Ruchy na pozycji bramkarza w większosci klubów z ESA: cwele, medaliki,paprykarze, cygany, kurwy zomowskie, Lech.
Tylko u nas cisza,spokój, nic sie dzieje...nuda....
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
- Edytowany
My odpadow nie bierzemy... czekaja na super okazje w sierpniu kolo 29... w 9 kolejce sie zbroi na powaznie a nie od pierwszej kolejki 😉
Chyba ze ruszy sie byznes po meczuz Sevilla jak mylyjony wpadna do kasy po meczu jubieluszowym
Ale Cracovia ma też inną sytuację kontraktową niż Lech, Legia, Raków. Nie jestem pewny jak u reszty ale ta trójka musiała szukać.
- Edytowany
[quote]#post1730972 Ale Cracovia ma też inną sytuację kontraktową niż Lech, Legia, Raków. Nie jestem pewny jak u reszty ale ta trójka musiała szukać.[/quote]
Kontraktową tak, ale nie sportowa. Jakieś ruchy w tym zakresie muszą być, chyba w klubie nie są ślepi. Albo coś że szkoleniem bramkarzy trzeba zrobić albo z bramkarzami. Na razie uszczelniamy obronę, żeby nie musieli się wykazywać.
Trubalski to człowiek Filiipiakowej. Czy jeżeli chodzi o terenów bramkarzy to czy czasem Cabaj też nie ma jej protekcji.
Pokazuje już od lat chłop że nie potrafi wyszkolić bramkarza na ekstraklasę. Chodzi mi o wyszkolenie młodego, nauka
Szymczak ma isc na wypożyczenie i nie rozpocznie treningów do sezonu z Lechem. brac go do nas
[quote]#post1730966 [quote]#post1730955 Drugi typowy 6/8 box to box z pressingiem, doskokiem.[/quote]
Tylko bez pressingu i doskoku[/quote]
Mówię o tym, co na ulotce. Resztę, to każdy widzi z trybun ;)
Skoro na obóz są przymierzani Śmiglewski, który miał problemy z grą nawet w Puszczy, Biedrzycki, który miał problemy w Łęcznej, Tabisz, i pewnie dla zapchania dziury kilku młodych z rezerwy i juniorów, którzy niedawno spadli z ligi i nie awansowali, to cele na pewno są bardzo ambitne.
[quote]#post1730983 Skoro na obóz są przymierzani Śmiglewski, który miał problemy z grą nawet w Puszczy, Biedrzycki, który miał problemy w Łęcznej, Tabisz, i pewnie dla zapchania dziury kilku młodych z rezerwy i juniorów, którzy niedawno spadli z ligi i nie awansowali, to cele na pewno są bardzo ambitne.[/quote]
A co mają zrobić z Ravasem, Smiglewskim.. ? Biedrzycki grał w Górniku, wychodził od pierwszych minut, miał przerwę przez śmierć mamy, po powrocie grał dobrze, był szybki i widać było chce do gry, jego wypożyczenie trwało tylko pół roku. Smiglewski to większy problem, bo ten mega gral słabo cały sezon, w puszczy nie łapał się do składu, w ogóle tak wkurzający zawodnik, bo ogółem bez techniki, skoczności do piłek i bez co gorsze zaangażowania!!
Ale mają ważne kontrakty, trener jest nowy, zobaczy jak wyglądają może w trakcie obozu ktoś dołączy.
[quote]#post1730301 @Nosacz#29334 Kolego, z Madejskiego nie zrobili żadnego bramkarza na ekstraklasę. Bramkarzem 1 miał być Ravas, ale ze zaliczył zjazd i jest Jeszcze gorszy niż niestety Seba, to Seba ma nr 1 w bramce. Błagam, ale chyba nie jest to zbyt trudne dla trenerów bramkarzy nauczyć bramkarza wykopywać piłkę w boisko a nie w aut przy wznowieniu.
Wiesz, ja jestem w stanie zrozumieć kilka wtop, ale kurde jak Seba wykopuje to ja mam mikro zawał.
Widziałeś może jak wykopuje Dziekoński, chłop normalnie podaje na głowę.mlodszy od Madeja prawie 10 lat. To albo nie mamy oka do talentów, albo je marnujemy....[/quote]
Kiedy wy się nauczycie że trenerzy w profesjonalnej piłce nie są od tego żeby kogoś uczyć kopać piłkę , tego masz się nauczyć w grupach młodzieżowych , później już tylko liczy się ustawienie taktyczne i dobre przygotowanie motoryczne , mówisz o Dziekońskim ok zagra Ci piłkę na mm bo tak był szkolony od najmłodszych lat , czyli dobrze grać nogami , bo praktycznie każdy z tych młodych to ma , tylko jest jeden problem nie potrafią bronić . Teraz jest moda na bramkarza grającego jak ostatni stoper , klepanie piłki i wchodzenia z nią do bramki , tak na dobrą sprawę jak ustawisz drużynę która będzie grała pressingiem i ładowała z dystansu plus miała jakiś kotów do wykonywania wolnych to wygrywasz z każdym , bo każdy się upiera do grania piłką , bramki z poza 16 to rzadkość a o rzutach wolnych nie wspomnę. Kiedyś to było , Skrzynia , Kosanovic , Hernandez , Boilevic , Suvorov . W Anglii jeszcze trochę tego zostało ale też pomału kastrują PL a granie football pozycyjny miliony podań i bramki z 2-5 m powodują że gra się wolno i coraz mniej się chcę taką piłkę oglądać .
Kolego nie zgodzę się z tobą że Dziekoński nie umie bronić. Bramkarz sezonu, miał mnóstwo świetnych interwencji.
