[quote]#post1700713 Pozycja wyjściowa z koszyka nr 1 daje duże szanse, bo w dwumeczu będzie decydował atut własnego stadionu z gorącym dopingiem. Z drugiego koszyka o awans będzie znacznie trudniej.[/quote]
No właśnie nie. W pierwszym meczu drużyna z wyższego koszyka gra u siebie, a w drugim już niekoniecznie - o gospodarzu drugiego meczu decyduje losowanie, tak podawano. Z tego punktu widzenia czy koszyk pierwszy, czy drugi to wszystko jedno (choć oczywiście własne boisko to ogromny atut).
-
-
Reprezentacja Polski - MŚ, ME, LN - eliminacje oraz faza finałowa.
[quote]#post1700721 [quote]#post1700713 Pozycja wyjściowa z koszyka nr 1 daje duże szanse, bo w dwumeczu będzie decydował atut własnego stadionu z gorącym dopingiem. Z drugiego koszyka o awans będzie znacznie trudniej.[/quote]
No właśnie nie. W pierwszym meczu drużyna z wyższego koszyka gra u siebie, a w drugim już niekoniecznie - o gospodarzu drugiego meczu decyduje losowanie, tak podawano. Z tego punktu widzenia czy koszyk pierwszy, czy drugi to wszystko jedno (choć oczywiście własne boisko to ogromny atut).[/quote]
Strasznie ten regulamin zagmatwany i napisany tak żeby nie było wiadomo o co chodzi albo przekaz informacji niejasny... Wczytałem się i wydaje mi się, że losowanie w finale odbędzie się jak trafią na siebie ekipy z tego samego koszyka. Jednak nie jestem pewny.
- Edytowany
[quote]#post1700722 [quote]#post1700721 [quote]#post1700713 Pozycja wyjściowa z koszyka nr 1 daje duże szanse, bo w dwumeczu będzie decydował atut własnego stadionu z gorącym dopingiem. Z drugiego koszyka o awans będzie znacznie trudniej.[/quote]
No właśnie nie. W pierwszym meczu drużyna z wyższego koszyka gra u siebie, a w drugim już niekoniecznie - o gospodarzu drugiego meczu decyduje losowanie, tak podawano. Z tego punktu widzenia czy koszyk pierwszy, czy drugi to wszystko jedno (choć oczywiście własne boisko to ogromny atut).[/quote]
Strasznie ten regulamin zagmatwany i napisany tak żeby nie było wiadomo o co chodzi albo przekaz informacji niejasny... Wczytałem się i wydaje mi się, że losowanie w finale odbędzie się jak trafią na siebie ekipy z tego samego koszyka. Jednak nie jestem pewny.[/quote]
Z tego co ja wyczytałem, trafienie w finale na siebie drużyn z tego samego koszyka nie jest możliwe. Łączone są w pary: z-koszyka-1+z-koszyka-4, z-2+z-3 i zwycięzcy tych meczów ze sobą. W ten sposób mamy cztery "czwórki" i ich zwycięzcy grają na MŚ.
No chyba tak to wygląda... Trochę bez sensu ale ten cały regulamin jest bez sensu, skoro nawet San Marino mogło zakwalifikować się do baraży. To już zmniejsza nasze szanse na awans ale nie przekreśla jak już trafimy na Włochów startując z 2 koszyka... Na wyjeździe można powalczyć np. ze Szkotami i Czechami ale już nie liczyłbym, że tak jak z Walią wygramy po rzutach karnych w eliminacjach na Euro 2022...
Koszyk 1 daje półfinał u siebie w Warszawie. A finał jest losowanie i jest szansa na drugi mecz finałowy znowu na narodowym w Warszawie!!! I nie muszę mówić jak logistycznie jest to duży plus przy dwóch meczach w ciągu 3 dni.
