Ja bym dał jeszcze wszystkim czas. W Legii też sie jeszcze nie doagadali w cale nie mają kasy za dużo.
-
-
Janusz Gol - Witamy w Cracovii !
Mnie w tej sprawie o jedno...Oczywiście pozbędziemy się najlepszego piłkarza w trakcie sezonu i jak zawsze bez zastępcy...Jeśli tak będzie i tym razem to uznam że zarządzają klubem debile. Choć do finału PP Gol musi być w kadrze. Chyba że jesteśmy JEDYNYM klubem SPORTOWYM który ma WY.EBANE na wynik...
[quote='DareCki' pid='1429893' dateline='1587060527']
Czasy się zmieniają ale ludzie nie
Jeszcze wymieńcie Drumlaka i Bojarskiego, których to niedobry MKS pogonił.
Jednego to nawet niektórzy kibice na rękach chcieli wnieść na boisko bo chciał grać tylko pięterko mu nie pozwoliło.
[/quote]
Zawsze s a tacy którzy pocałują ich w d... tylko dlatego że ich pięterko pogoniło. Ale to nie temat.
Mam nadzieję że z Jankiem się dogadają i będzie dobrze....
Widzę że niektórzy się nie nauczyli nic przez te lata . 20 lat chodzę na Pasy i jedynym sukcesem można powiedzieć był awans z 3 ligi do ekstraklapy , Zawsze bierzemy najtańszych , a jak ktoś coś prezentuje i chce za to lepszą kasę to jest odpalany i kupuje się 5 kopaczy . Jeżeli tak to ma dalej wyglądać to ja osobiście mam dość , poziom ligi jest coraz niższy , Dla mnie wstydem jest że gość który się chwali ile to ma milionów jeździ bentleyami, nie potrafi zbudować drużyny, która wygrywa na własnym podwórku , nie mówię już o pucharach bo tutaj jesteśmy 100 lat za murzynami . Kolejną rzeczą jest to że regularnie się osłabiamy , co ktoś się pokaże z młodych jest sprzedawany za śmieszne pieniądze i tutaj pojawia się mityczne " mamy pieniądze na transfery " i przychodzi Dimun ,zbawiciel słowackiej piłki . Może najwyższy czas brać młodych polaków z regionu , bo może czasem by brakło jakości ale zaangażowaniem nadrobili by wiele ,a do tego byliby nie drodzy w utrzymaniu . Nie wierzę w to że Janusz nie zgodził się na obniżkę pensji , tylko zapewne chcieli jeszcze wykręcić na nim dodatkowego wala . Zresztą kto czasem miał okazje pogadać z zawodnikami ma świadomość jak pewni panowie w klubie działają . Dopóki nie będzie prezesa któremu zależy na klubie a nie słupkach , będziemy grać o miejsca 3-16 , za Cracovię nikt nie chce umierać nikt nie chce tutaj zostawać po zakończeniu kariery , a nawet jak chce to jest skutecznie do tego zniechęcony .
ssj, w dużej części masz rację, ale widzę, że już jesteś tak przewrażliwiony, że mówisz wszystko wina Filipiaka, nie nie wszystko.
Wnerwia mnie podejście do piłkarza jak do piłkarza najemnika i niestety większość z nich tacy są. Za rok, dwa pójdą dalej jak niby nigdy nic. Brakuje Kapustków, Klichów, Siemionów ...
- Edytowany
A ch... z tym kto będzie grał, a kto nie będzie grał. Nie wierzę, że ten sezon będzie w ogóle dokończony.
Szumowski powiedział dzisiaj, że maski trzeba będzie nosić do czasu wynalezienia szczepionki, czyli tak nawet do dwóch lat. Wyobrażam sobie piłkarzy grających w maskach i przy pustych trybunach.
A jak nie wynajdą szczepionki to przerwa do końca świata.
Sprawa jest prosta. Gol zgodził się na obniżkę, ale nie zaakceptował warunków, które mu do tej pory przedstawiono. Właściwie mógłby powiedzieć Filipiakowi "słuchaj frajerze pompko, mogę już nie grać i pobierać pieniądze do końca kontraktu, bo umów się dotrzymuje i trzeba przewidywać, że mogą być różne kryzysy i chcę żebyś się pan wywiązał z umowy, którą podpisaliśmy, ale wolę grać dla drużyny i zgodzę się na obniżkę. Oto moje warunki" i Filipiak powinien to zaakceptować z pocałowaniem ręki bo to leży w jego interesie. A tu widzę, że niektórzy odwracają sytuację, tak jakby Gol [u]musiał[/u] przyjąć [u]każdą[/u] ofertę jaką zaproponuje Filipiak. Nie podoba mi się takie odwracanie kota ogonem.
