Pan trener coś zapowiedział... super, wyjątkowa sytuacja, on przecież tak rzadko coś zapowiada... Ogólnie ostatnio, jeśli chodzi o zapowiedzi, to wyjątkowo wiarygodny gość.
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
Niestety Ian się beznadziejnie zakochał. Jakby mu Probierz powiedział że musi czekać 10 lat to by czekał. A gdyby po tych 10 latach dalej była bryndza to by opowiadał jak noworodki w Narutowiczu super nóżkami kręcą a że szpital na Siemaszkach to pewnie pasiaki będą.
Ian ile ja mam czekać? Niech się Twój guru i pracodawca określą. Ile? Konkret. Zaczekam. Na tych od Gizy? Ile mają lat? Za ile będą stanowić o sile zespołu? Proszę o konkret
[quote='Jarek44' pid='1337499' dateline='1536781661']
Pan trener coś zapowiedział... super, wyjątkowa sytuacja, on przecież tak rzadko coś zapowiada... Ogólnie ostatnio, jeśli chodzi o zapowiedzi, to wyjątkowo wiarygodny gość.
[/quote]
Zapowiadał transfery - przeprowadzono, zapowiadał walkę o mistrzostwo - walczymy tylko jak na razie jest to walka z samym sobą, swoimi słabościami .Ale miała być walka i walka jest . ;)
[quote='hank' pid='1337522' dateline='1536828687']
[quote='Jarek44' pid='1337499' dateline='1536781661']
[/quote]
Zapowiadał transfery - przeprowadzono, zapowiadał walkę o mistrzostwo - walczymy tylko jak na razie jest to walka z samym sobą, swoimi słabościami .Ale miała być walka i walka jest . ;)
[/quote]
Jeśli chodzi o walkę (wręcz), to na dzisiaj najlepiej wypada sam trener :)
Te jego konferencje to ustawka na wygodne pytania zadawane przez dziennikarzy i wysłuchiwanie w kółko kogo nie wyciągnął z juniorów i kto dzięki niemu został piłkarzem.A my mamy 3 punkty i ciemność...
SaNtO...trudno mi się odnieść do słów, napiszę tylko że w kochaniu jestem konserwatywny, tylko kobiety, natomiast co do określenia mój pracodawca, to ciekawi mnie jak zareaguje rzeczywisty, który jest na forum, że dorabiam w ComArchu ;)
A tak na serio. Nie chodzi o to, by wszystko bić w czambuł bo taka moda, tylko zauważać też coś pozytywnego.
Ja wiem, że Cracovia nie posiada obecnie drużyny w MLJS, bowiem tak traktowano przez lata szkolenie młodych. Dopiero teraz drużyna (rocznik 2004)prowadzona przez Piotrka Gizę , ma za zadanie do tej ligi awansować. Wiem, że ściągnięto do Cracovii prawie 60 graczy, by właśnie te drużyny wzmocnić. Wiele pomyj wylewano na budowę tzw. pionu sportowego, e nikt szkoleniem się nie interesował, że juniorzy to było zło konieczne, że rezerwy to był zlepek słabych graczy plus odpady z I drużyny … i tak można wymieniać.
Trzeba mieć złą wolę, by pewnych zmian na plus po przyjściu Probierza nie zauważyć. Oczywiście, by to wszystko dobrze funkcjonowało, potrzebny jest ośrodek treningowy z prawdziwego zdarzenia, i taki mam nadzieję wkrótce powstanie w Rącznej. Ale by na boiska treningowe mogły wejść od razu przygotowane ekipy zawodników i trenerów, to się cieszę że już teraz trzon szkolenia jest budowany. Co mam pisać, ze jest fatalnie jak dostrzegam zmiany na plus ? Mam tak pisać, by SaNtO był zadowolony ? bez jaj. Oceniam tak jak widzę. Widzę, ze są to zmiany wprowadzone za Probierza i że on nad tym czuwa.
Kłopot ma Probierz, bo wyniki pierwszej drużyny przysłaniają wszystko to, co można napisać, ze jest dobre. Przecież Cracovia nie skończy się z odejściem Probierza czy Filipiaka. Jeżeli mi zależy na klubie a nie jak bredzi SaNtO na trenerze, to oczekuję takiego budowania pionu sportowego, ze zmiany trenerów czy zawodników nie obniżają poziomu. Jest to proces na pewno dłuższy, ale jest to prawidłowa droga. Nie wiem, kiedy zakończy się to wszystko sukcesem, kibicuję temu projektowi i wiem na pewno, ze Probierz ze swoją filozofią patrzenia na szkolenie piłkarzy, jest postacią fundamentalną.
