[quote]#post1694272 [quote]#post1693398 [quote]#post1693380 [quote]#post1693376 Pierwszy kontakt z piłką i już widzę że ten Aleksic wygryzie ze składu słabego technicznie Minczewa. Róbcie screeny[/quote]
Oby,bo Minchev mnie nie przekonuje.Może być co najwyżej zmiennikiem.[/quote]
Nie wydaje mi się, jest zbyt cenny dla trenera - jest w top 3 najlepiej odbierających piłkę w lidze - ma trzy razy więcej odbiorów niż nasz defensywny pomocnik to o czymś świadczy - ze słabymi lub takimi co nisko będą bronić wyniku będą grać bardziej techniczni zawodnicy[/quote]
Jeśli mogę prosić to poproszę o podanie źródła tego że jest w top 3 odbierających piłkę w ekstraklasie?? Bo przeszukałem parę stron ze statystykami i jedyne co znalazłem że jest 7 na sofascore w próbach odbioru( nie mylić ze skutecznością odbiorów) może nie umiem szukać dlatego byłbym wdzięczny gdzie znajdę pełna statystyke że jest w top 3. Wybacz ale ja często widzę Minczewa jak wchodzi w drybling wypuszcza piłkę i nie może dogonic, lub drybluje tak drewnianie że piłka co najwyżej wychodzi w aut odbita od nóg przeciwnika. Dziękuję[/quote]
Daleko nie trzeba szukać , oficjalna strona ekstraklasy - udane odbiory - jeszcze na plus Mincheva że w czołówce jest jako jedyny z zawodników ofensywnych
https://www.ekstraklasa.org/statystyki/indywidualne/odbiory-udane
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-09/img-9228-png-06052400.png[/img] Szkoda że Dinamo sprzątnęło nam go sprzed nosa gość wydaje się być mega kozakiem, polecam zobaczyć sobie tę bramkę z Hajdukiem Split.
Od 5:53
https://youtu.be/j6FX0uSXJew?t=353
[quote]#post1694344 [quote]#post1694272 [quote]#post1693398 [quote]#post1693380 [quote]#post1693376 Pierwszy kontakt z piłką i już widzę że ten Aleksic wygryzie ze składu słabego technicznie Minczewa. Róbcie screeny[/quote]
Oby,bo Minchev mnie nie przekonuje.Może być co najwyżej zmiennikiem.[/quote]
Nie wydaje mi się, jest zbyt cenny dla trenera - jest w top 3 najlepiej odbierających piłkę w lidze - ma trzy razy więcej odbiorów niż nasz defensywny pomocnik to o czymś świadczy - ze słabymi lub takimi co nisko będą bronić wyniku będą grać bardziej techniczni zawodnicy[/quote]
Jeśli mogę prosić to poproszę o podanie źródła tego że jest w top 3 odbierających piłkę w ekstraklasie?? Bo przeszukałem parę stron ze statystykami i jedyne co znalazłem że jest 7 na sofascore w próbach odbioru( nie mylić ze skutecznością odbiorów) może nie umiem szukać dlatego byłbym wdzięczny gdzie znajdę pełna statystyke że jest w top 3. Wybacz ale ja często widzę Minczewa jak wchodzi w drybling wypuszcza piłkę i nie może dogonic, lub drybluje tak drewnianie że piłka co najwyżej wychodzi w aut odbita od nóg przeciwnika. Dziękuję[/quote]
Daleko nie trzeba szukać , oficjalna strona ekstraklasy - udane odbiory - jeszcze na plus Mincheva że w czołówce jest jako jedyny z zawodników ofensywnych
https://www.ekstraklasa.org/statystyki/indywidualne/odbiory-udane[/quote]
To chyba mają jakieś dziwne te statystyki, co strona to kto inny na pierwszym miejscu. Na superbet taka ciekawostka Wójcik ma najwięcej. W dodatku dzisiaj byla aktualxiaja na Transfermarkt i fajny awans Wójcika z 25k na 500k $
Na tej stronie masz oficjalne więc superbet ma z innego źródła bądź mające inne wytyczne co do klasyfikacji zdarzenia. Nie wiadomo, które są bardziej wartościowe ale jedne są Oficjalne i wiążące :)
[quote]#post1694594 Na tej stronie masz oficjalne więc superbet ma z innego źródła bądź mające inne wytyczne co do klasyfikacji zdarzenia. Nie wiadomo, które są bardziej wartościowe ale jedne są Oficjalne i wiążące :)[/quote]
Nie zapominaj że superbet ma kasę ze statystyk i głównie na tym zarabia więc musi mieć dobre źródło 👍
No jasne natomiast oficjalne są tylko jedne :)
41 dni później
Dobra, okienko ziome za rogiem. Ja zacznę od obserwacji 😉
https://x.com/quaresma77pasy/status/1986871569394827311?s=46&t=meNM9LZ3sEVO3oX4dGS8SQ
15 dni później
Z racji, ze zaraz zaczyna się zimowe okienko transferowe pozwolilem sobie przedstawic kilku zawodnikow, korzystac z transfermarkt (chociaz zwykle nie wchodze na ta strone) :
- BRAMKARZE: Daniel Bielica (NAC Breda) ; Miłosz Piekutowski (Jagiellonia)
- OBROŃCY: Michał Synoś (Stal Rz-ów) ; Michał Helik (Oxford United) ; Jan Leszczyński (Legia II) ; Łukasz Belger (Celje - ale za niego trzeba by było zapłacić)
- POMOCNICY: Mateusz Bogusz (CD Cruz Azul) ; Karol Łysiak (Stal Rz-ów) ; Szymon Kądziołka (Stal Rz-ów) Przemysław Płacheta (Oxford United)
- NAPAD: Karol Angielski (AEK Larnaka - z wiadomych powodów :) ) ; Szymon Łyczko i Michał Mysiuk (Stal Rz-ów)
Prywatnie jeszcze wolałbym przedłużyć umowę z Knapem i ściągnąć z powrotem Bzdyla (jestem zwolennikiem grania Polakami/wychowankami)
Knap nie jest wychowankiem a w dodatku jest słaby i nie interesuje się piłką.
