Kazdy ma swoje podejscie do zycia....Nikt za nikogo zyl nie bedzie... jedni patrza ze spokojem co sie dzieje inni optymistyczni lubia lapiac rybki przed sieciami...
Tak ... tak wlasnie dla mnie ososbiscie jest lepiej... z meczu na mecz... nie jaram sie pozycja w lidze ani sie nia tym bardziej nie martwie... Dzis jestesmy na 2 ...w kwietniu moze na 6 amoze na 1 .... w maju moze na 4 a moze na pierwszym.... Po co mam sie tym teraz przejmowac i zastanawiac?? Co mi daje interesowanie sie co bedzie w kwietniu czy maju juz dzis... 19 stycznia??
Masz czas,masz kiedy to rob co uwazasz w kierunku pomocy wspierania czy czego tam jeszcze uwazasz ... Nie kazdy ma czas...Nieraz lepiej wlasnie odpoczac od wszytkiego..Jedni lubia pobiegac... inni zamknac sie w ciszy i opyerdolic wlasnie takiego schabowego...
Piszesz ze sie nie uda.. za rok sie uda... Nie zawsze jest nastepny sezon i nie zawsze jest nastepny mecz... kiedys sie to czekanie konczy...nikt z nas nie wie co jest mu pisane...Nie lubie napedzania sie do przodu nie wiadomo ile...bo to nie ma sensu...
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
Jeżeli chcemy mieć wyniki na miarę naszych przekonań/ marzeń musi być presja na wynik. Bez tego wcześniej czy później opadniemy na mielizne i będzie ta bylejakość która wszystkich nas wkurwia z prezesem JF na czele.
Kruszyno przez te 15 lat Komarkowijji nawet jak będzie 5 pkt przewagi nad drugim zespołem na 1 kolejkę przed to nie będziesz ,,pewny ''wygranej .
Trzeba iść jak po swoje i tyle .Nie możemy ciągle się bać i obawiać a może jakimś cudem zdobędziemy .Trzeba grać na maks i odważnie licytować z poczuciem własnej wartosci .To rywale mają się nas bać a nie odwrotnie .
Ja twierdze że jak Cracovii uda się zakontraktować klasowego skrzydłowego to wygramy LIGE .Tego się trzymam .
Karwin 100 % poparcia -=podpisuje się pod twoimi postami .KONIEC MARUDZENIA TYLKO SCIĄGAMY KOGO SIĘ NA NA MECZE I NAMAWIAMY NA KUPNO KARNETÓW .
Wierze że puste gabloty będa się zapełniać trofeami i zaczniemy już w tym sezonie.
Dużo jestem sobie w stanie wyobrazić, jeżeli chodzi o smaki ale chilli z cytryną przekracza moje możliwości :D
Na weszło dalej bojkot, o Herbercie z gts za to napisali. No cóż...
My róbmy swoje, nakręcajmy trybuny, namawiajmy znajomych bo to też jest pokazanie siły.
Jakie pompowanie balonika? Minimalizm to nasza wada narodowa. Zamiast wyznaczać sobie wysokie cele i je osiągać, u nas myśli się, że jakoś to będzie i że nie można wywoływać presji, bo się nie uda. To takie przesądne.
Sytuacja ułożyła się tak, że vicemistrzostwo powinno być obowiązkiem, a szansa na mistrzostwo jest bardzo duża i to mimo tego, że przegraliśmy 2 razy z ostatnią drużyną i w Kielcach. Drugi wymóg to wygranie derbów kilkoma bramkami. 2:0 po totalnej dominacji też nie będzie złe.
Kiedyś na meczu z Szachtiorem młyn zaczął śpiewać "nic się nie stało", a AA się wkur.wił i krzyknął "właśnie się ku.rwa stało!!!" i takie powinniśmy mieć podejście.
[quote='Bruno' pid='1416551' dateline='1579424901']
A czego Wy się spodziewacie po Stanowskim ? Picuś-glancuś wychowany przez Zarzecznego w oparach dymu i łyski,podwarszawskich burdeli,szybko zrozumiał,że im większa i bardziej śmierdząca kupa,tym więcej much ją obskoczy.
