Jerzy Brzęczek przestał pełnić obowiązki selekcjonera reprezentacji Polski!
za https://www.onet.pl/sport/onetsport/pilka-nozna-jerzy-brzeczek-odchodzi-z-kadry/xbpfh6t,d87b6cc4
-
-
Reprezentacja Polski - MŚ, ME, LN - eliminacje oraz faza finałowa.
Bradzo dobrze. Mam nadzieje ze teraz przyjdzie konkretny fachowiec zagraniczny, tak jak kiedys Beenhakker (marzenie)
Ja bym chciał z wyższej półki niż Leo. Jakiś Blanc albo Scolari. Coś takiego
Obawiam się że zabiorą nam Probierza. Na ten moment jedynie on z polskich trenerów się nadaje, a Boniek wykluczał kiedyś zagranicznego.
[img]https://en.meming.world/images/en/thumb/d/de/Leonardo_DiCaprio_Laughing.jpg/300px-Leonardo_DiCaprio_Laughing.jpg[/img]
Świetna wiadomość, ta dymisja być może ochroni nas przed gigantyczną kompromitacją na ME. Obawiam się jednak, że to nie będzie Probierz, co gorsze obawiam się, że to będzie kolejny z kumpli Bońka.
Na trenera z zagranicy, z wysokiej półki absolutnie nie liczę.
BTW Probierz do funkcji selekcjonera pasuje jak pięść do nosa.
Po mojemu.. De Biasi bedzie trenerem...
- Edytowany
Giampaolo obstawiam, to razsadna opcja. Spalletti marzenie.
PS. Razsadna finansowo of course.
Ktoś kto zaproponował kiedyś wujaszka na selekcjonera nie powinien podejmować żadnych decyzji dot. piłki nożnej.
Mnie J.Brzęczek bardzo przypomina O.Lubaszenko. Tak z rysów twarzy:
[img]https://gfx.sport.radiozet.pl/var/radiozetsport2/storage/images/pilka-nozna/euro-2021/jerzy-brzeczek-zwolniony.-dlaczego-nie-jest-juz-trenerem-reprezentacji-polski/4937470-1-pol-PL/Jerzy-Brzeczek-nie-jest-juz-trenerem-reprezentacji-Polski_article.webp[/img]
[img]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0f/Olaf_Lubaszenko_%2803867%29.jpg[/img]
Ta dymisja ma jeszcze jeden plus, z odejściem Brzęczka kończy się granie Kubusia z Truskolasów w reprezentacji.
Tylko szkoda, że tak póżno , stracono dużo czasu .
Paulo Sousa zostal nowym trenerem reprezentacji. Wczesniej trenowal m.in. Girondins Bordeux
Wybór tego faceta to spore ryzyko, ale od wuja bd lepszy każdy. Emeryt z geymonta euro obejrzy w tv przynajmniej
no z emerytem to się akurat niestety zna.
to nie jest nazwisko jakiego oczekiwałem. bardzo nisko zawieszona poprzeczka w poszukiwaniach następcy.
- Edytowany
Powiem tak: po Brzęczku nie spodziewałem się wiele, nazwałem go "trenerem tymczasowym". Osiągnął więcej, niż myślałem, mimo że faktycznie był tymczasowy. Może i Sousa, też nie jakieś wielkie nazwisko, osiągnie więcej, niż się teraz spodziewamy?
Ktoś tu poważnie obstawiał Giampaolo? poprawcie mnie, jeśli się mylę - tego, co zniszczył Milan po odejściu Gattuso? A w szczególności przetrącił kręgosłup Piątkowi, któremu "ustawiał nogę" - no nie tyle nogę, co pozycję na boisku i "filozofię gry", po czym Piona do dzisiaj nie może się pozbierać?
Kiedy wydaje ci się, że Lato był najgorszym prezesem pzpn ever, a pojawia się Boniek.
Żenujący następca żenującego selekcjonera.
Cała nadzieja w Lewandowskim, że uchroni nas przed kompromitacją - 0 pkt w 3 meczach.
Ja akurat cieszę się z decyzji Bońka o zwolnieniu Wujka.
Brzęczek selekcjonerem jest marnym , reprezentacja powinna odżyć , a dwa że Kuba go pewnie prędzej czy później zatrudni w GTS czyli sprowadzi ich do poziomu epoki piłki łupanej.
Co do Souzy to nie mam pojęcia czego się spodziewać, ale selekcjonerami zostają ci trenerzy którzy nie łapią się do pracy w klubach, gdzie kasa jest o wiele większa, czyli w sumie pewnie cudów nie zwojuje, ale może chociaż zobaczą ze dwa razy bramkę przeciwnika z bliska.
- Edytowany
Santo marzył o Scolarim, ale on ma 72 lata i jest wygodnie urządzony u siebie w domu (Palmeiras). No i nie ma już głodu sukcesów, osiągnął wszystko. Tymczasem Paulo Sousa ma znakomity warsztat, grał w wielkich klubach, a a jako trener dużo do udowodnienia, więc nie przesądzajmy, ze słaba decyzja.
Plotki, ze to będzie trener z Włoch dla mnie były niedorzeczne. Brzęczek został zwolniony za mecz z Włochami, w którym wystawił jako rdzeń drużyny wszystkich zawodników grających we Włoszech - że niby znają przeciwników? czyli tak naprawdę: lewusów, którzy na ogół walczą o skład w swoich klubach, przeciw aktualnie najlepszym, którzy grają w tych klubach... samobójstwo.
Sousa nie ma z naszymi grajkami żadnych obciążeń: żaden Reca nie powącha trawy, chyba że w genialnej formie. Żaden Krychowiak za zasługi sprzed kilku lat. Żaden Jędrzejczyk. Za dużo ma reputacji do stracenia, a układów nie zna - chwała Bogu.
Sterby, nie zaklinaj rzeczywistości. Grzesiu BYŁ najgorszym prezesem ever, gorszy mógłby już być tylko Kręcina.
Sousa to bardzo dobry wybor, najlepszy jaki mial Boniek i PZPN. Niby nie ma duzego doswiadczenia z kadra ,tak jak nie mial Nawalka ale warsztat lepszy i kariera pilkarza....o Brzeczku nie wspomne bo to byl fatalny wybor , taki jak z Fornalikiem czy Smuda....
Na kadre Brzeczka nie dalo sie patrzec i na pewno nie bedzie gorzej......choc czas pokaze.
Wazne jest , ze mamy trenera ktorego nie przycmi gwiazda Lewego czy innych gwiazdeczek Polskiej kadry.... Sousa byl bardzo dobrym pilkarzem , zdobyl kilka trofeow i trenowal wieksze kluby niz Gornik i Wisla P....Tego nam potrzeba , trenera z bardzo dobra historia pilkarza i z potencjalem na lepszego trenera!
To jego szansa i mysle ,ze wykorzysta ja lepiej niz Nawalka....Tylko zyczyc powodzenia z nasza kadra gwiazdeczek !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)