Nie wiem co się zaczyna, dla mnie mam nadzieję niezapomniany sezon.
Ja najchętniej chciałbym abyśmy jak niedawno Smurfy, mieli 3 równorzędne 11 :)
Nikogo nigdzie nie wysyłam. Nie sprzedaję. Mam naturę chomikarza, a nuż się przyda :)
A oczywiście z wielu wspomnianych powodów chciałbym aby Mateusz , u nas, w chwale, zakończył karierę.
A to że sporo ludu tutaj ma jakieś dziwne interpretacje tego co tu jest pisane, bądź uważa ze coś się zapeszy, ściągnie klątwę itd itp to coż
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote]#post1683199 A co Cię obchodzi za ile? Sprawa Klubu i zawodnika. Dotyczy każdego, nie tylko Mateusza Klicha. Mnie jako kibica interesuje wynik sportowy. Tylko. Nikomu do kieszeni nie zaglądam.[/quote]
To akurat ma kolosalne znaczenie,jak przyjdzie grac za wyplate Rozgi,czyli w okolicy sredniej krajowej,to sam go powitam rzucajac kwiaty pod nogi,ale jak przyjdzie za gruba kase,to jest to niestety strategiczny blad w kontekscie ksiegowym,poniewaz ryzyko,ze bedzie kolejnym konoplianka jest bardzo duze,tym bardziej,ze w pilce nie doszedl do tego poziomu co wspomniany banderowiec. Caly ten hype na Klicha bierze sie z sentymtow i nostalgii,jest niczym sensownym nieuzasadniony. Gosc ostatnio gral srednio ponizej 50 min na mecz w lidze ktora jest komiczna,a teraz nagle ma poprowadzic Cracovie do sukcesow.
A Ty jesteś kibicem czy księgowym?
[quote]#post1683204 A Ty jesteś kibicem czy księgowym?[/quote]
W ostatnich miesiacach zrobilem certyfikat ksiegowego, poswiadczony egzaminem, jesli juz o to pytasz.
Jestem kibicem ale nie tylko na jeden sezon, ale długoterminowo. Stabilny rozwój, a nie wyrzucenie kasy na 1 mistrzostwo a później bankructwo. Klub wydaje się podzielać tą ideologię
- Edytowany
Nie pytam, ale gratuluję. Zakładam też, że nie jesteś księgowym grupy CVC, Comarch ani Cracovii i nie znasz ich kalkulacji.
Niekiedy kibice piszą tu tak, jakby transfery przychodzące do Klubu były ściśle powiązane z ich domowymi budżetami. No nie, nie są.
[quote]#post1683203 [quote]#post1683199 A co Cię obchodzi za ile? Sprawa Klubu i zawodnika. Dotyczy każdego, nie tylko Mateusza Klicha. Mnie jako kibica interesuje wynik sportowy. Tylko. Nikomu do kieszeni nie zaglądam.[/quote]
To akurat ma kolosalne znaczenie,jak przyjdzie grac za wyplate Rozgi,czyli w okolicy sredniej krajowej,to sam go powitam rzucajac kwiaty pod nogi,ale jak przyjdzie za gruba kase,to jest to niestety strategiczny blad w kontekscie ksiegowym,poniewaz ryzyko,ze bedzie kolejnym konoplianka jest bardzo duze,tym bardziej,ze w pilce nie doszedl do tego poziomu co wspomniany banderowiec. Caly ten hype na Klicha bierze sie z sentymtow i nostalgii,jest niczym sensownym nieuzasadniony. Gosc ostatnio gral srednio ponizej 50 min na mecz w lidze ktora jest komiczna,a teraz nagle ma poprowadzic Cracovie do sukcesow.[/quote]
Ryzyko, że będzie Konoplianką jest duże? Nie brnij w swoje teorie, Maku. Przyznaj się do błędu i nie brnij.
Konoplianka był patentowanym leniem, który w primie bazował na szybkości, ale potem złapał kontuzje i odcinał kupony w przypadkowych klubach. Zwykły najemnik i kombinator. Nie ma nawet pół elementu wspólnego z Klichem.
U Klicha w ostatnich 8 latach nie ma absolutnie żadnych red flagów, jest kozackim piłkarzem, w dodatku związanym z Cracovią. Gdybym był @SaNtO#842, to zaproponowałbym [b]doemerytalny kontrakt dla Mateusza[/b] licząc, że sam zdecyduje kiedy zejść ze sceny.
[quote]#post1683206 Jestem kibicem ale nie tylko na jeden sezon, ale długoterminowo. Stabilny rozwój, a nie wyrzucenie kasy na 1 mistrzostwo a później bankructwo. Klub wydaje się podzielać tą ideologię[/quote]
I przez takie coś, 21 lat od awansu żadnych sukcesów, tolerowanie bylejakości. Skończcie proszę już z taką retoryką, każdy chce sukcesu a nie trwania.
- Edytowany
[quote]#post1683207 Nie pytam, ale gratuluję. Zakładam też, że nie jesteś księgo🤣 wym grupy CVC, Comarch ani Cracovii i nie znasz ich kalkulacji.
Niekiedy kibice piszą tu tak, jakby transfery przychodzące do Klubu były ściśle powiązane z ich domowymi budżetami. No nie, nie są.[/quote]
@MakuKSC#9484 - zapraszam na pięterko 🤣 🤣 🤣 .
A tak serio - jeśli trener będzie go widział w składzie, a kasa będzie się dla nas zgadzała to byłoby miło. Pod warunkiem walki o plac a nie miejsca w jedenastce za zasługi w utrzymaniu klubu w lidze z sprzed lat.
