Trener Cracovii Michał Probierz wypowiedział się na tematy dotyczące zbliżającego się sezonu ekstraklasy. „Pasy” pierwszy mecz rozegrają w sobotę o godz. 15 w Łęcznej z Górnikiem.
O sytuacji na środku obrony
- Z powodu bardzo trudnej sytuacji Ivana Maqueza zdecydowaliśmy się na rozwiązanie kontraktu. Próbowaliśmy na tej pozycji Bracika, który grał dużo. Mamy kilku zawodników, którym możemy zmienić pozycje jak Rapa, Siplak, Sadiković. Nie planujemy innych ruchów kadrowych jeśli chodzi o defensywę. A co do innych pozycji, to zobaczymy po kilku meczach, jak to będzie wyglądało. Nie rozmawiamy obecnie z żadnym zawodnikiem, kadra jest silna i stabilna.
O zawodnikach zesłanych do drużyny rezerw
- Wszyscy oni wiedzą, jaka jest ich sytuacja. Na jakich zasadach mogą odejść, gdy nie będą chcieli grać w II drużynie. Czy jest możliwe przywrócenie ich do I drużyny? Mają podpisane kontrakty. Zaczęli dużo później przygotowania...
O sparingach w okresie przygotowawczym
- Lepiej grać z mocnymi rywalami. Kilku piłkarzy pokazało się z dobrej strony, graliśmy mecze na dwa składy. Planowaliśmy, by piłkarze rozegrali jednakową liczbę minut i większość ma podobny czas spędzony na boisku. Co do przegranych sparingów z Bruk-Betem Termalicą Nieciecza to zdawaliśmy sobie sprawę, że zawodnicy mogą wyglądać gorzej. Wiemy, że mamy za sobą bardzo dobry okres przygotowawczy i potrafimy grać dobrze. Pierwszy raz podczas okresu przygotowawczego zdarzyło mi się, że nie było ani jednego, nawet lekkiego urazu.
O składzie
- Na każdej pozycji jest rywalizacja, zawodnicy wiedzą, że muszą się pokazać z dobrej strony. Mamy alternatywy, a o tym, kto będzie grał zadecyduje dyspozycja dnia. Skład z meczu z Termalicą? Mecze towarzyskie, a ligowe to całkiem inna sprawa.
O rywalizacji w ataku
- Dużo się zmieniło. Nie tylko atak był odpowiedzialny za zdobywanie bramek w poprzednim sezonie, ale nie chcę już o nim mówić. Ci którzy doszli, mają atuty ofensywne, a ci, których mieliśmy, muszą się pokazać. Kakabadze, Rasmussen, Balaj, Knap, Ogorzały, Rakoczy zwiększyli rywalizację.
O rywalizacji bramkarzy
- Mamy dwóch bardzo dobrych bramkarzy, każdy z nich ma inne predyspozycje, jeden jest lepszy przy dośrodkowaniach, poza polem karnym, drugi jest fantastyczny na linii bramkowej. Czeka nas trudna decyzja, na kogo postawić. Będziemy na bieżąco reagowali, nie mamy numer jeden, tylko dwóch dobrych golkiperów.
O młodzieży
Obserwowałem kilka meczów Puszczy w minionym sezonie pod kątem Michała Rakoczego, wtedy też dostrzegłem Knapa. A są jeszcze Ogorzały, Zaucha, Bracik, Myszor, a kilku innych z nami trenuje. U nas nie ma parytetów, będą grali najlepsi.
O celu na sezon
- Chcemy zagrać jak najlepiej, kalendarz jest taki, że z pierwszych dziewięciu meczów sześć gramy na wyjazdach. Będzie weryfikacja. Zmierzymy się z tymi, którzy będą o coś grać. Na razie, jak każdy zespół, mamy zero punktów. Nie interesuje mnie nowa formuła ligi, ważne jest to, jak my będziemy się prezentować.
O meczu z Górnikiem Łęczna
- Gratuluję trenerowi Kamilowi Kieresiowi awansu, trzeba go pochwalić, za dwa awanse z rzędu. Krótko kiedyś współpracowaliśmy. Jego zespoły charakteryzują się tym, że są dobrze poukładane taktycznie, solidne w defensywie, dobre przy stałych fragmentach gry.
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
[quote='Sir Pablo' pid='1497338' dateline='1626872958']
Trener Cracovii Michał Probierz wypowiedział się na tematy dotyczące zbliżającego się sezonu ekstraklasy. „Pasy” pierwszy mecz rozegrają w sobotę o godz. 15 w Łęcznej z Górnikiem.
