Szanowny Panie Michale,
Mam nadzieję,że czyta Pan forum od czasu do czasu.
Dlatego apeluję - Niech Pan zacznie realizować swoją wizję drużyny a nie profesora !!!!! To po pierwsze!
Po drugie, jestem amatorem, ale wiem, że prawy obrońca nigdy nie będzie dobrze grał na lewej obronie a napastnik jako skrzydłowy. A za taki błąd jaki popełnił Sandomierski przy bramce na 1:2 to niestety nie ma prawa dalej grać w ekstraklasie. Z całym szacunkiem, ale taki błąd nawet juniorowi nie przystoi... To samo się tyczy pozycji środkowego pomocnika - jak można przesunąć Deje w trakcie meczu na pozycje stopera ...? Rozumiem, że nie ma wystarczającej kadry, ale takie eksperymenty kończą się tak jak dzisiaj... I nie wierzę, że Pan też o tym nie wie...
I na koniec - skoro drużyna rezerw została rozwiązana, to niech Pan wybierze 5-6 młodych i pracuje nad ich motoryką i wytrzymałością, a wtedy może uratują nam wychowankowie utrzymanie a Panu reputację...
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
Pomału wkurw. mija. Probierz niech teraz powalczy o swoje nazwisko. KOLEJNA wymiana trenera nic nie da. Wywalić tak ale pięterko czyli nieudaczników zarządzających naszym klubem!
[quote='gronix' pid='1281393' dateline='1506370330']
[quote]
[b]Michał Probierz (Cracovia): [/b][i]Nie mamy szczęścia w tych ostatnich meczach. Splot pewnych okoliczności skutecznie przeszkadza nam w odzyskaniu pewności. Szkoda niewykorzystanych sytuacji z pierwszej połowy. W drugiej części udało nam sie wrócić do gry po wyrównującej bramce, ale znowu nie poszliśmy za ciosem. Zabrakło przede wszystkim spokoju w rozegraniu i przez to straciliśmy dwie kolejne bramki. Cały czas wierzę w ten zespół. Wiem, że potrzebujemy jednego meczu, jednego dobrego dnia żeby się podnieść. Musimy w końcu wygrać i wygrzebać sie ze strefy spadkowej. Najprościej byłoby teraz uciec od odpowiedzialności, ale to nie w moim stylu. Wiem, że zawodnicy bardzo chcą i zrobię wszystko, żeby udowodnić kibicom, że ta drużyna potrafi grać.[/i]
[/quote]
Czytam to na oficjalnej i nie wierzę...
Jakiego ***** szczęścia i jakich okoliczności...? Tak to sobie można mówić gdybyśmy cisnęli w każdym meczu, obijali poprzeczki a przegrali przez przypadkowe zagranie ręką i karny... A my bramkę strzelamy po zagraniu przeciwnika bo sami nie umiemy wymienić 3 podań...
[/quote]
Kluczowy w wypowiedzi pomeczowej Probierza jest nie cytowany przez Ciebie fragment lecz ten:
[quote]
Najprościej jest uciec od odpowiedzialności. Ale trzeba podnieść się z tej sytuacji. [b]Jeśli człowiek, który mnie zatrudniał, uzna, że mi się nie uda, pewnie zrobi, co trzeba.[/b]
[/quote]
w języku Polskich trenerów to oznacza: Będę kontynuował swój eksperyment [b]niezależnie od wyników dopóki mnie prezes nie zwolni wypłacając cały 2-u letni kontrakt.[/b]
W sumie ciężko mu się dziwić. Pozwolił mu nieodpowiedzialny prezes całkowicie zdemontować drużynę na 3y tygodnie przed rozgrywkami i robić po swojemu no to robi.
Musi być bardzo źle skoro Khalid wrócił na forum.
Pochopna decyzja MP odnośnie likwidacji rezerw spotkała się zapewne z aplauzem ze strony zarządzających.
IMHO jakiekolwiek plotki o grze drużyny przeciwko trenerowi są wyssane z brudnego palucha.
To, że MP nie stał się liderem - przywódcą za którym skacze się w ogień to widać gołym okiem.
[quote='Vola1906' pid='1281386' dateline='1506369967']
Nie chciał Kondziora który właśnie by mu ratował dupsko w środku pola, nie chciał Fina który był kozakiem w 1 lidze.. także tego Panie Probierz pan sam se nasrałeś w ogródek to czas to posprzątać. Chyba ktoś za bardzo uwierzył w siebie, że jest Kazimierzem odnowicielem zastał Cracovie drewniana a zostawił murowaną już chyba nie napiszą.
