W Gdańsku staliśmy tak jak mur,
gwiżdżąc na szwabską armate ....
-
-
Lechia-Cracovia 22.07.2017 g 18:00
Na szwabska armatę to zagwizdamy po niewłaściwej stronie błoń .
Sterby, nie może ingerować wcześniej. Dopiero strzelony gol podlega ocenie.
To jest jakieś horrendum. To na tej zasadzie liniowy powinien podnosić chorągiewkę tylko i wyłącznie po bramce.
[quote='ian thorpe' pid='1263916' dateline='1500750410']
Sterby, nie może ingerować wcześniej. Dopiero strzelony gol podlega ocenie.
[/quote]
To niech sędziowie tylko ewidentne spalone gwiżdżą a resztę niech puszczają....VAR sprawdzi!
Vide spalony Piatka!
Jak będą używać tak VAR jak przy drugim nieuznanym golu to nie będzie się dało oglądać piłki nożnej na stadionie. Spalony 20 sekund wcześniej, na litość boska... żenada.
Przed meczem komentatorzy mówili, że Probierz nie ma szczescia do Gdanska bo wszystkie mecze przegrywa. Ba! Przegrywa je bardzo wysoko! Niech to bedzie ten sezon w którym Pan panie trenerze skonczy niechlubne serie i mistrzostwo zdobedzie :)
- Edytowany
Bardzo mi się podobała nasza gra, jeszcze bardziej niż wynik.
Nieśmiało jedynie przypomina się Legia-Cracovia 2:1 za Ulatowskiego, gdzie też graliśmy fajnie i też wołaliśmy, że sędzia nas przekręcił. Tak jak dziś, była to druga kolejka sezonu, jedynie sędzia inny, bo Stefański.
Oby teraz było lepiej!
Nie przesadzajmy. System jest od sprawdzenia prawidłowych goli, prawidłowych rzutów karnych, czerwonych kartek i...czegos tam jeszcze, zapomniałem.Natomiast mnie najbardziej będzie ciekawic strzelanie rzutów karnych, np.wbieganie w pole karne przez zawodników czy wychodzenie z linii przez bramkarza. Robią to wszyscy i wszyscy łamią przepisy. Dobrze, a moze nie jest dobrze, że ten system będzie chyba tylko w Gdansku
[quote='ian thorpe' pid='1263846' dateline='1500747631']
super mecz, jeden z najlepszych w ostatnich latach. Brawo.
Natomiast, zanim zaczniecie cisnąć Marciniakowi i życzyć mu glejaków ( masakra !), to poznajcie nowe przepisy. Nie Marciniak cofa akcje, analizuje, tylko obserwator systemu. Obserwuje, gdy widzi coś nie teges, wzywa i pokazuje. W pierwszym przypadku był delikatny spalony, przy drugiej akcji, spalony był w trakcie akcji po której padł gol. Nie wiem, kto obserwował "technologię", ale wezwał Marciniaka i mu pokazał sytuacje. Marciniak miał .uja do gadania.
Może to zabijać grę, może zawsze bilans gdzieś w pomyłkach sędziowskich wychodził PODOBNO na zero, ale tak to niestety będzie teraz wyglądać.
Powtórzę, Marciniak musiał ZAAKCEPTOWAĆ wskazaną sytuację, a nie był odpowiedzialny za dostrzeżenie spalonych sytuacji, bo żaden sędzia by tego nie dostrzegł, zwłaszcza w drugiej sytuacji.
Trochę lodu życzę...
[/quote]
Wszystko pięknie, ładnie, ale:
1. Jeśli przy pierwszym golu Piątka był spalony, to ok.10cm,
2. Jeśli przy drugim golu Piątka był spalony, to ok. 30cm
Jak to się ma do premiowania gry ofensywnej przez fifa?
[quote='ian thorpe' pid='1263944' dateline='1500751425']
Nie przesadzajmy. System jest od sprawdzenia prawidłowych goli, prawidłowych rzutów karnych, czerwonych kartek i...czegos tam jeszcze, zapomniałem.Natomiast mnie najbardziej będzie ciekawic strzelanie rzutów karnych, np.wbieganie w pole karne przez zawodników czy wychodzenie z linii przez bramkarza. Robią to wszyscy i wszyscy łamią przepisy. Dobrze, a moze nie jest dobrze, że ten system będzie chyba tylko w Gdansku
[/quote]
W tamtej kolejce chyba był w Kielcach - tez przy Marciniaku
Dziękuję za walkę i zasłużone zwycięstwo. Naprawdę, to chciałem widzieć i tak[size=small]ą[/size] Cracovię oglądać.
Dobrze, ze mimo okoliczności cały czas grali swoje.
To co? Jedziemy do Kielc?
System był przy Marciniaku, bo tylko on przeszedł całe szkolenie do tej pory i z polskich sędziów tylko on może oficjalnie sędziować mecze z VAR.
Jestem naprawdę pod wrażeniem walki i gry. Po dziesięciu minutach brałem remis w ciemno...
