Tu na forum Probierzowi przekazano już tyle obowiązków, że podliczajac to wszystko powinien iść po podwyżkę :) brakuje jeszcze żeby trampkarzom robił 2 śniadanie i odprowadzal do szkoły po czym brał kilof i zap.. al do Rącznej kopać pod fundamenty. Po powrocie powinien zaś brać "gwiazdki" hiszpańskie na pierogi żeby czasem im foch do głowy nie przyszedl :)
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
[quote='MakusKSC' pid='1390713' dateline='1564074969']
Tu na forum Probierzowi przekazano już tyle obowiązków, że podliczajac to wszystko powinien iść po podwyżkę :) brakuje jeszcze żeby trampkarzom robił 2 śniadanie i odprowadzal do szkoły po czym brał kilof i zap.. al do Rącznej kopać pod fundamenty. Po powrocie powinien zaś brać "gwiazdki" hiszpańskie na pierogi żeby czasem im foch do głowy nie przyszedl :)
[/quote]
A co należy do jego obowiązków i co niby wg Ciebie jest mu tu dokładane?
[quote='Bruno' pid='1390702' dateline='1564072025']
[quote='ZbigniewT' pid='1390697' dateline='1564062306']
No i mamy problem, jak się powiela mity, bo ty zapewne tego nie wiesz i nie pamiętasz..
[/quote]
Pamiętamy,pamiętamy Zbigniewie..Jak komendant wojewódzki M.O. Jabłonski swoimi działaniami operacyjnymi,załatwił tytuł MP w 78.
[/quote]
A potem Cupiał kupił im kolejne mistrzostwa, czyli wynika, że te gnidy same nic nie zdziałały. Przepraszam cos tam jednak zrobiły- zadłużyły a potem do cna okradły własny klub!
[quote="MakusKSC" pid='1390695' dateline='1564061839']
Dejan, młody chłop jesteś, a to znaczy że możesz nie pamiętać co było zanim przyszedł comarch:). Wracając do propozycji Zbigniewa masz jeszcze dużo czasu aby stać się np. większościowym akcjonariuszem Cracovii. Z tego co wyliczylem Janusz założył Comarch jak miał 41 lat. Także jeszcze szmat czasu przed Tobą :)
Czy się to komuś podoba czy nie pieniądz rzadzi tym światem i na końcu na powierzchni zostają Ci, którzy potrafią go pomnożyć-sensownie inwestując, a nie tylko przejadac kompletnie nie myśląc co będzie jutro.
[/quote]
O moją pamięć się nie martw. O ile nie pamiętam meczów po Kańczugach, czy innych Boguchwałach, to te po Myślenicach, Wieliczkach, czy innych Brzeskach już doskonale. Zapomniałeś wspomnieć o ciepłej wodzie i barakach. To że teraz jest lepiej niż 20 lat temu nie znaczy że mamy się tym zadowolić i całować Prezesa po stopach. Patrzmy zawsze na lepszych starając się ich dogonić, a nie na miernoty. Pomijając to, że podałeś zasadę, która odnosi się do biznesu (a piłka nożna póki co przynajmniej w polskim wydaniu - żaden biznes), to ja wcale nie narzekam na niski budżet, (bo kluby nie z takimi odnosiły większe sukcesy w ostatnich latach), a na sposób prowadzenia i atmosferę wokół Klubu.
[quote="KruszynaKSC" pid='1390705' dateline='1564072492']
Ciekawi mnie czy juz dzialaja w kierunku zatrudnien w Racznej czy po otwarciu zrobia lapanke na jakims spotkaniu i kto nie spyyyerdoli sprzed siatki ten zostanie trenerem czy jakims koordynatorem?? ;)
[/quote]
Łapanka pod AWFem. Chyba że jakiemuś Zbysiowi z Comarchu będzie się chciało poświęcić z 20 minut to powystawia ogłoszenia po internetach o możliwości podjęcia "bezpłatnego stażu na stanowisku trenera, z możliwościami rozwoju blablabla i zwrotem za paliwo 40gr od km".
[quote="Diabel" pid='1390674' dateline='1564052688']
Meleroz,
odnosnie Filipiaka.
Zatem gdzie lezy problem?
Z tego co mi pare osob juz mowilo, Filipiak , eufemistycznie, nie ma wielkiego szacunku dla klasy pracujacej pilkarza.
Przyznam ze ja rowniez nie, a szczegolnie polskiego, czesto przeplacane nieroby o zenujaco niskich umiejetnosciach.
Mniemam ze Prezes dobrze ma w pamieci to slynne 0-0 z Zaglebiem
A ze w tym tkwi, to moze po prostu sobie postanowil ze dziecka sie nie pozbedzie, ale najmniejszym kosztem, bo tak.
