Krakowskim targiem zeby wasza Areczka nie przegrała to remis bedzie mnie zatysfakcjonował :) wilk syty i owca cala
-
-
CRACOVIA - Zaglebie Lubin 07.04.2018 (sobota), godz.18:00
[quote='leszeczek' pid='1311156' dateline='1522665567']
Ależ my nie krzyczymy. To Ty krzyczysz na nas.
Myślisz, że kibice Arki, jeśli awansują naszym kosztem do ósemki będą mieli kaca, że 2 punkty z lampucerą ukradł nam Frankowski?
[/quote]
Już Ty się o kaca Arkowców nie zamartwiaj.. .Będzie większy niż po tamtym sezonie.. :D
Ja się nie zamartwiam. Ja nie podejrzewam by wystąpił. :) Jak ja nie będę miał kaca gdy oni stracą punkty z betonami dając nam (o ile) awans do ósemki. Wynik sportowy wynikiem sportowym, przyjaźnie przyjaźniami.
Kaca mam tylko po zwycięstwe nad Arką na inaugurację naszego nowego stadionu. Tam Arkowcy zostali okradzeni i nie potrafię się z perspektywy czasu cieszyć z tego zwycięstwa.
Trzeba było wygrać z Niecieczą. Niektórym brakuje zwykłego poczucia przyzwoitości. Arka ma wygrać derby ze szmatą, a my mieliśmy swoje szanse, ale ich nie wykorzystaliśmy. Nie wiem jak można posuwać się tak daleko w erystycznych pseudochwytach by porównywać derby do bezpośredniego pojedynku ze zgodą. Idźcie się przewietrzyć, albo rozwiążcie zadania matematyczne, to może niektórym coś mózgi się obudzą.
To już wszystko jasne. Teraz to już możemy dopomóc tylko Arce
Zagłębie wygrywa z Jagą i dzięki temu nasi frajerzy kolejny sezon będą grali o zaszczytne utrzymanie w szeregach ekstraklapy :s Jak to jest że psy niby nie mają kasy a regularnie są wyżej w tabeli niż my?????
[quote='MARCIN QN' pid='1311190' dateline='1522682941']
Zagłębie wygrywa z Jagą i dzięki temu nasi frajerzy kolejny sezon będą grali o zaszczytne utrzymanie w szeregach ekstraklapy :s Jak to jest że psy niby nie mają kasy a regularnie są wyżej w tabeli niż my?????
[/quote]
Bo pieniądze nie grają
- Edytowany
Psy spokojnie (przy odrobinie szczęścia) mogą grać z nami [u]w grupie spadów[/u]
Wystarczy że
- psy przegrają z Sandecją
- Arka wygra
- Zagłębie wygra bądź zremisuje
I derby 9 maja w azylu..
W sumie to nie ma co kruszyć kopi z tym Zagłębiem bo to oni nam pozostanie w E klase załatwili sezon temu ;)
[quote='Trapez' pid='1311231' dateline='1522692477']
Psy spokojnie (przy odrobinie szczęścia) mogą grać z nami [u]w grupie spadów[/u]
Wystarczy że
- psy przegrają z Sandecją
- Arka wygra
- Zagłębie wygra bądź zremisuje
I derby 9 maja w azylu..
W sumie to nie ma co kruszyć kopi z tym Zagłębiem bo to oni nam pozostanie w E klase załatwili sezon temu ;)
[/quote]
Oby nie bo nam znowu wdupca ;)
[quote='ian thorpe' pid='1311147' dateline='1522662207']
Zgoda jest na trybunach, między kibicami - na boisku czy na lodowisku liczą się zawody sportowe i o to by być wyżej NAD KAŻDYM konkurentem w tabeli. Mam życzyć górnej ósemki Arce kosztem Cracovii ? Bez jaj :D Pomóc można w taki sposób, jak kiedyś zremisowaliśmy z psami na Hutniku, co przybliżyło MP dla Lecha. Jednak i w tamtym meczu walczyliśmy o swoje, bo o utrzymanie.
Inaczej, jakieś podkładania sportowe, są dla mnie prostytucją
Pasiak64 - co Ty tak promujesz tego Strózika ? Ja chodzę na mecze CLJ i tam widać, ze trochę mu brakuje do gry w I drużynie w podstawowym składzie. Kanach też nie rządzi w środku pola, jak by to chciało wielu, i to na tle słabszych rywali, bo rówieśników. Co by nie powiedzieć o Probierzu, to grają ci, co akurat na to zasługują. Strózik czy Kanach muszą WYBIEGAĆ swoje 90 minut w pełnym wymiarze czasowym, w rytmie meczowym, a gra w CLJ, daje takie możliwości. Na dzisiaj, po odejściu Piątka, nie ma szans, by go zastąpił Strózik, to jest takie magiczne myślenie części trybun, by wspomnieć domaganie się gry dla Kity, Tatary i wielu innych. Bzdury do kwadratu, powtarzam, nie siedzieć w domu tylko ruszyć dupska na mecze CLJ, i wtedy komentować na forach.