O[b] celu na sezon
- Chcemy zagrać jak najlepiej, kalendarz jest taki, że z pierwszych dziewięciu meczów sześć gramy na wyjazdach. Będzie weryfikacja. Zmierzymy się z tymi, którzy będą o coś grać.[/b] Na razie, jak każdy zespół, mamy zero punktów. Nie interesuje mnie nowa formuła ligi, ważne jest to, jak my będziemy się prezentować.
[/quote]
No to mamy już wytłumaczenie ewentualnego słabego startu
[quote="ALRS" pid='1497339' dateline='1626873320']
O[b] celu na sezon
- Chcemy zagrać jak najlepiej, kalendarz jest taki, że z pierwszych dziewięciu meczów sześć gramy na wyjazdach. Będzie weryfikacja. Zmierzymy się z tymi, którzy będą o coś grać.[/b] Na razie, jak każdy zespół, mamy zero punktów. Nie interesuje mnie nowa formuła ligi, ważne jest to, jak my będziemy się prezentować.
[/quote]
No to mamy już wytłumaczenie ewentualnego słabego startu
[/quote]
Mnie osobiscie jako kibica z ambicjami o walke o wysokie pozycje kolo "rafalka"lata gdzie i ile beda grac... tak czy srak musza rozegrac te mecze u siebie i na wyjezdzie a czy teraz czy na wiosne nie ma zadnego znaczenia...na wiosne czy teraz za zwyciestwa daja tyle samo punktow czyli 3... za rozegranie wiecej meczow na wyjezdzie czy u siebie na rundy tez nie ma dodatkowych punktow...jesli juz ma wymowke to ciekawe co na wiosne bedzie cygan cyganil jak bedzie na 9 meczow 6 mial u siebie... tez bedzie zle??
Łysy błagam w.y.p.i.e.r.d.a.l.a.j
"Zmierzymy się z tymi, którzy będą o coś grać", a my gramy o co? czy cygan potrafi odpowiedzieć na zadane pytanie czy tylko dupcyć od rzeczy?
Po dzisiajszej konferencji stwierdzam że Probierzowi psychiatra już nawet nie pomoże
No to zaczyna się czas szukania stoperów pośród naszych zawodników. Czym to się skończy?
proszę dajcie Probierzowi na rozpędzenie się 6 meczów u siebie przy pełnych trybunach. jak nie będzie w czubie to każdy chętni może mu napluć w pysk.
ja pierrr.. czy on raz może powiedzieć, że teraz to curva będziemy grać? inni grają o coś a my gramy o ligę yebanego biznesu co nie? dobrze, że się chociaż już nie czai, że gra o coś.. ja pierr..
Nie tak dawno pierd*lił że mamy na oku 2-3 piłkarzy ale chyba do wyjeb*nia..
Trener Cracovii Michał Probierz wypowiedział się na tematy dotyczące zbliżającego się sezonu ekstraklasy. „Pasy” pierw Nie planujemy innych ruchów kadrowych jeśli chodzi o defensywę. A co do innych pozycji, to zobaczymy po kilku meczach, jak to będzie wyglądało. Nie rozmawiamy obecnie z żadnym zawodnikiem, [b]kadra jest silna i stabilna[/b].
[/quote]
Cytując klasyka: panie trenerze kpisz czy o drogę pytasz?!
Jak "silna" jest to kadra pokazało 0-4 z Niecieczą i nieumiejętność zdobywania bramek z gry.
A w sparingach graliśmy głównie z rezerwami Sturmu Graz i Lokomitiv Moskwa.
Drużyna nie ma ani drugiej linii ani ataku i pan Probierz dobrze o tym wie, robiąc tylko dobrą minę do złej gry.
O celu na sezon
- Chcemy zagrać jak najlepiej, kalendarz jest taki, że z pierwszych dziewięciu meczów sześć gramy na wyjazdach. Będzie weryfikacja. [b]Zmierzymy się z tymi, którzy będą o coś grać.[/b] Na razie, jak każdy zespół, mamy zero punktów. Nie interesuje mnie nowa formuła ligi, ważne jest to, jak my będziemy się prezentować.
Zapiszcie do kajecika zlotych mysli :)
Mielibyscie o tym w ogole pojecie gdyby Micholek nie wspomnial?
On ma *uja tam do gadania.. Widać to. Te jego wypowiedzi takie z dupy.. Walka o utrzymanie w tym sezonie, niestety...
[quote='Ogar2002' pid='1497347' dateline='1626875317']
Po dzisiajszej konferencji stwierdzam że Probierzowi psychiatra już nawet nie pomoże
[/quote]
Prześlizgnął się po tematach niczym łyżwa po lodowej tafli . I tyle .To samo mógłby powiedziec przecietnie zorientowany kibic .