Albo jest kutwa? nie wiem
Na pewno jest czlowiekiem wystarczajaco proznym (nie w jakims negatywnym sensie tutaj) i takie Mistrzostwo Polski by mu sprawilo przyjemnosc.
A ze przy obecnym podejsciu , trudno o nie, to moze to nigdy nie nastapic.
Ja mam cicha nadzieje, ze Prezes w pewnym momencie powie sobie, a uj z tymi uprzedzaniami, pilkarzynami , menago, pzpn, wygrajmy sobie te lige cobym mial frajde zanim zejde z tego swiata, zona rowniez, no i kibice, za cos wiecej beda mnie pamietac
Ja postawilem kase na mistrza; bede pewnie co rok stawiac, nikogo nie wywalam, a najmniej Probierza, chce tylko sukcesow sportowych i normalnosci w klubie - obowiazkiem naszym jest cisnac w tym kierunku a jak klub/zarzad/swiete quatro sobie leci w bambuko to o tym mowic - za cos takiego uwazam kolejny skandal z odejsciem kluczowego zawodnika jak i kompromitujace odpadniecie z dzieciarnia z DAC (ale tych 2 prosze juz nie walkujmy, kazdy tym rzyga) - czytac ten wpis calosciowo, dzienks
[/quote]
Ale przecież to jest proste jak drut.
Filipiak doskonale wie jak słaba jest nasza liga.
Tegoroczne występy w pucharach go zapewne jeszcze w tym utwierdziły.
Ma pełną świadomość, aby cokolwiek ugrać (w Europie, bo tam jeszcze brand Comarchu jest nieznany), musiałby zainwestować spore środki.
Co więcej, nie ma żadnej, ale to żadnej gwarancji, że chociaż cześć pokrytych kosztów się zwróci, w związku z tym nawet nie ma zamiaru próbować.
Zamiast tego, płaci tyle, byle drużyna gdzieś tam dryfowała w Ekstraklasie, raz wyżej, raz niżej, w zależności od farta/zbiegu okoliczności, jak to w naszej lidze.
Do tego, znalazł Probierza, któremu zapewnił dobre warunki finansowe i praktycznie wolną rękę.
Wolną rekę w ramach (bardzo ograniczonego) budżetu oczywiście :)
[quote='squier strat' pid='1390711' dateline='1564074104']
[MakusKSC napisał(a):
Efekt bezmyslnego szastania hajsem i przeplacanie grojkow doskonale widać w gtsie.]
widać
po tysiącach kibiców w Polsce,
po najlepszej frekwencji,
dziesiątkach sprzyjających dziennikarzy,
po wypełnionych po brzegi mediach społecznościowych przez kibiców UBecji
wymieniać jeszcze?
Broń Nas Panie Przed MIistrzostwami Polski i meczami w Europie
[/quote]
Akurat takich kibiców, czy to na trybunach, czy w internetach, to ja i myślę wielu pasów widzieć nie muszę, że nie chcę nie pomnę. Zgadzam się natomiast z teorią, że sukces mniej szkodzi, aniżeli daje, to dość oczywiste. Tak czy inaczej, wiseł jest wiele, Cracovia jedna. Da się zrobić majstra i grać w Europie nie bankrutując, tylko umieć trzeba... naummy się i będzie dobrze.
[quote]Da się zrobić majstra i grać w Europie nie bankrutując, tylko umieć trzeba... naummy się i będzie dobrze.[/quote]
Sęk w tym, żeby nie trwało to zbyt długo. Żeby nam starczyło życia.
Póki nie zrozumiecie, że Cracovia dla Filipiaka to tylko biznes to można tę dyskusję ciągnąć jeszcze 100 stron. Wynik sportowy -jesli przy okazji die uda to super-jesli nie to ma na to wyje...ne. Probierze itp to tylko objaw i rezultat tego. Robią za zderzaki. PR pt " patrzcie na innych jsk bankrutują i beze mnie będzie tu tak samo" świetnie działa.
[quote='szaleniec' pid='1390749' dateline='1564095663']
Póki nie zrozumiecie, że Cracovia dla Filipiaka to tylko biznes to można tę dyskusję ciągnąć jeszcze 100 stron. Wynik sportowy -jesli przy okazji die uda to super-jesli nie to ma na to wyje...ne. Probierze itp to tylko objaw i rezultat tego. Robią za zderzaki. PR pt " patrzcie na innych jsk bankrutują i beze mnie będzie tu tak samo" świetnie działa.