[quote='ian thorpe' pid='1337606' dateline='1536869177']
Ja wiem, że Cracovia nie posiada obecnie drużyny w MLJS, bowiem tak traktowano przez lata szkolenie młodych. Dop
[/quote]
hm, ale skąd mielibyśmy mieć drużynę w MLJS jak gramy w CLJ?
CLJ jest 17 i 18 a MLJS są młodsi. Dopiero teraz ściągnięto do drużyny Piotrka Gizy ( rocznik 2004) w cholerę graczy, którzy leją wszystkich. Ale...oni są w I lidze. Mają za zadanie wywalczyć awans. Pion szkolenia w Cracovii ma wyglądać tak, by wszystkie drużyny grały w najwyższych klasach rozgrywkowych.
- Edytowany
[quote='ian thorpe' pid='1337610' dateline='1536870222']
CLJ jest 17 i 18 a MLJS są młodsi. Dopiero teraz ściągnięto do drużyny Piotrka Gizy ( rocznik 2004) w cholerę graczy, którzy leją wszystkich. Ale...oni są w I lidze. Mają za zadanie wywalczyć awans. Pion szkolenia w Cracovii ma wyglądać tak, by wszystkie drużyny grały w najwyższych klasach rozgrywkowych.
[/quote]
Pomyliłeś IMHO z MLT . To chyba MLT rocznik 2004
1 Cracovia 6 18 31-0 6 0 0 4 12 22-0 4 0 0 2 6 9-0 2 0 0
2 AS Progres Kraków 5 12 18-7 4 0 1 3 9 14-2 3 0 0 2 3 4-5 1 0 1
3 Glinik Gorlice 5 7 7-7 2 1 2 2 3 4-3 1 0 1 3 4 3-4 1 1 1
4 Unia Oświęcim 5 7 5-13 2 1 2 2 6 4-1 2 0 0 3 1 1-12 0 1 2
5 Tarnovia 5 6 13-7 2 0 3 2 3 5-1 1 0 1 3 3 8-6 1 0 2
6 Unia Tarnów 4 4 3-6 1 1 2 2 1 1-4 0 1 1 2 3 2-2 1 0 1
7 Limanovia 5 4 6-21 1 1 3 3 4 6-7 1 1 1 2 0 0-14 0 0 2
8 Krakus Nowa Huta 5 0 4-26 0 0 5 2 0 0-13 0 0 2 3 0 4-13 0 0 3
Ian... co by się nie działo... co by nie robił z pionem sportowym...co by nie robił z różnymi rocznika mi to i tak W NAJWAŻNIEJSZYM ZESPOLE SENIORÓW JEST WYNIK DNO!
Na tym się powinien skupić bo tu jest chlebus dla kibiców...
Co takiego forowicza na chwilę obecną obchodzi zespół Gizy skoro to co najważniejsze leży i kwiczy...
To jest melodia przyszłości o czym piszesz ...a pierwsza druzyna hest tu i teraz....jest na dnie a styl ich gry to kolejne 3 metry mulu!
Wiesz ze to może się skończyć w każdej chwili bo Probierz poleci i myślisz że ktoś tego będzie dogladal? Że będzie nacisk na szkolenie w takiej postaci jak ma to Probierz w głowie? Wątpię...
Tomasz Frankowski: Mamrot robi dobrą robotę. To nie „drużyna po Probierzu”
Jeśli spytać ludzi zorientowanych w ekstraklasowym klimacie, wskażą Cracovię, jako najbardziej „toksyczny” klub. Wielu trenerów zęby sobie na niej połamało i to mając do dyspozycji zasobny portfel właściciela – Janusza Filipiaka. Spotkał się pan z taką opinią?
Mam powierzchowną wiedzę w temacie Cracovii, lecz często można usłyszeć, że szarą eminencją jest tam dyrektor Jakub Tabisz. Panuje opinia, że to pan Filipiak rządzi twardą ręką, trzyma klub w garści. A w rzeczywistości tym kimś jest ponoć dyrektor Tabisz. Nie znam go osobiście, więc zdając się wyłącznie na opinie z tak zwanego środowiska, trudno byłoby na nich wymalować laurkę... Zaznaczam, nie jest to moja ocena.
W poprzednim sezonie, Cracovia finiszowała na 9.miejscu. Dzisiaj zamyka tabelę. Jak duży wpływ na ten stan rzeczy było odejście z drużyny „Pasów” bramkostrzelnego Krzysztofa Piątka oraz pomocnika Miroslava Covilo?
