[quote='hank' pid='1330084' dateline='1533648276']
MP mógł złożyć nieco ostrożniejszą obietnicę - będziemy grać o jak najwyższe cele - wtedy chyba nikt by go nie ciągnął za słowa .
A teraz jakie widzicie wyjście - zwolnić trenera , kto zagwarantuje nam poprawę ? A może jednak zaufać Probierzowi , który w ubiegłym roku przezwyciężył kryzys i był tu na łamach powszechnie chwalony .
Inna od obecnej była jego koncepcja zespołu , czytam , że Covilo bez formy ale nawet bez tej formy gołym okiem zauważyłem jak go brakuje w środku pola . Dimun poczynił postępy ale rzucony na głęboką wodę na razie nie daje rady , podobnie Serafin mający bardzo mało gier na poziomie EK . Teraz drużynie i trenerowi potrzebny jest czas i spokój aby na aktualne możliwości poukładać te klocki . Potrzebne poparcie nas , kibiców a nie jazda jak po łysej kobyle .
Nie widziałem pierwszych dwu meczy , dopiero wczorajszy - zachwycony nie jestem ale można wskazać i pewne choć niewielkie plusiki - mamy niezłych bramkarzy, obrona gra dość stabilnie , na duży plus zasłużył nasz nowy nabytek - Rapa a i w drugiej połowie z dobrej strony pokazał się i Hernandez .Może to zwiastun poprawy ?
[/quote]
Pełna zgodna, że drużynie potrzebny jest spokój, ale nie sprzyja temu sam Probierz pier.doląc na około na temat tejże drużyny: jest młodzież - nie ma młodzieży, potrzebny DP - niepotrzebny, gramy o Mistrzostwo - nie gramy. Swoim zachowaniem MP przypomina jako żywo swojego pryncypała, którego bezsensowne pierdy nie raz "zasmradzały" atmosferę w klubie i wokół niego.
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
Mija rok pracy Probierza .Dostał pełnie władzy .Chciał Mihalika dostał ,chciał innych dostał .Między czasie pozbył się lepszych a kogo zakontraktował ?.
Brak determinacji w obronie Covilo Probierza ALRS ?To od czego jest trener ?Ma kluczowego zawodnika to powinien rozwiązać problem tak by rozeszło się po kościach .Wystarczył jeden stanowczy telefon do Filipiaka jest mi potrzebny dogadajcie się i nie było by problemu .Tabisz by się podporządkował nakazowi bosa .To dał jasny przekaz drużynie mogą cie zeszmacić a ja nie tylko nie pomogę tobie a jeszcze zaszkodzę .Podobny przekaz to sprawa Siemiona .Dla 6 trenerów był dobry ale dla bufona Probierza nie .
Po roku pracy nie ma efektów żadnych a wręcz odwrotnie jest gorzej niż jak nas obejmował .Pod kazdym względem .Personalnie zespół słabszy ,gra ?nie pamiętam by kiedyś grali słabiej od czasów Ulatowskiego ,atmosfera ?była kiedyś gorsza ?Gdzie zespół rezerw ?
[quote='leszeczek' pid='1330073' dateline='1533646266']
A mnie zadziwia jak wybiórczo i tendencyjnie niektórzy podchodzą do każdej wypowiedzi i szukają tylko kija by przywalić w tego czy innego.
Swoja drogą "2 tygodnie temu" Cvoli był przed pieprznięciem opaską i kłótnią z tubisiem, a Danek i Oliva zdrowi i w pełni sił.
No ale cóż, chłodna głowa i stonowane wypowiedzi nie są w modzie.
[/quote]
Zacznijmy od tego że inni trenerzy nie z takim ego jak nasz pracują sobie spokojnie i są tego widoczne rezultaty w grze i w tabeli.A ten nasz trener podobnie jak nasz prezes to najmądrzejsze osoby na świecie i pouczają tylko innych co mają robić. A potem wycofują się okrakiem ze ktoś ich słowa źle zrozumiał albo przekreślił.
Co do Covilo dopiero co pisaliście że to taki stary dziadek zupełnie bez formy nie zasługujący na żadne podwyżki a teraz wypominacie że go jednak brakuje i trenerowi 100 lecia sypie się domek z kart.
