juniorzy się rozpędzili, nikt ich już chyba nie powstrzyma,
Zieliński o tym wspominał, nikt z młodych nie przyjdzie nie mając perspektyw kontynuacji kariery w rezerwach po wyjściu z juniorów,
biedak pozostawi po sobie spaloną ziemię.
http://www.90minut.pl/liga/1/liga13232.html
-
-
CRACOVIA CLJ
Święta prawda
Pewnie po rezerwach zlikwiduje clj-otkę, bo nie mają wyników.
- Edytowany
To o co chodziło, że musimy zrobić wszystko żeby utrzymać się w CLJ w zeszłym sezonie, skoro wiadome było, że w tym odpuszczamy i wpierdol od każdego? Jakaś kasa za to jest? A może dla samego prestiżu wyimaginowanego?
Filipiok bidoku idź może na jakiś kurs zarządzania bo konsekwetnie robisz kurwę z logiki
- Edytowany
Jeszcze tylko pierwsza drużyna trochę podupadnie i mamy spójną wizję.
Cierpliwości.
Osobiscie obawiam się ,że te chaotyczne dewastowanie jakiego dopuścił się prezes w maju, czerwcu jest właśnie chaotyczne i bez dalszych wizji. Finansowe zadłużanie wygląda na zaplanowana działalność ...natomiast wyczyny w sekcji piłki i hokeja raczej na nerwową reakcję po porażce 1-ej operacji przejmowania akcji MKS od gminy.
Oczywiście to ja uważam a co faktycznie jest w głowie prezesa to tylko JF wie ;)
To są szachy 5D. On przewiduje ruchy środowiska, miasta, kibiców z kilkuletnim wyprzedzeniem.
Ewentualnie ma klub w doopie.
Juniorzy bez żadnego obozu nawet dochodzeniowego, bez odnowy biologicznej, nowi zawodnicy ściągani z przypadku, jedni chodzą do SMS inni nie , zawodnicy w ogóle nie tworzą drużyny, trener zajmujący się wszystkim... To wszystko nawet w 1 % nie przypomina profesjonalnego podejścia, a to jest drużyna będąca bezpośrednim zapleczem 1 drużyny, gdzie regularnie albo bardzo często grają zawodnicy trenujący z 1 zespołem jak Śmiglewski, Dziewicki czy Rózga. Wszystko wskazuje na to , że w przyszłym sezonie to zaplecze będzie się ogrywać na boiskach w Kalwarii, Woli Rzędzińskiej czy Korzennej
Powiem tekstem śp Taty Mośka. "NAROBIŁ" Filipiak.!
Nie chcę być złym prorokiem ale zaczynam mieć obawy, że w Cracovii zostanie tylko lub aż piłkarska drużyna seniorów . A reszta pójdzie in die luft !
posiadanie drużyn juniorów najpewniej regulamin rozgrywek ekstraklasy (i innych lig też) wymusza
...natomiast nikt nie wymusi poziomu tych drużyn...
Zawsze można podpisać umowę z jakąś szkółką posiadającą wymagane w regulaminie grupy szkoleniowe i po sprawie, kiedyś tak zrobił gts podpisując umowę z AP21
[quote]#post1588773 Nie chcę być złym prorokiem ale zaczynam mieć obawy, że w Cracovii zostanie tylko lub aż piłkarska drużyna seniorów . A reszta pójdzie in die luft ! [/quote]
Nie zdziwiłbym się gdyby już były plany przerobienia Rącznej na pastwiska dla jakiś krów albo innych owiec
[quote]#post1588769 Juniorzy bez żadnego obozu nawet dochodzeniowego, bez odnowy biologicznej, nowi zawodnicy ściągani z przypadku, jedni chodzą do SMS inni nie , zawodnicy w ogóle nie tworzą drużyny, trener zajmujący się wszystkim... To wszystko nawet w 1 % nie przypomina profesjonalnego podejścia, a to jest drużyna będąca bezpośrednim zapleczem 1 drużyny, gdzie regularnie albo bardzo często grają zawodnicy trenujący z 1 zespołem jak Śmiglewski, Dziewicki czy Rózga. Wszystko wskazuje na to , że w przyszłym sezonie to zaplecze będzie się ogrywać na boiskach w Kalwarii, Woli Rzędzińskiej czy Korzennej [/quote]
Oby ta Liga Wojewódzka byłą tylko koszmarną wizją a nie realem ale niestety też mam obawy że się może ziścić. A miało być tak pięknie (na tym forum też tak wielu pisało) Tabisza nie ma, "Profesjonalny" zespól Majewski-Popielarz-Trubalski a wyszła chyba większa amatorka niż była. Trener grupy to osoba od wszystkiego i święto jak ma asystenta chyba nie w każdej grupie jest po dwóch trenerów (trening, organizacja wyjazdu, meczy sparingowych itp dobrze że jeszcze nie muszą prać strojów meczowych), pion bramkarski - dwóch młodych niezbyt doświadczonych trenerów. Transfery jeden ściągą znajomków z Wszawy (na marginesie wykupujemy "gwiazdy" z tej Polonii co runda a jak nas lała tak nadal leje) drugi z Podkarpacia tymi co są prawdziwymi wychowankami nie przejmuje się już nikt - najlepiej jeśli nie odeszli to oby jak najszybciej odeszli to jak taka grupa ma tworzyć drużynę jeśli wiadomo że ten ma grać bo jest od M i ten tez bo jest od P tym płacimy krocie a tym ani zeta
[quote]#post1588765 Osobiscie obawiam się ,że te chaotyczne dewastowanie jakiego dopuścił się prezes w maju, czerwcu jest właśnie chaotyczne i bez dalszych wizji. Finansowe zadłużanie wygląda na zaplanowana działalność ...natomiast wyczyny w sekcji piłki i hokeja raczej na nerwową reakcję po [b]porażce 1-ej operacji przejmowania akcji MKS od gminy[/b].