Wiemy jak działają niektórzy ludzie w klubie i pamiętamy jak to było z Covilo i Hernandezem. Porównywanie ich do Drumlaka i sprzedawczyka Bojarskiego jest obrzydliwe.
[quote='zubereg' pid='1429897' dateline='1587062526']
Mnie w tej sprawie o jedno...Oczywiście pozbędziemy się najlepszego piłkarza w trakcie sezonu i jak zawsze bez zastępcy...Jeśli tak będzie i tym razem to uznam że zarządzają klubem debile. Choć do finału PP Gol musi być w kadrze. Chyba że jesteśmy JEDYNYM klubem SPORTOWYM który ma WY.EBANE na wynik...
[/quote]
Naprawdę uważasz że dogramy ten sezon?
- Edytowany
Ja najbardziej martwię się że kapitan od poniedziałku (gdy poluzują obostrzenia) będzie musiał sam biegać po lesie. Dużo lepiej biega się w grupie. Sprawdzone info.
Pomijając kwestie kto tu kogo ... to naprawdę czy prezes Cracovii musi udzielać w takich sytuacjach wywiadów każdej szmacie, która o to poprosi? Nie da się grzecznie podziękować i rozłączyć? Chłop ewidentnie minął się z powołaniem. Parcie na "szkło" jest duże.
Eredinie oczywiście że dogramy. Jak nie dogramy (bo niby mieliśmy zaraz kończyć). To nowy zaczyna się w teorii z początkiem lipca. Nikomu nie jest na rękę by to przeciągać i wszyscy są tego świadomi. Nawet kosztem zwiększonego ryzyka.
Może ustalmy najpierw co wiemy.
Otóż Janusz Gol miał bardzo wysoki kontrakt, nie tylko najwyższy w Cracovii, ale jeden z najwyższych w lidze.
Przychodził do nas w sytuacji gdy drugiemu (a w zasadzie pierwszemu) Januszowi drżały łydki, bo jego genialny ogrodnik zgromadził w siedmiu meczach całe dwa punkty. Gol przychodził z bogatej ligi, miał inne oferty i to MKS był na musiku.
Jego gra pociągnęła cały zespół, został kapitanem i ulubieńcem TT.
Dostał także nowy, chyba nie najgorszy kontrakt
Ostatnio, na wiosnę grał jednak katastrofalnie słabo, podobno z chorobą, albo kontuzją, na pewno wyróżniał się in minus, na tle i tak bardzo słabo grającej drużyny. Myślę, że pięterko to też widziało.
Jeżeli ktoś po 17 latach Comarchu w Cracovii uważa, że piłkarze, hokeiści, Siemion, niektórzy trenerzy, rodzice dzieci kopiących, rodzice młodych hokeistów, juniorzy etc. etc. to banda pazernych skurwysynów, to jest po prostu [b]idiotą [/b]z poważnie zaburzoną funkcją poznawania otaczającej go rzeczywistości.
Gol musiałby być nieprzeciętnym kretynem, aby w sytuacji jaka nas wszystkich dotyka chciał iść pod prąd i nie godzić się na obniżkę wynagrodzeń jaką zaproponowano reszcie drużyny.
[b]Skoro się nie godzi, to znaczy, że ktoś próbuje go po prostu wydymać.[/b]
Skończcie wreszcie pierdolić o tym jakim to filantropem jest Janusz Filipiak. To bardzo sprytny, a nawet drapieżny biznesmen, który na ludzkich emocjach zbudował sobie, tanim kosztem, wspaniałą pompkę do pompowania własnego ego. Nie zarzucajcie mu, że niczego w piłce nie osiągnął, bo on gra w innej lidze, w inną grę i w tej grze święci wielkie sukcesy, których większość kibiców nie potrafi lub nie chce dostrzec.
Najlepszym i najważniejszym dowodem na to co napisałem powyżej jest to, że w klubie ciągle pracuje jego cyngiel Jakub Tabisz.
Przestańcie wypisywać bzdury jak to świetnie ogarnia słupki. Jego sukcesy to tylko pilnowanie kasy i wyciskanie pieniędzy z czego tylko się da w imieniu i na rachunek właściciela. Ze sportowego punktu widzenia jego działalność jest wielce szkodliwa, ale to zupełnie właścicielowi nie przeszkadza, bo jak napisałem on gra w inną grę.
Nie wiemy jak się zakończy ten sezon, ale kolejny raz, gdy wydaje się, że jesteśmy tak blisko jakiegoś erzacu prawdziwego sukcesu, "dziwnym" trafem, ktoś próbuje to spierdolić.
