VAR co? ... Nie zabij piłki!!!
-
-
Lechia-Cracovia 22.07.2017 g 18:00
[quote='19QbEn06' pid='1263804' dateline='1500746412']
Czy jeśli Barcelona rozgrywałaby 1 akcję przez 7 minut i zdobyła gola to sędzia ma prawo cofnąć się do jej początku (powiedzmy do pierwszej minuty akcji) i zobaczyć, czy być może ktoś z Barcelony nie przyjął piłki ręką przy pierwszych podaniach?
Bo jeśli coś takiego jest możliwe to teraz przy każdej bramce będzie dokładne sprawdzenie, BEZ SENSU!
[/quote]
tak, dokładnie tak to działa, była o tym mowa w ostatniej lidze + ekstra. Tylko jaki jest sens grania przez to 7 minut to nie wiem.
Już można się cieszyć ze zwycięstwa? Czy czekają nas jeszcze jakieś VAR-owe niespodzianki?
Ten VAR nam tak potrzebny, jak Tabisz
Gdy by nie bramka VAR nawet nie byłby uruchomiony. Znaleźli spalonego z wcześniejszego podania to trochę niesprawiedliwe tym sposobem można wracać nie wiadomo dokąd.
Probierz 1906 % poparcia. Będziemy jeszcze silniejsi.
Fajny mecz ale czekam do poniedziałku aż w gazecie będziemy mieć 3 punkty wpisane bo do tego czasu może Marciniak jeszcze zweryfikować mecz jako walkower dla betonów hehe
Panowie czytam forum od X czasu ale dzisiaj po tym co Nasi Piłkarze , tak przez duże P zagrali w Gdańsku - jestem zarejestrowany oraz szczerze gratuluję zwycięstwa ! Brawo Piłkarze , Brawo Pan MP !
Podobno po sezonie tez mają weryfikować - pierdolę taką piłkę nożną, wolę Festiwal Piosenki Radzieckiej W Zielonej Górze.
[quote='sterby' pid='1263786' dateline='1500745960']
Ciekawe co kol. Aston napisze dziś o Marciniaku ;)
[/quote]
skwituje jednym słowem : VARciniak
NIe no to jest po prostu inna Cracovia. Taktycznie ułożona pod konkretnego przeciwnika, dodatkowo strzelamy cztery braki z czego pierwsza po gwizdku z dupy, druga Piątka sam nie wiem czemu nie uznana skoro był równo z ostatnim obrońcą - może wystawał my kawałek buta? Ostatnia to sam nie wiem też ile jest czasu między spalonym nieodgwizdanym a końcem akcji... Generalnie co mi się podobało to fakt, że dostajemy dwa mocne gongi od VAR, a jednak gramy swoje i jedziemy z tymi szmatami!
W końcu wola walki! Dodatkowo zdrowa rywalizacja, każdy chce grać, a Siplak z Helikiem na ŚO bardzo dobrze! Oby tak dalej - TYLKO PASY! TYLKO CRACOVIA!
Widac dobra atmosfere w szatni i na boisku widac rywalizacje i walke widac lepsze przygotowanie fizyczne widac sportowa zlosc.Tak grajaca Cracovię mozna ogladac.Juz nas skazywano na pozarcie juz trojka w plecy a tu niespodzianka i jak juz wczesniej pisalem jeszcze wiele druzyn i u siebie i na wyjeździe pojedziemy
super mecz, jeden z najlepszych w ostatnich latach. Brawo.
Natomiast, zanim zaczniecie cisnąć Marciniakowi i życzyć mu glejaków ( masakra !), to poznajcie nowe przepisy. Nie Marciniak cofa akcje, analizuje, tylko obserwator systemu. Obserwuje, gdy widzi coś nie teges, wzywa i pokazuje. W pierwszym przypadku był delikatny spalony, przy drugiej akcji, spalony był w trakcie akcji po której padł gol. Nie wiem, kto obserwował "technologię", ale wezwał Marciniaka i mu pokazał sytuacje. Marciniak miał .uja do gadania.