[/quote]
Zarzeczny był dobrym dziennikarzem i potrafił trollować. Nie mówię już o tym okresie przed śmiercią, bo to było już odcinanie kuponów, a weszło stara się go nieudolnie naśladować i to z tego ostatniego okresu kiedy już leciał z trollingiem jak w komentarzach na jakimś onecie czy innym wp. Stanowski na początku dobrze się zapowiadał, ale w pewnym momencie zaczął się wymądrzać, pisać pod publikę i przeczyć sobie w każdym zdaniu.
Najważniejsze, żebyśmy z miesiąca na miesiąc byli lepsi. A wyznacznikiem tego nie zawsze jest tylko sytuacja w naszej buraczanej lidze opartej w dużym stopniu na szczęściu (w grze i w ocenach sędziów)
Ja uważam, że od ponad roku idziemy stopniowo do przodu i to jest fajne. Niemożna mieć wszystkiego od razu, bo to paradoksalnie potrafi przeszkodzić.
Ja nie oczekuje mistrzostwa, ale tego żebyśmy od teraz bili sie co roku o nie.... Grając do tego w pucharach ( nie tylko w pierwszej rundzie )
A za 2 lata może będziemy Liverpoolem Polski ;)
tego bym chciał :D
Psy szczekaja, karawana jedzie dalej..
Ja mam tylko nadzieje..ze w meczach z cska i gts-em (pomimo przeszkadzania nam, przz "czornych" ) pokazemy pelna dominacje i spokojnie ich rozpykamy. Siplak z Pestka wylacza z gry Wszolka, a Lucek zostanie najlepszym zawodnikiem w srodku pola.
Na deser zyczylbym sobie bramy Tomka Vestenicky'ego i Rafy Lopesa
I niech im gul skacze, na przekor wszystkim!
Nic nie piszą ale Cracovię w tym przypadku muszą ocenić, bo lecą po kolei ze wszystkimi z Ekstraklasy.
https://mobile.twitter.com/KamillKania/status/1218871551589781504
6 dni później
Jacek Trzeciak (były zawodnik PB, obecnie trener Olimpii Grudziądz) o Michałku:
[i]Jest pan dziś trenerem, więc z pewnością tym lepiej pamięta swoich trenerów. Który z nich wywarł na pana największy wpływ i stanowił największą inspirację?[/i]
[i]Od każdego czegoś się nauczyłem, natomiast najbardziej ukształtował mnie Michał Probierz. Zmienił mój tok myślenia jako piłkarza, gdy pracowaliśmy w Bytomiu. Pokazał rzeczy bardzo proste i przejrzyste, ale jednocześnie bardzo ważne. Polonia była jego pierwszym klubem po zawieszeniu butów na kołku i mimo że sam należałem już do wiekowych zawodników, na pewne rzeczy otworzył mi oczy.[/i]
[i]Na jakie?[/i]
[i]Że trzeba zejść z boiska zmęczonym, że trzeba paść, ale jednocześnie mieć z tego o wiele więcej radości niż wcześniej. Do tego rzeczy w kontekście ustawienia, biegania, które początkowo wydawały się skomplikowane. Jak już się je opanowało, stawały się oczywiste. Zyskiwałem i ja, i drużyna.[/i]
Całość tutaj:
http://weszlo.com/2020/01/24/ofensywa-najwazniejsza-radosc-gry-predzej-pozniej-da-efekty/
Pozdrawiam. :)
Jak przełamie klątwę i zdobędziemy mistrza i puchar to jak nic będzie trzeba pod stadionem postawić pomnik za życia
Najpierw zdobądźmy a później się zobaczy
Cracovia. Michał Probierz: Nie chciałbym grzebać w trupach
Trener Michał Probierz ma koncie Puchar Polski oraz wicemistrzostwo kraju z Jagiellonią Białystok. Brakuje najcenniejszego trofeum w postaci mistrzostwa Polski, którego jego obecny klub, Cracovia nie zdobyła od 72 lat. Przed startem ligowej wiosny pozycja wyjściowa "Pasów" jest znakomita - zajmują w Ekstraklasie drugie miejsce, jedynie dwa punkty za Legią Warszawa.