W meczu z Lechem Pasy grały na mega intensywności i argumentowanie, że akurat Mati nie musi tak grać, raczej Elsnera nie przekona ;).
Póki co tematu nie ma, choc medialnie istnieje od roku.
Wtedy kasa się nie zgadzała. Zobaczymy co przyniesie to okienko. Nadal czekam na napastnika.
[b]Edycja z 22.07.2025 o godz. 22:58 (scalono posty)[/b]
@cypiol#37042 jest PP i SPP
Jak mamy grać o coś więcej niż "40" punktów to musimy mieć szeroką i mocną kadrę.
Przy dobrym trenerze i 5 możliwych zmianach to mogą być dwa różen oblicza Cracovii w jednym meczu.
Dlatego chciałbym jeszcze zobaczyć Mateusza w Pasach.
Transfer Klicha to jest spięcie pięknej historii w kompozycję klamrową. My potrzebujemy takich piłkarzy, takich legend. Musimy nauczyć się je doceniać, bo w tym momencie historii klubu cierpimy na brak mitu założycielskiego.
Trochę przez brak sukcesów, trochę przez to, jacy jesteśmy jako kibice. Nieufni, nerwowi, roszczeniowi, wyczekujący wciąż na coś, co ma nadejść, ale nie nadchodzi. Postawa wielkościowa miesza się nam z garbatą dolą, a garb mocno już posiniaczony od razów.
W ostatnich sezonach coś się ruszyło. Ale w lidze nadal zero, posucha. Kilka pojedynczych jaskółek, a do wiosny nadal daleko. Trzeba próbować na różne sposoby, żeby w coraz trudniejszej rywalizacji ligowej zapewnić sobie przewagę i montować najlepszy skład, na jaki tylko nas stać.
Na chwilę obecną nie jesteśmy w pozycji, by odmawiać takiemu kalibrowi piłkarza, jak Mateusz Klich.
Jeżeli ktoś ma odpowiedni rozmiar kapelusza, żeby przez dwa lata w Championship zagrać po 45 meczów w sezonie, a potem przez kolejne dwa być podstawowym piłkarzem w Premier League, to znaczy, że nie musi niczego nikomu udowadniać w takich ligach, jak Ekstraklasa.
A jeśli ktoś usiłuje Was przekonywać, że Klich jest przereklamowany, to po prostu dajcie mu ignora, bo najzwyczajniej nie zna się na piłce...
W ostatnim ćwierćwieczu nie wychowaliśmy takiego drugiego piłkarza, jak Mateusz. I nie zapraszam do dyskusji.
@Rafi#57 - na pewno masz rację jeśli chodzi o to czego Mati dokonał. Ale sprowadzając go do Cracovii ważne jest to, czego jeszcze może dokonać z Pasami. W tamtym sezonie Mati grał praktycznie cały czas, teraz, nie mieści się w składzie i klub go oddaje.
Nie wiadomo czemu.
Mam nadzieję że ktoś to sprawdzi, przed decyzją. Chyba że idziemy w marketing to wtedy powrót ma sens. Piłkarsko tylko za zgodą trenera i na zdrowych zasadach.
Mateusz Klich jest zdecydowanie najlepszym wychowankiem (choć niepełnym bo przyszedł z Tarnovii jako nastolatek) w erze Comarchu - nie ma w tym dyskusji - zapewne też, biorąc pod uwagę wszystkich zawodników którzy się przewinęli przez Pasy w tym czasie, spokojnie w TOP5 zawodników o największych osiągnięciach i najlepszym tzw. prime. Co więcej siła Klicha nie leży w sprintach a to piłkarze tracą najszybciej tylko w inteligencji piłkarskiej a to zawodnik traci najpóźniej (jeśli wogóle) i dopóki fizycznie jest w stanie unieść trudy meczu (a Mateusz jest w stanie) dopóty jest wartościowym zawodnikiem
Ale bijecie pianę cały dzień. Sprawa jest prosta. Ten kto uważa, że Klich nie zje tej ligi ten nie zna się na piłce. Sorry ktoś to musiał powiedzieć wprost. Zapisuje wszystkie nicki i zabraniam Wam cieszyć się z jego akcji i chwalić go za świetną grę. Nie chce nawet widzieć postów typu: sorry nie byłem jego zwolennikiem ale się przekonałem. Nie. Po prostu nie znasz się na piłce i bijesz pianę bez sensu.
Czekamy Mati
Nigdy z żadną wypowiedzią Santo nie zgadzałem się tak jak z tą powyżej.
Do tego wszystkiego dodam, że Mateusz bardzo dobrze sprawdził się w niebywale intensywnej taktyce Bielsy. Wiem, minęło trochę czasu, ale wyglądał tam świetnie. Nie muszę chyba dodawać, że na dużej intensywności gra się również u Elsnera.
Messi sobie truchta w tamtej lidze od kilka lat dzięki czemu cała Argentyna wierzy,że wróci wypoczęty do reprezentacji na mundial.
Także ten tego zachowując odpowiednie proporcje😁
https://gol24.pl/hit-transferowy-mateusz-klich-wraca-do-polskiej-ekstraklasy-po-czternastu-latach/ar/c2-19109048?fbclid=IwY2xjawLtU3hleHRuA2FlbQIxMABicmlkETAwREpwMENQNW5PT09WRzlqAR4M5OCjwF1XZeGbqgfD6NZ68cjq17dzqd_tOc_uWSbXfltrEKuWyq8PoBux9A_aem_lQ4lhCRgzR7rv7ZRNhXmwA
Klich Maigaard
Hasic Dijon Minchev
Stoijlkovic
Jeszcze tylko dobry stoper i jedziemy po mistrza !
Kiedy mija te 48 h ? 😂, może Mateusz będzie w piątek już :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)