[/quote]
To ten Kondzior bał sie Probierza. Więc już możesz skończyć.
- Edytowany
Gramy tragicznie a trener stracił już panowanie nad zespołem .Wczoraj dwoma decyzjami zamiast pomóc zaszkodził .
Deja jest mizernym pierwszoligowym pomocnikiem to Probierz po kontuzji Malarczyka zrobił z niego stopera .Z jakim skutkiem widzieliśmy .
Na ławce był nominalny stoper Helik .I druga sprawa wprowadzenie Wdowiaka potykającego się o własne nogi to sabotaż .
Nie ma nic w tej drużynie .
Bramkarza -Sandomierski 2 gol w tej rundzie jego konto ale kto ma go zmienić ?Peskovic .Było brać Muchę
Obrona pozbyliśmy się szrotu i zatrudniliśmy szrot .Ilu to mnie wywoływało do tablicy o Siplaka po Gdańsku ,Sowaha .Jakie mają umiejętności ?
Ukraiński stoper to poziom Polczaka reszta ?Himeryczny Helik ,słaby Siplak ,potykajacy się o własne nogi Malarczyk
Pomoc -zdewastowana całkowicie .Miro gra z kontuzjami i daje tyle ile może .Reszta ?Deja ,Dimun ,Lusiusz ,Hernandez ,Drewniak .Oni mają stanowić o sile pomocy ?To są grajki na 1 ligę i to środek tabeli
Atak jeden Piątek kryty przez rywali dostający 1-2 podania na mecz
Morale zespołu -brak
Zmiana trenera nic teraz nie da .Nawet Mourinho nic z tym nie zrobi bo to jest 5-6 piłkarzy maks na ekstraklase reszta totalny szrot .
Santo dalej twierdzisz że zrobiliśmy świetne transfery ?Dalej będziesz zakłamywał rzeczywistość ?
Winni tego stanu jako pierwsi Filipiak i Tabisz .Klania się brak pionu sportowego .To dyrektor ma rządzić nie trener i nie tabisz z bałdysem .
Można już ocenić 2 ostatnie okienka transferowe .To jest bilans TRAGICZNY TO NIE ZAWODNICY TO ŚMIETNIK .ŚCIĄGNIĘTO OK 20 NADAJE SIĘ MOŻE 3 .PRZY TYM ZARZĄDZANIU nawet 100 mln euro na transfery wrzucono by do błota .
Co dalej .Wyjścia są 2 zostawić Probierza do zimy licząc że odpali albo powrót do KLUBU JACKA ZIELIŃSKIEGO .On już raz nas uratował z gorszego gówna .Głównie co szwankowało to przygotowanie motoryczne miał zatrudnionego jakiegoś amatora .Jak dostał zespół po Mirocie to wygrywaliśmy mecz za meczem .Zna klub zna wielu zawodników .Tamten sezon słaby ale ta drużyna kreowała grę miała dużo sytuacji bramkowych .W sezonie mieliśmy 19 słupków i poprzeczek w tym te co wpadły i nie uznali jak z Arką .Limit pecha na kilka lat wykorzystany.
Tamten sezon nasz problem szczupła kadra (chodzi o graczy na ekstraklasę )i błędy w przygotowaniu motorycznym .
Czy jest możliwy powrót Zielińskiego ?On wrócił do gorszego świra czyli Wojciechowskiego .Kopro komarkowija przy nim to małe piwo .
Brakuje nam jakości -nawet na tle Plocka było to widać .Pozbyliśmy się szrotu i przyszedł szrot .
Chłopie abstrahując już od oceny Jacka Zielińskiego - on do nas nie wróci bo ma gdzieś daleko korporację Tabisza Filipiak i innych....
Jeżeli wczoraj nie wygraliśmy z Płockiem który na bardzo dużo nam pozwalał i na lewej obronie byl Reca ktory nie dawal rady i my tego nie wykorzystujemy.O czym mowa Panie Michale żegnam !!!Już się Pan pogubił w ustawieniu drużyny.Ta drużyna to ZERO !!!Do widzenia !!!
[quote='etikan' pid='1281495' dateline='1506401785']
Nie chciał Kondziora który właśnie by mu ratował dupsko w środku pola, nie chciał Fina który był kozakiem w 1 lidze.. także tego Panie Probierz pan sam se nasrałeś w ogródek to czas to posprzątać. Chyba ktoś za bardzo uwierzył w siebie, że jest Kazimierzem odnowicielem zastał Cracovie drewniana a zostawił murowaną już chyba nie napiszą.
