Wychodzi na to że był mały bunt na pokładzie a to zmienia postać rzeczy .
tt
"Wczoraj na treningu nieco zawrzało i też mógłbym podać trzy nazwiska zawodników którzy już rozpoczęli przerwę świąteczną. Zdumiewające skąd o tym wiesz? Ciekawe czy wrzucisz wszystkich tych zawodników do jednego worka co do powodów odsunięcia
Grzegorz Sandomierski, Mateusz Szczepaniak, Jakub Wójcicki.
Komuś zależy chyba żeby zrobić zamieszanie jak wypuszcza z klubu info o odejściu Bośniaka, Čovilo z tego co wiem to jeden z ulubieńców Probierza i zawsze bardzo na niego liczył. Wczorajsza sytuacja po treningu dotyczyła tylko wymienionej trójki.
Probierz już jednak ulubieńcem Bośniaka nie jest, wystarczy pogadać bez dyktafonu"
To ostatnie stwierdzenie też daje do myślenia bo Probierz w ostatnim wywiadzie już nie chwalił Miro tylko Helika,Pestke i Drewniaka.
" Życzyłbym sobie, żeby każdy był taki, jak Michał Helik, Szymon Drewniak, Kamil Pestka czy inni. Żeby wszyscy wkładali tyle serca."
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
W kwestii Probierza mam podobne zdanie co Ian. Jest to chyba ostatni obecnie trener, który może poradzić sobie w korpo pseudo strukturach MKS-u.
Środki jakie są przeznaczane na Cracovię się nie zwiększą (a już na pewno nie te przeznaczane na zakupy zawodników i ich pensje) - z tego wniosek - gwiazdy do nas nie przyjdą. Ludzie odpowiedzialni za pozyskiwanie zawodników się nie zmienią, bo w ocenie Filipiaka (przy jego kryteriach) świetnie spełniają swoją rolę (choćby chujołapów). Probierz obiecuje w ramach powierzonych mu środków zbudować zespół na wybieganych średniakach i wychowankach. To jest to o co chodzi Filipiakowi. Obawiam się, że dalekosiężny plan dopuszcza także pójście drogą Górnika (czyli przez I ligę). Zakładam, że realny jest scenariusz, który po derbach przedstawił bodajże Aleks, że przez zabawy pewnej grupy kibiców, staliśmy się dla E-klasy SA czarną owcą, którą należy skarcić. Jeśli czytam, że na stronie oprawców (nie chce mi się w to wierzyć, ale tak gdzieś przeczytałem) pojawiła się zapowiedź zemsty na policji za zabicie podczas próby aresztowania jakiegoś bandyty, który przy okazji był naszym kolegą po szalu, jeśli wcześniej w telewizyjnym materiale o zatrzymaniu tego człowieka i kilku innych 60% czasu zajmują zdjęcia z zadymy na derbach (sic!) to taki scenariusz wydaje mi się realny. Reasumując - nadchodzą ciężkie czasy, a Probierz wydaje mi się odpowiednim człowiekiem by nas przez nie przeprowadzić.
Leszeczek tak też tak uważam i na to liczyłem jak przychodził do nas tylko niech wreszcie przestanie uprawiać te swoje prywatne gierki bo one jak widać choćby na przykładzie jednych i drugich derbów odbijają nam się czkawką.
Tak zmobilizowanych i walczących jak wściekłe psy psów nie widziałem nigdy i wczoraj za to zapłacili o czym byłem przekonany już podczas meczu z nami że zapłacą za to w następnym meczu.
Tylko co my z tego mamy -wstyd i obciach na całą Polskę .
- Edytowany
Robi się śmiesznie. Jak pisałem przed sezonem że Sandomierski i Wójcicki są "prawie" poza Cracovią to były pretensje. Zastanawia mnie czy wybitny trener chciał by zostali w zespole czy jednak uznał (po 20 meczach) że nie chce. W każdym razie jego podejście jest niepoważne.
Wielkim fanem Sandomierskiego nie jestem, ale decyzje trenera co do jego osoby w kwestii gry było niezrozumiałe. Zupełnie inaczej wygląda sytuacja Wójcickiego, jak rozumiem wraca sprawa nieogrywania zawodników przed ich odejściem. Faktycznie dla dobra klubu lepiej będzie jak trener wybierze słabszych do składu (by nikt się nie czepiał to od dawna twierdze że Kuba jest bez formy, ale skoro w 20 meczach trenerowi to nie przeszkadzało to uznaje że w momencie gdy klub potrzebuje punktów jak tlen decyzja o jego odsunięciu nie ma nic wspólnego z kwestiami sportowymi).
