[quote='jarkos_' pid='1430547' dateline='1587758380']
Miejmy nadzieję, że się Janusze dogadają. A nawet jeśli nie, to Cracovia straci trochę pieniędzy, ale zarządzający zyskają kolejne doświadczenie, oby uczyli się na błędach.
[/quote]
jasne, nauczą się
Gol będzie ostatnim Panem Piłkarzem w dobie comarchu
-
-
Janusz Gol - Witamy w Cracovii !
Miliony ludzi pracuje obecnie. Niech wracają do gry i dostają 100%. Koniec tematu. Nie mam wątpliwości że to na pewien czas ostatnie tak wysokie kontrakty w tej lidze. Silni przetrwają, słabi upadną. Zgodnie ze słowami prezesa my należymy do tych silnych. Prucie się od tygodni o 1 pełną wypłatę jest śmieszne trochę.
- Edytowany
szczerze???? jak Jankowi Golowi, nie odpowiada redukcja wynagrodzenia, nawet o 1% w dół. to niech vypierdala. za 2 miesiące, przy obecnym kryzysie, będą, ich, golówek, na pęczki, . Nam trzeba rdzennych Pasiaków,. nam, potrzeba, kapitanów, z prawdziwej krwi. Pasiaka, miejscowego, a nie najemnika co się rozmienia za drobne.
Co to znaczy wypierdala? Przecież on się ruszać z kanapy nie musi a klub ma obowiązek mu płacić. Czego nie rozumiecie? Niech rozmawiają. Nie traktujmy każdego piłkarza jak lumpa, którego jednym kopem z pod sklepu przeganiamy. Filipiak siedzi w Szwajcarii i tylko donosy czyta. Ciekawe czy miał chociaż możliwość wysłuchać drugiej strony. Bo że z rodzicami juniorów rozmawia to wiemy.
[quote="zejniov" pid='1430556' dateline='1587761589']
szczerze???? jak Jankowi Golowi, nie odpowiada redukcja wynagrodzenia, nawet o 1% w dół. to niech vypierdala.
[/quote]
Tabisz z Filipiakiem sa dumni z takich kibicow...Jeszcze z 8 takich postow napiszesz i angaz w klubie u skrzydelka Kubusia masz gwarantowany...
[quote='KruszynaKSC' pid='1430561' dateline='1587800251']
[quote='zejniov' pid='1430556' dateline='1587761589']
szczerze???? jak Jankowi Golowi, nie odpowiada redukcja wynagrodzenia, nawet o 1% w dół. to niech vypierdala.
[/quote]
Tabisz z Filipiakiem sa dumni z takich kibicow...Jeszcze z 8 takich postow napiszesz i angaz w klubie u skrzydelka Kubusia masz gwarantowany...
[/quote]
Łubudubu,łubudubu...
A Gol na to [b][color=#000000][size=x-small][font=verdana, arial, helvetica, sans-serif]Przykro mi, jeśli nie spełniam waszych oczekiwań, ale moje są dla mnie ważniejsze .[/font][/size][/color][/b]
Z powyższych postów jasno wynika, że tak zwolennicy jednego Janusza jak i drugiego Janusza nie mają zielonego pojęcia jak w rzeczywistości wyglądały negocjacje w omawianym temacie, ale wszyscy wymądrzają się, jakby wszelkie rozumy w tej sprawie zjedli'
I tak rozkwita dyskusja ignorantów.
Tragifarsa :P
Natomiast Ander aka Tabisz dokladnie wie co proponowane bylo J.G.
- Edytowany
Info o takich negocjacjach nie powinno w ogóle wyjść z klubu, odpowiedzialnych za to bym ujebał. Dobrze wiedzieć co się w klubie dzieje, ale to wystosowuje się jasny komunikat, w którym są wyczerpujące informacje, a tak jest gównoburza, kto ma interes w tym?
[quote='MakuKSC' pid='1430565' dateline='1587806591']
Natomiast Ander aka Tabisz dokladnie wie co proponowane bylo J.G.
[/quote]
Raczej wymądrza się, choć nie ma zielonego pojęcia jak było w rzeczywistości, nie rozumie argumentów, które tu padają i obraża kibiców Cracovii ad personam nie podając żadnego argumentu. I jest to jego stała taktyka, ale jak widać psy wiślackie mogą tu jątrzyć i nikt ich za to nie banuje.
[quote='KruszynaKSC' pid='1430561' dateline='1587800251']
[quote='zejniov' pid='1430556' dateline='1587761589']
[/quote]
[/quote]
Nie jesteśmy już taką siłą i jednością lata rządów tabiszka z Filipiakiem wzamian za ciepłą wodę zrobiło swoje.Zapomnieliśmy że CRACOVIA TO MY a dla nich to tylko biznes ale karma wraca Bóg wybacza Cracovia nigdy !
[quote='ander' pid='1430564' dateline='1587806054']
Z powyższych postów jasno wynika, że tak zwolennicy jednego Janusza jak i drugiego Janusza nie mają zielonego pojęcia jak w rzeczywistości wyglądały negocjacje w omawianym temacie, ale wszyscy wymądrzają się, jakby wszelkie rozumy w tej sprawie zjedli'
I tak rozkwita dyskusja ignorantów.