Formella coś tam mówił w kanale sportowym że czeka na telefony
- Edytowany
[quote]#post1701442 Z racji, ze zaraz zaczyna się zimowe okienko transferowe pozwolilem sobie przedstawic kilku zawodnikow, korzystac z transfermarkt (chociaz zwykle nie wchodze na ta strone) :
- OBROŃCY: Michał Synoś (Stal Rz-ów) ; Michał Helik (Oxford United) ; Jan Leszczyński (Legia II) ; Łukasz Belger (Celje - ale za niego trzeba by było zapłacić)
- POMOCNICY: Mateusz Bogusz (CD Cruz Azul) ; Karol Łysiak (Stal Rz-ów) ; Szymon Kądziołka (Stal Rz-ów) Przemysław Płacheta (Oxford United)
- NAPAD: Karol Angielski (AEK Larnaka - z wiadomych powodów :) ) ; Szymon Łyczko i Michał Mysiuk (Stal Rz-ów)
Prywatnie jeszcze wolałbym przedłużyć umowę z Knapem i ściągnąć z powrotem Bzdyla (jestem zwolennikiem grania Polakami/wychowankami)[/quote]
Tak nawiasem, mam nadzieję że jesteś świadomy tego że Bogusz w Cruz zarabia tyle co spora część naszej obecnej kadry wzięta do kupy :D (jak nie cała)
- Edytowany
[quote]#post1701852 [quote]#post1701442 Z racji, ze zaraz zaczyna się zimowe okienko transferowe pozwolilem sobie przedstawic kilku zawodnikow, korzystac z transfermarkt (chociaz zwykle nie wchodze na ta strone) :
Prywatnie jeszcze wolałbym przedłużyć umowę z Knapem i ściągnąć z powrotem Bzdyla (jestem zwolennikiem grania Polakami/wychowankami)[/quote]
Tak nawiasem, mam nadzieję że jesteś świadomy tego że Bogusz w Cruz zarabia tyle co spora część naszej obecnej kadry wzięta do kupy :D (jak nie cała)[/quote]
Bo ma dziadka za agenta starego szantażyste ;p
(od 2:18:29)
https://www.youtube.com/live/mD1LiX6Ubkw?si=GtCqD4UKo14ORIJK&t=8309
[quote]#post1701852 [quote]#post1701442 Z racji, ze zaraz zaczyna się zimowe okienko transferowe pozwolilem sobie przedstawic kilku zawodnikow, korzystac z transfermarkt (chociaz zwykle nie wchodze na ta strone) :
Tak nawiasem, mam nadzieję że jesteś świadomy tego że Bogusz w Cruz zarabia tyle co spora część naszej obecnej kadry wzięta do kupy :D (jak nie cała)[/quote]
Jestem. Ale masz też gości, którzy sie u nas nie sprawdzili i powinni odejść tj. Ravas, Kahveh..
Tak z ciekawości, w Stali Rzeszów nie ma żadnego bramkarza do wyciągnięcia?
Mam nadzieję, że zamiast sprowadzania kilku nowych nazwisk o podobnych umiejętnościach jak już mamy lub sprowadzonych "do odbudowy" to kupimy max dwóch ale istotnie lepszych od tych co grają obecnie i gotowych na 100% do gry w pierwszej jedenastce. Skupmy się na zawodniku o parametrach Fornalczyka, czy Ismahella. Drużynie brakuje szybkich skrzydłowych zdolnych do podjęcia pojedynków 1/1. Wiadomo, że za frytki takich nie znajdziemy...
@PAS#6 bramkarz.
A cała reszta potem.
[quote]#post1702030 @PAS#6 bramkarz.
A cała reszta potem.[/quote]
No nie.
Mamy tylko 4 drużyny w ekstraklasie które mają lepsza obronę niż my(19). I tylko jedną, czy dwie bramki więcej stracone od Jagi(18) Legii (19) mniej niż Raków(21), Pogoń(28), czy Lech(24) . Za to 8 drużyn lepszych niż my w ofensywie.
Zdecydowanie mamy większy problem w ofensywie. Nie tylko nie strzelamy, ale i nie kreujemy sytuacji. Bardzo rzadko jesteśmy z piłką w polu karnym przeciwnika.
- Edytowany
Zgadza się, dochodzimy do linii pola karnego , i tu kończy się inwencja naszych ofensywnych/ i nie tylko/ graczy .
@PAS#6 obronę tak, ale bramkarza już nie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (6 użytkowników)
Goście (6)