Swoją drogą okazuje się, że Probierz nie zna się na piłce nożnej, a Urban póki co wydaje się dobrym kandydatem na selekcjonera. Nie chcę chwalić przedwcześnie, ale ta kadra wydaje się słaba pod względem personalnym, a Urban ma na to pomysł który póki co działa. Nie spodziewałem się tego i wydawało mi się, że ta kadra zasługuje na takiego słabego trenera jak Probierz bo sama jest słaba, a jednak potrafiliśmy zagrać z Holandią jak drużyna.Fajnie by było gdyby Cracovia potrafiła tak grać przeciwko lepszym rywalom.
- Edytowany
[quote]#post1700730 Koszyk 1 daje półfinał u siebie w Warszawie. A finał jest losowanie i jest szansa na drugi mecz finałowy znowu na narodowym w Warszawie!!! I nie muszę mówić jak logistycznie jest to duży plus przy dwóch meczach w ciągu 3 dni.[/quote]
Ale - z tego co piszą - z tego punktu widzenia czy koszyk 1 czy 2 to wszystko jedno. Pierwszy mecz w Polsce.
[i]Półfinały baraży zaplanowano na 26 marca przyszłego roku. Finały odbędą się pięć dni później (31 marca). W pierwszej fazie zagrają ze sobą drużyny z koszyków 1-4 oraz 2-3, a organizatorami meczów będą zespoły rozstawione. O cztery ostatnie bilety na mundial zawalczą zwycięzcy par półfinałowych. Gospodarze decydujących spotkań zostaną wyłonieni drogą losowania.
[/i]
https://sport.tvp.pl/89461670/baraze-ms-2026-kim-zagra-polska-sprawdz-terminarz-i-scenariusze
Szkoci już prowadzą, Bośnia na wyjeździe - o dziwo- też.
A poza tym, przeciwnicy z koszyka 3 wydają mi się sympatyczniejsi do gry niż z koszyka 4...
@Vasago#211 [quote]#post1700719 Niestety kibice Ultrasi weszli w politykę,i teraz są konsekwencje.
Taka prawda.[/quote]
Żadna prawda. Niestety plebejusze wybrali PO czyli taki odpowiednik GTS a nawet gorzej i są tego konsekwencje, które nie powinny być zaskoczeniem. Niby ma nie być polityki na forum ale PO to nie partia polityczna tylko bandyterka. Każdy kto na nich głosował to jakby był kibicem GTS albo i gorzej i w efekcie znów wróciła komuna i zamordyzm na stadiony. Nie ma prawa to nikogo dziwić. Głos na PO to głos za zamordyzmem. A jak ktoś jest kibicem i na nich głosował to nie jest kibicem.
- Edytowany
A idźcie sobie Panowie dyskutować o polityce gdzieś poza forum...
Kurcze Marciniak... tam w ogóle nie było faulu, a on Duńczyka wyrzucił...
Marciniak przestraszył się skandalu i sędziował "obiektywnie"
90+3’ - TIERNEY ⚽️
90+8’ - MCLEAN
Szkocja 4:2 Dania
Euforia na Hampden! Szkocja jedzie na mundial! Ależ Dania sfrajerzyła końcówkę eliminacji.
Polityka jest zakazana na forum i chyba słusznie. Nie ma tu chyba o czym dyskutować. To o czym napisałem to kwestia faktów i to jest poza sporem. Nie w sensie poglądów, o które możnaby się spierać, tylko to są twarde fakty, które muszą być oczywiste dla wszystkich kibiców. Nie ma tu nawet żadnych teorii tylko historia bo to co się teraz dzieje już było kiedy poprzednio rządził ten sam premier. Właśnie o tym przypominam tak abstrahując od tej całej polityki. Zwłaszcza, że akurat ta frakcja nie ma żadnych poglądów politycznych ani ideowych, więc tym bardziej można o tym pisać na forum. Oni plują wszystkim kibicom w mordy. Gardzą nimi, uważają ich za bydło. Zwyzywali premiera na jakimś meczu reprezentacji i teraz się mści na wszystkich kibicach w Polsce. Dla każdego kibica bez względu na poglądy polityczne obecni rządzący powinni być postrzegani jako przeciwnicy. Choćby dlatego, że oni sami deklarują wrogość wobec kibiców ale też wszystkich środowisk postrzeganych jako patriotyczne. Wcześniej już walczyli z kibicami. Pamiętacie? Dlatego to nie jest zadna polityka ani spory ideowe. Chyba, że ktoś nie rozumie i traktuje to jako wojenkę na tle politycznym, ale to słabo wtedy świadczy o nim samym i jego rozumie.
