Potrzebowałem kilku dni i paru litrów gorzały , żeby przeszedł mi niesmak po ostatnim meczu . Jesteśmy w strasznej dupie , mp jest totalnie wypalony , nie ma pomysłu na tą drużynę i widać to na każdym kroku , można porównać wywiady z nim z początku jak przychodził , a teraz . Wcześniej był w stanie wypowiedzieć się sensownie odpowiadał na pytanie natomiast teraz każde pytanie traktuje jako atak , wypowiada się nie składnie , chaotycznie do tego często zmienia temat . Widać po nim że jest coś nie tak . I nie chce go bronić , ale po 20 latach obserwowania co się dzieje w klubie , tutaj każdy trener tak skończy jako furiat , frustrat a na końcu wariat . Bez zmian w zarządzie i zbudowaniu normalnej atmosfery i chęci zdobywania czegokolwiek , będziemy trwali w tym marazmie , aż na stadionie zostanie ostatnich 100 masochistów , bo coraz więcej ludzi nie chce tego oglądać
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
Lecha ogladalem w pubie z "moim Holendrem" (prawdziwy Pasiak sie z niego zrobil, karnet, jego blizniaki (ur w listpoadzie) w ubrankach Cracovii, spiewa im meczowe piosenki itd ) . No i tak sobie gadalismy ogladajac nasza padake i w pewnym momencie mowi; straszna mordega, gdyby nie to ze pojscie na mecz jest akcja fajna sama w sobie, okazja do zobaczenia sie (pandemia, praca zdalna od ponad roku), pogadania, pojscia na piwo, to bym w zyciu tego nie ogladal, poziom tragiczny.
Argumentow na sciagniecie kogos na stadion NIE MA.
Jak to przeciaganie liny w wykonaniu biedak-ogrodnik bedzie trwalo, to skonczymy z tymi masochistami.
Ma sie rozumiec, dla mnie wybawieniem bylby odmieniony biedak lub jego brak, ale na to trzeba jeszcze poczekac.
- Edytowany
[quote='Jake Blues' pid='1500135' dateline='1628447133']
Filipowski coś tam jednak osiągnął.
[/quote]
Dokładnie, brąz w MŚ, srebro i brąz w ME, trzykrotny olimpijczyk (5 miejsce w Calgary), wielokrotny MP i drugi najbardziej utytułowany (po małżeństwie Siudków) polski łyżwiarz figurowy.
Porównywanie jego do naszych osiągnięć sportowych pod rządami biedaka jest najnormalniej w świecie niesmaczne (nawet w formie żartu).
W sumie mi się Filipowski kojarzył tylko z tym, że na każdej większej imprezie się przewracał niemiłosiernie... Ale dzięki za przypomnienie, że zdobył jakieś medale. Tego akurat nie pamiętałem, widoczniem za młody.
Wychodzi na to, że gdyby tak przyrównać Filipiaka do Filipowskiego, to ten pierwszy by doopy od lodu nie oderwał.
- Edytowany
Wynocha do Jagielloni! Tam cie lubią tam idz! W Y N O C H A ! Zabieraj złoto Filipiakowe ze sobą. 2 kupy gnoju jesteście. Amen. 1 kibic mniej.
Probierz ty pseudo prezesie i karykaturo trenera: a kysz, a sio, fora ze dwora, hajda, jazda, marsz stąd, marsz za drzwi, paszoł won, precz, precz stąd, spadaj, spływaj, szuraj, śmigaj, wynoś się, zjeżdżaj, won, wynoś się, fora, sio, wara,
Ależ wzmożenie u co poniektórych ;) [size=small]Zderzak na ten moment pozdrawia ich zza muru [/size]:P
Zderzak nie zderzak, ale fajnie trenuje. Sam widziałem.
Techniczna propozycja co do tematu. Usunąć "doglądanie bazy treningowej" (robi to ten drugi przydupas) i "budowanie struktur" (jak ktoś ma pytania to ostatnie okienko pokazało jak się buduje "struktury" a to jest wierzchołek góry lodowej - im młodsze roczniki tym zabawniej, nie ma kto trenować, małolatów trenują juniorzy itp. itd.).