Nie uważam, że był to wpływ kluczowy, tym bardziej, że Cracovii nie prowadzi raczkujący w trenerce Maciej Stolarczyk. Gdyby on szkolił Cracovię i okupował kiepskie miejsce, uznałbym to za naturalne, lecz szkoleniowcem jest Michał Probierz. Powinien poradzić sobie, niezależnie od straty jednego czy dwóch zawodników. Nie przesadzajmy, że nagle odejście Piątka sprawiło, iż Cracovia stała się zupełnie bezzębna. Przecież w tym klubie mieli świadomość, że zostanie sprzedany? Fakt, straty Covilo pewnie się nie spodziewali, ale szczerze? Przyzwoity ligowiec, nic ponadto. Wydaje mi się, że po próbie wymuszenia transferu, szantażu, Cracovię bardziej bolała forma rozstania, a nie, że odchodził świetny zawodnik. Filipiak majętny, Probierz zna swój fach, Tabisz, skoro utrzymuje się od lat na stanowisku dyrektora, też powinien być „ogarnięty”. Ta trójka powinna załatać dwie dziury i trzymać się wysoko w tabeli. Przy tym potencjale finansowo–organizacyjno–szkoleniowym powinna być drużyną z miejsc 4–6. Teraz, bez zwycięstwa, osiadła na dnie. Wydaje mi się, że pan Filipiak ma cierpliwość, ale nie dlatego, że drużyna Michała Probierza nie wygrywa, a dlatego, że właściciel Cracovii spalił się niegdyś na trenerze – Rafale Ulatowskim. Pytano mnie wtedy, po pięciu z rzędu przegranych, czy pora go zwolnić. Ulatowski uchodził za trenera nowego pokolenia, świeżej, polskiej myśl szkoleniowej i tak dalej. Przez dwie, trzy kolejki broniłem go, sugerując w wywiadach: Trzymać go. Czuję, że za moment odpali. Nie sądziłem, że można mieć takiego „jeża”, nie wierzyłem, że można być tak słabym trenerem już z jakimś doświadczeniem, choćby przy pracy z reprezentacją. Szef Cracovii zwolnił Ulatowskiego dopiero po 10.kolejce. Licznik porażek zatrzymał się na cyfrze 8. Filipiak pewnie pluł sobie w brodę, że nie zrobił tego ze cztery tygodnie wcześniej. Przewiduję, że trener Probierz ma jeszcze z miesiąc spokoju i myślę, że w tym czasie...odpali. Wygra mecz i pójdzie, chociaż moje prognozy, jak te w stosunku do Rafała Ulatowskiego zupełnie się nie sprawdziły.
Gdy trener Ireneusz Mamrot obejmował Jagiellonię po trenerze Michale Probierzu, odzywały się głosy, że otrzymał w spadku samograja i trudno uznać, by Jaga z którą powtórzył sukces poprzednika, zdobywając wicemistrzostwo, była jego autorską drużyną.
Bzdura. Uważam, że przez trzy, cztery kolejki po Probierzu, można było uznać za jakąś kontynuację. Ale cały sezon? Bądźmy poważni. Dość dawno przestałem mówić, że to „drużna po Michale”, czy „zawodnicy po Michale”. Mamrot pracuje drugi sezon w Jagiellonii, a jego współpraca z zawodnikami wygląda bardzo dobrze. A drużynę dotknęło sporo zmian. Patrząc na ostatni skład Jagiellonii wystawiony w Płocku, przeciwko Wiśle zagrało wielu piłkarzy, związanych z Jagiellonią w ostatnim roku. Wyłącznie pozytywnie oceniam pracę Mamrota, , chociaż jacyś wybitnie fanatycznie kibice zawsze będą kręcić nosem, że coś nie tak.
Spotkanie w Białymstoku, trener Probierz obejrzy z trybun, ukarany za utarczkę z zawodnikiem Piasta Gliwice i...
...mam miejsce nad ławką rezerwowych, więc Michał może usiąść obok mnie! Zawsze coś mogę podpowiedzieć (śmiech).
Szkoleniowcowi „Pasów”, w tym momencie żarty raczej nie w głowie.
Sytuację z szarpaniem się o piłkę, oglądałem z politowaniem. To było apogeum tego, co gra w tym sezonie Cracovia. I ta piłkarska depresja udzieliła się chyba trenerowi, wdającemu się w niefortunną, niepotrzebną utarczkę. Spotkanie przeciwko Legii, w którym Cracovia grała niemal całe spotkanie z przewagą jednego gracza i...mogła przegrać, pokazało głębokość dołka w jakim wylądowała. Jagiellonia, prawdopodobnie wykorzysta to, ale, o czym mówiłem, nie można wykluczyć, że goście, z przypadku zdobędą bramkę i do końca dowiozą korzystny rezultat.
nic nie pomyliłem Khalid
http://www.mzpnkrakow.pl/terminarze/mljs_1819
tutaj nas nie ma, tutaj Giza ma awansować. Mieliśmy "dziurę".
