Wdówka - "Możliwe zresztą, że to wsparcie kibiców odczujemy, w drodze na stadion na przykład. Oni tym żyją. Urodziłem się Krakowie, od dziecka gram w Cracovii, więc wiem, o czym mówię.".
Czytaj więcej: https://gazetakrakowska.pl/derby-krakowa-2018-mateusz-wdowiak-na-moim-osiedlu-glownym-tematem-jest-juz-mecz-z-wisla-ludzie-mowia-do-mnie-cracovia-musi/ar/13544869
No to jak?
-
-
CRACOVIA - gts Myślenice 7.10.2018 (niedziela), godz. 18:00
Jest piątek, a Stowarzyszenie dalej śpi.
Wyrażam skromne przekonanie, że Stowarzyszenie zmobilizowało już dawno całą Akademię do grupowej wyprawy w pasiakach na derby, usadziło ich w centralnym miejscy na A/B i wyposażyło ich w pasiaste machajki. Tylko tyle. O jakichś tam "śpiewnikach małego Pasiaka" i innych rzeczach nawet filozofować nie zamierzam.
A jakby jeszcze podrzucono dzieciakom z innych grup tak z dwieście machajek od Opravców to już w ogóle byłoby lux.
Chyba jednak jestem człowiekiem małej wiary.
''Brakuję im (kopaczom) woli walki (Probierz). Nie ma woli walki zaangażowania, to nie powinno być kasy. Może wtedy kopacze inaczej podchodzili by do meczów (a nie obok). Trudno jest być optymistą po takich słowach ''ogrodnika'' i podejścia piłkarzyków do zawodu. Ale chyba gorzej (od 1-4) już nie może być..
Wspomnienie ostatnich derbów: https://www.youtube.com/watch?v=D-EMq4TBatI
A tego to chyba jeszcze nie było.. ''pies'' kocha Cracovię: https://www.youtube.com/watch?v=YZw7cSuxVzg
Mecz o wszystko . Wygrać nieważne w jaki stylu . Może to być coś a'la Probierz vs. Korun . 3 pkt muszą być , tak żeby kibice sąsiadki przemówili dopiero w Wigilię .
Będzie 2:0 !
Nie chcę się wypowiadać za osoby decyzyjne ale z tego co wiem nikt akredytowany ze stowarzyszenia nie może wejść na ten mecz. Był pomysł ogarnięcia czegoś z sektora rodzinnego ale nikt wejść nie może. Te osoby, które będą jako opiekunowie grup zapewne mają co innego na głowie a mówiąc o flagach to chyba nie rozdaje się tego przed stadionem? Dodatkowo o flagach też trzeba myśleć a dzieci też ktoś dał pod opiekę. Nie twierdzę, że nic się nie dało zrobić ale najzwyczajniej wiem na tyle mało, że nie chcę tak jednoznacznie wypisywać i krytykować.
Ale zorganizować spotkanie pod stadionem i dodanie otuchy grajkom to żaden problem. Zwłaszcza jak Wdowiak w wywiadzie sam o tym wspomina.
Ale na to trzeba sobie wpaść...
Masz rację, zgadzam się że tak powinno być.
- Edytowany
Zostało jeszcze trochę czasu ;)
Wszyscy na hokej później na Kałuży 1 przemarsz.
do wczoraj nie miałem jakiegoś większego ciśnienia na derby, ale powoli zaczynam odczuwać ten dreszcz emocji. Chyba się nie da mieć wyje.ba.ne, bo Filipiak, bo Probierz, bo Tabisz&Bałdys, bo kopacze itd. Dzisiaj od rana wszedłem na tt i widzę jaka jest tam przewaga piesków … szkoda.
No cóż, możemy im zatkać pyski tylko jutrzejszym zwycięstwem, i tylko tego oczekuję.
Da sie Ian...Mecz jak mecz tylko z wieksza qrwa jako przeciwniczka...
[quote='axe' pid='1341254' dateline='1538743995']
Wyrażam skromne przekonanie, że Stowarzyszenie zmobilizowało już dawno całą Akademię do grupowej wyprawy w pasiakach na derby, usadziło ich w centralnym miejscy na A/B i wyposażyło ich w pasiaste machajki. Tylko tyle. O jakichś tam "śpiewnikach małego Pasiaka" i innych rzeczach nawet filozofować nie zamierzam.
A jakby jeszcze podrzucono dzieciakom z innych grup tak z dwieście machajek od Opravców to już w ogóle byłoby lux.
[/quote]Z tego co mi wiadomo. Stowarzyszenie nie zgodzilo sie wypozyczyc klubowi machajek w akcie odpowiedzi za nie wpuszczenie ich na derby. Coz Cracovia jest w tym wszystkim najmniej istotna chyba...
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Przedszkole
No tak, na pustych trybunach najbardziej będą potrzebne machajki. Dobrze, że ich nie dali. Niby czemu mieliby dać? Za to bezczelny jest ten kto nie wpuszcza nikogo ze Stowarzyszenia, a jeszcze śmie o cokolwiek prosić.
P.S.
Czemu ten Zbigniew jeszcze nie ma bana i może sobie swobodnie pisać te kocopoły? To albo ktoś z drugiej strony Błoń, albo słaby trolling Bałdysa lub Tabisza.
Bana to sobie sam daj, bo raz,że obrażasz innych a dwa myślisz naiwnie, że masz patent na rację. Jest akurat odwrotnie, każdy tutaj może wyrazić swoja opinię i na tym polega otwartość forum. Jak byś uważnie czytał wpisy to byś zapewne zauważył, że dwóch przedmówców również wyraziło podobne wątpliwości a nie tylko ja.
Wnoszę więc o bana dla ciebie za totalny brak logiki i kultury a przy tym za obraźliwe insynuacje, niczym zresztą nie poparte, jakobym był trolem albo kibicem psiarni.
może w ogóle oddać Filipiakowi wszystkie flagi, które porozdaje wycieczkom z comarchu
jemu kibice nie są potrzebni
Gwoli przypomnienia. Wisła to stttara kurwwa!!!
Też gdzieś to słyszałem.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)