[quote='morata' pid='1343616' dateline='1539793276']
Za okres od 1.07.2017 do dnia dzisiejszego . Punktujemy najsłabiej z drużyn grających przez ostatnie dwa sezony w Ekstraklasie. Tabelę może każdy odpalić na 90 minut i przefiltrować .
[/quote]
A przepraszam, jakoś mnie pokręciło (zasugerowałem się ujęciem Niecieczy i Sandecji) i zrobiłem tabelę od 1-01-2018.
-
-
Michał Probierz musi odejść !!!
Zbigniewie Filipiaka nikt nie chce wyrzucać .Chcemy tylko by przejrzał na oczy i zaczął dbać o Cracovię sportowo otaczając ją profesjonalnym pionem sportowym ,dobrym trenerem i urzędującym 24 h prezesem który będzie na codzień dbał o klub .
Tabiszment się do tego nie nadaje .On ma płacić jako osoba nr 1 czyli główny PREZES KLUBU i wymagać efektów .
Jeśli mamy klub sportowy to wynik sportowy jest wykładnikiem dobrego zarządzania .Za nim idzie wynik finansowy zawsze w parze bo dobry zespół to większe wpływy finansowe .
O to jest w tej chwili konflikt na linii kibice -Filipiak . 15 lat frazesów zero sukcesów mamy tego k.... dość .Jakże celne to słowa .
Co do Probierza nic go nie broni -drużyna gra bardzo słabo i zasługuje na to miejsce .Personalnie też nie wygląda to dobrze .Brak atmosfery i mamy -wynik .
Statystyki ?Probierz bardzo chętnie rozlicza innych a zapomina o sobie .Są dla niego miażdzace i nie widać światełka w tunelu .
Im prędzej pójdzie precz tym lepiej .
Car dobry , car dobry, tylko ma złych doradców.
Nic nie dzieje sie w tym klubie bez wiedzy i zgody Filipiaka.
Probierz był wiernym siepaczem. Bezmyslnym bufonem. Musi odejsc, ale to nie zmieni glownego problemu. Jest jak u chorego gorączka. Trzeba ją zbić, ale to leczenie objawu nie przyczyny.
- Edytowany
No właśnie kolego szaleniec całkowicie błędna interpretacja .Filipiak jako prezes dbający o klub na codzień się nie sprawdza .Można napisać wprost totalna kompromitacja .Powód jest prosty o Cracovię trzeba dbać 24 h będąc na miejscu ,a w jego przypadku to nie możliwe bo dziś jest tu jutro w Szwajcarii a pojutrze nie wiadomo gdzie .Ci co go ,,zastępują ''na codzień robią ten syf czyli tabiszment .
,,Pion sportowy ''to tabisz,bałdys i weber stąd mamy takie ,,transfery ''od lat .90 % tego co trafia to menele które weber nie ma gdzie wcisnąć -wciska do nas .
Modelowy przykład to Sowah gość po kilka meczy na sezon wszędzie wyrzucany ba wyśmiewany a do nas trafia .Jedyne co przychodzi do głowy to bawią się dobrze działkując się pod stołem .Filipiaka nie ma a poza tym na piłce się nie zna to akceptuje tych meneli często mailem .
Jedynie czego się kibice domagają to odsunięcie tabisza i bałdysa od transferów i najlepiej wszelkich kontraktów z pracownikami bo się do tego nie nadają. Nie szanują nikogo prócz Filipiaka stąd ta toksyczna amosfera w klubie od lat .Potrzebą chwili jest profesjonalny pion sportowy decydujący o calej polityce transferowej i urzędujący pilnujący interesów klubu prezes(dyrektor ) roboczy .Filipiak powinien być głównym prezesem i rozliczać pion sportowy ,trenerów i prezesa urzędującego (czy dyrektora jak by ego Filipiaka miało ucierpieć że prezes jest jeden )z EFEKTÓW PRACY .
Co do Probierza wszyscy liczyli na jego osobowość ,bezkompromisowość i parcie za wszelką cenę na wynik sportowy .Czyli że Probierz pozamiata ten tabiszowski chlew i skończy ściąganie meneli nastawiając się na JAKOŚĆ SPOWADZONEGO PIŁKARZA .Niestety mamy wręcz odwrotnie menel goni nieudacznika .Trafiają tacy ,,piłkarze ''co w zlikwidowanych rezerwach byli by za słabi na przeciwników typu Orzeł Piaski Wielkie .