Mi się nie podoba że nie ma Dytiatieva w kadrze ale żeby się przyczepiać do wypowiedzi, że w pierwszych 9 kolejkach będziemy mieć weryfikację? Przecież to nawet nie jest kontrowersyjna wypowiedź a stwierdzenie faktu. Mamy wtedy 6 wyjazdów i mamy mecze z drużynami, które chcą grać o podium (Śląsk, Lech, Lechia, Jagiellonia, Pogoń, Piast).
To akurat mnie nie irytuje , raczej płytkie i po łebkach traktowanie pytań . Oczekuję konkretnych odpowiedzi a nie lania wody .
"położyłby się Rejtanem za jednego i drugiego. Pewnie by go zwolnili ale przynajmniej by zachował twarz..."
Taaaak, takie rozważania co jakiś czas wypływają. Zysk z tego jest piorunujący, jak po Lenczyku, bo już kontrowersyjnego Stawowego nie chcę wspominać.
Każdy będzie zachowywał twarz, co pół roku a na końcu będą zawodnicy się sami trenować...
Przy całej mojej również niechęci do Probierza, który jest słabiutkim trenerem, to jeszcze słabiej posługuje się językiem polskim.
Drużyny które o coś grają - pewnie użył takiego sformułowania chcąc powiedzieć, że to drużyny mocne, które będą bić się o czołowe lokaty.
Cieszy mnie również, że nie pajacował o tym, że będzie bił się o mistrza, czy o puchary i nie robił z siebie pośmiewiska.
- Edytowany
Po wysłuchaniu dzisiejszej konferencji czuję się zażenowany poziomem w jaki jest reprezentowany w mediach nasz klub za pośrednictwem M. Probierza. Zadają mu w miarę konkretne i proste pytania, on się wpatruje w pytających z takim skupieniem w oczach jakby chciał zawrzeć w odpowiedzi wszystkie detale i rozwiać wszelakie wątpliwości nie pomijają żadnego elementu pytania. Aż tu czar pryska w momencie jak otworzą się usta naszego treneiro i wydobywa się z nich ten chaotyczny słowotok niedokończonych, strzępów myśli jego skołowanego umysłu. Czy on nie rozumie w większości tych pytań, czy może wydaje mu się że tym bełkotem robi zajebiste uniki przed żurnalistami? I to ciągłe powtarzanie "akurat", no i "bedą" - litości człowieku jak to czytasz, mówi się BĘDĄ!!! No i jakby było mało żenady to odpowiedź na pytania o Dytiatewa - "bo wzięliśmy Bracika i on gra". Nosz kutwa człowieku wszyscy to wiedzą, ale chcieliby usłyszeć konkretną odpowiedź dlaczego wzięliście Bracika a nie Dytiatiewa, bo sportowo z całym szacunkiem Bracik raczej nie jest lepszy!!! Siedziałem i oglądałem całą tą konferencje ze skwaszoną miną i na koniec było mi, osobie postronnej normalnie jakoś tak wstyd. Czy ten człowiek nie ma w sobie ani krzty honoru i nie potrafi spojrzeć z boku na to co i w jaki sposób wygaduje? Może wtedy by dostrzegł maluczkość jaką sobą reprezentuje na tych konferencjach i coś z tym zrobił, bo siebie może ośmieszać ale nasza Cracovia niestety dostaje rykoszetem. A ja sobie tego nie życzę!!!
- Edytowany
> no i "bedą" - litości człowieku jak to czytasz, mówi się BĘDĄ
Nie wiem jak się mówi w Bytomiu skąd pochodzi Probierz, ale w Krakowie się mówi bedom.
Nie wiem też jak osoba z Krakowa może odczuwać wstyd, że ktoś nie mówi hiperpoprawnie jak po wojnie promowały ogólnopolskie (czyli warszawskie) media, tak jakby cały kraj miał mieć kompleksy bo oni tak elegancko mówią ą i ę w tej stolicy.
[quote='gusto' pid='1497389' dateline='1626906474']
> no i "bedą" - litości człowieku jak to czytasz, mówi się BĘDĄ
Nie wiem jak się mówi w Bytomiu skąd pochodzi Probierz, ale w Krakowie się mówi bedom.
Nie wiem też jak osoba z Krakowa może odczuwać wstyd, że ktoś nie mówi hiperpoprawnie jak po wojnie promowały ogólnopolskie (czyli warszawskie) media, tak jakby cały kraj miał mieć kompleksy bo oni tak elegancko mówią ą i ę.
[/quote]
Wstyd to ja czuję głównie z powodu treści odpowiedzi, które w większości nic nie wyjaśniają a także samym poziomem traktowania żurnalistów zadających pytania a ty samym i nas oczekujących na rzetelne odpowiedzi. Jeśli chodzi o "ę" "ą" to uboczny efekt rozgoryczenia. Może sobie nawet mówić to "bedą" tylko niech odpowiada na pytanie a nie pierdzieli jak niedorozwinięty.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)