Chciałbym napisać że płakać po nich i po kolejnych wymienionych w artykule nie będę, ale biorąc pod uwagę jakimi transferami raczył nas duet Probierz-Tabisz mam spore wątpliwości.
Leszeczku zatrudniliśmy najdroższego trenera po to by grał juniorami i średniakami pierwszoligowymi? Bajeczka o Górniku raczej dość naciągana bo w momencie podpisywania kontraktu z MP nikt jej jeszcze na oczy nie widział. Tak samo jak nie dało się wtedy przewidzieć sytuacji na derbach i w szczególności zatrzymania ze skutkiem śmiertelnym.
Probierz nie poradzi sobie z korpo, on tylko się idealnie dopasuje. Zakładam że ilość pieniędzy przelewanych co miesiąc ma tu dość istotne znaczenie, ale nie odbieram Wam wiary w cuda.
- Edytowany
Co do Covilo, bo widzę że tutaj taka mała dyskusja się zrobiła, to bądźmy szczerzy, Miro od dłuższego już czasu jest cieniem piłkarza... Mimo całej mojej sympatii i szacunku do niego, to niestety tak jest i to nawet nie jest kwestia tego, że gra w tym hełmie i tej kontuzji głowy na wiosnę. Miro wyraźny zjazd zaliczył już u Zielińskiego w całym ubiegłym sezonie, wtedy chyba w lecie (?) złapał jakąś kontuzję i trochę nie grał, a potem się już nie pozbierał. Może prawda jest taka, że Covilo miał sezon życia za Podolińskiego, potem jeszcze pociągnął za Zielińskiego na początku i to by było na tyle? Teraz to już żal na niego patrzeć nawet, bo co tu dużo mówić, bez głowy to nawet nie wiem czy jest połowa piłkarza. W każdym razie żeby była jasność nie chcę by odszedł z Cracovii i mam nadzieję, że Covilo z nami zostanie, ale fakty jeśli idzie o jego grę, są jakie są i chyba każdy to widzi.
A jeśli idzie o Probierza, to moje zaufanie i wiara w niego jest już bardzo mała. Myślałem też że będzie miał trochę honoru po Derbach i powie: zawaliłem, wiem jak to był ważny mecz dla kibiców, chciałbym nadal pracować z tą drużyną, ale oddaję się do dyspozycji zarządu. Takie słowa niestety nie padły. Jeśli idzie o grę, to nie widzę postępów, nie widzę też pomysłu, widzę że zespół ma być dalej rozwalany, na transfery nie liczę. Raczej zaczyna to pachnieć spadkiem. Ale co zrobić, może Probierz nas zaskoczy, choć szczerze to nie liczę już na to.
Probierz w przeciwieństwie do dużej ilości trenerów teoretyków grał na przyzwoitym poziomie i wie co w "trawie piszczy"
Przy okazji jest charakternym gościem...
Tymi planami "transferowymi" tylko potwierdził że ma ambicje i chce coś zrobić ponad [u]przeciętną szerzyznę [/u]
Czy wy wszyscy obrońcy "dziadostwa" nie oglądacie innych meczy e-klapy ?
Pierwszy przykład z brzegu wczorajsze Zagłębie - widzieliście składne akcje,podania,kiwki, strzały każdy zawodnik coś potrafił i walczył na całego.
Probierz grał tym co ma i co myślicie że nie widział że Sandomierski zawodzi totalnie..
Malarczyk 98% rozegrania piłki to podanie do bramkarza...
Wójcicki,wielki chaos ...
I tak można by wymieniać
Na przeciwnym biegunie taki Pestka (młodzian) pokazał że warto stawiać na młodzież
Piątek, Hernandez, Drewniak,Fink, Helik.....Miro, z małym znakiem ? bo nie wiadomo co będzie...
I mały problem z Michalikiem - pewnie podobnie jak Świerczok - [u]na dzień dzisiejszy[/u] "głowa nie pracuje"
A pewnie może być inaczej... czy Probierzowi się uda ten stan zmienić ? zobaczymy...