Pomyłka. Nas tam nie ma tak jak i rzeki, bo jesteśmy w CLJ u 18. Drużyna Piotrka Gizy gra o awans do CLT u 15.
[quote='ian thorpe' pid='1337631' dateline='1536902929']
nic nie pomyliłem Khalid
http://www.mzpnkrakow.pl/terminarze/mljs_1819
tutaj nas nie ma, tutaj Giza ma awansować. Mieliśmy "dziurę".
[/quote]
Obawiam sie ,że jednak pomyliłeś
[size=small]Jeżeli dobrze rozumiem gramy tak:[/size]
1. Juniorzy Starsi - gramy CLJ - U-18. W wypadku spadku(tfu tfu - a zagrozenie jest z powodu ,że nie doszło
do wzmocnień - ponoć macierzyste Kluby chłopaków u-18 chciały oddawać tylko na definitywny)
- polecielibyśmy właśnie do wspomnianego przez Ciebie MLJS , który BTW jest U-19 a nie U-18
2. Juniorzy młodsi - Gramy w CLJ U-17
3 MLT 2004 - o tym mówimy walczy o awans do CLJ U-15 (nowy wynalazek PZPN)
czyli tutaj:
[url=https://www.pzpn.pl/public/system/files/articles/6922/2467-CLJ%20U-15%20Gr.%20D%20Jesie%C5%84%202018.2019.pdf]https://www.pzpn.pl/public/system/files/articles/6922/2467-CLJ%20U-15%20Gr.%20D%20Jesie%C5%84%202018.2019.pdf[/url]
a. Runda jesienna 2018/2019, 1. Małopolska Liga Trampkarzy (8 drużyn):
[size=small]- 1. miejsce – baraże o awans do Centralnej Ligi Juniorów U-15[/size]
link - [url=https://limanowa.in/sport/terminarze-malopolskich-lig-zasady-przeprowadzenia-rozgrywek/42233]https://limanowa.in/sport/terminarze-malopolskich-lig-zasady-przeprowadzenia-rozgrywek/42233[/url]
Co juniorzy mają do tematu Probierza? On ma się zajmowac pierwszą drużyną. A na razie sadzi kwiatki, odprawia czary, zajmuje się stanem polskiej piłki. Jak pojedzie do Białegostoku to pewnie wróci do tematu budowy lotniska.
Niech chłop wyloguje sie z twittera i bierze za treningi pierwszej druzyny, bo derby coraz blizej, a trudno byc optymistą.
[quote='szaleniec' pid='1337637' dateline='1536909216']
Co juniorzy mają do tematu Probierza? On ma się zajmowac pierwszą drużyną. A na razie sadzi kwiatki, odprawia czary, zajmuje się stanem polskiej piłki. Jak pojedzie do Białegostoku to pewnie wróci do tematu budowy lotniska.
Niech chłop wyloguje sie z twittera i bierze za treningi pierwszej druzyny, bo derby coraz blizej, a trudno byc optymistą.
[/quote]
akurat mają. Za poprawę szkolenia zabrano się na Wielickiej pod wpływem Probierza. Nie można udawać ,że jest
inaczej , że system szkolenia organizuje jakiś dyrektor sportowy czy kto inny etc. Głową tego jest Probierz i
wygląda ,że poza błędną decyzją o rozwiązaniu rezerwy pozostałe kwestie wygladają po prostu lepiej. Przede wszystkim
nie jest to na dziś 5-e koło u wozu w Klubie.
Bo piątym kołem u wozu stała się pierwsza drużyna :) Nie może być dwóch piątych.
To zróbmy z Probierza trenera juniorów, bo z seniorami sobie nie radzi.
[quote='szaleniec' pid='1337643' dateline='1536911954']
[/quote]
Sęk w tym że z seniorami w tym klubie nikt sobie nie radzi od dawna.
[quote='ALRS' pid='1337645' dateline='1536913882']
[quote='szaleniec' pid='1337643' dateline='1536911954']
[/quote]
Sęk w tym że z seniorami w tym klubie nikt sobie nie radzi od dawna.
[/quote]
Prezes sobie radzi z seniorami, a co? nie pokazal niektorym srodkowego palca?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)