To była strategia Tabisza żeby go tanio wykupić argumentując że jest słaby ledwie się łapie do 18-ki meczowej a Mihalik wyciął mu numer na MME.
-
-
Jaroslav Mihalik - witamy w Cracovii!
Mihalik zagrał bardzo dobry mecz. Szkoda, że nie dostał więcej szans u nas.
- Edytowany
Trenejro Mihalika skreślił już miesiąc po jego przyjściu i tematu transferu już nie będzie!!! Jaki jest sposób, system, metodologia oceny piłkarzy przez Zielińskiego nie mam pojęcia, to jest jakiś fenomen - w naszej reprezentacji chłopaki pokroju Lipski, którzy nie grali ostatnio, statystowali na boisku, u słowaków Mihalik (też bez gry) zapiernicza. Mam podejrzenie, że nasz trener zaraził się od profesora bardzo niebezpiecznym wirusem nieomylności. Jeżeli naprawdę tak jest, to przyszły sezon będzie dramatyczny...
Acha jeszcze jedno, czytam że zapiepszał bo się chciał pokazać. Panowie piłkarz bez formy i umiejętności wymaganych do 14 zespołu ekstraklasy mógłby się zesrać, a i tak nic by nie pokazał.
- Edytowany
Jedno jest pewne. W klubie jest coś nie tak, skoro wynikają takie sytuacje jak z Mihalikiem. Jeśli facet posiada potencjał, który pokazuje w reprezentacji, to dlaczego w klubie ten jego potencjał został zablokowany?
Gdzie tu jakikolwiek zdrowy rozsądek? Jak to jest panie prezesie Filipiak?
suma na wykup, była w naszych realiach KOSMICZNA - nie rozumiecie tego ? Dodatkowo Mihalik nie przejawiał ochoty do pozostania w Pasach. Zobaczyliście 1,5 połowy w jego wykonaniu, w tym 45 minut niezłej gry, i dostali niektórzy "małpiego rozumu". Na angaż w drużynie składa się wiele klocków, na 100% nie jest to tylko 45 minut gry wczorajsze. Jeżeli ktoś Mihalika do Cracovii ściągnął, tzn. że coś sobą reprezentował, pomimo wysokiego wykupu. Natomiast Mihalik nie przekonał swoją postawą w Pasach, ze Kraków to dla niego bajka. To mamy teraz płacić taką sumę, bo pobiegał 45 minut ?
Każdy wie, że te mistrzostwa są obserwowane przez najmożniejszych, ze można trafić super kontrakt. Mihalik ma pewne umiejętności, to widać, ale w Pasach ich nie chciał zaprezentować. Wielu się wydaje, ze na dźwięk słowa Cracovia, to zawodnik będzie padał na kolana z wdzięczności. Nie, tak nie jest. Nie płacimy najwięcej, nie walczymy o MP, jesteśmy sportowo średniakiem, a obcokrajowiec mniej więcej w tej kolejności patrzy na swoje potrzeby. Mihalik, jak zagra bardzo dobrze, to znajdzie klub na zachodzie, gdzie mu dadzą wielokrotność sumy jaką by dostał od Tabisza - takie są realia na dzisiaj. Dlatego Dąbrowski, Piątek, Jaroszyński, Kapustka i wielu innych, odchodzi, marzy o odejściu do klubu po prostu lepiej dającego zarobić. Dla mnie to normalka.
Jeżeli Mihalik prezentowałby się u nas tak, jak wyglądało to wczoraj to z pewnością byśmy go wykupili. Prezentował się jednak znacznie gorzej, i trudno - trzeba szukać skrzydłowych dalej. Żegnam, choć z pewnym żalem bo potencjał w nim widziałem od początku. Jak to się ładnie określa, "nie poradził sobie mentalnie".
[quote='KamilloLce' pid='1251648' dateline='1497692710']
Jeżeli Mihalik prezentowałby się u nas tak, jak wyglądało to wczoraj to z pewnością byśmy go wykupili. Prezentował się jednak znacznie gorzej, i trudno - trzeba szukać skrzydłowych dalej. Żegnam, choć z pewnym żalem bo potencjał w nim widziałem od początku. Jak to się ładnie określa, "nie poradził sobie mentalnie".
[/quote]
Tylko, że od dobrego trenera należałoby oczekiwać, że posiada również kompetencje w zakresie psychologii sportu, treningu mentalnego, motywacji - sensownej i długofalowej. Myślę, że nawet do takiego Michalika dałoby się dotrzeć, zakładając, że jest w co inwestować wysiłek. A jak było wczoraj widać, było w co.
[quote='pln' pid='1251650' dateline='1497693299']
[quote='KamilloLce' pid='1251648' dateline='1497692710']
[/quote]
Tylko, że od dobrego trenera należałoby oczekiwać, że posiada również kompetencje w zakresie psychologii sportu, treningu mentalnego, motywacji - sensownej i długofalowej. Myślę, że nawet do takiego Michalika dałoby się dotrzeć, zakładając, że jest w co inwestować wysiłek. A jak było wczoraj widać, było w co.
[/quote]
Lecz "do tanga trzeba dwojga"
Zieliński przynajmniej był konsekwentny. Uznał że go odstrzela i dziękuje. Niektórzy tu piszący to jak chorągiewki raz w jedną raz w drugą stronę, w zależności jak Mihalik kopnie piłkę. Coś tam miał, nie on pierwszy nie przebija się do składu. Lepsi zawodnicy po transferach do nowych klubów nie potrafili się odnaleźć. Mihalik nic takiego nie pokazał wczoraj by go nagle uznać za porażkę transferową Cracovii.