Ta "drużyna" paru składnych podań nie potrafi przeprowadzić - zostaje prymitywne dzida na Piątka[u] bo wykonawców innej gry nie ma[/u] - jedyne co mogą zagrać,
Czy to rodzi nadzieje na jakieś sukcesy ?
Powtórzę
Bronienie (stanu posiadania) jest zgodą na dziadostwo i nie oczekujcie że coś się zmieni za dotknięciem czarodziejskiej różdżki .
Działaj Panie Michale bo widzę w tych działaniach sens....
Wątpiłem, ale zrozumiałem że w trakcie rundy działania były mocno ograniczone
Powodzenia
Ps.
Jeszcze łezkę uronię ironicznie nad wielkimi gwiazdami których się Probierz pozbył a z nimi na pewno bylibyśmy w czubie tabeli
Cetnar, Brzyski Hubert, Budzik.....
Gdzie oni teraz wymiatają swoim wirtuozostwem ... i stanowi ą o sile swoich drużyn..?
[quote='piotrek67' pid='1295761' dateline='1513580190']
Co do Miro -to prawda że jego nogi to nie to samo co głowa i dużo na tym traci jednak nawet gdyby nie był w pełni dyspozycji ja bym go zostawił w Klubie choćby w innej roli :dyrektora,menagera ,motywatora ,trenera młodzieży itp.
[/quote]
korpo nie przewiduje takich bezsensownych kosztów
[quote='Trapez' pid='1295782' dateline='1513586046']
Tymi planami "transferowymi" tylko potwierdził że ma ambicje i chce coś zrobić ponad [u]przeciętną szerzyznę [/u]
[/quote]
Jakież to plany transferowe robimy że potwierdzają wysokie ambicje trenera? W innym temacie przeczytałem że to idealny trener dla przeciętniaków i juniorów? Na początku sezonu było jeszcze o tym że Cracovia ma większe możliwości od Jagiellonii. To może być ciekawe zderzenie z rzeczywistością.
Gorąco się zrobiło o "trenerze z charakterem " "o jego twardej ręce" - szkoda tylko że tego charakteru i wpływu twardej ręki zabrakło 13-12 kiedy słaba jak nigdy ubecja zrobiła z podopiecznych Probierza pośmiewisko! Ciężko się o tym zapomina .
quentinie:[b] tak, zatrudniliśmy "najdroższego trenera"[/b] (swoją drogą zaglądanie w cudze portfele i walenie tego w każdym niemal poście jest żenujące, głupie i poniżej pewnego poziomu, który dobrze by było trzymać - nie Ty płacisz, a i co do tego czy najdroższy też nie mam pewności) [b]by grać przeciętniakami.[/b] Taki był deal od początku. To znaczy deal był "masz budżet i się w nim zmieść". Potem budżet pożarł Mihalik i zostało jak zostało.
Ścieżka Górnika, to nie jest plan, tylko reagowanie na sytuację. Oczywiście, że nie musi się ziścić. Wczoraj zomowcy pomogli nam nieco by się nie ziściła, ale ewentualność pozostaje. Trzeba być przygotowanym na najgorsze. Na początku była przyjmowana "ścieżka Jagiellonii" z mała nadzieją na załapanie się do ósemki.
Czytając to co się dzieje w szatni to jest wielce prawdopodobne to że przeje.....balismy derby przez to co działo się w głowach piłkarzy. Jeśli wyskoczyli mu z buntem przed meczem z gtsem to reszta dostała zawrotu w łepetynie. Psy dostały u siebie od Płocka i od Zagłębia. W między czasie lejac nas 1:4.
Śmierdzi mi tu grubą aferą. Swoją drogą ja już parę tygodni temu pisałem o Sandomierskim że wolę Wilka, teraz te jego bramki puszczane po krótkim mają większy sens.
Po czekających nas zmianach kadrowych trener będzie miał praktycznie drużynę swojego autorstwa i przez siebie do sezonu przygotowaną .Teraz już nie będzie tłumaczeń o braku czasu czy złym przygotowaniu przez poprzedników .MP jak sobie pościele tak się wyśpi .
[quote='hank' pid='1295792' dateline='1513589651']
Po czekających nas zmianach kadrowych trener będzie miał praktycznie drużynę swojego autorstwa i przez siebie do sezonu przygotowaną .Teraz już nie będzie tłumaczeń o braku czasu czy złym przygotowaniu przez poprzedników .MP jak sobie pościele tak się wyśpi .