Pełen profesjonalizm, bo trener czeka na koniec kontraktu a wiceprezes aż go prezes zwolni. Cała góra zachowuje spokój.
Fajnie go urobili w "trzeciej połowie" pod koniec Ligi+Extra nawiązując do sadzonki sprzed trzech lat.
Czy tam dwóch?
Jeden uj...
Wszyscy, wszędzie widzą, że chłop już nawet kur szczać prowadzać by nie dał rady
mnie martwi 6 stron w tym temacie a ledwie kilka postów we właściwym.
co Wy chcecie od chłopa? on chciał odejść, podał się do dymisji, Filipiak jej nie przyjął. kazał mu zostać i pracować. to przychodzi do pracy i odwala pańszczyznę. On tu nie chciał być. Doszedł do wniosku, że doszedł do ściany, ale Filipiak mu powiedział: na dno pójdziemy razem, nie zostawisz mnie samego chujołapie
z każdym meczem wygląda to niestety coraz gorzej
odejdź
Santo Przyjacielu, nie masz do konca racji. Poniewaz Probierz, owszem podal sie do dymisji, ale mial i ma wazny kontrakt - tak. I to jeszcze dlugi. I chcial dostac odprawe... :) Wiec, mu Filipiak i prawnik odpisali, ze wedlug zapisow w kontarcie, jesli chce odejsc to musi zaplacic kare lub zrzec sie swoich przyszlych wynagrodzen.... to nie jest Orlen czy PKO BP, ze miesiac popracuje, a potem wezme odprawe za rok czy dwa lata pracy...
Dlatego pod tym katem rozumiem Filipiaka i tez bym tak zrobil. Michas poprostu myslal, ze jest cwany i jeszcze na tym dobrze wyjdzie...niestety to ma zly wymiar dla nas kibicow, bo teraz Probierz jest na straconej pozycji i musi sobie radzic z tym co ma. Tak dziala korpo. A ze jest kiepskim warsztatowo trenerem, to teraz to wychodzi na kazdym kroku i w meczu.
[quote='naki' pid='1500207' dateline='1628498937']
Santo Przyjacielu, nie masz do konca racji. Poniewaz Probierz, owszem podal sie do dymisji, ale mial i ma wazny kontrakt - tak. I to jeszcze dlugi. I chcial dostac odprawe... :) Wiec, mu Filipiak i prawnik odpisali, ze wedlug zapisow w kontarcie, jesli chce odejsc to musi zaplacic kare lub zrzec sie swoich przyszlych wynagrodzen.... to nie jest Orlen czy PKO BP, ze miesiac popracuje, a potem wezme odprawe za rok czy dwa lata pracy...
Dlatego pod tym katem rozumiem Filipiaka i tez bym tak zrobil. Michas poprostu myslal, ze jest cwany i jeszcze na tym dobrze wyjdzie...niestety to ma zly wymiar dla nas kibicow, bo teraz Probierz jest na straconej pozycji i musi sobie radzic z tym co ma. Tak dziala korpo. A ze jest kiepskim warsztatowo trenerem, to teraz to wychodzi na kazdym kroku i w meczu.
[/quote]
[size=x-small]mniej niż 1 minutę temu[/size][size=x-small][url=https://www.cracovia.krakow.pl/temat-michal-probierz-treningi-dogladanie-bazy-treningowej-budowa-struktur-itp?pid=1500210#pid1500210]#14,401[/url][/size]
[size=small]Jeśli podał się do dymisji to chyba nie liczył na odprawę.
Ja słyszałem, że Filipiak zażądał w tej sytuacji zapłacenia kary za przedwczesne rozwiązanie umowy, do czego rzeczywiście miał prawo, choć sytuacja była bezsensowna. Probierz na zapłacenie kary się nie zdecydował i został.
Jesteś pewny tego, że Probierz liczył na odprawę, czy tak Ci się wydaje?