[color=#1d2129][size=small][font=Helvetica, Arial, sans-serif]Mam wrażenie ze niektórzy ciagle szukają pretekstu żeby szukać winnych w klubie . Michalik nie wypalił wyłącznie ze swojej winy . Jeden mecz w u21 nie powinien aż tak rzutować na jego ocenę teraz. [/font][/size][/color]
- Edytowany
A Janusz z Tabiszem juz powinni byc porozmowach z Lobotka nawet za 2 mln Ojro... to jest zawodnik ktory bedzie naprawde gral w wielkim klubie w przyszlosci!!!!
Wiem i zdaje sobie sprawe ze gosc jest poza naszym zasiegiem....
Zobaczymy jak mu pójdzie reszta turnieju i w jakim klubie wyląduje.
[quote='morata' pid='1251654' dateline='1497694094']
[color=#1d2129][size=small][font=Helvetica, Arial, sans-serif]Mam wrażenie ze niektórzy ciagle szukają pretekstu żeby szukać winnych w klubie . Michalik nie wypalił wyłącznie ze swojej winy . [b]Jeden mecz w u21 nie powinien aż tak rzutować na jego ocenę teraz[/b]. [/font][/size][/color]
[/quote]
Przypomnę taki mecz i błysk geniuszu pewnego zawodnika. Gdzie on później błyszczał?
http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=429609
Mihalik wyglądał tak a nie inaczej na tle poziomu naszej reprezentacji który był tragiczny.Wczoraj czułem się jakbym oglądał mecz Cracovii z ostatniej rundy tego sezonu.Ot i cala filozofia.
[quote='torreador' pid='1251671' dateline='1497696990']
Mihalik wyglądał tak a nie inaczej na tle poziomu naszej reprezentacji który był tragiczny.Wczoraj czułem się jakbym oglądał mecz Cracovii z ostatniej rundy tego sezonu.Ot i cala filozofia.
[/quote]
Też tak miałem.
[quote='leszeczek' pid='1251668' dateline='1497696818']
[quote='morata' pid='1251654' dateline='1497694094']
[color=#1d2129][size=small][font=Helvetica, Arial, sans-serif]Mam wrażenie ze niektórzy ciagle szukają pretekstu żeby szukać winnych w klubie . Michalik nie wypalił wyłącznie ze swojej winy . [b]Jeden mecz w u21 nie powinien aż tak rzutować na jego ocenę teraz[/b]. [/font][/size][/color]
[/quote]
Przypomnę taki mecz i błysk geniuszu pewnego zawodnika. Gdzie on później błyszczał?
http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=429609
[/quote]
Obawiam się że Mihalik będzie błyszczał i w kolejnych meczach.... Jacku ! Dziękujemy !!!
Pełno wpisów, że Mihalik źle się u nas prezentował, miał zjazd formy itd. Tymczasem po dobrym początku i meczu z Arką, w którym strzelił gola i był wg naszych not najlepszy na boisku
1) zagrał 90 minut z Zagłębiem - wg not 3. najlepszy piłkarz w drużynie
2) zagrał 45 minut z Koroną, gdzie prawie od początku graliśmy w 10 po czerwonej kartce i wszyscy pamiętamy jak wyglądał mecz
3) zagrał 45 minut z Wisłą Płock, wchodząc przy stanie 1-3, gdzie oprócz Stebleckiego żaden z naszych piłkarzy nie przejawiał nawet żadnych chęci.
Tyle. Nie liczę trzech wejść w 87-90. minucie. Czyli mamy niezły mecz z Zagłębiem i dwie bezbarwne połowy w meczach, w których reszta drużyny prezentowała się żałośnie. Na tej podstawie stwierdzamy, że zaliczył zjazd, rozczarował, nie wypalił ze swojej winy?
Bo jak dla mnie dostał zdecydowanie za mało szans, żeby móc to zweryfikować.
Przepraszam, że wklejam post w drugim miejscu, ale omyłkowo wkleiłem go wcześniej do "transferów", a jego miejsce jest raczej w tym wątku.
Mihalik pokazał wczoraj wszystko to co o nim wiedzieliśmy. Facet ma absolutnie umiejętności piłkarskie przerastające większość naszych piłkarzy. Nie ma więc niczego dziwnego w tym, że Sparta dała za niego milion euro. Jednocześnie facet, jako piłkarz Cracovii, przygotowywany do sezonu przez Jacka Zielińskiego, jest gotowy do gry przez max. 45 minut. Widać też, że solidny trener potrafi go przynajmniej na te 45 minut zmobilizować do walki, czego w klubie się trenerom nie udało, co starano się skwitować odlotem mentalnym.
Ashksp zapomiales jescze o meczach rezerwy w których pokazywał tez paletę może nie umiejętności a zaangażowania w walce o pierwsza jedenastkę.
Rozróżniajmy co jest "przebłyskiem geniuszu" wynikającym z przypadku, zbiegu okoliczności itp. (Witkowski z Lechem, Szeliga z ŁKS, Krzywicki z Bełchatowem itd.), a co przebłyskiem wynikającym z potencjału piłkarza (Kapustka z Irlandią, Mihalik wczoraj).
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)