1353869' dateline='1545850349']
W końcu Leszek zamknął temat odejścia. Ma chłop jaja żeby otwarcie powiedzieć prawdę o Rudolfie. Mam nadzieję, że nawet najbardziej zagorzali fani RR połączą to z słowami innych hokeistów i przejżą na oczy. Prawda jest taka, że gdyby nie pieniądze, to nikt by u niego nie grał.
[/quote]
Dla pełnej jasności sytuacji powinien jeszcze szczerze napisać jakich dokładnie słów użył w rozmowie z trenerem i wtedy będzie pełny obraz.
28 dni później
Już jutro pożegnanie Leszka Laszkiewicza podczas meczu JKH - Automatyka:
http://hokej.net/pl/news,artykul,5,50648,kibice-podziekuja-„profesorowi”.html
Jedzie ktoś dzisiaj do Jastrzębia ??? Pojechałbym, dajcie znać !!!
Jedż sam. Bo dzisiaj gra Cracovia i to dla większości jest pierwszy wybór.
[quote='Hrabia' pid='1359752' dateline='1548359838']
Już jutro pożegnanie Leszka Laszkiewicza podczas meczu JKH - Automatyka:
http://hokej.net/pl/news,artykul,5,50648,kibice-podziekuja-„profesorowi”.html
[/quote]
Na pewno był jednym z naszych najlepszych zawodników , czy legendą - chyba nie . Dla mnie legendami to byli Gój, ŚP Migacz czy Pawlik bądź Steblecki .
Tylko szkoda, że pożegnał się z klubem tak a nie inaczej .
796 dni później
- Edytowany
[b]Nie mam oczywiście żadnych pretensji do Laszkiewicza bo wiadomo, że to najemnik (i bardzo dobry hokeista!). [/b]
Jednak gdy zobaczyłem dziś LL w boksie JKH "grającego" przeciwko nam to krew się we mnie zagotowała na myśl o tym, że został wybrany hokeistą wszechczasów Cracovii!
[b]Przecież tacy hokeiści wierni Pasiacy jak trzykrotni olimpijczycy Roch Kowalski, Czesław Marchewczyk czy olimpijczyk Roman Steblecki nigdy nie zagrali przeciwko Cracovii i tysiąckroć bardziej zasługiwali na to wyróżnienie niż mimo wszystko najemnik LL[/b], który grał u nas wyłącznie dla pieniędzy (o co też oczywiście do Niego nie mam pretensji bo znakomicie wykonywał dla nas swoją pracę).
[b]JEDNAK HOKEISTĄ WSZECHCZASÓW CRACOVII POWINIEN BYĆ KTOŚ KTO BYŁ Z CRACOVIĄ NA DOBRE I NA ZŁE, KTO KOCHAŁ TEN KLUB NAD ŻYCIE I BYŁ PASIAKIEM Z KRWI I KOŚCI![/b] A nie bardzo sympatyczny i bardzo zasłużony dla nas ale mimo wszystko najemnik LL, który nie z przywiązania do BIiało Czerwonych barw nas reprezentował ale głównie dla kasy.
Oczywiście LL należy uhonorować ale na tytuł hokeisty wszechczasów i pierwszy symbol Cracovii zasługuje naprawdę ktoś inny.
Tego typu plebiscyty są o kant tył..a rozbić!
[quote='farciarz2' pid='1481447' dateline='1617212599']
[b]Nie mam oczywiście żadnych pretensji do Laszkiewicza bo wiadomo, że to najemnik (i bardzo dobry hokeista!). [/b]
Jednak gdy zobaczyłem dziś LL w boksie JKH "grającego" przeciwko nam to krew się we mnie zagotowała na myśl o tym, że został wybrany hokeistą wszechczasów Cracovii!
[b]Przecież tacy hokeiści wierni Pasiacy jak trzykrotni olimpijczycy Roch Kowalski, Czesław Marchewczyk czy olimpijczyk Roman Steblecki nigdy nie zagrali przeciwko Cracovii i tysiąckroć bardziej zasługiwali na to wyróżnienie niż mimo wszystko najemnik LL[/b], który grał u nas wyłącznie dla pieniędzy (o co też oczywiście do Niego nie mam pretensji bo znakomicie wykonywał dla nas swoją pracę).
[b]JEDNAK HOKEISTĄ WSZECHCZASÓW CRACOVII POWINIEN BYĆ KTOŚ KTO BYŁ Z CRACOVIĄ NA DOBRE I NA ZŁE, KTO KOCHAŁ TEN KLUB NAD ŻYCIE I BYŁ PASIAKIEM Z KRWI I KOŚCI![/b] A nie bardzo sympatyczny i bardzo zasłużony dla nas ale mimo wszystko najemnik LL, który nie z przywiązania do BIiało Czerwonych barw nas reprezentował ale głównie dla kasy.