Jeśli teraz gra na zwolnienie go przez Filipiaka (i prawo do odprawy), to jest wyjątkowym sk...m, ale tylko z naszego, kibicowskiego punktu widzenia. Bo jeśli Filipiak nie pozwolił mu odejść, gdy mógł to zrobić bez płacenia odprawy, to MP chce mu pokazać, że chytry 2 razy traci.[/size]
też słyszałem tą samą historię. ale nie jestem tam blisko gabinetu by móc to stwierdzić z pełnym przekonaniem.
z całą pewnością Michałek tu nie chciał dłużej być. Podał się do dysmisji. Można było rozmawiać o pieniądzach, kto ile i dlaczego ma ewentualnie dostać. Wiadomym było, że Cracovia piłkarsko już nic nie zyska a Probierz tak czy owak ma w ręce jokera, którym może zagrać czyli beznadziejnie przygotować drużynę, sprawić, że wszyscy go będą mieli dość i że Cracovia będzie na najlepszej drodze do spierdzielenia się z ligi. Probierz nią gra. Bo co go interesuje byt Cracovii albo humor kibiców? On jest w pracy, której mu się już od pół roku nie chce wykonywać. Gdyby mnie trzymali na siłę i bym wiedział, że cokolwiek to mi nie pozwolą odejść to bym właśnie miał nogi na biurku i nalaną szklaneczkę whisky. w doopie bym miał te papiery co mi po biurku się walają
A najgorsze jest to , że na sporach zafajdanych panów traci tylko Cracovia .
Gdybys tele zarabial co probierz, to by ci nie latalo kolo d..y
Mial prosty wybor - odejsc i zaplacic kare, albo zostac. Moim zdaniem Filipiak dal mu jasny przekaz - myslales buraku, ze jak narobiles bigosu to sobie wakacje zrobisz i jeszcze odprawe dostaniesz. A klub zostawisz z tym gownem i tyle. No to ja ci teraz pokaze - chcesz kase to sie mecz i rob z siebie posmiewisko - stac mnie na to i co mi zrobisz ?
nie jestem przekonany czy zrobienie z siebie pośmiewiska w Cracovii oznacza jakąkolwiek weryfikację dla kogokolwiek? Generalnie chyba wszyscy w tym kraju zdają sobie już sprawę z tego, że Cracovia zniszczy każdego. Każdy ma swoje Waterloo, ale Cracovia dla każdego będzie jego osobistym Waterloo.
to nie będzie tak, że przyszły pracodawca pomyśli: hmmm Probierz się skompromitował w tej Cracovii.. nie bierzemy
tylko: no dobry trenerek, wygrał Puchar i SuperPuchar a potem.. no cóż to Cracovia.. bierzemy
Probierz nic nie traci na tej transakcji. Posiedzi, stanie się potrójnym milionerem a Filipiak się spierrdoli z ligi i tyle z tego będzie miał. A to jedyny na czym mu zależy: trwać. W końcu więc będzie musiał wykonać nerwowy ruch i Probierz o tym wie.
Ja akurat w tym ewentualnym konflikcie jestem #teamProbierz. Niech doi tego głupca z Comarchu
czyli jednak murem za :D
;)
Akurat w przypadku MP można mówić o weryfikacji "warsztatu". Gdyby był sezon/dwa ok, ale on zaczyna 5. Nie wiem czy ktoś inny w lidze miał taką swobodę w działaniu jak Probierz, a wyszło, że jego drużyna nie kreuje sytuacji, nie gra kombinacyjnie, nie ma wypracowanych schematów. Nie jest w stanie wykrzesać z drużyny więcej niż wskazuje na to jej kadrowy potencjał. Do tego dał się poznać jako człowiek konfliktowy, mający problem z liderami zespołu. Jeśli ktoś ma ambicje żeby walczyć o pudło, to imho MP nie jest już w gronie faworytów. To nie jest zły trener :), ale jego prime minął. Widzę go w co najwyżej w jakiejś Wiśle Płock albo beniaminku który chce się tylko utrzymać. Idealny kandydat żeby trwać w esa bez fajerwerków.
Dopiero 3 kolejka, a my juz jestesmy na naszym ulubionym miejscu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)