Probierz jest za to odpowiedzialny bo taki stan rzeczy akceptuje co ma przełożenie na wyniki sportowe .Co możemy wymagać od Culiny ,Serderova i wielu innych ,,wzmocnień ''jak ci ,,piłkarze ''nie mają nic ZERO UMIEJĘTNOŚCI ,ZERO AMBICJI ,ZERO AGRESJI .Człapią jak za karę aż żal patrzeć na tych gamoni noszących nasze koszulki .
Trenera rozlicza wynik i styl oraz jak mocna kadrowo jest Cracovia po jego ,,transferach ''Wyniki są TRAGICZNE W KAŻDYM POLETKU WIĘC TRUDNO SIĘ dziwić że powszechne są głosy że POWINIEN ZOSTAĆ WYRZUCONY NA ZBITY PYSK .Im wcześniej tym lepiej .
Potter ja myślę, ze prezentujesz taką akceptowalną umiarkowaną linie w sporze Filipiak- kibice. To mi się podoba bo to jedyne realne rozwiązanie sytuacji, pójście na kompromis a nie na całość i próby pozbycia się tzw. przez niektórych okupanta. Widać troskę o klub i nie ma radykalizmów, co widać nawet gdy zostawiasz miejsce dla Filipiaka w zarządzie. Ja myśle, że dobrze by było jak obecny prezes całkowicie by zrezygnował z funkcji w zarządzaniu klubem bedac jedynie właścicielem rozliczającym zarząd. Niech zrezygnuje z tego co mu totalnie nie wychodziło przez 15 lat i idzie na zasłużoną emeryturę z racji wieku oczywiście a nie dokonań.
Nie ma najmniejszych szans na pozbycie się Filipiaka poza wizją że znajdzie się ktoś kto ją od niego odkupi .Na to się nie zanosi bo wartość klubu licząc inwestycje ,tereny to ponad 100 mln zł .
Pozostaje więc opcja 2 współpracy i znalezienia kompromisu .Tu ważna kwestia moim zdaniem kluczowa środowisko kibicowskie musi być zjednoczone i mocne mówiące jednym głosem .Jest pomysł by zacząć od 2 mocnych sektorów B i D ściśle wspólpracujące w dopingu proteście i w zjednoczeniu ludzi .Protest musi trwać więc jak najbardziej zasadne są nadal ,,15 lat frazesów zero sukcesów mamy tego k..dość czy jaki zarząd takie wyniki .Będzie tego zapewne więcej i najbardziej F denerwują nie te obraźliwe tylko wyśmiewające nieudolność jego i Comarchu .Stąd pomysł na początek 2 sektory mocne i apel do ludzi kupujących jednorazowe bilety kupujcie na B lub D bo każda osoba jest na wagę złota .Z mocnym środowiskiem kibicowskim Filipiak się będzie liczył .Do tej pory było skłócone i rozproszone -czas to zmienić .
Co do Filipiaka niech będzie nadprezesem ,superprezesem czy jak tam chce i spija śmietankę władzy i zasłużonych pochwał jak się mu to będzie należeć .Ale musi mieć dyrektora czy urzędującego prezesa znającego się na sporcie +pion sportowy .Kogoś podobnego do Kuleszy w Jadze .Oni decydują a Filipiak pomaga w realizacji celu i ROZLICZA .
Dziś w Bonarce spotkałem Urbana. Może ma objąć nas w przypadku porażki?
Szkoda, że nie zapytał Kolega czy jest cos na rzeczy . ;)
- Edytowany
I tak by nie powiedział ;)
ło matko, mam nadzieję, że był to Jerzy Urban
Już dwa razy odmawiał ale kto wie może do trzech razy sztuka ?! :)
Moze chlop po prostu roznosil cv do Auchan-a albo gdzies na kuchnie?Jeszcze w tym calym burdelu brakuje Jaska :)
Dajcie spokój z Urbanem ?Z którego klubu nie wyleciał za brak wyników ?
Z ktorego klubu jakikolwiek trener nie wyleciał za brak wyników?
Z Cracovii-Orest Lenczyk....
Tylko nie Urban... to wole duet pasieka-majewski
Dość już Januszów w Cracovii (za Wikipedią: Janusz – imię męskie utworzone na gruncie języka polskiego od imienia Jan)…!!!
Myślę że następnym trenerem będzie trener z naszej połudnowej granicy :D
To co, po 2 tygodniach przerwy na kadrę teraz nagle dogadali Hapala czy innegego Uhrina? O rany...
Chyba, że na Kozaka czekali...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)