Ekstraklasowy bój na poziomie b klasy. Dno
-
-
CRACOVIA - Arka Gdynia 04.03.2018 (niedziela), godz.15:30
Meczu nie mialem jak obejrzec, ale moze to i dobrze czytajac wpisy pomeczowe :rolleyes: .Ale zwyciestwo jak najbardziej cieszy ;)
Fajnie że znów przycisnęliśmy w końcówce i są 3 pkt, ale gdyby w ostatniej akcji Arkowiec władował tą piłkę z głowy to bym Wdowiakowi wyrwał nogi z kręgosłupa za spartolenie tej akcji 3 n a1.
Czytałem tu ostatnio o tym że w dolnej 8ce się marnujemy, ale jakoś tego nie widziałem na murawie.
Fajnie, że 3 punkty wpadły, reszty chyba nie ma co komentować. Pytanie do osób które siedziały bliżej akcji na sektorze G w drugiej połowie, gdzie ktoś z naszych kibiców kłócił się z którymś z graczy Arki (Nalepa?) - o co tam poszło?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Co tu dużo pisać? Mecz można podsumować jednym zdaniem - dno i kilometry mułu. Naprawdę trudno to w ogóle oglądać. To tyle jeśli idzie o mecz, a jeśli o wejście na stadion, czyli kolejne popisy ludzi z klubu to - dno i kilometry mułu. Dodając te dwa dna, to wychodzi mi, że chyba w klubie chcą by w przyszłym sezonie jak najmniej ludzi chodziło na mecze. To jest jakiś fenomen, że klub robi wszystko by ludzi zniechęcić do przychodzenia i to nawet tych co przychodzą mimo bojkotu, brakowało mi bym jeszcze mimo garstki ludzi nie zdążył przed pierwszym gwizdkiem.
- Edytowany
Arkę za styl i poziom zawodników tam grających dyscyplinarnie wyrzucił bym z ligi;)
To nie przypadek,że mecz z udziałem tej pseudo drużyny zwykle wybierany jest najgorszym meczem kolejki.
- Edytowany
Piesia to akurat nie przemilczę - wyszło niesłychane buractwo tego czworonoga. Z premedytacją skasował Pestkę - to było oczywiste - dostał za to strzała od Miro i na tym powinno się było skończyć. Ale nie! tokował do sędziego, szukał kolejnych naszych (oczywiście niższych i lżejszych) - padło na Diego. Sędzia powinien dać po żółtej i Miro, i temu durniowi. Ale okazał się takim samym durniem, a właściwie gorszym, bo przez takich jak on piłka w Polsce jest "siłowa", co oznacza, że drwala z kolejnych drużyn Ojrzyńskiego mają się świetnie. Całe szczęście, że został zmieniony trend z czasów Stawowego (druzyna technicznych niziołków) i mamy teraz najwyższą średnią wzrostu w e-klasie. I dzięki temu wygrywamy takie mecze jak ten.
BTW, jak się wam wydaje, w jakiej sprawie na naszych trybunach siedział Nawałka z swoim asystentem?
[quote='Matthias89' pid='1306932' dateline='1520183357']
Co tu dużo pisać? Mecz można podsumować jednym zdaniem - dno i kilometry mułu. Naprawdę trudno to w ogóle oglądać. To tyle jeśli idzie o mecz, a jeśli o wejście na stadion, czyli kolejne popisy ludzi z klubu to - dno i kilometry mułu. Dodając te dwa dna, to wychodzi mi, że chyba w klubie chcą by w przyszłym sezonie jak najmniej ludzi chodziło na mecze. To jest jakiś fenomen, że klub robi wszystko by ludzi zniechęcić do przychodzenia i to nawet tych co przychodzą mimo bojkotu, brakowało mi bym jeszcze mimo garstki ludzi nie zdążył przed pierwszym gwizdkiem.