Tragifarsa :P
[/quote]
A ty dalej trwasz na posterunku i toczysz te swoje epickie boje z cracoviackim szambem..
[quote='Endriusza' pid='1430566' dateline='1587806592']
Info o takich negocjacjach nie powinno w ogóle wyjść z klubu, odpowiedzialnych za to bym ujebał.
[/quote]
uważaj, bo pozbawisz Cracovię 14% budżetu i podzielimy los Polonii Warszawa i Widzewa :D
Panowie ostatni raz napiszę w temacie Gola, nie pisząc o samym Golu (przez większość tekstu).
Jak wiemy Ekstraklasa opiniowała by wszystkie kluby obcinały pensje o 50%. To jest fakt.
Jak wiemy nie każdy klub tak zrobił. To jest fakt.
Jak wiemy każdy piłkarz podpisując kontrakt może w ramach tego kontraktu zapisać sobie różnego rodzaju bonusy za grę w pierwszym składzie, gole, asysty, powołania do repry itp. Czynnik motywujący do dobrej gry. To jest również fakt, tyle że nie mamy wglądu kto i jakie zapisy sobie wywalczył.
Do czego zmierzam.
Zawodnik X zarabia 15 tyś. Zgodnie z wytycznymi straci 5tyś.
Zawodnik Y zarabia 20tyś. Zgodnie z wytycznymi straci 10tyś.
Sprawiedliwe? Jeżeli zawodnik Y to podstawowy zawodnik, mający w kontrakcie bonusy (wejściówki np. 2,5tyś za mecz, niech będzie że średnio wypadają mu 4 spotkania). Wtedy Y nie traci 10tyś ale 20tyś. X natomiast to głęboka rezerwa. Sprawiedliwe?
X ogłasza zrzekłem się 50%!!!
Y nic nie ogłasza a jakiś śmieszny typ z yuotuba ogłasza że Y nie chce obniżki 50%! Tyle że Y nie traci 50% a 66%, ale o tym wysyłający go kibice by wypier.dalał już nie wiedzą.
Zawodnik A zarabia 100tyś i nie ma żadnych bonusów.
Zawodnik B zarabia 50tyś ma wejściówki 5tyś, bonus 10tyś co miesiąc gdy klub jest w pierwszej trójce, plus np. gole i asysty (średnio co drugi mecz miał 1 punkt za co miał dostawać 5tyś).
Podsumujmy. A - 100tyś B - 50tyś +4x5tyś + 2x5tyś (za gole i asysty) +10tyś za miejsce.
Kibice dowiedzieli się że A rezygnuje z 50tyś i ... zostaje ich bohaterem.
Niestety dowiedzieli się również że B nie chce zrezygnować z 25tyś.
Szmaciarz i tyle. To że stracił nagle 40tyś i chcą mu jeszcze 25tyś odebrać to szczegół.
Każda sprawa jest indywidualna. Każdy ma prawo rozmawiać tym bardziej że przede wszystkim odpowiadamy za siebie i najbliższych a dopiero później za "społeczeństwo". Od tego ostatniego jest rząd (w teorii).
W Cracovii prowadzono rozmowy indywidualne. To jest fakt. Prezes stwierdził że każdy podpisał 50% zniżki poza Golem. Macie pewność że np. zawodnik B nie "wynegocjował" utraty bonusów (co logiczne) i np. 15tyś z kontraktu czyli 30%. Dla klubu i tak w tabelce exela jest to kwota ponad 50%.
Gola nie bronie. Prezesa tym bardziej znając jego podejście do piłkarzy i biznesu. Jestem jednak daleki od przekreślania kapitana (nie byłem zachwycony że dostał opaskę).
Piłkarze występujący w tym poście pod pseudonimami A, B, X i Y to moja kreacja i nie mają nic wspólnego z obecnie grającymi piłkarzami.
Na zakończenie czy ktoś z Was zgłosił się do pracodawcy po obniżkę? Czy słysząc że inni sami z siebie zgodzili się na obniżkę również poleciał do przełożonego: ja też, ja też, ja też!?
Spokojnie, za tydzień wracają do treningów. Jak dla mnie oznacza to podjęcie obowiązków służbowych. Koniec kropka.
właśnie widziałem na fejsbuku, że Janusz Gol wypuścił serię maseczek ze swoimi inicjałami
JG, bo to chyba o niego chodzi ;)
Co Ty gadasz podaj linka
sam poszukaj, nie mogę linkować moich znajomych, którzy prezentują te maseczki :)
W tej sytuacji wszyscy zawodnicy powinni być solidarni z klubem i przystać na obniżenie zarobków. Bez wyjątku.
Zawodnicy powinni być przede wszystkim solidarni z kapitanem i nosić maseczki JG.
[quote='gusto' pid='1430607' dateline='1587840847']
Zawodnicy powinni być przede wszystkim solidarni z kapitanem i nosić maseczki JG.
[/quote]
JudeGangu, 100% poparcia, tylko liczba ofiar wirusa może wystrzelić mocno w górę w Małopolsce.
Ale ch... z tym, ważne że ratujemy biednych januszów. :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)