Ale wtopa, nie doczytałem. Do usunięcia.
-
-
Michał Rakoczy kolejny wielki talent-powodzenia !
[quote='mcz_' pid='1399092' dateline='1568718718']
A Rakoczy czasami nie został naszym najmłodszym strzelcem gola w ekstraklasie w historii?
[/quote]
W temacie musieli by się wypowiedzieć eksperci , czy czasem najmłodszym naszym strzelcem nie był w 1961 roku Janusz Kowalik ?
- Edytowany
[quote='hank' pid='1399109' dateline='1568721416']
[quote='mcz_' pid='1399092' dateline='1568718718']
A Rakoczy czasami nie został naszym najmłodszym strzelcem gola w ekstraklasie w historii?
[/quote]
W temacie musieli by się wypowiedzieć eksperci , czy czasem najmłodszym naszym strzelcem nie był w 1961 roku Janusz Kowalik ?
[/quote]
Najmłodszym strzelcem Cracovii w ekstraklasie jest Krzysztof Hausner 17 lat i 13 dni
drugi Janusz Kowalik 17 lat i 28 dni (obydwaj w 1961)
Najmłodszym w lidze Lubański
- Edytowany
Brawo Michał życzę Ci zdobycia Mistrzostwa Polski z Cracovią a na zachód masz jeszcze czas pograj w reprezrntacji Polski zobacz na Bartka Kapustkę.
Na Michała w I drużynie czekałem z utęsknieniem od początku sezonu, po tym co czytałem, mówili mi znajomi, pisał Ian. Sam widziałem go zaledwie w 1 meczu juniorów i zrobił na mnie takie sobie wrażenie.
Po wczorajszym debiucie (wiem, wiem, pseudo-debiucie) robię do wszystkich głośne mlask, mlask, zacieram ręce bo w mojej prawie 40-letniej pamięci wszedł do pierwszej trójki w kategorii pierwsze wrażenie. Przed nim albo równo z nim są Tobolik i Kapustka.
Chłopak ma luz, technikę, chłodną głowę. Na miejscu Pelle wziąłbym się solidnie do roboty, na miejscu Probierza kupił zapas Apapu na ból głowy.
A my kibice... no będzie się działo. :)
Michał Rakoczy jest jednym z najlepiej wyszkolonych naszych zawodników, ale czasem przegrywał rywalizację z Santosem ;) Tak, tak, tak :)
Wszyscy mlaskają, bo dał się wczoraj poznać, jednak chłodzimy my głowę i dobrze by było, gdyby zawodnikowi schłodził głowę trener.
Nie jest to jeszcze zawodnik, który utrzyma formę w dłuższym horyzoncie czasowym.
Wczoraj, szybko mu się ułożyła sytuacja do gry, gdy po czerwonej kartce zrobiło się luźniej na boisku a więc mógł więcej dowolnie pobiegać. Druga sprawa, to nawet taki lis jak Fornalik, raczej nie rozpatrywał przeciwnika pod kątem jego gry. Lucek wypadł rano, Rakoczy wskoczył w jego miejsce. Rakoczy z CLJ, reprezentant kraju ale tych młodszych roczników.
Gdy Rakoczy wybiegnie przeciwko takiej Legii, szybko się przekonana, co to znaczy walka w środku pola, nikt mu już takiego pola nie zostawi po meczu z Piastem a wtedy...
Obserwując tego zawodnika widziałem fajne mecze, ale też takie, gdy rywal wytrącał mu atuty a wtedy Rakoczy machał rękami, prosił o zmianę itd.
Kiedyś na meczu repry, go "ustawiono" i w sumie mało co wtedy pokazał.
Dlatego z umiarem te pochwały, bo to jest jeszcze bardzo młody zawodnik, który kopie głównie w CLJ, który miał rożne zawirowania powiedzmy na linii menager-klub, który był stawiany do pionu itd.
Daniel Pik, po parunastu minutach gry już był typowany na najlepszego skrzydłowego a dzisiaj nie wiemy co z nim będzie po licznych kontuzjach nóg. Taki młody organizm trzeba odpowiednio prowadzić, wysiłek dawkować, by po prostu go nie zajeździć.