[/quote]
Obyśmy my w kwietniu i maju spali spokojnie!
Probierz..to gość który lubi jak koło niego jest wiele szumu, a do tego jak widać łasy na kasę, bo przyjął w ostatniej chwili oferte Filipiaka i jeszcze raz to powtórze w du......ma Cracovię,dla niego liczy sie autoreklama i kasa.Dlatego nie postawił pewnie żadnych warunków jeśli chodzi o transfery, a zgodził się na takie które nie tylko,że nie pomogły ale ale obnizyły jakość druzyny.....po za tym zrobił jeden kardynalny błąd /taka jest opinia także innych fachowców od piłki/..zgodził sie na to,żeby zlikwidować drużynę rezerw......a teraz pier.......o sadzonkach,roślinach itp...i o budowie drużyny...Probierz doskonale wkomponował sie w układ FILIPIAK- TABISZ - PROBIERZ.....w takim układzie,żaden szanujący się trener długo nie wytrzyma...../ilu trenerów zniszczył walec "Filipiako-Tabisz"/...
Trener, który doprowadził nas do haniebnej porażki w derbach rozpierd.,. resztę drużyny przy poklasku Comarcho fanów. Żałosne.
Wielki plus dla piłkarzy, którzy krzyknęli „ król jest nagi. Kibiców na to obecnie nie stać.
Ale czegoś takiego jak własne zdanie i charakter korpo nie wybaczy.
Liczę tylko na to ze jak Ogrodnik zadrze z Miro to fizycznie dostanie w japę. Pierwszy złoże sie na karę.
@saleniec
A nie dopuszczasz opcji, że to >>piłkarze, którzy krzyknęli „ król jest nagi"<< >>doprowadzili nas do haniebnej porażki w derbach<< ?
Zmęczony jestem już tym derbowym argumentem. Owszem, mecz derbowy jest ważny, ale ani na nim się prawdziwe kibicowanie Cracovii nie zaczyna ani nie kończy. Przynajmniej dla mnie. Większym problemem dla mnie jest 19 punktów po 21 kolejkach niż dwukrotny wpierdol w derbach.
[url=http://cracovia.krakow.pl/member.php?action=profile&uid=9392]@krak[/url] 06 - racja, że Probierz robi wokół siebie zbyt dużo szumu, co gorsza, zgadzam się z tym co ktoś napisał wcześniej, robi nam tym szkodę dodatkowo motywując przeciwników. To mam mu za złe. Co do warunków jakie postawił czy nie postawił. Od początku mówiło się, że Probierz przejmując Cracovię będzie miał określony budżet na zawodników. Myślę, że zrobiono go w bambuko z Mihalikiem, bo ten nieszczęsny transfer pochłonął lwią cześć tego budżetu. Nie wiem czy Probierz zdawał sobie sprawę, że pieniądze na deal z Mihalikiem idą z "jego kupki". Tak "Probierz doskonale wkomponował się w układ FILIPIAK- TABISZ - PROBIERZ". Ale uważam, że wytrzyma w tym układzie do końca obecnego kontraktu, a może i dłużej.
Sandomierski doprowadził nas do klęski w derbach ? Ciekawa teoria. Nie oszukuj sie.
Tu nie chodzi o pojedyncze nazwiska, tylko frakcje w szatni. Ja nie wiem, tylko spekuluję. Staram się nie stawać po jednej stronie, tylko rozważam opcje.
Według leszeczka, Probierz jest taki biedny, bo dostał Mihalika. Ojej, biedniutkiemu Probierzowi wszyscy przeszkadzają być supertrenerem.
Za niedługo ktoś napisze, że Probierz nie ma wyników, bo trawa na boiskach jest nierówno koszona i ciągle ma pod górkę.
Tak jak pisze Leszeczek - przestańcie jęczeć, jak to Probierz się skompromitował w derbach, bo akurat w tym meczu wpadały totalnie przypadkowe bramki. Pech chciał, że to TEN mecz. Trudno.
Jeżeli planem Janusza jest zbudowanie przy Probierzu drużyny wybieganych średniaków i wychowanków to bardzo dobrze, bo to jest szansa na jakąkolwiek odmianę (czyli koniec "gwiazdek" zwalniających trenerów co pół roku). Trzeba przyjąć do wiadomości, że w naszej lidze nie było, nie ma i nigdy nie będzie jakiejkolwiek jakości. Minimalna organizacja gry plus wybieganie oznaczają włączenie się do walki o pudło (vide Jaga, teraz Górnik, Korona).