Ale wiecie co, mam dla Was dobrą wiadomość. Ostatnie tygodnie pokazały, że jest jakieś życie poza Cracovią.
Tylko co to za życie ...
Na marginesie czy kilku dziennikarzy z wypiekami informowało że pewien klub ze stolicy chce wypłacić najlepiej zarabiającemu piłkarzowi 20tyś brutto a ten się nie godzi? ;)
Obie strony mają czas by dojść do porozumienia. Jakoś mam wątpliwości czy rozejdzie się po kościach jak w przypadku kilku poprzednich odejść, gdyby Jakub dalej się upierał przy swojej wersji.
1. Nie wierzcie we wszystko co piszą w mediach - po prostu artykuły muszą być chwytliwe i mieć klikalność...
2. Nie jest prAWdą, że Gol nie zgodził się na redukcję wynagrodzenia... (a czytam tu, że niektórzy już go odsądzili od czci i wiary - jak może tak robić, jest pandemia, ludzie umierają a jemu tylko kasa w głowie)
3. Jak zwykle w negocjacjach obie strony przedstawiają swoje argumenty i rozmowy trwają...
4. Aktualnie piłeczka jest po stronie klubu...
erdin
Myślę że PP będzie dokończony na 100%
[quote='zubereg' pid='1429918' dateline='1587073111']
erdin
Myślę że PP będzie dokończony na 100%
[/quote]
Oby :).
Zobaczymy jak to pójdzie, Marketingowo kapitan sporo stracił. A kasa była pewnie do odzyskania
[quote='sterby' pid='1429908' dateline='1587066619']
[b]Skoro się nie godzi, to znaczy, że ktoś próbuje go po prostu wydymać.[/b]
[/quote]
Wiesz to na pewno czy to Twoje domysły/wymysły?
PZPN wydał zgodę na wydymanie wszystkich zawodników tej ligi.
Mniej niż 50% oznacza rozwiązanie kontraktu z winy klubu.
Skąd zatem wiesz kto i co powiedział? Byłeś przy tym? Czy nadajesz jak zwykle?
Ja nie byłem, nie wiem, ale skoro Focus napisał to co napisał
"[color=#000000][size=small]Janusz na dzień dzisiejszy jest odsunięty od pierwszej drużyny.Jako jeden który się nie zgodził na obniżkę kontraktu na czas pandemi."[/size][/color]
to bez urazy - jest on dużo bardziej wiarygodny od Ciebie.
- Edytowany
Widzę Eredinie że powielasz bzdury. PZPN na nic nie wydał zgody. [i]Polski Związek Piłkarzy zabrał głos w sprawie komunikatów dotyczących obniżenia wynagrodzeń piłkarzy PKO Ekstraklasy i Fortuna 1 Ligi o 50 proc. [b]Zdaniem związku działania te podejmowane bez konsultacji z piłkarzami są niedopuszczalne[/b][/i].
Jakakolwiek uchwała związku w kwestii obniżenia wynagrodzenia nie będzie miała oparcia w prawie. Zalecają, grzecznie proszą by się dogadać, nikogo do niczego nie zmuszą.
Dużo poważniejszą decyzją związku jest 4 miesięczny okres niepłacenia przez klub, który nie będzie skutkował negatywnymi działaniami w stosunku do klubu. To teraz pomyśl co by zrobił taki Gol jakby miał przez 4 miesiące opłacać wat i resztę składek od działalności i złotówki nie widzieć. To są kwoty idące w dziesiątki tysięcy zł. Fajnie nie?
Tekst że został odsunięty od drużyny jest super poważny. Przeszedł z pokoju do kuchni? Koledzy czekali pod oknem, ale zostali odsunięci na drugą stronę ulicy? Poważnie?
Eredinie nie będę bronił tez sterbego, ale każdy ma jakieś doświadczenia. Widocznie Twoje opierają się bardziej na zdaniu Focusa. Ktoś inny jednak uznał że po 15 latach rządów Jakuba i Januszą oraz kilkunastu sytuacjach na linii piłkarze-działacze ma inne podejście do tematu. Nawet najlepiej poinformowany Focus, będzie tylko dodatkiem do realnych działań jakie przez lata były dziełem duetu Filipiak-Tabisz. Obserwacja a później analiza.
[quote='quentin' pid='1429922' dateline='1587074451']
Widzę Eredinie że powielasz bzdury. PZPN na nic nie wydał zgody. [i]Polski Związek Piłkarzy zabrał głos w sprawie komunikatów dotyczących obniżenia wynagrodzeń piłkarzy PKO Ekstraklasy i Fortuna 1 Ligi o 50 proc. [b]Zdaniem związku działania te podejmowane bez konsultacji z piłkarzami są niedopuszczalne[/b][/i].