Gra w Ekstraklasie, jest dość ostra a nikt Rakoczemu nie będzie zaglądał do metryki, tylko dostanie parę łokci, parę "kostek" itd.
Raku zagrał dobrze ale ludzie to 55 minut!
Z Legia i Wisłą nigdy nie zagra. Tu zagra Dinun Gol i właśnie, Pelle jeśli wyzdrowieje.
Uważam że młody pójdzie na skrzydło za Hance bo uraz ponoć poważniejszy
Michał dzięki za Piasta i trzymam kciuki.
Niech Ci sodówa nie walnie do głowy jak przyjadą różni menadżerowie
i będą kusić super ofertami.
Pograj troche w ekstraklasie, a później byle zdrowie było.
https://gazetakrakowska.pl/cracovia-michal-rakoczy-nigdy-w-zyciu-tak-sie-nie-cieszylem/ar/c2-14430025
"- Jesteś mocny psychicznie, nie widać było po tobie żadnej tremy.
- Dostałem swoje 5 minut i chciałem je jak najlepiej wykorzystać, nie stresować się. Tak naprawdę to jest tylko piłka nożna, co może się stać?"
To jest chyba najlepszy fragment.
ja wole ten:
- Mamy fajny terminarz, mecze z Legią, Jagiellonią (w Pucharze Polski - przyp), Wisłą. Cel jest tylko jeden - by wygrać wszystkie te spotkania!
[quote='gadget' pid='1399311' dateline='1568794847']
ja wole ten:
- Mamy fajny terminarz, mecze z Legią, Jagiellonią (w Pucharze Polski - przyp), Wisłą. Cel jest tylko jeden - by wygrać wszystkie te spotkania!
[/quote]
Młody , jak widać stracha nie ma - ani na boisku ani przy linii autowej . Będą z niego ludzie . :)
[quote='jankes76' pid='1399074' dateline='1568715362']
[quote='Kubus21' pid='1398945' dateline='1568662279']
[quote='mcz_' pid='1398938' dateline='1568661829']
[quote='Matthias89' pid='1398931' dateline='1568661158']
Znalazłem coś takiego: (nie wiem na ile to aktualne)
[i]"Jeżeli zawodnik, który nie ukończył 19 roku życia, brał udział w spotkaniu mistrzowskim lub pucharowym w wymiarze nieprzekraczającym połowy czasu gry, może uczestniczyć w spotkaniu innej drużyny swego klubu, które rozpoczyna się do 48 godzin po zakończeniu pierwszego meczu, w wymiarze nieprzekraczającym połowy czasu gry (przepis ten nie dotyczy zawodników występujących na pozycji bramkarza);"[/i]
Rakoczy w Derbach zagrał od 59minuty, czyli 31minut. Więc z tego wychodziłoby, że mógł dziś zagrać też ok.59minut jeśli dobrze to liczę (45minut 1połówka i te 14 brakujące wczoraj).
A przy okazji gratulacje. Świetny występ, mam nadzieję, że będzie dostawał więcej szans na grę w 1słakdzie i będzie szło mu równie dobrze.
[/quote]
Wg tego przepisu to groziłby nam walkower, bo Rakoczy mógłby dziś zagrać max 45 minut. Na szczęście znalazłem wyciąg z regulaminu MZPN na ten sezon i tam nie ma podziału na zawodników do i po 19 roku życia. Zatem teoretycznie mógł dziś zagrać nawet cały mecz.
[/quote]
W ciągu 48h nie może zagrać więcej niż 90min w 2giej i 1szej drużynie więc całego meczu nie mógłby zagrać
[/quote]
Tak mówił Trener na konferencji, tylko gdzie jest taki przepis?
