Ja bym sie ucieszyl jakbys Focus napisal kto bedzie naszym kolejnym prezesem, szefem skautingu etc ;)
-
-
Michał Probierz musi odejść !!!
- Edytowany
Jan Kozak , ale czy to prawda ... Słyszałem tak czy inaczej , że wyrok zapadł w spr MP . Źródło całkiem wiarygodne , bo z Zielińskim też trafiło .
edt . Ogólnie to będzie się zgadzało , bo JT i jego kolega menadzer naściagąja szrotu wiecej
Kozak dziś (czy też wczoraj) zrezygnował z pracy jako selekcjoner reprezentacji Słowacji.
Rzeczywiscie... od 2014 roku byl ich trenerem :) Moje jakies niedopatrzenie..
Zmiana trenera w tej chwili nic nie da. Nie podziewam się efektu nowej miotły.
Trzeba było to zrobić po derbach a nie przed lub po meczu z Górnikiem.
Drużyna jak była tak będzie rozpieprzona...
Na pewno wypaliło mu początkowo z kadrą , awansował na Euro2016 i doszedł do 1/8 . Z czasem coraz gorzej , można porównać to do kadencji AN (podobny staż , awans na stołek selekcjonera z krajowego podwórka ) .
Trzeba pamiętać o tym , że facet ma 64 lata i potrenować może kilka sezonów . Za na pewno przemawia to , że ma blisko do domu i nie będzie myślami gdzie indziej . Rynek słowacki zna dobrze , też jakiś plus .
Osobiście uważam , że powinien być Polak . Ojrzyński , Paszpun .
Kierunek czeski, słowacki a może i hiszpański wydaje mi się właściwy z kilku powodów. Taki trener może sprowadzić piłkarzy na kilogramy o wiele lepszej jakości niż ligowi kopacze, oczywiście pod warunkiem, że robi to fachowiec, a nie Tabisz od zaprzyjaźnionego menago. Można sprowadzić trenera, który nie zna legend o "super" zarządzie Cracovii i zdecyduje się tutaj przyjść, ale... czy to jest rozwiązanie naszych problemów? Mieliśmy 16? trenerów za 15 lat i 1 ten sam zarząd... Z resztą w innych klubach podobnie... gts to swego czasu nawet 3 miał na liście płac jednocześnie a legia ponad 20!!!! trenerów za ostatnie 15 lat. Inna sprawa, że nawet ja, przychylny obrońca Probierza mam go powoli dość. Buduje, testuje, testuje, buduje.... ale ileż można? Nawet biorąc poprawkę na szkodników z zarządu... Może to i fachowiec za jakiego go miałem/mam ale poległ na tym budowaniu Cracovii, cóż zdarza się, karuzela trenerów trwa wszędzie.
Pamiętam bajki, "Jak Kozacy grali w piłkę" - dla mnie mogą tak grać, jak przyjdzie Kozak!!! :)
Żaden Polak -mamy kiepskich trenerów .Urban ,Ojrzyński dajcie spokój .
ISR a co nam da dalsza praca Probierza .Widać że nie chcą za niego umierać piłkarze (po sprawie Covilo i Siemiona ).Jego autorska drużyna to drużyna wstydu .
Trzeba nowej miotły co wycisnie co się da z tego menestwa a w ziemie 4-5 konkretnych wzmocnień .
Kozak ?Zna rynek swojego kraju i gracze u niego będą chcieli grać .To ogromny plus
Dodajmy, że początkowo będą chcieli grać. Potem im się odechce, dlatego zmiana trenera nie może nas uspokoić, póki Filipiak nie zrezygnuje z modelu całej władzy w rękach trenera (bądź Tabisza).
Nie widziałem jeszcze takiego spokojnego, statecznego, wyważonego w słowach i zrezygnowanego Probierza jak na dzisiejszej konferencji. To chyba oznacza jedno - bez względu na wynik najbliższego meczu decyzje zapadły...
Rzuca Janusz ochłap. Ale my jesteśmy zdecydowanie bardziej głodni Panie Prezesie.