I z czasem Probierz to zrobi - nie ze względu na swój geniusz, tylko żenujący poziom reszty ligi z prezesami-Januszami zwalniającymi trenera po 5 meczach.
lambadia, nie napisałem, że Probierz jest biedny bo dostał Mihalika, tylko, że wcisnęli mu Mihalika zabierając kasę na inne transfery. (tak, żeby wytłumaczyć ci sens poprzedniego wpisu). Nie wiem, czy Probierz był świadomy, że biorąc Mihalika związuje sobie ręce. Jeśli tak, to jest współwinny, jeśli nie - to został oszukany. Ja w odróżnieniu od Ciebie nie wiem jak było dokładnie, ale próbuję sobie jakoś poukładać te informacje, które do mnie docierają.
Podziwiam (sarkastycznie) tych, dla których świat jest czarno-biały, a na każdy problem mają sprawdzoną metodę. Słabe wyniki: Zwalniamy trenera,Filipiak wyrzuca węża z kieszeni i góra za półtora roku mamy majstra.
Tylko jakoś nie dostrzegają, że zawsze kończy się na pierwszym kroku.
Leszeczku, ogrodnik się zgodził podpisać u nas umowę, toteż zgodził się na takie warunki jakie są. Czy z Mihalikiem czy bez, znając klubowe warunki pracy, oczekuje od trenera minimum spokojnego środka tabeli i wygranych derbów.
A jeżeli czuje się oszukany i mając na uwadze fatalna rundę powinien się podać do dymisji.
Probierz przyszedł do Cracovii kiedy ta cudem uniknęła spadku ale gra wyglądała całkiem dobrze brakowało trochę szczecią a wynik w tabeli byłby lepszy. Był zbudowany trzon drużyny wystarczyło wzmocnić a nie wyrzucić wszystkich którzy by mogli by się przeciwstawić Panu i Władcy
lambadia, pisząc "ogrodnik się zgodził podpisać u nas umowę, toteż zgodził się na takie warunki jakie są" zakładasz, coś co jest tutaj nieraz kwestionowane, że jt przestrzega zawartych ustnie ustaleń.
Reakcje trenera na to czy czuje się oszukany i w jakim stopniu pozostawiam jemu. Ja dymisji trenera nie oczekuję, bo wiem, że w tych warunkach byłoby to tylko dla ukojenia nerwów poderbowym frustratom. Ja niczego od wyniku jednego czy dwóch meczów nie uzależniam. 19 punktów w 21 kolejkach - to jest rzeczywisty problem. Może jeszcze będzie 22, więc wypełni minimum jakie zakładałem, Jeśli nie, to jest pod kreską. Z drugiej strony te 2 punkty to na przykład remis z Sandecją, o który trudno mieć pretensje do trenera. Wymiana trenera, to rozwiązanie doraźne i ruch nerwowy. Niczego nie naprawi.
[quote='grat' pid='1295824' dateline='1513592477']
Tak jak pisze Leszeczek - przestańcie jęczeć, jak to Probierz się skompromitował w derbach, bo akurat w tym meczu wpadały totalnie przypadkowe bramki. Pech chciał, że to TEN mecz. Trudno.
Masz racje -Ten mecz- bo w innych golimy frajerów aż miło
@leszeczek.....Probierz nie mieszkał na księzycu..jest już w lidze pare lat i dobrze wiedział jakie układy panują w Cracovii...nikt go nie zrobił w bambuko,przychodząc do Cracovii mógł postawić swoje warunki,albo zgodzić sie na to co mu zaproponawał Filipiak...i pewnie na to sie zgodził,bo mu nie wypaliły inne sprawy i przyjął oferte Cracovii w ostatniej chwili...przy okazji zlikwidował drużyne rezerw /gdzie maja sie ogrywać np.zawodnicy po kontuzji w CLJ ?/....każda oszczędnośc to "woda na młyn" dla Filipiaka który ma 'węza w kieszeni"...można powiedzieć "błazeńskie wywiady' Prezesa z "błazeńskim stylem pracy' trenera..dobrali sie.....a do tego Jakubek...Nie dość ,że spierd.......derby,to drużyna gra dno /ale wg.Probierza nasiona posadzone,rośliny rosną/............za całą tę sytuacje jest WINIEN FILIPIAK...