Podajecie przypadek Danka jakby to był nie wiadomo jakiej klasy zawodnik ,oczywiście szkoda chłopaka ,ale wystarczy sobie przypomnieć jego krótki występ we Wrocławiu i pora chyba zejść na ziemie.
A co do wczorajszej sytuacji z Olivą i jego dalszej gry po wcześniejszej kontuzji podczas meczu to tego skandalu wolałbym jednak nie wspominać,ktoś powinien za to beknąć.
Akurat w kwestii Covilo trener postąpił w najbliższy możliwy sposób. Starał się załagodzić konflikt, i myślę że wszystko było już w miarę dogadane, jednak wybuchowość Covilo i chamstwo Tabisza zadecydowały że sytuacja się skończyła w ten sposób.
Probierz od wczoraj dolaczyl do elitarnego KLUBU PAJACA I FARMAZONA*, w którym dotychczas jedynym członkiem był Ulatowski.
* to mój subiektywny i prywatny ranking.
[quote='kingkong' pid='1330113' dateline='1533653212']
Akurat w kwestii Covilo trener postąpił w najbliższy możliwy sposób. Starał się załagodzić konflikt, i myślę że wszystko było już w miarę dogadane, jednak wybuchowość Covilo i chamstwo Tabisza zadecydowały że sytuacja się skończyła w ten sposób.
[/quote]
Przepraszam Cię kingkong, ale nie wytrzymałem (zamień słowo prezes na trener) [video=dailymotion]https://www.youtube.com/watch?v=11W-toNG3eUhttp://[/video]
Ja też przez długi czas myślałem, że Michał Probierz, to jest to, dla Cracovii, ale mija rok, a my jesteśmy dalej w czarnej du.pie. Ktoś powie, dajcie trochę czasu i będzie ok... i może pod koniec sezonu wywalczymy 10-14 miejsce. I super, będziemy znowu budowali zespół, który przed sezonem będzie walczył o MP, a w trakcie...znowu trzeba będzie dawać czas, itd. itd. itd. (pisałem już kiedyś o filmie Dzień Świstaka)
Zgadzam się w pojawiającą się tutaj opinią, że zdecydowanie lepiej by było, gdyby Probierz mniej gadał.
Według mnie sprawa odnośnie Probierza jest jasna. Facet dostał rok na budowanie zespołu, pozbył się kogo uważał za słabego, albo że mu nie pasował do koncepcji czy rozwalał szatnię. Sprowadził jakieś swoje wynalazki typu Culina, twierdził, że mamy młodych (tak, tak, szczególnie po Stróżiku widać jaki to jest poziom), nie narzekał nigdzie w wywiadach, że chce transferów, ale coś tam nie wychodzi czy nie ma kasy, wręcz przeciwnie był zadowolony z tych co przychodzili. Tak więc to jest w pełni jego zespół, budowany od roku, robił co chciał, jak chciał, kibice w większości dali mu kredyt zaufania na to budowanie drużyny. To jest jego drużyna, ci zawodnicy, ten styl gry, to wszystko jest podpisane nazwiskiem naszego trenera. To jest właśnie dla mnie jasne jak słońce. Rok temu mogłem się zgadzać, że potrzeba czasu, że buduje swoją drużynę, że ma swoją koncepcję i będzie ją powoli wdrażał. Minął rok i teraz jak dla mnie nie ma już czasu na "pracę od podstaw" i na dawanie trenerowi znowu czasu na budowę zespołu. Jak nie potrafił nic zbudować przez rok, to nie zbuduje nic przez następny rok. Tamten sezon mogłem traktować jako budowę czegoś solidniejszego, w tym sezonie tak jak pisałem przez startem rozgrywek oczekiwałem progresu, czyli spokojnego wejścia do pierwsze 8 i grania może o miejsca 4-6. I teraz przez ten pryzmat będę rozliczał pracę Probierza. Nie kupuję już gadaniny o budowie, czy o potrzebnym czasie, oczekuję efektów. Czekam jeszcze parę meczów, licząc, że może jeszcze coś zaskoczy, choć nadziei coraz mniej, aczkolwiek w pewnym momencie na jesieni 2017też już za bardzo nie wierzyłem, że z Probierzowi uda się to jakoś poukładać, a wiosna mimo wszystko była niezła, tak więc pozostaje jeszcze poczekać, czy teraz też będzie podobnie. Z drugiej strony jednak trudno porównywać początek tego sezonu do zeszłego, bo rok temu jednak w pierwszych meczach były jakieś przebłyski niezłej gry i nadziei na progres (mecz w Gdański, większa część meczu z Wisłą), teraz jest kompletne dno i trudno szukać pozytywów.