[/quote]
A co ty się z księżyca urwałeś, wiadomo, że biznes a jak biznes, to musi przynosić zysk albo przynajmniej się samo-bilansować, bo kto będzie dokładał przez kilkadziesiąt lat do tego przedsięwzięcia.([s] studni bez dna[/s]) Można czasem wydać więcej, ale później te wydatki muszą znaleźć źródło finansowania. Tutaj zasady są proste ale widać wielu tutaj na forum tego nie rozumie i jeszcze odbija piłeczkę w druga stronę, jej ten stan zarzucając. Pisałem już wielokrotnie,ale powtórzę jeszcze raz, że Comarch jako spółka giełdowa i główny sponsor Pasow nie jest w wyłącznym posiadaniu rodziny Filipiaków ale należy do szerszego akcjonariatu. To uchwały Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy (WZA) decydują o najważniejszych sprawach dotyczących istnienia i działalności spółki akcyjnej. Czyli w sensie ekonomicznym Walne jest organem właścicielskim. Jego członkowie decydują w sposób pośredni lub bezpośredni m.in. o wykorzystaniu zysków spółki. A jak wygląda akcjonariat to widać tutaj :
[url=https://www.biznesradar.pl/akcjonariat/COMARCH]https://www.biznesradar.pl/akcjonariat/COMARCH[/url]
Comarch jest spółką giełdową i nawet posiadając pakiet większościowy nie można robić wszystko co się chce, ale trzeba się tez liczyć z głosem pozostałego akcjonariatu i go przekonać do takich działań, tzn. wykazać,że ładowanie kasy w klub sportowy przyniesie w efekcie zysk dla spółki.
Taaak mniejszościowi akcjonariusze nie pozwalają Filipiakowi inwestować w Cracovię. Car dobry, tylko bojarzy nie pozwalają mu działać. Ręce opadają.
- Edytowany
[quote='szaleniec' pid='1390753' dateline='1564117275']
Taaak mniejszościowi akcjonariusze nie pozwalają Filipiakowi inwestować w Cracovię. Car dobry, tylko bojarzy nie pozwalają mu działać. Ręce opadają.
[/quote]
Czy ty kiedykolwiek miałeś z tymi tematami styczność? Widać że nie nie. Inwestowałeś na giełdzie?. Też widać, że nie.. Otwarłeś link i przeczytałeś ze zrozumieniem co tam jest napisano? , chyba nie. Gdybyś chociaż na jedno z tych pytań odpowiedział twierdząco, tego wpisu co wyżej byś nie popełnił!! I
Odpowiadając ci napiszę tak: a[size=small]leż on oczywiście może pewne rzeczy przeforsować wbrew woli akcjonariatu [/size]np. funduszom emerytalnym ( pod warunkiem oczywiście, że Ela się na to zgodzi, co tez nie jest takie pewne z kobietami w tym wieku ) bo razem dopiero mają większość tylko, że takimi działaniami strzelał by sobie w stopy. Dlaczego to zadanie dla ciebie na weekend. Trudne nie jest i sobie poradzisz.
Zeby się dowartościować, to post opatrzyłeś jeszcze komentarzem, "ręce opadają". Pozwól mi zatem, że ja tez sie dowartościuję i taki ogólny komentarz zamieszczę. : No nie chce być złośliwy ale sądzę, że kłopoty to ty nie masz z rękoma tylko z inną częścią ciała odpowiadającą za myślenie.
Czy można spodziewać się dzisiaj konferencji przedmeczowej? Jeśli tak to na którą godzinę jest zaplanowana?
[quote='canon1001' pid='1390782' dateline='1564137074']
Czy można spodziewać się dzisiaj konferencji przedmeczowej? Jeśli tak to na którą godzinę jest zaplanowana?
[/quote]
Mecz jest już jutro, więc teoretycznie dziś powinna być konferencja przedmeczowa, ale nigdzie nie widziałem informacji że ma się odbyć. Dlatego zapewne w ogole jej nie będzie ... i o ile się nie mylę to przed meczem z Zagłębiem też nie było konferencji przedmeczowej :rolleyes: .
A to nie jest wymóg Ekstraklasy?
[quote='wrobelson' pid='1390785' dateline='1564138157']
[quote='canon1001' pid='1390782' dateline='1564137074']
[/quote]
Mecz jest już jutro, więc teoretycznie dziś powinna być konferencja przedmeczowa, ale nigdzie nie widziałem informacji że ma się odbyć. Dlatego zapewne w ogole jej nie będzie ... i o ile się nie mylę to przed meczem z Zagłębiem też nie było konferencji przedmeczowej :rolleyes: .
[/quote]
Konferencja o 13:30. piszecie bzdety zamiast sprawdzić porządnie.
Na czwartkowej konferencji Vuković po raz kolejny przypomniał, że Legia jest wciąż w procesie budowania formy. - Chcemy grać lepiej, ale to nie stanie się z dnia na dzień. Nie apeluję teraz o czas, choć jest on nam potrzebny. Chcę tylko powiedzieć, że w tej drużynie naprawdę jest potencjał. I on w końcu zacznie być w pełni wykorzystywany. A kiedy? Dobre pytanie... Ale nie chcę zachowywać się jak trener Michał Probierz, czyli przychodzić na konferencję z ziarenkami i doniczką. Prawda jest taka, że wiąż jesteśmy w okresie przejściowym. I na pewno za tydzień będziemy musieli solidnie zapracować na awans, choć rezultat z tego meczu stawia nas w lepszej sytuacji - podkreślił Vuković. Rewanżowe spotkanie Legii Warszawa z Kuopionem Palloseura w czwartek o 18.