[size=small][color=#000000][font=Calibri]2. Klub posiadający drużyny w kilku klasach rozgrywkowych może wystawić swoich zawodników do gry o mistrzostwo poszczególnych klas zgodnie z następującymi zasadami:[/font][/color][/size]
[color=#000000][size=small][font=Calibri]a) Jeżeli zawodnik brał udział w spotkaniu mistrzowskim lub pucharowym w wymiarze nieprzekraczającym połowy czasu gry, może uczestniczyć w spotkaniu innej drużyny swego klubu, które rozpoczyna się do 48 godzin po zakończeniu pierwszego meczu, w pełnym wymiarze czasu gry (przepis ten nie dotyczy zawodników występujących na pozycji bramkarza);[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=small][font=Calibri] [/font][/size][/color]
[color=#1f497d][url=https://www.mzpnkrakow.pl/media/files/regulaminy/4liga_reg_2019_20.pdf][u][color=#0563c1][size=small][font=Calibri]https://www.mzpnkrakow.pl/media/files/regulaminy/4liga_reg_2019_20.pdf[/font][/size][/color][/u][/url][/color]
Więc, nie znamy w klubie przepisów czy jest jakiś inny przepis niż tu podany?
Przepis podany wyżej przez Matthiasa89, obowiązywał w latach wcześniejszych i według niego nie mógłby zagrać więcej niż połowę meczu z Piastem, ponieważ byłby walkower
[/quote]
Moje zdanie na ten temat:
1. Z linku powyżej:
[b][size=x-small]REGULAMIN ROZGRYWEK PIŁKARSKICH[/size][/b]
[size=small][size=x-small]O MISTRZOSTWO [u]IV LIGI I NIŻSZYCH KLAS [/u][/size][/size]
[size=x-small]MAŁOPOLSKIEGO ZWIĄZKU PIŁKI NOŻNEJ [/size]
[size=x-small]na sezon 2019/2020 [/size]
Rozpatrujemy mecz Ekstraklasy a nie 4 ligi i niżej. Dokument nie ma zastosowania. (miałby, gdyby terminy meczów byłyby odwrotnie)
2. Dokument odnośnie Ekstraklasy jest tutaj:
[url=https://www.pzpn.pl/public/system/files/site_content/635/2988-31.KOMUNIKAT%20ZARZ%C4%84DU%2023.05.2019.pdf]https://www.pzpn.pl/public/system/files/site_content/635/2988-31.KOMUNIKAT%20ZARZ%C4%84DU%2023.05.2019.pdf[/url]
I tu o 2 meczach w 48 godzin nie ma nic :)
POZDRAWIAM.
:heart:
P.S. [size=xx-small]Mam nadzieję, że tym postem nie obraziłem nikogo ze Starych Pasiaków i nie "zachowałem się chamsko" :huh:[/size]
- Edytowany
[quote='krzys67Bytom' pid='1399356' dateline='1568811921']
[quote='jankes76' pid='1399074' dateline='1568715362']
[quote='Kubus21' pid='1398945' dateline='1568662279']
[quote='mcz_' pid='1398938' dateline='1568661829']
[quote='Matthias89' pid='1398931' dateline='1568661158']
Znalazłem coś takiego: (nie wiem na ile to aktualne)
[i]"Jeżeli zawodnik, który nie ukończył 19 roku życia, brał udział w spotkaniu mistrzowskim lub pucharowym w wymiarze nieprzekraczającym połowy czasu gry, może uczestniczyć w spotkaniu innej drużyny swego klubu, które rozpoczyna się do 48 godzin po zakończeniu pierwszego meczu, w wymiarze nieprzekraczającym połowy czasu gry (przepis ten nie dotyczy zawodników występujących na pozycji bramkarza);"[/i]
Rakoczy w Derbach zagrał od 59minuty, czyli 31minut. Więc z tego wychodziłoby, że mógł dziś zagrać też ok.59minut jeśli dobrze to liczę (45minut 1połówka i te 14 brakujące wczoraj).
A przy okazji gratulacje. Świetny występ, mam nadzieję, że będzie dostawał więcej szans na grę w 1słakdzie i będzie szło mu równie dobrze.
[/quote]
Wg tego przepisu to groziłby nam walkower, bo Rakoczy mógłby dziś zagrać max 45 minut. Na szczęście znalazłem wyciąg z regulaminu MZPN na ten sezon i tam nie ma podziału na zawodników do i po 19 roku życia. Zatem teoretycznie mógł dziś zagrać nawet cały mecz.
[/quote]
W ciągu 48h nie może zagrać więcej niż 90min w 2giej i 1szej drużynie więc całego meczu nie mógłby zagrać
[/quote]
Tak mówił Trener na konferencji, tylko gdzie jest taki przepis?