A co do Marciniaka, pretensje są niesłuszne. Zauważcie, że on w obu przypadkach pokazał na środek boiska... Nie wiem, czy w pierwszym przypadku sam chciał pójść na VAR czy nie, ale jakby sam chciał, to tam było takie zamieszanie, że trudno mu się dziwić. Czy był spalony czy nie - trudno mi powiedzieć...
Natomiast druga nieuznana bramka - to naprawdę kuriozum, ale niestety, zgodnie z zasadami VAR. To dokładnie tłumaczyli w Canal + tydzień temu - kiedy i o ile można cofnąć akcję, Piątek był na minimalnym spalonym, niestety. Boczny nie zauważył - no ale zauważył Gil w pomieszczeniu, wezwał Marciniaka - i Marciniak obejrzał, i praktycznie musiał gola nie uznać...Inna rzecz, że takie wracanie w takich sytuacjach do pół minuty wcześniej to trochę istotnie przesada. To jest chyba tak zwany "spalony powrotny", podobno chcą to zlikwidować.
Co do Piątka który nie był na spalonym - tu nie można skorzystać z VARu, błąd liniowego. Ewidentny. Ale inna rzecz, że przy VAR to takie wątpliwe sytuacje pan sędzia powinien puszczać, a jeśli padnie bramka to się sprawdzi...
Ale grunt że wygraliśmy - i ZASŁUŻENIE!!!!
Taki wynik miał być i jest. Do boju Cracovia!
a racja, był w Kielcach.
Sebastian, poczekajmy na C+, pewnie sytuacje będą szeroko komentowane. Nawet nie pretensji dzisiaj, tylko niech system będzie na wszystkich stadionach, inaczej może komuś pomóc lub zaszkodzić.
Najważniejsze VAR nie wypatrzył wyniku a może jeszcze nam odda to co zabrał.
Dzięki za zwycięstwo.walkę,zaangażowanie i bycie drużyną a nie zlepkiem gwiazdek.
Proszę o powtórki w następnych meczach.
@Kacyk
Ostateczna decyzja należy do Sedziego Gł.
Kto ogladał C+ z MProbierzem, to był świadkiem szkolenia VARowskiego.
[quote='ian thorpe' pid='1263960' dateline='1500752093']
a racja, był w Kielcach.
Sebastian, poczekajmy na C+, pewnie sytuacje będą szeroko komentowane. Nawet nie pretensji dzisiaj, tylko niech system będzie na wszystkich stadionach, inaczej może komuś pomóc lub zaszkodzić.
[/quote]
jasne, tylko że gwizdanie tak minimalnych spalonych jest niezgodne z założeniami fify o premiowaniu gry ofensywnej. Tylko tyle i aż tyle
var podnosi ciśnienie :dodgy: ale za taka postawe zespołu czapki z głów choć szkoda ze nie było to okazałe 0:3
[b]niby wszystko ok ale jak strzelaja nasi gola to się nie cieszę tylko czekam na potwierdzenie bramki. chcąc nie chcąc to zabija emocje !!!! chyba wole stare metody. [/b]
[b]tylko Pasy tylko Cracovia[/b]
Teraz po każdej bramce trzeba biegać do kibla - w dupie mam taką technologię.
Piłka nożna jest grą polegającą na wykorzystywaniu błędów innych... Niech tak dalej będzie, a VAR powinien być wykorzystywany tak jak w siatkówce, do dwóch pomyłek na życzenie trenerów. Jeżeli VAR ma obsługiwać Gil, to ja aspiruję do lotu na Marsa...:)
[quote='Jarek44' pid='1263983' dateline='1500753802']
Piłka nożna jest grą polegającą na wykorzystywaniu błędów innych... Niech tak dalej będzie, a VAR powinien być wykorzystywany tak jak w siatkówce, do dwóch pomyłek na życzenie trenerów. Jeżeli VAR ma obsługiwać Gil, to ja aspiruję do lotu na Marsa...:)
[/quote]
Musisz się zaznajomić z przepisami VAR-u. Strony mają gówno do gadania. Tylko obsługa VAR-u + Sędzia gł.
"strzelilismy trzy bramki i wygralismy 0-1" bedzie klasyk :)
Marciniak robil co mogl a i tak 3 punty nasze!
Var będzie na 7 stadionach bo na razie z przyczyn technicznych chyba nie może być na 8. A teraz jest tylko tam gdzie Marciniak,bo on ma na to tylko papiery i przy nim Gil. Kończą szkolenia podobno Raczkowski i Frankowski chyba. Także może być ciekawie jak nam posędziują jeszcze Raczkowski wraz z Frankowskim. :D
Dziękuję!
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
[quote='Churchill' pid='1263963' dateline='1500752214']
@Kacyk
Ostateczna decyzja należy do Sedziego Gł.
Kto ogladał C+ z MProbierzem, to był świadkiem szkolenia VARowskiego.