- Edytowany
Ta afera z piłkarzami jest idealna, sezon i tak jest stracony a rzeczywista wartość Probierza zobaczymy na wiosnę. Proszę bardzo, ma teraz czas, zrobi rewolucję kadrową i właśnie ten czas pokaże jaki ma warsztat. Gość będzie mieć czystą kartę, są dwie możliwości, albo ja zapisze plusami i zwrócę mu honor albo wyjdzie z tego wielkie gowno i będę pierwszym który pojedzie na wielicka, wsadzi go do taxowki i wyśle do puszczy Białowieskiej
To że pięterko nie przestrzegało ustalonych warunków jest jasne właśnie na przykładzie Mihalika. Jak chłop teraz chodzi po gazetach i opowiada, że Cracovia wykupiła go wbrew własnej woli i generalnie to był załamany, bo tu nie chciał grać...to chyba nie trener organizuje takie "wzmocnienia" ;)
[align=justify]Czyli Probierzowi z obiecanych 4 mln do dyspozycji realnie zostało pewnie z 500 tys. PLN. To a propos opinii, że wiadomo co się zastanie, jak się przychodzi do naszego klubu.[/align]
- Edytowany
@termi1995....sezon i tak stracony....>>>>> jeszcze pozostała sprawa utrzymania sie w lidze....jak dla mnie " Probierz nie jest wiarygodny...szczególnie przy JF + JT.....czas pokaże co potrafi,bo jak na razie rozpie.......drużynę i efekty tego są marne...:;)
@grat..a kiedy co do końca "pięterko przestrzegało"....Jak ktoś w to wierzy, to jest naiwny,albo głupi..Probierza o to nie posądzam,więc jak przyjął te oferte pracy..to niech teraz "pije piwo" które sobie nawarzył..a jak nie ,to niech zmieni zawód na ogrodnika i zostawi Cracovię..;)
[quote='szaleniec' pid='1295833' dateline='1513594773']
[quote='grat' pid='1295824' dateline='1513592477']
Masz racje -Ten mecz- bo w innych golimy frajerów aż miło
[/quote]
[/quote]
:huh:
Mam rację - ten mecz - bo w innych można Probierzowi zarzucić błędy.
Ja tam trenera bede ocenial po sezonie... Owszem nie podoba mi sie gra...punktow malo... wszystko w pizdziec...ale.... kto przyjdzie ....bedzie to samo... Niech robi co chce jesli ma pozwolenie i fundusze na to i ma na to czas...
Co do zawodnikow ktorzy sa na wylocie.... Kij z nimi... sprzedaly sie jak kobiety lekkich obyczajow w derbach nie grajac kompletnie nic... upkorzyli klub i nas kibicow!!!!
Jesli ktos taki jak Malarczyk robi 10 blad w kryciu przy stalym fragmencie gry to przepraszm... na co trzymac takie badziewie do ktorego nie dociera co trenerzy do niego mowia...
Szczepaniak....napastnik.... "zajebisty" zawodnik taki uzelowany...hamerykancki.... tylko bramek nie strzela a jak ma nawet patelnie to spiartoli.... na co to trzymac?? chyba na mlode...
Wojcicki.... ten sezon i koncowka zeszlego...cien zawodnika... tez bledow robi sporo i do tego nie nadazal z powrotami... takze tez jak Malarczyk... przepraszam... ale szerokiej drogi...
Koniec u mnie sentymentow... liczy sie tu i teraz od poczatku sezonu... slaby... won!! nie ma aaa bo gral super... 2 lata temu.... wiec moze za dwa lata odpali... nie ma srania po galeziach!!!
Ja chce zeby Probierz dokonczyl sezon a nawet jeszcze przyszly... czy spadniemy czy nie kolo wacka mi to lata... nie raz spadali nie raz awansowali... jakos sie zylo...
Kruszyna, rozbrajasz mnie.
Ty jesteś kibicem trenera czy Cracovii?
Piszesz, że grajki winne niech spieprzajac ok rozumiem, ale jak piszesz że chcesz, żeby ogrodnik został i wali Cię to czy drużyna tez przez niego spadnie to dla kogo Ty chcesz lepiej? Bo z tego co piszesz chyba właśnie zostałeś miłośnikiem pielenia grządek.