Ponieważ widzę, że mamy tu kilku zwolenników tezy, że "Marchwiński może okazać się drugim Praszelikiem", więc może warto pewną rzecz sprostować.
Otóż Marchwiński może okazać się co najwyżej "drugim Kapustką" - tj piłkarzem o wielkim potencjale, który z tego potencjału wycisnął max 10%, tj "coś nie pykło" i wielki talent rozmienił się na drobne.
Natomiast nigdy, przenigdy nie będzie "drugim Praszelikiem", bo Praszelik - z całym szacunkiem dla naszego obecnego piłkarza - jest i zawsze był zwykłym przeciętniakiem, który dwa razy prosto kopnął piłkę i obrotny agent mu załatwił kontrakt za granicą. I tyle - wrócił do kraju, bo wrócić musiał i teraz kopie [s]się po czole[/s] w ekstraklapie, akurat u nas.
- Edytowany
[quote]#post1730955 ... Marchwinskiego stawiasz na równi z Praszelikiem? Dżizas......[/quote]
Nie na równi tylko na podobnej pozycji (środkowy ofensywny pomocnik). To ma sens w odniesieniu do posta, w którym inny forumowicz widzi Marchwinskiego na skrzydle. Głównie liczyło się podkreślenie faktu, że środkowym.
Praszelika to 6/8? Nie sądzę. Nawet na transfermarkt i chyba w FM jest na OP. Nie ma odskoku i pressingu jak już zauważono, a to, że 10 jest bardzo słabą to już inna sprawa. Ja bym się go najchętniej pozbył w tym okienku, ale nikt go nie weźmie. Chociaż podobno w Śląsku był do ty więc może przy Grzelaku jeszcze zobaczymy w nim innego zawodnika ale naprawdę musiałby grad zupełnie inaczej albo strzelać z dystansu z taką regularnością jak Boljevic
Wersja, w której Przemo mówiąc o zawodniku, który pokiwa na skrzydle, miał na myśli Ismaheela też ma sens.
- Edytowany
Trener mówił w wywiadzie dla teraz pasy że zmian w sztabie nie ma i raczej nie będzie. Cóż, mam nadzieję choć bedzie odświeżenie w bramce i konkurencje dla Madej.
Jakiś totalny smutek mnie dopadł po tym wywiadzie i ta myśl przewodnia o jak najszybszym zdobyciu 42 punktów. Zdobycie punktów do utrzymania, to taka nasza liga mistrzów. Od samego początku jasno określamy nasze aspiracje. Brak wk..wienia, brak pomysłu, brak liderów w drużynie nie mówiąc o aspiracjach transferowych. Taka wszechobecna słabość, niemoc i miernota na każdej linii. Nie wspominając o tym, że tacy fajni i dobrzy gracze nas opuścili bo zabrakło pieniędzy na ich wykupienie. Tylko nikt nie zadał sobie pytania, skoro tacy dobrzy i mogą grać w najlepszych ligach, dlaczego nie rozwalili pozostałych ogórków w cuglach, tylko zdani byliśmy na piłkarską amatorkę do ostatniej kolejki.
Co do tych którzy odeszli wypożyczeni to Sutalo, Charpentier - u mnie bez żalu. Sans, mógł coś dać, ale wykup 1 mln za takiego grajka to za dużo zdecydowanie.
Niestety mamy na kontraktach słabych zawodników, którzy poprzedni sezon albo nie grali albo się niewiele rozwinęli.
To, że trener zabiera chłopaków z drużyn juniorów to chyba dobrze, ma brać jakiś emerytów z rezerw? Jak ci młodzi nie będą się ścigać z dorosłymi chłopami to ciężko będzie ocenić ich potencjał. Jakos ta akademia musi wzrastać.
Trener też w takim wywiadzie nie powie wprost że kogoś chce a kogoś nie, będzie obóz, mecze kontrolne, mówił że da wszystkim szansę się wykazać i zobaczy.
BTW czy na treningu był Batum?
Gabryś nie był wypożyczony.
- Edytowany
Jak ktoś pisze o Gabrielu że go żegna bez żalu to już wiem że nie czuje piłki, co do Śmiglewskiego to się możesz dojebać do wszystkiego ale nie że mu brakuje woli walki bo on głównie na tym bazuje, nie jest szczególnie uzdolniony piłkarsko ale jak wchodził na ogony to był napakowany jak kabanos i gryzł trawę
Śmiglewsk8 jest ambitny gryzie trawę jak piszesz, ale dotychczasowy poziom jego gry nie był na poziomie ekstraklasy.
Życzę mu najlepiej niech odpali.
- Edytowany
@Szewcu#21971 może według ciebie ja nie czuję piłki, bo żegnam zawodnika który nie miał siły na grę 30 min bez żalu. Ok, twoja opinia.
Co do Smiglewskigo, to w Puszczy bynajmniej nie gryzł trawy, i wyglądał słabo na tle innych zawodników. Moze wypali po powrocie, cuda się zdarzają.
Moje zdanie jest takie że nie przebił się w drużynie 1 ligi środka tabeli i bez żalu puszcza go oddała. Brak ambicji według mnie dlatego że zmarnował sezon w puszczy, mógł techniczne wzrosnąć, przecież to młody chłopak, ale jego gry nie dało się oglądać.
[b]Edycja z 23.06.2026 o godz. 07:30 (scalono posty)[/b]
@Rabarbar_1#2263 tak, miał roczny kontrakt. Grzelak mówił w wywiadzie, że po każdym byle urazie nie trenował trzy tygodnie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (30 użytkowników)
Rossi46, Goście (29)