Jakakolwiek uchwała związku w kwestii obniżenia wynagrodzenia nie będzie miała oparcia w prawie. Zalecają, grzecznie proszą by się dogadać, nikogo do niczego nie zmuszą.
Dużo poważniejszą decyzją związku jest 4 miesięczny okres niepłacenia przez klub, który nie będzie skutkował negatywnymi działaniami w stosunku do klubu. To teraz pomyśl co by zrobił taki Gol jakby miał przez 4 miesiące opłacać wat i resztę składek od działalności i złotówki nie widzieć. To są kwoty idące w dziesiątki tysięcy zł. Fajnie nie?
Tekst że został odsunięty od drużyny jest super poważny. Przeszedł z pokoju do kuchni? Koledzy czekali pod oknem, ale zostali odsunięci na drugą stronę ulicy? Poważnie?
Eredinie nie będę bronił tez sterbego, ale każdy ma jakieś doświadczenia. Widocznie Twoje opierają się bardziej na zdaniu Focusa. Ktoś inny jednak uznał że po 15 latach rządów Jakuba i Januszą oraz kilkunastu sytuacjach na linii piłkarze-działacze ma inne podejście do tematu. Nawet najlepiej poinformowany Focus, będzie tylko dodatkiem do realnych działań jakie przez lata były dziełem duetu Filipiak-Tabisz. Obserwacja a później analiza.
[/quote]
Ależ masz rację. Rozmowy były, sytuacja jest trudna i każdy z piłkarzy poza Jankiem (tu podeprę się znowu zdaniem Focusa) zgodził się na chwilową obniżkę.
Czy Zarząd chce wydymać piłkarza? Nie sądzę.
Klub nie ma teraz przychodów a ma koszty. Jeśli jest tak jak pisze Sterby to może jako kibice zrzućmy się na ten kontrakt - pokażmy siłę choćby kupując wejściówki na mecze które i tak zagramy bez publiczności.
Walenie dziś w klub, w Janusza który dziś dorzuca do nierentownego interesu swoją kasę - nawet jeśli to dla niego miały by być tylko drobne - uważam za żenujące i niegodne kibica Pasów.
Czemu Janek się nie zgodził? Pojęcia nie mam. Czy 50% jednej lub dwóch pensji go zbawi? Też tego nie wiem.
Faktem jest że siedzi w domu i nie robi dla klubu nic - podobnie jak piłkarze w całej prawie Europie.
Jedni sami jednak potrafią podejść do tej sytuacji ze zrozumieniem, inni zaś idą w zaparte. Są w prawie, ale czy naprawdę są w porządku wobec pracodawcy który nie może im legalnie nic zrobić?
[quote='squier strat' pid='1429866' dateline='1587052905']
jak ucierpi Gol?
nie można tak sobie obniżać kontraktów bez porozumienia.
na tę chwilę to klub Kokosa, ale za stówę miesięcznie.
jak się ma post focusa do tego co pisała na tłiterze pani Gol?
[/quote]
kim jest zona a kim focus?
[quote='Rock' pid='1429873' dateline='1587055191']
[quote='zubereg' pid='1429870' dateline='1587054903']
Czyli rundę sezon kończymy bez Gola, to byłoby na tyle w kwestii gry o cokolwiek w tym sezonie...Pytanie czy zarząd obniżył sobie pensje?
[/quote]
Zarząd nie zarabia na pensjach.
[/quote]
jednym slowem bedom transfery :D
buehehehe czyli klasyk
moze w tym roku urlopow klasycznie rozumianych nie bedzie, ale beda wakacje a la MKS , w tym roku Gol jako gwiazda wakacyjna :D
bez zludzen, jak juz cos smierdzi to nie przestanie, wiadomo jaki poblazliwy jest nasz Prezes ze swita :)
Eredin, zlituj sie, mam nadzieje ze w zyciu nie jestes taki slepy i naiwny, bo by ci to bokiem wyszlo, szkoda ze tu podejmujesz taka role
nie nabraliscie dystansu i zupelnie innej perspektwywy do Januszka i tego co robi z Cracovia?
dla mnie moze zabrac du-pe w troki jutro, zaczniemy od zera (choc watpie) i damy rade, cale to pipolenie o tym dobrodzieju o coby to bez niego bylo jest smieszne, zycie leci, jak widac moze byc dosc kruche, szkoda czasu je marnowac
jakby co zapraszam do mnie, mam ciepla wode i moge cala druzyne oblsuzyc, jakby mnie to przeroslo to na pewno sie ktos dorzuci :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)