- Edytowany
[quote='leszeczek' pid='1295788' dateline='1513589221']
quentinie:[b] tak, zatrudniliśmy "najdroższego trenera"[/b] ([u]swoją drogą zaglądanie w cudze portfele i walenie tego w każdym niemal poście jest żenujące, głupie i poniżej pewnego poziomu, który dobrze by było trzymać - nie Ty płacisz, a i co do tego czy najdroższy też nie mam pewności[/u]) [b]by grać przeciętniakami.[/b] Taki był deal od początku. To znaczy deal był "masz budżet i się w nim zmieść". Potem budżet pożarł Mihalik i zostało jak zostało.
Ścieżka Górnika, to nie jest plan, tylko reagowanie na sytuację. Oczywiście, że nie musi się ziścić. Wczoraj zomowcy pomogli nam nieco by się nie ziściła, ale ewentualność pozostaje. Trzeba być przygotowanym na najgorsze. Na początku była przyjmowana "ścieżka Jagiellonii" z mała nadzieją na załapanie się do ósemki.
[/quote]
Ja nie zaglądam w portfel to raz. Pisząc że najdroższy trener (w Cracovii) nie schodzę do żadnego poziomu, stwierdzam fakt nie obracając przy tym konkretnymi danymi. Choć i kwoty krążą w internetach. Owszem to nie moje pieniądze, ale zastanawia mnie jak to jest że do trenera pretensji nie zgłaszasz a gdy zawodnik jeden z drugim chce zarabiać więcej to uważasz to za dymanie klubu. Dla mnie sytuacja jest prosta, płacimy Probierzowi najwyższy kontrakt w historii prezesa widmo to oczekuje EFEKTÓW! Minęło pół roku a klub jest w jeszcze większej rozsypce niż był, oczywiście dla Ciebie to żaden argument. Wynik w derbach? Żaden problem, będą kolejne derby (kto wie może za Probierza, będzie miął co pobijać 0-6 wygląda lepiej). Niestety ja na derbach widziałem to co we wcześniejszych meczach, zatem nie mogę sobie tak jak Ty, wmawiać że ktoś tu grał przeciw trenerowi.
Co do Jagiellonii to Probierz wyraźnie podkreślił że w Białymstoku dobił do ściany (jak zapewne się orientujesz tą ścianą było wicemistrzostwo) a w Cracovii będzie miał znacznie większe szansę. Przecież jest ambitny! Podobno. To na co jak myślisz ma szansę (czego chce)? Na ogrywanie juniorów i utrzymywanie 14 miejsca?
Jeżeli uważasz że deal z Probierzem polegał na tym by bardzo drogi trener (wow znowu ten żenujący poziom) prowadził zespół do 7 miejsca zbudowany na juniorach i pierwszoligowych zawodnikach to gratuluje pomysłowości. Aż się dziwie że w głowie nie powstała Ci myśl że ktoś tu dyma Cracovię. Probierz? Tabisz? Filipiak? Bo przecież nie juniorzy i przeciętni pierwszoligowcy. Łatwo jest zarzucić zawodnikom że są pazerni (bo są), łatwo też ich oskarżać (bo sami się często podkładają), ale dlaczego im grzebiesz w zarobkach a mi nie pozwalasz tego robić z trenerem? Święta krowa się znalazła?
[quote='leszeczek' pid='1295818' dateline='1513591992']
Tu nie chodzi o pojedyncze nazwiska, tylko frakcje w szatni. Ja nie wiem, [u]tylko spekuluję.[/u] Staram się nie stawać po jednej stronie, tylko rozważam opcje.
[/quote]
Tak Leszeczku spekulujesz tylko problem jest taki że mijasz się z prawdą w kwestii nie stawania po czyjejś stronie. Dawno ją określiłeś biorąc stronę Probierza=klubu=Tabisza. Niepotrzebne możesz skreślić. Tylko dlatego że zakładasz że Cracovii nic/nikt już nie pomoże jeśli nie zrobi tego Probierz.
Ps. Dla Filipiaka i Tabisza zabawa w Cracovię to czysty biznes, zatem i rozmowa o finansach nie powinna być niczym dziwnym.
Tak po prawdzie, to patrząc na ostatnie parę lat - w tych derbach zaangażowanie zawodników było najniższe. O nikim nie możemy powiedzieć, że gryzł trawę, czy też nie odstawiał nogi w sytuacjach stykowych.