[quote='Sir Pablo' pid='1390795' dateline='1564146862']
Ale nie chcę zachowywać się jak trener Michał Probierz, czyli przychodzić na konferencję z ziarenkami i doniczką.
[/quote]
Jak mu żal to niech przyjdzie z palmą . :D
PRAWDZIWY kibic chce sukcesu - jak? Kibica mało to obchodzi, jednak nie ma to nic wspólnego z narażaniem klubu na bankructwo.
Chyba tylko ślepiec nie widzi, że ostatnim Mistrzem Polski została drużyna Piasta Gliwice a Puchar Polski zdobyła drużyna z pewnymi problemami finansowymi czyli Lechia Gdańsk.
Pora przestać powtarzać bzdury, że na GTS chodzili sami UB-ecy i ich rodziny, że publika obecna to krewni ludzi z epoki komuny.
To nie jest prawda. Publika na GTS tworzyła się z SUKCESU. Ludzie chodzili, bo GTS był w czołówce tabeli za komuny. Oczywiście, GTS wykorzystał sytuację, jaki im stworzył system, czyli promowanie pewnych klubów. Pamiętam, jak z pewną zazdrością patrzyłem na czasy, gdy psy grały mecze z FC Bruggie, Zbrojowką Brno czy Malmo. Coś, dla Cracovii wtedy abstrakcyjne. To były czasy Widzewa, gdy większość Polaków kibicowała im w starciu z drużyną Liverpool, Juventusem itd. Legia następna w kolejce, do sukcesów w kopanej. Następny przykład - Górnik Zabrze, przecież powstał PO WOJNIE, a Polacy pamiętają ich pucharowe bitwy ze słynnym meczem z Romą.
Każda z tych drużyn miała w pobliżu rywala. W Krakowie Pasy, w Warszawie Polonia, w Łodzi ŁKS a na śląsku od groma drużyn. Porównajcie teraz - gdzie są kibice. Odpowiedź jest prosta - tam gdzie były sukcesy sportowe. Ludzi wali komuna ( jeszcze dzisiaj, ten argument jest śmieszny, bo młodzi często nie wiedzą nawet kiedy rozpoczęła się II WŚ). Ludzie głosują na komunistów.
Jeżeli kiedykolwiek chcemy zbudować widownię, widownię liczną, to musi być WIELOLETNI SUKCES SPORTOWY. Druga sprawa, należy przestać żyć na zasadzie - może nas być trzystu, ale wiernych. Nie, JEŻELI CHCEMY się liczyć, musimy uznać, że każdy kibic jest ważny. Musimy (po raz kolejny to piszę) pamiętając o historii, przestać nią żyć. Martyrologia Pasów, porównywanie się do GTS-u, nie zaprowadzi nas na szczyt tabeli ani nie wypełni stadionu. Nie zaprowadzi nas na szczyt tabeli wieczne wspominanie czasów przed Filipiakiem, wspominanie baraków, zimnej wody itd.
Musimy zmienić myślenie, stać się klubem nowoczesnym, DUMNYM Z HISTORII ale który BUDUJE JĄ NA NOWO, NA SUKCESACH SPORTOWYCH. Nie można złych decyzji sportowych, słabych relacji międzyludzkich usprawiedliwiać 'ciepłą wodą". Ja chcę, by na miejscu Piast Gliwice była Cracovia - dużo chcę? Niszczę Cracovię bo chcę by była w KORONIE? Co za bzdura "pelikanów"
dobrze zrozumialem Probierza ze znowu budujemy druzyne, zeby za rok bylo dobrze?
Probierz twierdzi, że szkielet drużyny jest. Przyjął nawet pewien zakład o 'pudło" w tym sezonie piłkarskim. Każdy zawodnik jest na sprzedaż, ważne kto za niego. Oglądając ostatnio trening, widząc skład rezerw sam uważam, że trochę ich jest dużo a nie z ilości jest sukces a z jakości. Jeżeli odejdzie jeszcze Budziński ( a odejdzie i …. słusznie, bo znam tego powody, więc inaczej podchodzę do sprawy jak w przypadku Hernandeza), to i tak pozostanie jeszcze liczna kadra. Rozumiem tutaj myślenie Probierza. Sprowadzić solidnego, KREATYWNEGO pomocnika i można troszkę pomyśleć o odejściu-wypożyczeniu jeszcze kogoś.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)