[/quote]
[/quote]
Bał, czy nie bał. Gdzie jest teraz Kądzior (tak się to nazwisko pisze), a gdzie my? Dobrze chłopak wybrał. A że wcześniej pracował z Probierzem, to widocznie wiedział, czego się można spodziewać.
El Condor pasa
Zmiana trenera nic nie da na dłuższa metę, co nie zmienia faktu, ze Probierz całkowicie się pogubił. Jaki będzie następny pomysł buca w futerku ? Stawiam na jakiegoś "No name "z zagranicy.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
[quote='ALRS' pid='1281518' dateline='1506409233']
Chłopie abstrahując już od oceny Jacka Zielińskiego - on do nas nie wróci bo ma gdzieś daleko korporację Tabisza Filipiak i innych....
[/quote]
co?
przecież on jest bez honoru. wykopany jak pies z Polonii Wojciechowskiego wrócił szybciutko na gwizd Józka.
kasa misiu, kasa
trener też z niego żaden
ludzie ! a kto tu przyjdzie ?!!!! jaki trener z zagranicy ?! chyba jakis umyslowo chory ala byly trener z piasta Garcia czyli totalny debil
Po zatrudnieniu Probierza twierdze że przyjdzie KAŻDY, który dostanie odpowiednie wynagrodzenie. Piłkarskie środowisko (w tym trenerzy) to nie jest miejsce gdzie szuka się w pierwszej kolejności ludzi z zasadami.
Wpiszę się i tutaj. Panie Trenerze, niech się Pan trzyma i nie poddaje. Oczywiście i Pan ma swoje za uszami, ale rób Pan swoje z pełnym zaangażowaniem. Bez względu na wszystko. Zastanawiam się tylko od jakiegoś czasu na jednym.. Czy obecna sytuacja (skład i cała otoczka) jest taka jaka miała być? Pan i zatrudniający Pana liczyli się z tym, że tak będzie (tymczasowo wciąż mam nadzieję)? Czy i Pan został już wych.ujany przez JFJT? Bo jeśli to pierwsze to pracuj Pan i pokaż wreszcie efekty, a jeśli to drugie to cóż... pewnie komuś wkrótce zabraknie cierpliwości.....
Chyba są dwie możliwości . Albo MP przeszacował swe możliwości i możliwości sprowadzonych przez siebie zawodników albo obietnice prezesa były inne a wyszło jak zwykle . Ponieważ jakoś ciężko mi jest uwierzyć w brak umiejętności i warsztatu u MP .
Po wczorajszym meczu wydaje mi się również , że to nie jest drużyna tylko grupa sfrustrowanych gości , pokrzykujących na siebie zamiast się wzajemnie wspierać i sobie pomagać .Chyba coś nie tak w szatni .Może przydałby się dobry psycholog ?
A może zbyt dużo jest kija a za mało marchewki ?
[quote='etikan' pid='1281495' dateline='1506401785']
[/quote]
[/quote]
A Fin był tak doskonały, że wyglądał na reklamę Mcdonalda
Sport to takie coś co powoduje, że dla trenera jest to wyzwaniem. Mam to co mam i wyciągnę z tego wszystko co się da. Ja jakoś wierzę w to że Probierz poskłada to wszystko. Tak coś dziwnie czuję, że będzie dobrze. Uważam, że w tym zespole jest potencjał ale coś nie gra... Szkopuł w tym jak to coś znaleźć. Ale to już sprawa trenera. I możecie mnie teraz wyzywać ::) Dalej uważam, że z tych zawodników będzie chleb. I jestem za powrotem Wilka do bramki. Sandomierski do mnie jakoś totalnie nie przemawia a jego zachowanie pod derbach nazwałbym co najmniej śmiesznym. Takie dziecko które zdania po naszemu nie potrafi poskładać. Coś chce powiedzieć ale nikogo to nie obchodzi. W bramce też tak się dziwnie zachowuje.
A Ja myślę tak jak Calder,z tą tylko różnicą czy Probierz to poskłada z tymi zawodnikami którzy Nas teraz reprezentują?
Calder za to mamy ,,doskonałego ''Hernandeza więc gramy jak Łęczna .O innych nie wspomnę deal z Weberem Sowah ,Deja -Dejowski ,drugi rezerwowy Lecha made in Łęczna ,Bufon -peskovic .To dopiero ,,piłkarze ''.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)