Popieram Kolegę Iana [emoji4]
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
-
-
Chcesz wyjścia Filipiaka z Cracovii ?
[quote='ian thorpe' pid='1288302' dateline='1509659395']
uważam, że wszystkie tematy osobowe w tym te o Filipiaku, Tabiszu, powinny być przeniesione do Głosu z Trybun - jedyne miejsce, gdzie ktoś niezalogowany, nie może czytać. Pomijając słuszność krytyki, wystawiamy się na cel różnych pismaków, którzy szukają sensacji. Dział Piłka nożna w Cracovii, otwarta dla wszystkich jak HP, powinna dotyczyć TYLKO RZECZY ZWIĄZANYCH ZE SPORTEM. Zarządzanie klubem, powinno być schowane.
[/quote]
Podpisuje się pod tym.
Wg mnie tutaj idealnie pasuja
pewnie,że tutaj
niedługo się okaże, że tak na prawdę comarch z tymi całymi Filipiakami i Tabiszami nie ma nic wspólnego z piłką nożną.
bo przecież nie o sport w tym wszystkim chodzi
Jeżeli w głosie z trybun, byłyby w końcu poruszane pewne możliwości przez osoby, które obecnie coś mogą to byłbym za. A jeżeli nadal ma być to coś jak hyde park, czy zwykłe zażalenia, to niech zostanie jak jest.
Wolałbym, jak Ian, żeby ta dyskusja toczyła się na Głosie z Trybun, ale cóż: mleko się rozlało.
Jedyny rozsądny wydawałoby się pomysł byłby taki, żeby Filipiak wpuścił dodatkowy kapitał do MKS. Wtedy można by się pokusić o lepsze transfery. (Pozostawiam na boku pytanie - o ile lepsze? takie jak Lech, Legia? czy one są aż o tyle lepsze? Tak czy owak są lepsze.)
Ale wpuszczenie dodatkowego kapitału oznacza dodatkowego wspólnika (wspólników) - być może nawet kompetentnych, ale zapewne z inną wizją. Jak to się kończy, widać było na początku ery Cupiała w gts i niedawno w Legii. Odpowiedź brzmi więc: prawdopodobnie nie będzie dodatkowego kapitału.
Nie będzie też wyrzucania JT - na razie jest tak, że został przesunięty do spraw administracyjno-inwestycyjno-finansowych, a dużą swobodę w sprawach sportowych ma trener.
Nie widzę na razie racjonalnych pomysłów na poprawę tej sytuacji.
Tematy (ten oraz kolejne do prezesa i wice) wiszą od wielu lat i teraz mamy je ukrywać? Trochę po czasie, ale oczywiście też jestem za. Generalnie jeszcze kilka nadaje się do GzT.
Co do dodatkowego kapitału to Filipiak nie jest tym zainteresowany, chyba że się znajdzie jeleń co da a w zamian będzie oczekiwał co najwyżej fotela w skyboxie.
- Edytowany
[quote='Diabel' pid='1288305' dateline='1509660406']
Wg mnie tutaj idealnie pasuja
[/quote]
Dokładnie..niech kto chce czyta nasze opinie, na temat Filipiaka ,Tabisza i sposobie w jaki zarządzają CRACOVIĄ....nie ma co ukrywać i zamiatać pewnych spraw pod dywan..a może znajdzie sie też jakiś "pismak" który będzie drążył temat i napisze o tym a w związku z tym wiecej ludzi to przeczyta...
A co ,my kibice mamy sie wstydzić ..niech sie wstydzi Filipiak ze swoim przydupasem...Ja wiem obrońcy JF i JT zaraz beda opowiadać, że to,że tamto,że lepiej jak JF coś przedstawi,że może trzeba wypowiadać sie przedstawiając widoki na poprawe sytuacji....itp.itd
Niech to w końcu przedstawi i wykona JF /on jest włascicielem i prezesem,on ponosi odpowiedzialność za klub/..bo dość mam jego pie....przez 14 lat, z którego nie za wiele wynika....:(
Tematy zawsze można przenieść ale w końcu w tym cel by jak najwięcej mówiono o tym jak źle i w końcu by coś się zmieniło? Utrudniając "dziennikarzom" czytanie nic nie zmienimy.
Jakie inne są do przeniesienia?
- Edytowany
Piszesz o tych niedorajdach co na konferencjach boją się o cokolwiek zapytać?
Co do tego co powinno zniknąć z tego działu to wg mnie "wpłaty na pomnik", "wnioski do", "wicek". W dwóch ostatnich to bicie piany nie mające nic wspólnego z piłką.
powinno w dziale piłki nożnej poruszać się tylko tematy czysto sportowe. Naprawdę, czasem po prostu ma się ochotę na dyskusję o sporcie a nie czytać tej napierdzielanki, gdzie często uczestniczą w tym te same osoby, i prawie tylko w tym biorą udział.
Tematy dotyczące zarządzania, są tematami uniwersalnymi, dotyczą też np. hokeja, i powinny być głosem z trybun. Tutaj, tylko sport.
[quote='koziołek' pid='1288962' dateline='1509912866']
Tematy zawsze można przenieść ale w końcu w tym cel by jak najwięcej mówiono o tym jak źle i w końcu by coś się zmieniło? Utrudniając "dziennikarzom" czytanie nic nie zmienimy.
Jakie inne są do przeniesienia?