Trenerze, aklimatyzacja w Turcji chyba niepotrzebna, przyjeżdża pan tutaj zimą kilkanaście lat z rzędu.
- Rzeczywiście już nawet nie liczę, może być z 15 lat. Infrastruktura w Antalyi i okolicach poszła mocno do przodu, wygląda to coraz bardziej imponująco.
Imponująco wygląda również pańska pozycja w Cracovii, ale kiedyś, gdy był pan na zimowym zgrupowaniu w Turcji z innym klubem, przyjechał pewien wpływowy agent i zapowiedział, że może pana zwolnić.
- Nie chciałbym grzebać w trupach. Tego, co się stało, i tak już nie zmienię.
Wiemy co pan myśli na wiele tematów, a jakie jest pana zdanie na temat agentów piłkarskich?
- Myślę, że są potrzebni. Dziś już piłka od tego nie odejdzie. Bez agenta żaden transfer nie może obecnie dojść do skutku. Gdybym nie chciał współpracować z agencjami menedżerskimi, miałbym ograniczone pole manewru. Jeśli ktoś jest dobry, to oprócz nas ogląda go dziesięć innych klubów.
Przewidział pan sukces Krzysztofa Piątka i z satysfakcją śledzi jego karierę. A co pan czuje, gdy trener Krzysztof Brede, który był pana asystentem, przez cztery lata pewnie żegluje na I-ligowych wodach?
- Mimo że Podbeskidzie to dopiero drugi klub, który prowadzi samodzielnie, Krzysiek jest już doświadczonym trenerem. Ma wszelkie dane, żeby zostać kimś w ligowej piłce. Mam nadzieję, że trochę wiedzy udało mi się mu przekazać. On oczywiście ma swoje spojrzenie na futbol, cały czas się rozwija. Kibicuję mu w walce o Ekstraklasę.
Liga zaczyna się za nieco ponad tydzień. Trenerzy i zawodnicy są pytani o rywali, o to kto wygra ligę, kto spadnie.
- Zaczną się zaraz gry i gierki, stawianie innych w roli faworytów. Trzeba pamiętać, ile punktów straty miał w zeszłym sezonie Piast i jak to się skończyło. Tytuł rozstrzygnie się w środowym pucharze maja. Ktoś chciał naszą ligę jeszcze bardziej urozmaicić i mecze będą jeszcze częściej niż były. Zadecyduje logistyka.
Znalazłem Pana wypowiedź sprzed lat w sprawie dzielenia ligi na pół po sezonie zasadniczym: "Dla mnie ta reforma w ogóle jest śmieszna. Mówiłem od samego początku, że to jest tylko sztuczne wywoływanie emocji. Robienie czegoś, żeby było weselej, aby kibice przychodzili, a oni i tak nie przychodzą. To są emocje głównie dla hejterów, bo można przywalić i obrazić. Dużo trenerów traci przez to pracę, bo zaczęła funkcjonować presja awansu do ósemki. Nie ma za to żadnego pomysłu, żeby rozbudować szkolenie i promować w Europie marki polskich klubów."
Czy dziś gdy praktycznie zaklepana jest gra Ekstraklasy w 18-zespołowym składzie czuje Pan satysfakcję, że pana racja na wierzchu?
- Nie ma o tym mowy. 20 lat mówię o szkoleniu i też ze mnie robili debila. Cały czas mówię, że nie można rozwijać piłkarzy przy obecnym systemie rozgrywek. W pucharach gramy jeszcze gorzej, niż graliśmy wcześniej, więc chyba się potwierdza to, co ja mówię od lat. Jak widać, czasem warto niektórych słuchać.
Proszę opowiedzieć o przygotowaniach Cracovii do sezonu.
