I jesli sie trafi taka sytuacja i takpowie to powini go wyyjebac na zbity pysk ze nie potrafi sobie przez 5 sezon ludzi dobrac na pozycje....
-
-
Oleksiy Dytyatev - ukraiński wieżowiec. Witamy!
79 dni później
[quote="SaNtO" pid='1503129' dateline='1630488086']
Zresztą najlepszą weryfikacją będzie gra Dytiatiewa w Puszczy. Jak jest kozak to na poziomie niżej powinien wymiatać. Ciekawe czy będzie
[/quote]
Śledzę sobie różne fora, grupy Puszczy i mogę stwierdzić jedno: wszędzie padają głosy, że 1 liga to zbyt wysoki poziom dla Dytiatieva. Dużo osób domaga się odsunięcia jego od składu.
W takiej Puszczy powinien być wiodącą postacią.
Bo to, IMHO, słaby obrońca jest.
Hype wśród kibiców wyrobiły mu niewyparzony język i stawianie się pięterku, a nie dobra gra w defensywie.
Dziwnym trafem odkąd się tam pojawił to Puszcza zaczęła punktować , u nas np Taki Rodin przy innym partnerze wyglądałby dużo lepiej niż do tej pory
[quote='sterby' pid='1512517' dateline='1637394793']
Bo to, IMHO, słaby obrońca jest.
Hype wśród kibiców wyrobiły mu niewyparzony język i stawianie się pięterku, a nie dobra gra w defensywie.
[/quote]
No nie.
On naprawdę miał momenty i dawał spokój. Piłkarsko mnie nie przekonywał tak jak Datkovcic a jednak stworzyli przez pewnien moment solidna parę gdy Probierz odstawił Heilika i Jablonskiego.
Jak dla mnie Rodin jest piłkarsko lepszy, ale pozycja SO jest o tyle specyficzna ze niekoniecznie umiejętności piłkarskie są na 1 miejscu, liczy się charaker, doświadczenie, mądrość taktyczna. Nawet biegania nie ma dużo. Sądze ze Olek w formie byłby sporym wzmocnieniem
Nigdy nie bylem jakos zwolennikiem "talentu"Dytyatiewa ...zdarzaly mu sie dobrze mecze ale sporo bylo slabych... najbardziej zapadl mi w pamieci mecz gdzie akcja rywali szla na nasza bramke a on dyskutwal z kibicami zamaist patrzec co sie na bosiku dzieje... ale...
W chwili obecnej nawet on bez formy bylby wzmocnieniem... mamy dwoch stoperow..DWOCH!!! zero rywalizacji...ZERO!! Graja slabo jak nie jeden tak drugi... miejsce maja pewne w skladzie bo nikt !!NIKT!!! im nie zagraza... zero rywalizacji...chocby lezeli na treningachnic nie robiac to i tak by grali bo nie maja ani pol zmiennika...I wlasnie nawet taki Olek bez formy bylby wzmocnieniem rywalizacji ktora zawsze zdrowo wplywa na forme pilkarska..musisz udowadniac na treningu ze jestes lepszy od tego trzeciego czekajcego na bledy.... a u nas... chocby skaly sraly to nie ma kogo wstawic za Rodina czy Jugasa...
Nie sadza ze by nas zbawil ale w takiej sytuacji kadrowej jaka jest cala jesien na pzoycji stopera Olekbylby przydatny...
Bracik to nie pikarz na ekstraklase... przerpaszam ale no nie...
Jestem spokojny Olek wróci do Cracovii i będzie filarem naszej obrony.Jacek Zieliński na bank nie zrezygnuje z niego.
To też był problem 1-szej kadencji trenera Jacka. Brak prawdziwego lidera obrony. W sezonie 2016/17 mieliśmy 5 stoperów z czego łącznie 1,5 nadawało się na ekstraklasę
[quote='mariusz' pid='1512532' dateline='1637403088']
Jestem spokojny Olek wróci do Cracovii i będzie filarem naszej obrony.Jacek Zieliński na bank nie zrezygnuje z niego.