[size=small][color=#000000][font=Calibri]2. Klub posiadający drużyny w kilku klasach rozgrywkowych może wystawić swoich zawodników do gry o mistrzostwo poszczególnych klas zgodnie z następującymi zasadami:[/font][/color][/size]
[color=#000000][size=small][font=Calibri]a) Jeżeli zawodnik brał udział w spotkaniu mistrzowskim lub pucharowym w wymiarze nieprzekraczającym połowy czasu gry, może uczestniczyć w spotkaniu innej drużyny swego klubu, które rozpoczyna się do 48 godzin po zakończeniu pierwszego meczu, w pełnym wymiarze czasu gry (przepis ten nie dotyczy zawodników występujących na pozycji bramkarza);[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=small][font=Calibri] [/font][/size][/color]
[color=#1f497d][url=https://www.mzpnkrakow.pl/media/files/regulaminy/4liga_reg_2019_20.pdf][u][color=#0563c1][size=small][font=Calibri]https://www.mzpnkrakow.pl/media/files/regulaminy/4liga_reg_2019_20.pdf[/font][/size][/color][/u][/url][/color]
Więc, nie znamy w klubie przepisów czy jest jakiś inny przepis niż tu podany?
Przepis podany wyżej przez Matthiasa89, obowiązywał w latach wcześniejszych i według niego nie mógłby zagrać więcej niż połowę meczu z Piastem, ponieważ byłby walkower
[/quote]
Moje zdanie na ten temat:
1. Z linku powyżej:
[b][size=x-small]REGULAMIN ROZGRYWEK PIŁKARSKICH[/size][/b]
[size=small][size=x-small]O MISTRZOSTWO [u]IV LIGI I NIŻSZYCH KLAS [/u][/size][/size]
[size=x-small]MAŁOPOLSKIEGO ZWIĄZKU PIŁKI NOŻNEJ [/size]
[size=x-small]na sezon 2019/2020 [/size]
Rozpatrujemy mecz Ekstraklasy a nie 4 ligi i niżej. Dokument nie ma zastosowania. (miałby, gdyby terminy meczów byłyby odwrotnie)
2. Dokument odnośnie Ekstraklasy jest tutaj:
[url=https://www.pzpn.pl/public/system/files/site_content/635/2988-31.KOMUNIKAT%20ZARZ%C4%84DU%2023.05.2019.pdf]https://www.pzpn.pl/public/system/files/site_content/635/2988-31.KOMUNIKAT%20ZARZ%C4%84DU%2023.05.2019.pdf[/url]
I tu o 2 meczach w 48 godzin nie ma nic :)
POZDRAWIAM.
:heart:
P.S. [size=xx-small]Mam nadzieję, że tym postem nie obraziłem nikogo ze Starych Pasiaków i nie "zachowałem się chamsko" :huh:[/size]
[/quote]
to proszę niech ktoś wskaże inne...
przepisy dotyczące gry zawodników z jednej drużyny w różnych ligach są takie same dla całej Polski
wyobrażasz sobie, że Rakoczy może zagrać w pierwszej drużynie 45 minut a później w rezerwach cały mecz, natomiast na odwrót obowiązuje inny przepis? dla mnie to byłoby mega dziwne, chociaż u nas jest wszystko możliwe...
tak a propo, jako ciekawostka... to samo napisałem pod artykułem Kmity, który zamieścił na TT, w którym jest wypowiedź Probierza (o tym, że musiał ściągnąć Rakoczego), że nie ma takiego przepisu i on te wpisy moje dwa polubił, więc zakładam, że jakby był inny przepis to jakoś by mnie wyprostował... chociaż tu też wszystko możliwe...
Niestety nie mam czasu szukać tego przepisu, ale tak jak napisałem wyżej wyczytałem, że przepisy w tym zakresie funkcjonują w całej Polsce takie same
dziwie się tylko, że w klubie nie wiedzą o tym, z resztą z tego co pamiętam zawsze były przepisy, że mogłeś zagrać cały mecz, połówkę lub wcale... jak może funkcjonować przepis, że możesz zagrać 60 minut?