[/quote]
To po co chodzisz? Po to miedzy innymi ten protest. Filipiak z przydupasami zrobił sobie z Cracovii prywatny folwark i najwyższy czas z tym skonczyc
Cały czas gramy swoje - próbujemy na 0 z z tyłu, a z przodu może coś wpadnie + stałe fragmenty. Skład mamy mizerny - nie ma drugiego skrzydłowego, pestka na lewej obronie niestety nie gra do przodu, środek pola przeciętny (hernandez z dobrze ułożoną nogą. ale wyłączający się przez pół meczu). Nasza ławka istnieje tylko teoretycznie. Ale jak widać w tej ch**owej lidze walka, wybieganie i stałe fragmenty wystarczą (co udowadnia od kilku lat ojrzyński).
Najważniejsze, żebyśmy grali swoje, szanse na 8-kę nadal są, a nawet jeśli nie wejdziemy, to warto budować zapas punktowy nad walką w grupie spadkowej.
Brawo za wynik za dzisiaj, gra mizerna.
A Wdowiak niestety do wyjebania - wszystko psuje, gorszy od Stebleckiego. Myślałem/miałem nadzieję, że szybko nie zagra po tym, jak kręcił głową, gdy tydzień temu dostał zmianę, ale Culina musi być/jest tragiczny.
Co do Strózika, to ewidentnie oddychał rękawami pod koniec meczu, jeszcze trochę czasu minie zanim zastąpi Piątka.
[quote='niegramotnyj' pid='1306937' dateline='1520184522']
BTW, jak się wam wydaje, w jakiej sprawie na naszych trybunach siedział Nawałka z swoim asystentem?
[/quote]
Na pewno w sprawie Piesio, info telefoniczne ;)
- Edytowany
Mecz przeciętny, wynik super. Doping...przez 90% meczu "falujący", ostatnie minuty głośno, na stojąco!!! Co do bojkotu, to trochę jak z macochą i jej dziećmi, które na złość się rozchorują, a macocha i tak ma to w du.pie. Jeżeli chodzi o roszady kibiców między sektorami - czy naprawdę myślicie, że to była oszczędność Filipiaka??? Nie, on chciał pokazać w w NC+, że w du.pie ma puste trybuny... :(
Jeśli jest tak jak piszesz, to masz odpowiedź na czym właścicielowi zależy, bo na pewno nie na kibicach.
- Edytowany
Mecz fatalny ...
wyniki kapitalny...
kontuzje martwia..
nasza lawka rezerwowych to jest tragedia ...
ps, Piatek strzela dopiero jak sie zaczyna na niego napier***alac ! Wiec Panowie nie szczedzcie slow przy okazji meczu z Pogonia !
Mecz się odbył i punkty są najważniejsze. Co do meczu nie ma się nad czym rozpisywać bo poziom był...a raczej go nie było...Ale jak wspomniałem na początku najważniejsze są punkty z takich"widowisk".
Bardzo niezrozumiałe dla mnie było wprowadzenie Datkovica za Miro . Widać było że nie rozumieją się wogole z Dimunem który po dwóch bardzo dobrych meczach dziś sporo głupich zagrań i co mnie dziwiło sporo przegranych glowek z niższymi zawodnikami Arki... nie miał dziś "tajmingu" wyskok u... w drugiej połowie jak wspomniałem nie rozumieli się z Datkovicem...stąd straciliśmy taka pewność i wkradł się nerwowość... Zdziwiłem się że nie wszedł Drewniak czy Dąbrowski... ale cóż.. trener ich widzi na codzień i wie lepiej kto jaka formę ma... Jeśli Dąbrowski ma nie grać to nie widzę sensu by powoływać go do 18 na mecz ...niech poczeka aż boiska zmiekna jeśli na twardych boją się nim grać...
Co mi najbardziej utkwilo w tym meczu... Dytiatiew po straconej bramce i kolejnej akcji Arki zaczął krzyczeć do naszych na takim nerwic DAWAJ DAWAJ QRWA! Ze dwa razy też krzyczał na wszystkich przy stałych fragmentach gry Arki... widać że jest takim "wodzem" jak Miro którzy mobilizuje innych! I fajnie...
Co do Wdowki... kurcze oprócz strzału z główki nic... same źle decyzję a przy kontrze 3 na 1 to już wogole zayyyebal koncertowo.... dobrze ze Arka nie wykorzystała kontry po tej stracie....