- Mamy dobre warunki, zawodnicy mają wszystko czego im potrzeba by się przygotować: siłownia, jedzenie, boiska, regeneracja. Pogoda dopisuje, dziś jest rewelacyjna, co nie było regułą rok temu. Spokojnie się szykujemy, rewolucyjnych zmian nie ma. Na razie doszło dwóch zawodników. Rozmawiamy z kolejnymi.
Na jakie pozycje szukacie, jeśli to nie tajemnica.
- Podpisaliśmy z Alvarezem, czy przyjdzie teraz czy za pół roku, to się okaże. Na jedną jeszcze pozycję szukamy, ale to jest uzależnione od szeregu spraw. To jest tak, że kibice u nas żyją transferami, a ważniejsze jest wytrenować tych zawodników którymi się dysponuje. Po pierwsze pod kątem fizycznym, po drugie techniczno-taktycznym.
Wyjechał Buksa, wyjechał Klimala, zaraz Niezgoda. Wie pan kto jest najlepszym polskim strzelcem z tych którzy pozostali w lidze?
- Paweł Brożek, tak? Nie dziwi mnie to w ogóle. Nie jesteśmy w stanie utrzymać zawodników w lidze. Realnym przykładem jest Jacek Góralski, który idzie do Kajratu Ałmaty. W Polsce się z tego śmieją, że to głęboka Azja. A Kajrat ma budżet większy niż polskie kluby i jeszcze zapłacił za niego milion euro pół roku przed końcem kontraktu. Myśmy powinni trochę na ziemię zejść. Powinniśmy zmienić sposób prowadzenia klubów, by bardziej skupić się na promowaniu młodzieży. Przykro mi to mówić, ale tak jest.
W Wiśle Kraków poszło Panu średnio. To, że teraz dobrze idzie akurat w Cracovii to jest jakaś podwójna satysfakcja, że po drugiej stronie Błoń pomylili się co do pana?
- Nie patrzę na to w ten sposób. Nie znam trenera, który by miał same sukcesy. To już przeszłość, można to ocenić z perspektywy lat, kto na tym lepiej wyszedł.
Mimo wysokiej pozycji ligowej, jesienią słychać było narzekania na styl gry Cracovii. Będziecie coś zmieniać, czy będziecie grali swoje?
- Będziemy grali tak, żeby wygrać.
Rozmawiał w Larze Maciej Słomiński
https://sport.interia.pl/klub-cracovia/news-cracovia-michal-probierz-nie-chcialbym-grzebac-w-trupach,nId,4292696#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
6 dni później
Szykuje się bardzo ciekawy materiał o Probierzu na TVP SPORT dzisiaj o 20:35.
https://twitter.com/MacBarszczak/status/1224378393359257605
[quote='gusto' pid='1419250' dateline='1580749733']
Szykuje się bardzo ciekawy materiał o Probierzu na TVP SPORT dzisiaj o 20:35.
https://twitter.com/MacBarszczak/status/1224378393359257605
[/quote]
Ano bardzo Cracovię i Probierza wychwalają.
Oczywiście był temat roku 2003/04 . Widać ,że gości też zdumiewa karanie po 16u latach w zupełnie innej
epoce.
jest to gdzieś online? akurat dobry czas na jakąś bajeczkę
- Edytowany
Link na pw. Przy czym to było w trakcie magazynu Gol Ekstra, mówią po kolei o sytuacji w poszczególnych klubach + dyskusje o Probierzu na początku i wstawki wideo przy okazji omawiania Cracovii.
https://sport.tvp.pl/46486585/pko-bp-ekstraklasa-cracovia-probierz-marzy-o-tytule-porazka-zawsze-stoi-tuz-przy-rogu-wideo
Konferencja przed meczowa
https://www.youtube.com/watch?v=PnlwCS4Obkk&fbclid=IwAR0TeoM4ybHMefWpy6Zpz-UOTwHp0jPuTlU8RCQ7FSPJ_gTtys9D98HdZFI
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)