Przypuśćmy Probierz tak jak w ostatnim meczu chce zrobić zmianę w 55 minucie i piłka przez 6 minut nie wychodzi za boisko i co wtedy? walkower?
- Edytowany
Probierz gdzieś powiedział, że ściągnął Rakoczego, bo nie widzieli dokładnie i nie chcieli ryzykować wo (sic. pełna profeska)
Swoją drogą zastanawia mnie to, jak do bajki o decyzji, że zagra Rakoczy podjętej rano ma się fakt, że w meczu rezerw wszedł dopiero na 30 ostatnie minuty.
Moim zdaniem, gdyby nie zakładali, że jak dobrze wypadnie to zagra w I drużynie, to wpuściliby go od początku.
No chyba, że planowali wziąć go na ławkę.
Krótko.
Funkcjonują różne [b]Regulaminy[/b] rozgrywek.
Przykłady z głowy czyli z niczego:
1. Wiek młodzieżowców: Ex - 1998 i młodsi, 1 liga chyba 1999 i młodsi
2. Ex i PP czerwone kartki z ligi nie liczą się do PP >< śląski ZPN - czerwone kartki z 3 ligi liczą się do PP (PB walkower w PP kilka tygodni temu)
4. Ilość zmian - "do koloru i wyboru" zależnie od związku i szczebla rozgrywek.
Podobno to się nazywa "autonomiczność" okręgowych ZPN.
Ot i tyle.
:(
[b]Przepisy gry w piłkę nożną[/b] funkcjonują chyba takie same (za wyjątkiem VAR).
:D
[quote='leszeczek' pid='1399365' dateline='1568815486']
Probierz gdzieś powiedział, że ściągnął Rakoczego, bo nie widzieli dokładnie i nie chcieli ryzykować wo (sic. pełna profeska)
Swoją drogą zastanawia mnie to, jak do bajki o decyzji, że zagra Rakoczy podjętej rano ma się fakt, że w meczu rezerw wszedł dopiero na 30 ostatnie minuty.
Moim zdaniem, gdyby nie zakładali, że jak dobrze wypadnie to zagra w I drużynie, to wpuściliby go od początku.
No chyba, że planowali wziąć go na ławkę.
[/quote]
Sorry za post pod postem.
Michałek dorabia ideologię po meczu, tak jak podobno "najdokładniejsze mapy są po stoczonej bitwie".
Wstawił go do składu "awaryjnie" jak chłopa z B-klasy po drodze na mecz. Z knajpy, aby tylko jedenastka była.
No ale fajnie Rakoczy wypadł .. to klata do przodu.
Krzysiu istnieje na forum taka opcja jak edytuj swój post,bez obrazy.
- Edytowany
[quote='krzys67Bytom' pid='1399366' dateline='1568815842']
Krótko.
Funkcjonują różne [b]Regulaminy[/b] rozgrywek.
Przykłady z głowy czyli z niczego:
1. Wiek młodzieżowców: Ex - 1998 i młodsi, 1 liga chyba 1999 i młodsi
2. Ex i PP czerwone kartki z ligi nie liczą się do PP >< śląski ZPN - czerwone kartki z 3 ligi liczą się do PP (PB walkower w PP kilka tygodni temu)
4. Ilość zmian - "do koloru i wyboru" zależnie od związku i szczebla rozgrywek.
Podobno to się nazywa "autonomiczność" okręgowych ZPN.
Ot i tyle.
:(
[b]Przepisy gry w piłkę nożną[/b] funkcjonują chyba takie same (za wyjątkiem VAR).
[/quote]
Napisałem wyraźnie, że przepisy dotyczące gry zawodnika z jednej drużyny są takie same w całej Polsce a nie że wszystkie...
P.S. niech będzie regulamin
[quote='lucjusz' pid='1399368' dateline='1568816373']
Krzysiu istnieje na forum taka opcja jak edytuj swój post,bez obrazy.
[/quote]
Wiem.
Ale jestem u "matki mojej żony" (nie napiszę tego słowa na T bo wulgaryzmy są zabronione w Regulaminie) i na tym kompie by mi się "rozjechało".
...
Ale PRZEPRASZAM.
:blush:
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)