Cóż... takie mecze też trzeba potrafić wygrywać...i nam się to udaje w drugim pod rząd meczu... cieszy zwycięstwo martwią kontuzje( oby z Denisem nic poważnego) i zmiany które nie poprawiły naszej gry.. Właśnie... co do Denisa... pokazuje że jest do zmiany że mięsień z tyłu i nie rozumiem na co czekali jeszcze kilka minut..chyba na to żeby kontuzja się poglebila....
[quote='lambadia' pid='1306947' dateline='1520186550']
Jeśli jest tak jak piszesz, to masz odpowiedź na czym właścicielowi zależy, bo na pewno nie na kibicach.
[/quote]
Ale jemu nigdy, podkreślam nigdy, nie zależało, na kibicach Cracovii!!! Czy myślisz, że ja od lat kupując karnet na Cracovię myślę o finansowaniu Filipiaka??? Nie, podobnie, jak kupując abonament telefoniczny nie myślę o T-Mobile, tylko o możliwości stałego kontaktu z rodziną, przyjaciółmi i znajomymi, tak kupując karnet na Pasy myślę od lat, tylko i wyłącznie o kibicowaniu Cracovii!!! Mogę co prawda zmienić operatora telefonicznego, ale co to zmieni...
[quote='Slapi1988' pid='1306948' dateline='1520186567']
Mecz fatalny ...
wyniki kapitalny...
kontuzje martwia..
nasza lawka rezerwowych to jest tragedia ...
[/quote]
[b]Trafione w PUNKT![/b]
Chciałbym zapytać który z naszych EUGENIUSZY klubowych wymyślił ten cały cyrk z sektorami?!
Panie Tabisz w lipcu 2017 roku zawarłem umowę z klubem. Kupując karnet na określone miejsce w sektorze B1,
płacąc za niego gotówką ŻĄDAM traktowania mnie jako KLIENTA. Mało mnie obchodzi nieudolność działaczy!
Poronione pomysły i absolutny brak poszanowania kibica. Rozumie sytuacje nadzwyczajne (karne zamknięcie stadionu),
ale nigdy nie zrozumie i nie zaakceptuje traktowania mnie jak pierwszego lepszego patałacha.
Dlaczego za moje pieniądze pseudo działacze fundują mi fatalne warunki oglądania spotkania?
Jeżeli Pan tego nie rozumie to najwyższa pora na zmianę profesji!
[b]Najwyższa pora zrozumieć, że umowy należy przestrzegać inaczej w przyszłym sezonie na stadionie będzie pusto!!![/b]
mecz był jaki był, ale wygrany
zamknięcie B bez uprzedzenia - słabe - będę się domagał rekompensaty
natomiast fakty są takie, że jak nic głupio nie popsujemy to mamy realne szanse na awans do górnej ósemki, kosztem GTSu
bez urazy, ale mam wrażenie że niektórzy narzekają na grę i zawodników (po wygranej) żeby sobie zracjonalizować bojkot
[quote='Gibson' pid='1306965' dateline='1520188399']
bez urazy, ale mam wrażenie że niektórzy narzekają na grę i zawodników (po wygranej) żeby sobie zracjonalizować bojkot
[/quote]
[url=http://cracovia.krakow.pl/member.php?action=profile&uid=16221]@Gibson[/url] jeśli do mnie pijesz to nie trafiłeś bo ja na mecze chodzę...
A co do narzekania ... a za co niby dziś chwalić wyżej wymienionych przeze mnie zawodników?
Szkoda pisać o bojkotujących bo dla nich ważniejsze są przepychanki z Prezesami niż sukcesy Cracovii.
Cracovia TO MY kibice i trzeba być z nią na dobre i na złe a Prezesów mieć głęboko w d...e.
- Edytowany
Czy ktoś mógłby napisać jak wyglądała sytuacja z sektorem B?
Z mojej strony, kupiłem karnet na A i musiałem się przenieść na F. Na A mi się bardziej podobało, ale nie płaczę.
Jeśli na B na LZS-sie było ze 300 osób, to przeniesienie ich na drugą stronę uważam za dobry pomysł.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)