[/quote]
Też mam taka nadzieję , co przy powrocie od stycznia Jablonskiego znacznie wzmocniło by siłę naszej obrony . I wreszcie była by rywalizacja o miejsce w składzie - o czy pisał Kruszyna .
[quote='KruszynaKSC' pid='1512525' dateline='1637400465']
... najbardziej zapadl mi w pamieci mecz gdzie akcja rywali szla na nasza bramke a on dyskutwal z kibicami zamaist patrzec co sie na bosiku dzieje... ale...
[/quote]
Cracovia - cwelka, 2019 (przynajmniej tak mi się wydaje). Pamiętam to wkurwienie na sektorze B ;) . Może jakiegoś wielkiego talentu nie ma ale serce do walki ma wielkie. Nie można mu odmówić zaangażowania. Zawsze daje 200%. A to w naszej ekstraklapie nie raz klucz do wygrywania.
[/quote]
Rozumiem sympatie ale jeżeli on walczy w Puszczy o podstawową 11 to moim zdaniem trezeba pozyskać kogoś lepszego w okienku zimowym, Olek jest kibicem Cracovii pewnie wróci kiedyś ale filarem juz nie bedzie
Czas pokaże wszystko w jego nogach...
cały szkopuł w tym, że w tej formie nie jest. po kontuzji nie wrócił do dyspozycji i już nigdy nie wróci bo jest za stary. ale na turniej kibiców Wam przyjdzie i zrobi fotkę. bo to fajny chłopak jest.
Odkąd trafił do Puszczy zagrał w każdym jej meczu, wiec fizycznie musi byc w porządku, zreszta sam to potwierdza od dawna.
Sportowo nie wiem jak wygląda, bo go akurat nie ogladałem.
[quote='maczcz' pid='1512644' dateline='1637490803']
[/quote]
Rozumiem sympatie ale jeżeli on walczy w Puszczy o podstawową 11 to moim zdaniem trezeba pozyskać kogoś lepszego w okienku zimowym, Olek jest kibicem Cracovii pewnie wróci kiedyś ale filarem juz nie bedzie
[/quote]
Na pozyskanie nikogo nowego bym nie liczył w kontekście powrotu od stycznia Jablonskiego a także informacji o czekających nas "latach chudych" .
184 dni później
Niniejszym wpisem na TT Alex pożegnał się z kibicami . Szkoda, że nie dane mu było zrobić to na stadionie !
https://twitter.com/dytiatiev
- Edytowany
Takich zawodników nam brakuje w Pasach.
Olek się wkręcił w pasiasty klimat i nigdy nogi nie odstawiał.
Życzę mu wszystkiego najlepszego i jestem przekonany, że wśród kibicowskiej braci zawsze będzie mile widziany na stadionie!
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-05/screenshot-20220526-102512-chrome-jpg-45895769.jpg[/img]
ciekawe czy jakby Rivaldinho wrzucał takie posty i chodził na turnieje kibicowskie to też by się cieszył taką sympatią? jak tu niewiele trzeba by zostać pokochanym przez kibiców? kiedyś trzeba było świetnie grać w piłkę
W przeciwieństwie do Rivy, Olek rozegrał parę dobrych spotkań i chyba nawet strzelił więcej bramek. Wiadomo, ze forma Olka po kontuzji była poniżej ekstraklasy, chodzi tylko o to, że mógł go Pan Jacek posadzić chociaż na ławce w meczu z Płockiem i wpuścić go na ostatnie 5 , minut, żeby się mógł pożegnać z kibicami - tyle i tylko tyle - bo że jest dla Cracovii obecnie za słaby to nawet nie kwestionuje tego.
[quote]#post1536158 ciekawe czy jakby Rivaldinho wrzucał takie posty i chodził na turnieje kibicowskie to też by się cieszył taką sympatią? jak tu niewiele trzeba by zostać pokochanym przez kibiców? kiedyś trzeba było świetnie grać w piłkę[/quote]
Trybuny kochają walczaków ,którzy brak pewnych umiejętności nadrabiają walką i ambicją.
Sympatię zdobywasz zaangażowaniem a nie nazwiskiem.
A Rivaldihno sympatyczny chłopak, ale niech zdobywa uznanie gdzieś indziej
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)