Oczywiście LL należy uhonorować ale na tytuł hokeisty wszechczasów i pierwszy symbol Cracovii zasługuje naprawdę ktoś inny.
[/quote]
Nic dodać. W ogóle co to za plebiscyt robiony przez facebooka? Ja nie mam facebooka, o plebiscycie dowiedziałem się, gdy już został rozstrzygnięty.
Był u nas osoby takie jak Steblecki i tacy, których chyba już nikt nie pamięta "w akcji" - Marchewczyk, Roch Kowalski. I jak można ich obiektywnie porównać? był Migacz, którego wojsko zabrało do Legii, był Pawlik... A tu wygrywa najemnik - fakt, że świetny, zasłużony, ale nie ta klasa! I zobaczyłem listę 10 kandydatów. przepraszam bardzo, jest Daniel Laszkiewicz, a Pawlika nie ma????
jesli wygrywa najemnik, a nie Steblecki - związany sercem z Cracovią - który grał wtedy, gdy jakoś liczyliśmy się na świecie w hokeju - to ten plebiscyt to jest to jakaś kpina.
Facebookowy plebiscyt to i ankietowani z młodszego pokolenia co z nominowanych znali tylko LL. Pomijam fakt, że głosowali też kibice z Jastrzębia. Bardzo lubię i szanuję LL i jest to jeden z lepszych hokeistów w dziejach naszego klubu, ale sam głosowałem na #17.
Tak,ten plebiscyt zrobionych został skandalicznie,po najmniejszej linii oporu. Jak wszystko.
[quote="Maxwell" pid='1481701' dateline='1617404358']
[quote='farciarz2' pid='1481447' dateline='1617212599']
[/quote]
Nic dodać. W ogóle co to za plebiscyt robiony przez facebooka? Ja nie mam facebooka, o plebiscycie dowiedziałem się, gdy już został rozstrzygnięty.
Był u nas osoby takie jak Steblecki i tacy, których chyba już nikt nie pamięta "w akcji" - Marchewczyk, Roch Kowalski. I jak można ich obiektywnie porównać? był Migacz, którego wojsko zabrało do Legii, był Pawlik... A tu wygrywa najemnik - fakt, że świetny, zasłużony, ale nie ta klasa! I zobaczyłem listę 10 kandydatów. przepraszam bardzo, jest Daniel Laszkiewicz, a Pawlika nie ma????
jesli wygrywa najemnik, a nie Steblecki - związany sercem z Cracovią - który grał wtedy, gdy jakoś liczyliśmy się na świecie w hokeju - to ten plebiscyt to jest to jakaś kpina.
[/quote]
Dwa bardzo celne posty !! Sukcesy sportowe za czasów LL to jedno i gdyby nie ówczesna sytuacja ekonomiczna naszej sekcji to LL by nie grał w koszulce Cracovii w przeciwieństwie do Migacza,Pawlika czy Stebleckiego ten ostatni zresztą hokejowo przy szacunku do umiejętności LL był lepszym graczem.
Niestety wielu wybitnych zawodników zostało pominiętych jak na przykład Powalacz, Kosturek, Sięka, Ciastoń , Stachoń , Siedlarczyk, Michno, Zieliński czy grajacy niejako gościnnie górale M.Pysz, Stryczek czy Kalata . I wielu, wielu innych .
Sikora
Jeśli chodzi o pominiętych to chciałem zauważyć ze nie było dwóch olimpijczyków mistrzów Polski Jana Maciejko i Maksymiliana Wiecka
I to wystarczy za komentarz
[b]Z całym szacunkiem dla LL, ale Roman Steblecki to był hokeista z innej bajki. Śmiem twierdzić, że gdyby urodził się w Kanadzie czy Szwecji gdzie sposób szkolenia hokeistów jest na zdecydowanie wyższym poziomie to zrobiłby światową karierę.[/b]
Jego atutem była szybkość (najszybszy hokeista w Polsce!), świetna intuicja strzelecka i bardzo dobra jazda na łyżwach. Miał też jak na warunki Polskie bardzo dobrą technikę ale gdyby szkolił się od dziecka na przykład w Kanadzie to tę ostatnią umiejętność miałby na jeszcze wyższym poziomie, co wystarczyło by mu do gry w NHL-u i to z powodzeniem. Porównajmy sobie choćby Welsha (27 meczów w NHL-u) ze Stebleckim. Steblecki nakrywa go czapką!
Poza tym Steblecki w każdym meczu strzelał przynajmniej jedną bramkę. To był super snajper! Kiedyś w sezonie zasadniczym na 34 mecze, tylko w trzech nic nie strzelił. W tamtych czasach wielu ludzi chodziło na hokej nie tylko z miłości do Cracovii, ale by podziwiać klasę i kunszt Stebleckiego!
[b]Jeżeli czegoś nam zabrakło w tych obecnych finałowych meczach z JKH to właśnie snajpera umiejącego strzelać bramki. Można zatęsknić za Stebleckim![/b]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)