Polityka jest taka, że nie ma pierwszego koszyka.
Brawo Szkocja! Piękny mecz strasznie mi się Szkoci podobali, zagrali rewelacyjnie, poezja
Przepisy awansu i barazy sa jednak bardziej niz pojebane...
Ciężko w to uwierzyć, ale w fazie grupowej eliminacji MŚ 2026 reprezentacja Szwecji nie wygrała żadnego spotkania. Mimo to podopieczni Grahama Pottera wciąż liczą się w walce o wyjazd na mundial. Jak to możliwe?
Przed startem eliminacji reprezentacja Szwecji obok Szwajcarii była wymieniania jako faworyt w grupie B.
Tymczasem podopieczni Grahama Pottera w sześciu meczach zdobyli zaledwie 2 punkty i zakończyli eliminacje na ostatnim 4. miejscu w grupie.
ZOBACZ WIDEO: #dziejesiewsporcie: Co za sceny! Deszcz dał się we znaki... sędziemu
Szwedzi tylko dwukrotnie zremisowali ze Słowenią (2:2 i 1:1). Sensacyjnie dwukrotnie przegrali z Kosowem (0:2 i 0:1) oraz nie mieli większych szans ze Szwajcarią (0:2 i 1:4).
Mimo kompromitacji w fazie grupowej, reprezentacja Szwecji dalej ma szansę wyjazdu na mundial. Skandynawowie znaleźli się w barażach za sprawą udanego występu w ostatniej edycji Ligi Narodów (wygrana w dywizji C).
Szwedzi trafili jednak do czwartego koszyka i już w półfinale baraży ich rywalem - i to na wyjeździe - będzie ktoś z grona: Włochy, Turcja, Dania albo Ukraina. W ewentualnym finale baraży Szwedzi mogą zostać rywalem Polaków.
[quote]#post1700745 Marciniak przestraszył się skandalu i sędziował "obiektywnie"[/quote]
Jeżeli dał tą 2 żółtą Duńczykowi, powinien i musiał dać żółtą Robertsonowi za faul taktyczny połączony z zapasami w stylu wolnym na Isaksenie. To nie byłaby o d razu czerwona, ale wszystkie takie szczegóły mają znaczenie, bo Szkoci się dodatkowo napędzili, a Isaksen stracił w tych zapasach tyle sił, że po chwili trzeba go było zmienić. Szkoci zagrali na wyniszczenie, wprowadzając z ławki wszystkich, których mogła. I trzeba przyznać, że zrobili robotę.
No lekko porypane Kruszynko, śmiechu warte w sumie.
Zobaczymy co Szwedzi pokażą, czy totalnie olali te eliminacje? bo mi się wydaje, że ich piłka jest w głębokim kryzysie, patrz wynik naszej młodzieżówki z nimi w Szwecji, bęcki aż wstyd dostali.
Dziwne ze tak słabo graja bo patrzac po skaldzie maja naprawde solidnych grajków w solidnych klubach. Moze jakis kryzys z trenerami? Nie wiem dziwnie to u nich wygląda...
A patrząc na koszyki to chyba lepiej byc w 2 niz w 1 patrząc na drużyny ktore sa w 4 i 3 koszyku... ale w sumie nie ważne z kim beda grac.. mogą nawet z Włochami czy Turcja... chcący grac to trzeba wygrywac z silnymi a bie jechac pozniej na wakacje do Stanów...
Marciniak nie powinien sędziować tego meczu, według mnie karnego dla Danii nie było, jak już był faul to był przed polem karnym
Faulujący zawodnik nogą którą faulował stał na linii pola karnego. Więc chyba karny powinien być?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)