Nie czytam nawet komentarzy powyżej, bo wiem, że hejt blitzkrieg armagedon... sam podqrwiony jestem, ale na chłodno, dam jeszcze kilka kolejek :)
- Edytowany
[quote='leszeczek' pid='1330073' dateline='1533646266']
A mnie zadziwia jak wybiórczo i tendencyjnie niektórzy podchodzą do każdej wypowiedzi i szukają tylko kija by przywalić w tego czy innego.
Swoja drogą "2 tygodnie temu" Cvoli był przed pieprznięciem opaską i kłótnią z tubisiem, a Danek i Oliva zdrowi i w pełni sił.
No ale cóż, chłodna głowa i stonowane wypowiedzi nie są w modzie.
[/quote]
Dlatego że zamienił się w pajaca na konferencjach. Hohoho, jaki on mądry, błyskotliwy, ile ma do powiedzenia na konferencjach, jakie same odkrywcze i wielkie rzeczy. Po co się skupiać na swojej drużynie, trzeba zbawiać całą polską piłkę :)
Gdyby zachowywał się normalnie, to ludzie mieliby w d... co tam pogadał na konferencji, robił szoł, więc nawet ludzie którzy mają wywalone na piłkę i na Cracovię czytali, interesowali się, jaki cyrk znów Probierz odwalił na konferencji przedmeczowej.
Dlatego kupę różnych ludzi, zaczęło rozbierać te jego słowa na drobniutkie części.
To nie jest trener to jest zwykły korporacyjny szczurek kolejny ch.u.joł.ap Coralgola i Tabisza. Jedynie co dobrze robi to skacze przy lini i sadzi roślinki na konferencjach. A tak po krakowsku zwykły bajtlok swietnie dogadujący ze specjalistami w zakresie produkcji netto.
Jezeli MP jest tak zuchwaly wobec profesora jak przed kamerami to nie ma sie czy martwic. Niebawem nadejda transfery "last minute" ktore bedziemy miec przed oczami zasypiajac w lozkach. ;)
Mhm, strach bedzie zasnac zeby koszmarow nie bylo
Ja napiszę tylko tyle.
Probierz dość wymówek. Zacznij grać i wygrywać bo tylko to się liczy. Jaki skład budowany od nowa? Miałeś miliony za Piątka kupiłeś dwóch napastników których ponoć bardzo chciałeś. Ostatecznie wypadł tylko Covilo z Twojej koncepcji. Straciłeś jednego zawodnika. Zdarza się. Trzeba poprzekladac klocki i tyle.
Oczekuję zwycięstw i walki o najwyższe cele. Tyle
Gdyby Probierz miał faktycznie te 4 miliony to faktycznie mogli byśmy już zaczynać walkę o mistrzostwo. Rzeczywistość jest jednak inna. Mam nadzieję że jak ktoś tu pisał te pieniądze poszły na akademię/infrastrukturę, jeśli nie to to już nie jest wina trenera że ktoś to bierze do kieszeni.
Santo pamieć masz widać zawodną .1 zawodnik wypadł ?Piątek ,Fink ,Rakels i z winny gbura Probierza Covilo . To 4 i to podstawowych .Denis może nie miał najlepszej rundy 1 gol 3 asysty patrząc na statystyki ale porównaniu do innych skrzydłowych o klase lepszy .Potrafił kiwnąć ,był szybki mobilny ,dużo lepiej bronił .Jedyne co można mu wytknać to rażący brak skuteczności .Zaciał się i jak by nie strzelał było źle .Tak czasem bywa dochodzisz do sytuacji i nic nie chce wpaść .Ci co zostali ,,skrzydłowi ''nie dochodza nawet do sytuacji .Po boisku biegają jak za karę ,bez umiejętności ,bez ambicji ,bez szybkości i bez charakteru .Dno kompletne .
Połamano drużynie kręgosłup i kogo naściągali .Jest faktycznie z nami źle jak nasi kibice tacy jak Konserwa potrafią napisać że bilans transferów na pozycji defensywnego pomocnika jest 0 .Czyli że Serafin jest pełnowartościowym zastępca Miro .Trzeba faktycznie być po udarze by takie brednie pisać .
