Var naszym przyjacielem. Jest traalalala
-
-
System VAR
bez VARu bylibyśmy prawdopodobnie ojebani z 4 punktów, (jak za starych czasów) 2 karne z Górnikiem, i ręka z Koroną
Z varem i tak jesteśmy ojebani a psy dupami ze szczęścia szczekają. Do tego wszyscy mówią o błedzię sedziego a ten xa kare do wozu tylko idzie.
Ale w derbach ślepemu nawet VAR nie pomógł .
W derbach tak miało być niezależnie od varu. Z Górnikiem i dziś bylibyśmy przekręceni i nie jestem tylko w stanie pojąć dlaczego, bo to przecież od razu widać i w tych sytuacjach nawet nie było czego sprawdzać.
Zwłaszcza faul Siplaka na Żurkowskim - gość z Zabrza odstawił wręcz numer cyrkowy . Ale w sumie lepiej , że sprawdził aniżeli by gwizdnął karnego .
5 dni później
https://www.pzpn.pl/federacja/aktualnosci/2019-04-08/cztery-mecze-30-kolejki-lotto-ekstraklasy-z-var
VAR u nas, w Lubinie będzie drukowanie :)
- Edytowany
Nosz, lepiej było dać var do Sosnowca niż Lubina... może lekka paranoja ale jebie wałkiem na kilometr
No to ciekawe czy w meczu gts beda jakies jajca, skoro VARu tam nie bedzie :rolleyes:
- Edytowany
No..., jest to ciekawe. Mecz o najwyższej wadze gatunkowej (bezpośrednia walka o grupę mistrzowską), a VAR-u nie będzie.
Chyba rzucali monetą, bo nie widać żadnego klucza jakim się kierowali.
Mam nadzieję, że przynajmniej marciniaka i kwiatkowskiego wyślą na mecze bez VAR-u, bo oni i tak nie potrafią go używać.
[quote="leszeczek" pid='1372967' dateline='1554737604']
No..., jest to ciekawe. Mecz o najwyższej wadze gatunkowej (bezpośrednia walka o grupę mistrzowską), a VAR-u nie będzie.
[/quote]
Też początkowo tak na to patrzyłem ale w równie ważnym meczu Lech-Jagiellonia też nie będzie VAR-u... nie wiem czym się kierowali przy wyborze meczów z VAR-em
Medialnością?
Drużyny walczące o mistrzostwo i broniące się przed spadkiem mają VAR - tym się kierowali ;)
Generalnie trop z Marciniakiem i Kwiatkowskim może być słuszny skoro jeden i drugi nie potrafią/nie chcą z VARu korzystać to może ich wyznaczyli do meczów ZŁ-gts i LP-JB i stwierdzili ze nie ma co marnować czasu na VAR ;)
5 dni później
Ciekaw jestem jakie byłby decyzje wczoraj podczas meczu Lubina, gdyby był tam VAR. Jak oglądałem powtórkę, to według mnie bramka na 3:0 dla Zagłębia prawidłowa, przy strzale z dystansu nie było spalonego, natomiast przy dobitce linię spalonego wyznacza piłka i wydaje się, że też spalonego nie było. Natomiast przy golu na 3:1 dla Lubina spalony ewidentny. Dobrze, że akurat te decyzje nie wypaczyły wyniku, ale różnie to mogło być.
[quote='Matthias89' pid='1373781' dateline='1555263738']
Ciekaw jestem jakie byłby decyzje wczoraj podczas meczu Lubina, gdyby był tam VAR. Jak oglądałem powtórkę, to według mnie bramka na 3:0 dla Zagłębia prawidłowa, przy strzale z dystansu nie było spalonego, natomiast przy dobitce linię spalonego wyznacza piłka i wydaje się, że też spalonego nie było. Natomiast przy golu na 3:1 dla Lubina spalony ewidentny. Dobrze, że akurat te decyzje nie wypaczyły wyniku, ale różnie to mogło być.
[/quote]
Obiektywnie, gol na 3:0 dla Lubina prawidłowy, gol na 3:1 dla Lubina prawidłowy. Zauważ że w drugim przypadku kamera jest ustawiona pod złym kątem żeby to oceniać, ale np. na paskach trawy widać że jest idealnie na linii z nogą. Natomiast gol na 3:0 to nie ma co się rozwodzić, prawidłowy i tyle. Ślepy by zauważył.
To sędziowanie mnie mocno zastanawia, do tej pory patrzyłem na to sceptycznie ale 5 meczów z rzędu z pomyłką na korzyść gts?
Przypadek ;).
W zabawnej tabelce na weszło wyszło im że sędzia pomógł najwięcej razy oraz dzięki temu najwięcej zyskali zgadnijcie kto? Zgadnijcie również komu sędzia zaszkodził najwięcej razy i kto stracił najwięcej punktów z tego tytułu?
Oba pytania są retoryczne i mimo że jest to zabawa (chodzi o tabelkę a nie samą grę) ma jakieś odzwierciedlenie do realiów na boiskach.
[quote='quentin' pid='1373838' dateline='1555275377']
Przypadek ;).
W zabawnej tabelce na weszło wyszło im że sędzia pomógł najwięcej razy oraz dzięki temu najwięcej zyskali zgadnijcie kto? Zgadnijcie również komu sędzia zaszkodził najwięcej razy i kto stracił najwięcej punktów z tego tytułu?
Oba pytania są retoryczne i mimo że jest to zabawa (chodzi o tabelkę a nie samą grę) ma jakieś odzwierciedlenie do realiów na boiskach.
[/quote]
Gdzie można ją zobaczyć?
A czy czasem nie było już do niej linka - coś w temacie sobie przypominam ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)