[/quote]
Zostawmy tematy tak jak są,jak sie zacznie kombinować to za chwilę może ktoś wymyśli, ze można pisac to albo tamto,a tego nie wolno,może jeszcze wprowadźmy cenzurę...Wiekszość tematów jest związanych z piłką nożną....ale za sytuacje jak panuje w klubie i w zawiązku z tym oddziaływuje na sekcje PN jest odpowiedzialny "FILIPIAKOTABISZ"........i o tym powinien mieć możliwość każdy przeczytać../qentin ..może przeczytaja to także inni dziennikarze a nie tylko "niedorajdy z konferencji"/ Dlatego to co dla innych jest wazne, dla innych jest napierd........dla mnie i pewnie innych wązne jest podejście JF do klubu i zarządzanie..bo od tego zależy sukces sportowy..a dla innych młocenie w kółko czy lepiej gra ten czy tamten i co Probierz robił na treningu w środę...i okey nie każdy czyta i pisze w takim temacie jaki mu pasuje....więc nie wprowadzajmy rzeczy które utrudnią zapoznanie się na forum z opiniami,osobom postronnym...;)
Ale wiecie tak w ogóle że ktoś może sobie założyć konto i mieć dostęp do tyc schowwanych tematów?:) Co za dziecinada :)
294 dni później
Taki fajny wątek, a podupadł ;)
[quote='Wildberry' pid='1253181' dateline='1498014809']
Oczywiscie ze odejscie prof. Filipiaka = IV liga. Nikt inny nie wyskoczy z 20 baniek na sezon w imie fajnej reklamy.
7 MP w 15 lat oraz 14 lat extraklasy to najlepszy wynik ostatnich 60-u lat. Nie wiem czy byl wlasciciel ktory utrzymal
pilkarzy dluzej w extraklasie. Wystarczy porownac sekcje Cracovii ( pilka reczna kobiet , koszykowka meszczyzn , lekka
atletyka ) ktore nie sa pod patronatem prof. Filipiaka , do pilki noznej i hokeja i wszystko jest jasne.
14-te miejsce w extraklasie w ubieglym sezonie to nie byl efekt slabego zarzadzania klubem tylko wynik czystej
sportowej rywalizacji . W kazdym sezonie , w kazdej lidze na swiecie , jakas druzyna jest na 14-tym miejscu.
Jesli ktos nie jest w stanie tego wytrzymac to nie powinien interesowac sie sportem.
[b]Cracovia + prof. Filipiak = sukces[/b]
[/quote]
[quote='calder' pid='1253185' dateline='1498019763']
No czytam te głupoty które tu są wypisywane i cholera mnie bierze. Biznesmeni z bożej łaski. Wojciechowski, Drzymała albo jeszcze inny kretyn i wam jest to obojętne. Wolicie jakiegoś pajaca który jak się znudzi to zamieni boiska na pawilon handlowy, sprzeda herb i będziemy się nazywać Krakowia bo do Cracovii nie będziemy mieć praw? Obojętne wam jest czy będziemy grać w IV lidze czy w ekstraklasie? Zapomnieliście już jak nie było nas stać na ciepłą wodę? Jak Paweł Zegarek i reszta godzili się grać prawie za darmo? Zapomnieliście o tym jak zastanawiano się w klubie czy zgłosić sekcję do kolejnych rozgrywek bo na nic nie było pieniędzy? Poroniło Was wszystkich? To dzięki Filipiakowi możemy walczyć o utrzymanie w ekstraklasie a nie w III lidze. Walnijcie się w łeb wszyscy. Gdzie jest moderator?? Zamknijcie ten temat dla idiotów!!! Przepraszam, ale nerwowo na dzień dobry napiszę że już nie mogę!!!! Temat do olania! Może nam się wiele nie podobać, możemy chcieć zmian i LM ale k....a bez jaj!!!
[/quote]
[color=#5a5a5a][size=small][font=sans-serif]No, tak, że ten tego ;)[/font][/size][/color]
Części piszących odcięło internet, u części zarumienione wstydem lico.
Internety nie płoną.
Przeniosłem go tu skoro pozostałe są w Piłce Nożnej.
[quote='calder' pid='1252632' dateline='1497942919']
A Ja oczekuję zamknięcia tego debilnego (KRETYŃSKIEGO TEMATU) tematu. Widzę, że ktoś koniecznie marzy o derbach z Garbarnią.
[/quote]
:) najbardziej Filipiak, więc...
- Edytowany
Jak można liczyć na to, że klub za kadencji Filipiaka osiągnie w końcu jakieś sukcesy sportowe, skoro wywiadzie do prasy ekonomicznej twierdzi, że Polsce Unia Europejska jest niepotrzebna...
Ten człowiek jest fantastą i patrzy wyłącznie na to, jakie ma korzyści materialne z tego tytułu, że ma udziały w MKS Cracovia. A głównym jego celem od wielu lat było przejęcie terenów na 3-go Maja :) Obiekty buduje firma, która jest w posiadaniu jego Żony i Córki. Więc tym sposobem wyprowadza do własnej kieszeni pieniądze z klubu... Niech może każdy zainteresowany sprawdzi w sprawozdaniu finansowym spółki ile oficjalnie zarabia nasz super teletabisz ? Oficjalnie 6 000 brutto PLN/ miesięcznie - a reszta to duże premie od transferów.
Panowie,
Zacznijcie liczyć sprawdzać, czytać ze zrozumieniem oficjalne dane i wtedy będzie miał każdy jasność w końcu, że Profesor ma w poważaniu na którym miejscu jesteśmy w tabeli, tylko jak i na czym można zarobić. Comarch już nic nie daje na sponsoring bo spółka sama się finansuje i dlatego nie ma kasy na transfery itd.
Cele na dziś MKSC są zupełnie inne niż gra o MP w Polskiej Ekstraklasie.
[quote='naki' pid='1334603' dateline='1535450312']
Obiekty buduje firma, która jest w posiadaniu jego Żony i Córki.
[/quote]
To tak a propos jakby się komuś wydawało, że można ukręcić jakieś lody przy budowie Rącznej.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)