Oczywiście to ja uważam a co faktycznie jest w głowie prezesa to tylko JF wie ;)[/quote]
O jakiej "porażce" piszesz Khalidzie? Porażkę w tym wypadku poniosło miasto. Filipiak jeszcze nie tryumfuje, ale taktycznie wysofał się na umocnione pozycje i gra na wykrwawienie przeciwnika. Miał wydac na akcje 25 dużych baniek, a przejmie je, jak podejrzewam za góra 15. W tej sprawie miasto jest petentem.
[quote]#post1588784 [quote]#post1588765 Osobiscie obawiam się ,że te chaotyczne dewastowanie jakiego dopuścił się prezes w maju, czerwcu jest właśnie chaotyczne i bez dalszych wizji. Finansowe zadłużanie wygląda na zaplanowana działalność ...natomiast wyczyny w sekcji piłki i hokeja raczej na nerwową reakcję po [b]porażce 1-ej operacji przejmowania akcji MKS od gminy[/b].
Oczywiście to ja uważam a co faktycznie jest w głowie prezesa to tylko JF wie ;)[/quote]
O jakiej "porażce" piszesz Khalidzie? Porażkę w tym wypadku poniosło miasto. Filipiak jeszcze nie tryumfuje, ale taktycznie wysofał się na umocnione pozycje i gra na wykrwawienie przeciwnika. Miał wydac na akcje 25 dużych baniek, a przejmie je, jak podejrzewam za góra 15. W tej sprawie miasto jest petentem.[/quote]
Teraz wygrał. Pisałem o pierwszym podejściu.
Ktoś wrzucił gdzieś link do wywiadu z Popielarzem, "dyrektorem akademii". Specjalnie posłuchałem bardzo dokładnie i już wiem, że... chu.ja z tego wszystkiego będzie.
[quote]#post1588774 posiadanie drużyn juniorów najpewniej regulamin rozgrywek ekstraklasy (i innych lig też) wymusza
...natomiast nikt nie wymusi poziomu tych drużyn...[/quote]
Kamień z serca .
[quote]#post1588786 Ktoś wrzucił gdzieś link do wywiadu z Popielarzem, "dyrektorem akademii". Specjalnie posłuchałem bardzo dokładnie i już wiem, że... chu.ja z tego wszystkiego będzie.[/quote]
mam podobna opinię tylko powiedziałbym bardziej po krakosku: b.ca z tego wszystkiego bedzie
- Edytowany
Wszyscy cieszyliśmy się z powstania akacemii, ale biedaka przerosły koszty nawozu, więc o zatrudnieniu sensownych trenerów nawet nie ma co marzyć.
I to jest tak jakby kupić Rolls-Royce'a ale jak zobaczysz ile pali to trzymasz go w garażu. Zresztą to nasz biedak chyba też przerabia.
Choć może lepszym porównaniem byłoby: kupić super myśliwce, a jak się zorientujesz jakie są ich koszty utrzymania i cena amunicji to nie pozwolić im latać.
Albo najadekwatniej chyba: Wybudować fabrykę, a gdy zorientujesz się w kosztach zatrudnienia załogi i surowców zostawić ją, żeby zarosła trawą. Bez nawożenia.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (8 użytkowników)
Goście (8)