Może to zabijać grę, może zawsze bilans gdzieś w pomyłkach sędziowskich wychodził PODOBNO na zero, ale tak to niestety będzie teraz wyglądać.
Powtórzę, Marciniak musiał ZAAKCEPTOWAĆ wskazaną sytuację, a nie był odpowiedzialny za dostrzeżenie spalonych sytuacji, bo żaden sędzia by tego nie dostrzegł, zwłaszcza w drugiej sytuacji.
Trochę lodu życzę...
VAR daje jeszcze większe możliwości na wały sędziowskie, jak ktoś będzie bardzo chciał to zawsze się doszuka jakiegoś "faulu", "spalonego", "ręki" pięć minut przed golem.
Ale mecz. Nawet czarni w 6 nie dali nam rady!!! ?Nasi walcza i gryza trawe. Na 4 gole (2 prawidlowe) uznali 1. Brawo Cracovia!! Pije :)
[quote='SaNtO' pid='1263833' dateline='1500747339']
Fajny mecz ale czekam do poniedziałku aż w gazecie będziemy mieć 3 punkty wpisane bo do tego czasu może Marciniak jeszcze zweryfikować mecz jako walkower dla betonów hehe
[/quote]
Szaaaaacuuuuneeek Panowie !!! Co by się później nie działo to tym meczem zaaktywizowaliście uśpionego pasiaka
Za Taką Cracovię można się rozwodzić....:-)
Przed Probierzem multum roboty. Dziś na boisku tylu naszych "wychowanków", że brakuje mi na mojej koszulce pasów.
Panie Michale, a na ławce jeszcze czekają Adamczyk i Kanach - Młodzieżowe Mistrzostwo Polski juz zdobylismy.
[quote='octop' pid='1263847' dateline='1500747661']
VAR daje jeszcze większe możliwości na wały sędziowskie, jak ktoś będzie bardzo chciał to zawsze się doszuka jakiegoś "faulu", "spalonego", "ręki" pięć minut przed golem.
[/quote]
Zwłaszcza że taka "VARowska" powtórka jest na wniosek drugiego sędziego, który jeśli się sprzeda będzie się doszukiwał wszystkiego.
Zacznę od gratulacji to było miło oglądać tak walczący zespół .Źle zaczęliśmy ale potem z każdą minutą lepiej .
Var =wał to jest faktycznie furtka na ustawianie wyników .Bo doszukać się zawsze można czegoś .
bez jaj, nie szukajmy wszędzie dziury. Jest jeszcze telewizja, która każde zdarzenie będzie analizować, nie będzie sędziom tak łatwo kręcić jak mówicie. Oczywiście, mogą kręcić, ale będzie to na "strzale"
[quote='ian thorpe' pid='1263846' dateline='1500747631']
super mecz, jeden z najlepszych w ostatnich latach. Brawo.
Natomiast, zanim zaczniecie cisnąć Marciniakowi i życzyć mu glejaków ( masakra !), to poznajcie nowe przepisy. Nie Marciniak cofa akcje, analizuje, tylko obserwator systemu. Obserwuje, gdy widzi coś nie teges, wzywa i pokazuje. W pierwszym przypadku był delikatny spalony, przy drugiej akcji, spalony był w trakcie akcji po której padł gol. Nie wiem, kto obserwował "technologię", ale wezwał Marciniaka i mu pokazał sytuacje. Marciniak miał .uja do gadania.
Może to zabijać grę, może zawsze bilans gdzieś w pomyłkach sędziowskich wychodził PODOBNO na zero, ale tak to niestety będzie teraz wyglądać.
Powtórzę, Marciniak musiał ZAAKCEPTOWAĆ wskazaną sytuację, a nie był odpowiedzialny za dostrzeżenie spalonych sytuacji, bo żaden sędzia by tego nie dostrzegł, zwłaszcza w drugiej sytuacji.
Trochę lodu życzę...
[/quote]
Owszem Ian, masz rację. Ale jeśli jest tak, to dlaczego gwiżdżą spalonego w akcji Piątka w pierwszej połowie i nie dają szansy by skorzystać z VAR po ewentualnym golu, jeśli rzeczywiście był spalony (którego z powtórki w TV nie było)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)