Ja Wójcickiego bym się nie czepiał. Gość wiele razy był naszym najlepszym zawodnikiem i chyba jedynym w obecnej kadrze, który grywał po niemal 90 minut w każdym meczu (jeśli omijały go kontuzje i kartki) za Zielińskiego (? mogę się mylić, nie mam statów w głowie).
Ze Szczepaniaka zrobili skrzydłowego, tak jak z Vestenicky'ego, co w moim mniemaniu było rozwiązaniem bardzo złym (nie chciałbym pisać brzydziej), można zadać pytanie: co siedzi w jego głowie, gdy gra na skrzydle?, może za bardzo chciał strzelić tego gola? na przełamanie?
Moim zdaniem błędny jest dobór taktyki. Szczepaniak pokazał jak gra "napastnik typu Abbott" - umie się zastawić, odegrać, daje wytchnienie dla naszych obrońców - więc nie powinien być skrzydłowym (mam na myśli mecz z Ruchem w Chorzowie, w lutym).
[quote='kaleb' pid='1295852' dateline='1513600658']
Tak po prawdzie, to patrząc na ostatnie parę lat - w tych derbach zaangażowanie zawodników było najniższe. O nikim nie możemy powiedzieć, że gryzł trawę, czy też nie odstawiał nogi w sytuacjach stykowych.
[/quote]
Jak się dostaje 3 w 5 min.To jest KO.
[quote='gargamel9998' pid='1295853' dateline='1513600763']
Szczepaniak pokazał jak gra "napastnik typu Abbott" - umie się zastawić, odegrać, daje wytchnienie dla naszych obrońców - więc nie powinien być skrzydłowym (mam na myśli mecz z Ruchem w Chorzowie, w lutym).
[/quote]
no i goli nie strzela w tym sezonie tak samo jak Abbot
Lambadia... chodzi mi o to na ja bardziej że kto nie przyjdzie uja zrobi... więc po co zmieniać kombinować skoro dopiero posiane? ;)
Zawodnikom ma zależeć na grze a nie na tym czy im się chce trenować z Jackiem Michałem czy innym Bucefalem.. mają płacone i mają si3 słuchać przełożonego którym jest trener. Nie pasuje... won.
A to czy spadniemy czy nie n8by jaka szkodę ma to mieć dla klubu? Nie raz spadalismy i nie raz pewnie spadniemy i awansujemy.
Ja jestem za conajmniej dwuletnimi kontraktami dla trenerów... za 6 miesięcy ocena pracy jest niestety nie miarodajna.
Beke Misiu z ciebie na Reymonta mają taką,że prawie o nas zapomnieli.
Chociaż tyle pożytku z twojej obecności w Cracovii.
quentinie, ja nie mówię, jak wydaje ci się, że "tylko Probierz uratuje Cracovię". Ja piszę, że "tak samo Probierz jak jego następca" uratuje Cracovię" więc zmiana w mojej ocenie nie ma sensu, niech Probierz doprowadzi do końca to co zaczął.
Ja nie zaglądam Piłkarzom z zarobki. Niech zarabiają tyle ile ustalą z klubem. Tylko niech nie wciągają kibiców do wywierania nacisku na klub. Między klubem, a zawodnikiem mają się odbywać negocjacje. Jedynym przypadkiem, gdzie cena mnie szokuje i zniesmacza, jest cena jaką klub dał za Mihalika, czy Vestenickiego w kontekście tego co obaj dają w zamian. Ale nie mam do nich pretensji, tylko uważam, że klub popełnił błąd.
Probierz, próbuje ludziom uzmysłowić za pomocą doniczki, że umówił się na efekt długofalowy, a wszyscy go zwalniają bo "przegrał najważniejsze mecze w sezonie". Dla mnie w tych meczach zrobił 0/6 punktów, ale bardziej mnie boli, że we wszystkich zrobił 19/60, a prawdopodobnie 63. Ale to nie jest dla mnie tak ważne jak miejsce w tabeli po 37 kolejce.
I jesteś w grubym błędzie twierdząc, że jestem po stronie kogokolwiek poza Cracovią.
Jedyne czemu jestem zdecydowanie przeciw to głupie nerwowe ruchy. I jeszcze jedno. W odróżnieniu do Ciebie, nie mam przekonania, że wiem co jest teraz Cracovii potrzebne. Wydaje mi się, że najbardziej spokój. Ale to takie mało nośne i niepopularne.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)