[/quote]
Oczywiście, ale co miał Marciniak zrobić przy drugiej bramce? Tam niestety Piątek był spalony te 20 sekund wcześniej, to było do gwizdnięcia, po to jest VAR by to ewentualnie wracać... To, jak to w tej chwili działa, to rzeczywiście idiotyczne - w pierwszej połowie Piątek nie na spalonym, Listkiewicz podnosi chorągiewkę, Marciniak gwiżdże, koniec. W drugiej połowie Piątek na spalonym, liniowy nie nadąża, gol, cieszymy się, ale Gil w wozie czuwa... No i, niestety, od tego jest, potem pokażą tę sytuację, Marciniak widział powtórkę, co ma powiedzieć? Musi nie uznać! No niestety, w czasie meczu wyglądało to idiotycznie, ale nieuznanie drugiej bramki jak najbardziej słuszne.
Gdyby Marciniak sędziował przeciw nam, doliczyłby 10 minut, a nie 5. Dwa VARy, leżący na ziemi Haraslin, pięć zmian...
Wygraliśmy zasłużenie, ja się dłużej mocno denerwowałem, ale wygraliśmy!
[quote='konrad_cracovia' pid='1263934' dateline='1500750920']
Przed meczem komentatorzy mówili, że Probierz nie ma szczescia do Gdanska bo wszystkie mecze przegrywa. Ba! Przegrywa je bardzo wysoko! Niech to bedzie ten sezon w którym Pan panie trenerze skonczy niechlubne serie i mistrzostwo zdobedzie :)
[/quote]
[quote='Churchill' pid='1263984' dateline='1500753985']
[quote='Jarek44' pid='1263983' dateline='1500753802']
[/quote]
Musisz się zaznajomić z przepisami VAR-u. Strony mają gówno do gadania. Tylko obsługa VAR-u + Sędzia gł.
[/quote]
Ale ja nie mam zamiaru zaznajamiać się z przepisami... Przedstawiam swoją opinię...
młodemu L. włos z głowy nie spadnie, bo to on jest lokomotywą ciągnącą słabiutkiego pseudoarbitra w górę rankingów i na imprezy międzynarodowe (tatuś L. załatwia)
Po takim meczu... WSZYSCY DO KIELC!!!
Kuciak po meczu w PR1 powiedział :straciliśmy 3 bramki ....:)
[quote='Zibiland' pid='1264017' dateline='1500756382']
Kuciak po meczu w PR1 powiedział :straciliśmy 3 bramki ....:)
[/quote]
Na 90 min w komentarzach, pól Polski sie śmieje z tego VAR-u
[quote='Churchill' pid='1264019' dateline='1500756520']
Na 90 min w komentarzach, pól Polski sie śmieje z tego VAR-u
[/quote]
A niech się śmieją, ważne żeby Cracovia wygrywała :D
Wynik super, ale najważniejszy jest stan drużyny. Niesamowite zaangażowanie, dobrzy, perspektywiczni zawodnicy, którzy bardzo dobrze wyglądali na tle gwiazdek Lechii. No i wreszcie trener, który żyje z drużyną.
Varem dano narzędzie do wypaczenia wyników .W każdym golu można coś znaleźć jak się chce .
Najważniejsze że mimo to 3 pkt i wręcz niesamowite zaangażowanie zawodników .Świetna sprawa każdy kto z nami zagra będzie musiał nam wyrwać punkty z gardeł .Brawo !!
Z innej beczki z Piastem mieliśmy szczęście ,ale i pech .Następni będą mieli z nimi łatwiej .Widać ile znaczył dla Piasta Badia i Murawski.
Oglądałem mecz na komórce na występach rodzinnych, najpierw kłopoty ze znalezieniem transmisji co by nie rwała, potem kłopoty z zasięgiem, widziałem dwa nieuznane gole a tu się dowiaduję, że były aż trzy ? [emoji43] Var nie var, widać mecz przekręcić można zawsze ! [emoji34] Nóż się w kieszeni otwiera ! [emoji48]
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
w lidze+ apropo pierwszej bramki: "Covilo bedący na spalonym blokował drogę Nalepie, który gonił Piątka."
Kompromitacja, żenada... Banda zjebów.
Niektórzy powinni ochłonąć i mam nadzieję, że to ostatni raz. Następnym razem nie będę tylko usuwał ale i dawał ostrzeżenia bo niektórzy to się chyba zapomnieli w tych groźbach . VAR jest jaki jest choć ja wolałbym by go nie było bo zabija emocje ale jak ktoś ma pisać to co tu zastałem niech się zastanowi jak reprezentuje Cracovię! Szanujcie się i innych. Korzystając z okazji pozdrawiam wspóloglądaczy meczu Rocka i ssj :)
[quote='koziołek' pid='1264037' dateline='1500758197']
Niektórzy powinni ochłonąć i mam nadzieję, że to ostatni raz. Następnym razem nie będę tylko usuwał ale i dawał ostrzeżenia bo niektórzy to się chyba zapomnieli w tych groźbach . VAR jest jaki jest choć ja wolałbym by go nie było bo zabija emocje ale jak ktoś ma pisać to co tu zastałem niech się zastanowi jak reprezentuje Cracovię! Szanujcie się i innych. Korzystając z okazji pozdrawiam wspóloglądaczy meczu Rocka i ssj :)
[/quote]
Koziołek sorry o co Ci chodzi, bo nie pojmuję jeśli chodzi o VAR???
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)