Pisanie, ze Kanach ma zagrać na stoperze, gdzie się niby ma ogrywać, kończy dyskusję na piłkarskie tematy z Tobą, bo lubię polemikę z sensem.
[/quote]
Widzę, że masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem "wielki znawco i obserwatorze treningów Probierza i meczów CLJ", wiec powiedz mi jaką korzyść mamy z tego, że na ławce siedzi Brock_Madsen, Culina, Datkovic a nie Strózik, Kanach, Lusiusz czy np Pik?
widzę to samo, problemy ze zrozumieniem ;) Więc łopatologicznie. Drużyna CLJ gra o szansę na medalową pozycję, gra na full, zawodnicy Strózik oraz Kanach mają szansę regularnej gry po 90 minut, trenując pod okiem Probierza wraz z innymi zawodnikami I drużyny. Dotyczy to tez takich zawodników pukających do pierwszego składu jak Lusiusz czy nowy nabytek Pik. Dla zawodników w tym wieku, najważniejsza jest gra. Pomijam oczywiste fakty, że zawodnicy mają dokładnie tak "brzydko" grać, jak pierwsza drużyna. Ostatnio Probierz wręcz polecił zagrać młokosom po 90 minut przeciwko Zniczowi Pruszków, a nie grzać tyłki na ławce czy zaliczać parę minut na murawie. Po prostu, patrząc perspektywicznie, np. na przyszły sezon, lepiej by te małolaty więcej minut wybiegały.
Madsen, Datkovic czy Culina, na grę w CLJ nie mają szans, a ponieważ przegrywają na dzisiaj rywalizację z innymi, grzeją pośladki na ławce. Normalna kolej losu sportowca kopanej, po boisku biega jedenastu z osiemnastu. Tak samo jak Cracovii dotyczy to Realu Madryt.
Realu chyba bardziej, bo tam w 1 drużynie jest ponad 30 grajków, a w juniorach starszych z 60:)
Ale co do istoty rzeczy, teraz, kiedy ciśnienie spadło, szanse na utrzymanie są już i tak na 90%, wolałbym, żeby pograli czasem Wdowiak zamiast Zenjowa, Kanach w miejsce kontuzjowanego Damiana, może czasem Strózik też. Nie tylko, żeby im dać satysfakcję, ale chciałbym przy okazji zmiany stylu z antyfutbolu (do pewnego momentu arcy-skutecznego) na zwykły futbol, który da się oglądać.
W tym meczu (z wiadomych przyczyn) kibicuje na remis a porażką tez się nie zmartwię - i nikt mi nie powie że białe jest białe a czarne jest czarne...:)
Dla mnie najbliższa ciału jest koszula i zawsze na pierwszym miejscu stawiam dobro Cracovii . Dlatego oczekuję zwycięstwa z Lubinem . Zgody czy sympatie są dobre ale nie gwarantują utrzymania czy miejsca na pudle .
- Edytowany
Mam takie pytanie, moze trochę błache , ale kolega z pracy kupujac w planecie w andrychowie dwa piwa dostał dwa bilety darmowe na mecz z zagłebiem, pisze że wejscie na kartę kibica , dał mi te bilety a orientuje sie ktos może czy przed meczem będzie możliwosc wyrobienia ? albo czy wejdę na pozyczoną kartę ?
Ps na bilecie pisze że bilet od kompani piwowarskiej.
Na pożyczoną kartę raczej nie wejdziesz
Do trzech razy sztuka .
Sędzią sobotniego meczu Cracovia - Zagłębie Lubin będzie Krzysztof Jakubik. Arbiter z Siedlec poprowadził już w tym sezonie dwa spotkania z udziałem naszej drużyny - obydwa Pasy niestety przegrały.
W sumie w tym sezonie sędzia Jakubik poprowadził 22 spotkania. Pokazał w nich 93 żółte kartki, 4 czerwone kartoniki, podyktował też 15 rzutów karnych.
za www.cracovia.pl
transmisja w eurosport 1, mecz jak wszystkie w tej kolejce bez VARu
Tak podpytam. Czy na sektorze B sprawdzają czy siedzi się na Swoim miejscu ?. Wiem ze to może nie to miejsce ale nie wiem gdzie o coś takiego zapytać?
[quote='Dziufa1906' pid='1311550' dateline='1523090835']
Tak podpytam. Czy na sektorze B sprawdzają czy siedzi się na Swoim miejscu ?. Wiem ze to może nie to miejsce ale nie wiem gdzie o coś takiego zapytać?
[/quote]
Tak, Tabisz osobiście sprawdza
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)