@Kamaz80#42570
Czego??
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
- Edytowany
[quote]#post1655490 @Kamaz80#42570
Czego??[/quote]
Zawodu "Piłkarz"
Inwestować w takich jak Bzdyl czy Rózga i jednocześnie kontraktować Klicha młody zapał i doświadczenie to bardzo dobre połączenie.
Podolski w Górniku też tylko obcina kupony??
PS
apropos Górnika starał się 2 lata temu pozyskac Nani'ego , ale oferte przebili
@maczcz#8427 [quote]#post1655496 Inwestować w takich jak Bzdyl czy Rózga i jednocześnie kontraktować Klicha młody zapał i doświadczenie to bardzo dobre połączenie.
PS
apropos Górnika starał się 2 lata temu pozyskac Nani'ego , ale oferte przebili[/quote]
sugerujesz że Klich tak samo będzie zachęcał do przyjścia do Cracovii takiego Patrika Bamforda,Patrika Coppera (aktualnie CSKA sofia więc transfer dla nas realny na ten moment),Tylera Robersta czy innego Rodrigo
Bzdyl pół dobrego meczu zagrał i zaczyna się robienie z niego gwiazdy. Prezes nikogo nie ściągaj, niech grają sami młodzi. Super to w rezerwach zresztą widać. Wyprzedza Nas tylko Glinik Gorlice ...
[quote]#post1655498 @maczcz#8427 [quote]#post1655496 Inwestować w takich jak Bzdyl czy Rózga i jednocześnie kontraktować Klicha młody zapał i doświadczenie to bardzo dobre połączenie.
PS
apropos Górnika starał się 2 lata temu pozyskac Nani'ego , ale oferte przebili[/quote]
sugerujesz że Klich tak samo będzie zachęcał do przyjścia do Cracovii takiego Patrika Bamforda,Patrika Coppera (aktualnie CSKA sofia więc transfer dla nas realny na ten moment),Tylera Robersta czy innego Rodrigo[/quote]
Obecnie jego klubowym kolegą jest Benteke, który byłby w stanie godnie zastąpić Kallmana i spełnić moje marzenie o silnym, wielkim Murzynie w ataku Cracovii
- Edytowany
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-12/img-1037-png-62144497.png[/img]Expansion Draft ten wymysł MLS może pozbawić nasz szans na sprowadzenie Klicha
- Edytowany
Tak, ale myślę, że niewolnictwo w USA zniesiono w XIX wieku (coś pretekstem dla wojny secesyjnej było).
Jeśli Klich by powiedział: mam dosyć, wracam do Polski, to raczej nie mogliby go kupić.
- Edytowany
[quote]#post1655510 Tak, ale myślę, że niewolnictwo w USA zniesiono w XIX wieku (coś pretekstem dla wojny secesyjnej było).
Jeśli Klich by powiedział: mam dosyć, wracam do Polski, to raczej nie mogliby go kupić.[/quote]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-12/1000032715-jpg-13774009.jpg[/img]
A skoro go więc nie chronili, to się znalazł na takowej liście graczy nie chronionych.
[quote]#post1655510 Tak, ale myślę, że niewolnictwo w USA zniesiono w XIX wieku (coś pretekstem dla wojny secesyjnej było).
Jeśli Klich by powiedział: mam dosyć, wracam do Polski, to raczej nie mogliby go kupić.[/quote]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-12/img-1038-jpeg-48459652.jpeg[/img]
jakie to naiwne myśleć, że w przypadku ameryki jest cokolwiek co nie jest możliwe. to najbardziej chory kraj świata
[quote]#post1655514 [quote]#post1655510 Tak, ale myślę, że niewolnictwo w USA zniesiono w XIX wieku (coś pretekstem dla wojny secesyjnej było).
jakie to naiwne myśleć, że w przypadku ameryki jest cokolwiek co nie jest możliwe. to najbardziej chory kraj świata[/quote]
Myślałem, że Rosja...
- Edytowany
Rosja to kraj nieskończonych możliwości. A nawet jak się skończą to zawsze można wyskoczyć przez okno.
Dajcie spokój z tym Klichem, przecież to w tej chwili science fiction specjalnie pod publiczkę!
Obawiam się, żeby nie chcieli tym pierdem przykryć odejście Kallmana już teraz!
Fajna anegdotka o tym ślubie, ale to przecież zależy od sytuacji kontraktowej danego gracza.
Nie wiem co tam u Klicha jest w kontrakcie i jak to wpisuje się w tę sytuację.
Jak ktoś myśli, że zasady fukcjonujące w amerykańskich ligach są proste jak budowa cepa, to niech zostanie przy cepie. :)
Więc ta wklejka, zabawna, ale to każdy wie, że jak zawodnik ma ważny kontrakt, to może dziś być tu a jutro po drugiej stronie kontynentu, żadna nowość.
[quote]#post1655513 [quote]#post1655510 Tak, ale myślę, że niewolnictwo w USA zniesiono w XIX wieku (coś pretekstem dla wojny secesyjnej było).
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-12/img-1038-jpeg-48459652.jpeg[/img][/quote]
Myślę, że różnica tutaj polega na tym, że jak go wybiorą w drafcie, to nie może grać w innym klubie MLS. Po prostu w głowie mi się nie mieści, że mogliby obywatelowi innego państwa zabronić powrotu do kraju, czy opuszczenia USA w jakimkolwiek kierunku. Oczywiście w MLS byłby już spalony.
Pisząc to nie wyrażam przekonania, że Klich CHCE przyjść do nas w tym momencie. Spekuluję jednak na temat możliwości uniemożliwienia mu tego gdyby bardzo chciał.
Oczywiście że może wyjechać. Ale musi zapłacić...
Klich, za transfermarktem, kontrakt do 31 grudnia 2024.
Contract option: club option 1 year
Teraz jak ktoś wie jak to się ma co do wolności wyboru Klicha co robić ze swoim życiem, i jakie są konsekwencje finansowe to niech się wypowie, ja nic więcej nie wiem :) a powyższe spekulacje są tylko spekulacjami i zgadywanką :)
A myślicie że Dróżdż by tracił czas jakby była opcja zablokowania transferu jednym kliknięciem?
Szacun za wiarę w człowieka :D
czekajmy na rozwój wypadków ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (6 użytkowników)
Goście (6)