Covilo był bezcenny bo w środku pola przy wszystkich stałych fragmentach czyścił to co inni zawalili a w powietrzu to Air Covilo .Takiego gracza w naszej ekstraklasie nie ma jeśli chodzi o grę głową .Zresztą wystarczy popatrzeć na statystyki poza tamtym sezonem gdzie wiadomo że miał ciężką kontuzje to zobaczcie ile goli i asyst .Wyniki DWUCYFROWE LICZĄC ASYSTY I GOLE .
Nie mogę pojąć wręcz nie mieści mi się w głowie że Probierz o Miro nie walczył z korpo a wręcz odwotnie .Myślący trener postawił by sprawę wprost macie się dogadać ja potrzebuje tego zawodnika .Co robi Probierz -brak po prostu słów same inwektywy musiałbym pisać .Podobnie postępuje z Siemionem .
Obaj Siemion i Miro mieli olbrzymi wpływ na szatnie i atmosferę .Miro swoim profesjonalizmem potrafił zarazić kolegów .Widzieli hart ducha i myśleli nie mogę być gorszy .Przypomnijcie sobie derby na wiśle na 1-2 .Gra w kasku i na własną odpowiedzialność z blokadą kolana .Który z innych by dał tyle serducha dla nas ?Wiedział ile to dla nas znaczy i dopóki mógł dawał z siebie maksa .Cracovia powinna być miejscem gdzie takie wartości się docenia i takich ludzi jak Miro czy Siemion szanuje .Jak korpo szanuje widzieliśmy chociażby w formie pożegnania Siemiona -żenada i wstyd .
Jak wielu dowiedzialem się o tym po meczu bo w przerwie ludzie wychodza z trybun .Równie dobrze Filipiak z Probierzem i Tabiszem mogli go pożegać po meczu jak wszyscy już wyszli .Efekt byłby ten sam .
- Edytowany
Pocieszam się tylko tym, że ich zajechał w trakcie letniego obozu. W sparingach nie wyglądało to źle. Ale tak, jak napisał Santo - koniec wymówek.
W przypadku zajechania "świeżość", a przy okazji parę innych, ważnych cech pojawią się z czasem.
Atak pozycyjny u tego geniusza polskiej myśli szkoleniowej nie istnieje. Nie ma nawet tego w zalążku.
Stałe fragmenty gry leżą bo nie na takiego kota jak Miro! Piszecie tu ze grał słabo, bez formy po kontuzji itp ale radzę zobaczyć ile miał straceń po sfg po których bramki strzelali Helik czy Piona. Taktyka polega na graniu skrzydłami lecz porównajcie skrzydła jagi i nasze ale oprócz tego [b]cala polska wie już co proponuje Michał[/b]. Z tego nic nie będzie. Beton. Kontrataki i gra boskimi z dorzuceniem w pole karne. Tyle i tylko tyle. Za to właśnie wislacka glowacki z drugim kundlem sobolewskim wypir,dolilili go z gtsu po interwencji u cupiala. Przewalone derby na własne życzenie poprzez granie Wilkiem czy trzymanie do samego spodu Pestki gdy ten wcześniej - mając kartkę- prosił o zmianę.
Gdzie jest Teraz Wilk? Gdzie rezerwa? Gdzie jedność drużyny ( Siemion, Čovilo)?
Albo się trener postawi i uderzy pięścią w stół, tak ze w Szwajcarii się rozdupcy porcelana na stole Janusza albo skończy na „porcalenie” wc, tam gdzie już jest ulatowski.
Czas udowodnić ze nie jesteś kolejnym Dyzma Michale Probierzu.
Tego co pisze Potter nie da się czytać. Rakels zbawicielem Cracovii :D ja uważam, że Probierz w końcu zaskoczy. Szkoda że tacy piłkarze jak Polański czy Gol nie chcą do nas przychodzić... Teraz patrząc, że nie mamy sensownego napastnika może i taki Sobiech by się przydał...
Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
- Edytowany
Villa_KS, jest opcja ignoruj ;) Ja do Pottera nic nie mam, ale nie lubię czytać tego samego, podanego po raz 2321739.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)