Uspokajanie nastrojow spolecznych - level master, tylko ze na niektorych zmiana trenera nie robi juz zadnego wrazenia,ilez mozna sie jeszcze dawac nabierac na ten ruch marketingowy. Dopoki za zatrudnieniem szkoleniowca z najwyzszej polki nie pojda zmiany w organizacji, to se moze Filipiak te ruchy wsadzic do....bagaznika w bentleyu,rollsie(niepotrzebne skreslic)
Co Wy z tym Kozakiem? Wie ktoś coś?
Zmiana trenera jeśli nastąpi to jedynie kosmetyka. Dopóki z klubu nie zniknie Tabisz i Bałdys, prezesem nie zostanie ktoś znający się na piłce i nie stworzy się pionu sportowego to dalej będziemy narażeni na wstyd i pośmiewisko - jak choćby sytuacja z ostatnimi derbami.
[quote='bodzio969' pid='1343912' dateline='1539973734']
Nie widziałem jeszcze takiego spokojnego, statecznego, wyważonego w słowach i zrezygnowanego Probierza jak na dzisiejszej konferencji. To chyba oznacza jedno - bez względu na wynik najbliższego meczu decyzje zapadły...
[/quote]
Może w końcu dotarło do Niego że efekty jego półtora rocznej pracy są żenujące, że zespół przez Niego prowadzony jest głęboko w d.. a pajacowanie i cwaniakowanie na tego typu konferencjach się wyczerpało.
MP kompletnie zrezygnowany na konferencji. Też uważam, że decyzja zapadła. Zapewne zmiana 11 XI (listopadowa przerwa na reprezentację). "Nowy trener na stulecie niepodległości".
Kompletnie mi nie żal, miał posprzątać bałagan a zrobił większy. Temat zmiany szkoleniowca bez znaczenia. Tak jak i osoba nowego trenera kim by nie był, bo nie wątpię że będą chcieli odtrąbić sukces przy zmianie.
Pan trener dziś na konferencji wspomniał prezesa? Czy dostał pozwolenie że nie musi się już wygłupiać z tymi pochwałami?
słuchając wypocin i widząc twarz Probierza -on już wię że to oststnie jego dni .I bardzo dobrze bo narobił syfu nie stworzył nic .Nowemu trzeba współczuć bo start ma od 0 .
Jak zmienią Probierza protest musi trwać bo faktycznie przy zostawieniu ,,pionu sportowego ''tabisz ,bałdys ,weber nic z tego nie będzie .Dalej śmieci będą ściągać na potęgę i działkować pod stołem .
Jest szum to nie wykluczam kosmetyki .Zawodnik X już nie będzie Webera tylko podstawionego przez niego słupa .
Jedno co jest z pewne z nowym trenerem grupa starych kibiców musi się spotkać szybko i mu wyjaśnić co tu się dzieje .
tak, tak, tak Potter. A nowy trener pójdzie do Filipiaka, Tabisza i im pokaże co myśli...zejdź na ziemie. W Korporacyjnym zarządzaniu to sobie możesz myśleć co chcesz, ale ZAWSZE realizujesz politykę posunięć, tylko za zgodą przełożonych. Probierz realizował czy realizuje swoją, bo miał zgodę, a tzw polityka była zbieżna z poglądami Filipiaka. Słuchałem Probierza, nie był zrezygnowany, raczej zamknięty w skorupie po publikacjach dziennikarzy. Odpowiadał bardziej wymijająco niż zawodnicy po przegranym meczu. Banały, nudna konferencja, na którą wkrótce będzie chodziło po trzy osoby.
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że nie ma w klubie chociaż jednego człowieka, który by sensownie przekazał informację kibicom, w trudnym tak naprawdę momencie. Ci z GTS-u są non stop w mediach. Jak nie trener, to prezes, jak nie prezes to dyrektor, jak nie oni to ktoś tam. U nas cisza, a przecież informowanie kibica podczas kryzysu, jest jednym z podstawowych obowiązków klubu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)